Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
Nebi ja dirao Bonuccia u prvom sastavu jer nam je on buducnost za narednih bar 5 godina dok Barza ima u nogama jos jednu eventualno dvije kvalitetne sezone, a Ogbonna ce mislim mjenjati Barzu, bar mi je to najlogicnije. A ruku na srce zadnjih pola godine Barza nije isti od prije godinu-godinu i po. Ogbonna-Leo-ja cemo da meljemo 

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Buffon - prehladio se jadnik, kisnuo i kisnuo bez grijanja i znojenja
Barzagli i Bonucci - srednja žalost, mogu oni i bolje, pogotovo Barza koji izgleda još spava na godišnjem
Chiellinni - i on može bolje, fali tu svježine i ''lahkoće'' nogu
Pogba - meni sinoć najbolji bio, građenje, pregled igre, duel, korespodencija sa saigračima - 10+
Vidal - standardna njegova partija, može i bolje
Pirlo - malo radio, malo spavao, duel 0, imao dosta pogrešnih pasova, Pirlo je Pirlo ali za najveće domete treba nam bolji
Licht - standardna njegova partija
Asamoah - dobar je samo me malo nervira kad počne neka bicikla izvoditi i tako izgubi loptu bezze
Vučinić - opet u hibernaciji sinoć, ''lahko'' ćemo njegova osnovna zanimacija, trebao mnogo ranije izaći, po meni,
Tevez - može i on bolje, čestitke na prvijencu u Serie A
Ukupni utisak od 10 - mršava sedmica. 3-5-2 nije sveto slovo i nekad se treba promijeniti mada ne sumnjam u mnogo bolje partije ove ekipe. Kao što rekoh u postu prije bitna je bilo kakva pobjeda.
FINO ALLA FINE FORZA JUVE!
Barzagli i Bonucci - srednja žalost, mogu oni i bolje, pogotovo Barza koji izgleda još spava na godišnjem
Chiellinni - i on može bolje, fali tu svježine i ''lahkoće'' nogu
Pogba - meni sinoć najbolji bio, građenje, pregled igre, duel, korespodencija sa saigračima - 10+
Vidal - standardna njegova partija, može i bolje
Pirlo - malo radio, malo spavao, duel 0, imao dosta pogrešnih pasova, Pirlo je Pirlo ali za najveće domete treba nam bolji
Licht - standardna njegova partija
Asamoah - dobar je samo me malo nervira kad počne neka bicikla izvoditi i tako izgubi loptu bezze
Vučinić - opet u hibernaciji sinoć, ''lahko'' ćemo njegova osnovna zanimacija, trebao mnogo ranije izaći, po meni,
Tevez - može i on bolje, čestitke na prvijencu u Serie A
Ukupni utisak od 10 - mršava sedmica. 3-5-2 nije sveto slovo i nekad se treba promijeniti mada ne sumnjam u mnogo bolje partije ove ekipe. Kao što rekoh u postu prije bitna je bilo kakva pobjeda.
FINO ALLA FINE FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- zivojinmiric
@farukzidane
Dobar si ti trener, pogotovo što bi sa desetoricom počeo utakmicu
(tko zna, možda bi ih to i zavaralo)

Dobar si ti trener, pogotovo što bi sa desetoricom počeo utakmicu

(tko zna, možda bi ih to i zavaralo)

haahaahazivojinmiric je napisao/la:@farukzidane
Dobar si ti trener, pogotovo što bi sa desetoricom počeo utakmicu![]()
![]()
(tko zna, možda bi ih to i zavaralo)![]()

ne znam Bgm, meni nadaleko od Italije nema bolje tehnicki potkovanijeg stopera od Bonuccija.. sinoc sam u 2-3 navrata pogledao Milan cisto radi kladionice i vidim Mexesa kako šalje "pasove" publici.. al vjerovatno Bonucci ne valja, jer on kad se ne vidi nije nista pokazao i cisti je prosjek, a kad se Barzali ne vidi to je klasa jer stoper koji se ne vidi je najbolji..

„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
-
- Kontakt:
leo je igračina
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
napredovao je Leo u ove 2 god, samo se bojim da ne bude "prenapredovao" u smislu nonsalancije. Ipak sam ja sigurniji kad on ima malo straha nego kad igra full siguran u sebe, pa dribla i komplikuje, pogrijesit ce budala garant
ali trenutno je sigurniji od Barze koji je posebno u jacim medjunarodnim utakmicama poceo da se gubi. Haman lagano stizu godine. U seriji A je bedem, imam osjecaj kad ga vide da se vec dvoume da samo ostave loptu ali ovi jaci igraci ga zacas uzmu na otvorenom prostoru u LP ili reprezentaciji.
inace mislim da nas slicne "djecije bolesti" cekaju i sa Ogbonom kao i sa Bonucijem, morat ce i on proci taj period adaptacije od klasicnog talijanskog stopera (nabij sto dalje od gola) do Konteovih stopera koji igraju lopte i od kojih pocinju akcije. tako da ce taj period adaptacije i nekih pogresaka u dodavanjima, kao i lopti u bunar biti normalan i ne treba razapet lika kao sto su pojedinci Bonucija.

ali trenutno je sigurniji od Barze koji je posebno u jacim medjunarodnim utakmicama poceo da se gubi. Haman lagano stizu godine. U seriji A je bedem, imam osjecaj kad ga vide da se vec dvoume da samo ostave loptu ali ovi jaci igraci ga zacas uzmu na otvorenom prostoru u LP ili reprezentaciji.
inace mislim da nas slicne "djecije bolesti" cekaju i sa Ogbonom kao i sa Bonucijem, morat ce i on proci taj period adaptacije od klasicnog talijanskog stopera (nabij sto dalje od gola) do Konteovih stopera koji igraju lopte i od kojih pocinju akcije. tako da ce taj period adaptacije i nekih pogresaka u dodavanjima, kao i lopti u bunar biti normalan i ne treba razapet lika kao sto su pojedinci Bonucija.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
-
- Kontakt:
trenutno leo je bolji i od chiellinija i od barze, chiello je počeo često da ispada + zna često da se povrijedi, a barzu lagano stižu godine i nije onaj iz prošle sezone..
leo više ne pravi one kikseve i dosta je napredovao što se tiče samopouzdanja, igračina
leo više ne pravi one kikseve i dosta je napredovao što se tiče samopouzdanja, igračina
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Ocjene za sinocnju pobjedu

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Vučinić je onako dosta dobro odigrao drugo poluvrijeme. Udarali su ga što jest jest. Neki govore da bi voljeli Ljorentea vidjeti jedno pola sata. Mislim da će tek za 2-3 sedmice dobit veću minutažu.
Allegri je gospodin!
Leo je dobar kao razigravac i ima jako dobru tehniku za stopera, ali duel igra, postavljanje te reakcije u situacijama 1 na 1 su na nivou Knezevica. Zato i ima dvije zvijeri sa svoje obe strane da pokrivaju te nedostatke, dok on za njih iznosi loptu. I ne dirajte u Barzaglija, covjek je bio najkonstantniji igrac Juventusa dvije sezone za redom, i sad je najbolji stoper kojeg imamo i u top 5 Evrope.
SI AMO CONte!!!
- korisnikforuma
- Kontakt:
Sve istina, čak bi rekao da je u nekim stvarima i lošiji od Kneževića, pa Klose sa 45 godina ga slomi ko Messi one levate po primeriMitar je napisao/la:Leo je dobar kao razigravac i ima jako dobru tehniku za stopera, ali duel igra, postavljanje te reakcije u situacijama 1 na 1 su na nivou Knezevica. Zato i ima dvije zvijeri sa svoje obe strane da pokrivaju te nedostatke, dok on za njih iznosi loptu. I ne dirajte u Barzaglija, covjek je bio najkonstantniji igrac Juventusa dvije sezone za redom, i sad je najbolji stoper kojeg imamo i u top 5 Evrope.

Možda nebi bilo loše u jačim utakmicama Ogbonnu na njegovu poziciju stavit, iako nije neki playmaker isto ima odličnu tehniku za stopera.
- Trequartista
- Kontakt:
Ma svako ko pomno prati Juve zna da Bonuccija Chiellini i Barzagli čine boljim igračem, nema tu neke priče. Sve trojica imaju neke svoje vrline i mane, ali se savršeno nadopunjavaju pa čine neprelazni trio.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dominacija je neminovnost!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dominacija je neminovnost!
- Burberry46
- Kontakt:
Sampion i dalje gazi sve pred sobom
Odlicna akcija kod gola Teveza! Bravo Conte, bravo momci!

Odlicna akcija kod gola Teveza! Bravo Conte, bravo momci!
1946
kako Barzalji moze ciniti ikoga boljim igracem kad Barzu ko slinu trese svaki IOLE bolji krilni igrac.. pa Barzalji protiv Bayerna nije mogao da primi loptu, a kamoli da salje dalje pass, Riberi i Robben su jeli njega i Chielija, dok je jedina pozitivna tacka Juventusa bio Bonucci.. isto se desilo i u finalu evropskog prvenstva, kada je opet Bonucci jedini "igrao" u odbrani..
meni nikad nece biti bitnije da stoper ne grijesi protiv Pescare, a da propadne cim dodje iole jak igrac i ekipa.. to je razlika Leo > Barzalji..
meni nikad nece biti bitnije da stoper ne grijesi protiv Pescare, a da propadne cim dodje iole jak igrac i ekipa.. to je razlika Leo > Barzalji..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia
- korisnikforuma
- Kontakt:
Au Italia brate, pretjera ga sad...
Barzagli sigurno nema problema sa bržim igračima, to pokazuje podatak od prije 2 sezone, ono kad smo osvojili scudetto bez poraza
, u cijeloj sezoni samo jedamput ga je igrač uspio predriblati (pretrčati s loptom) i to El Shaarawy
On sigurno nije spor, to što izgleda kao Arnold ne znači ništa, pogledaj gol protiv Rome kad je asistirao Giovincu, a prije toga pretrčao cijeli teren s lopotom.
Istina, nije neki tehničar, ali je sigurno jedan od najspremnijih i najpametniji stoper Serie A
Bonuccija su pretrčavali i igrači soriji od njega, u 50% slučajeva kada igrač ide 1 na 1 s Bonuccijem, igrač prođe a Bonucci završi na podu
Chiellini je Bog jer igra i obranu i napad
Barzagli sigurno nema problema sa bržim igračima, to pokazuje podatak od prije 2 sezone, ono kad smo osvojili scudetto bez poraza

On sigurno nije spor, to što izgleda kao Arnold ne znači ništa, pogledaj gol protiv Rome kad je asistirao Giovincu, a prije toga pretrčao cijeli teren s lopotom.
Istina, nije neki tehničar, ali je sigurno jedan od najspremnijih i najpametniji stoper Serie A

Bonuccija su pretrčavali i igrači soriji od njega, u 50% slučajeva kada igrač ide 1 na 1 s Bonuccijem, igrač prođe a Bonucci završi na podu

Chiellini je Bog jer igra i obranu i napad

- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
ma upravu je Italia...serija A nije mjerilo za nase stopere u smislu branjenja na sirokoj poziciji, tu ih osim El Saravija i Balotelija nema ko ni prec jer to je liga bez krila do ove sezone..kad je Kandreva nominalno najbolje talijansko krilo sve ti je jasno o kakvim se "igracima" na krilu radi...a Kandreva ne moze proc Kijelinija ili Barzu da mu zivot ovisi, ili Kvadrado i Bijabijani koji nemaju driblinga vec ko Beslija nabij loptu i pretrci cojka, i to su zvijezde serije A na krilu..zato 3-5-2 i prolazi ovako dobro u Seriji A jer ni jedna ekipa nema ni k od krila.
dok kad dodju ubitacne ekipe po strani kao Bajern ili Real ispadaju smijesni. Tacno je da je Barza poslao 4-5 lopti u aut protiv Bajerna, da disat nije mogao i da je bio medju najgorim na terenu. tacno je da je i Spanija Italiji na CF probleme pocela pravit kad je usao Navas koji je par puta probio Kijelinija, inace Spanija bez krila ne moze prnut protiv 3-5-2. Ne bi ni Barca mogla, ali ovi nasi stoperi i ta formacija Bajernu ili Realu ne mogu nista..da se Kros nije povrijedio i da Roben nije usao umjesto njega mi bi x puta bolje prosli u Minhenu. Ovako protiv Robena i Riberija Barzaglji i Kijelini nemaju ni 1% sansi sto se i pokazalo ( Kijelini i nekako ali Barza nikako), isto bi bilo i protiv Ronalda i Bejla...formacija 3-5-2 se razbija dobrim krilima, ko ih ima ubije nas, ali sreca pa ih u Italiji niko ili eto gotov niko nema i zato ova formacija dominira u Italiji.
dok kad dodju ubitacne ekipe po strani kao Bajern ili Real ispadaju smijesni. Tacno je da je Barza poslao 4-5 lopti u aut protiv Bajerna, da disat nije mogao i da je bio medju najgorim na terenu. tacno je da je i Spanija Italiji na CF probleme pocela pravit kad je usao Navas koji je par puta probio Kijelinija, inace Spanija bez krila ne moze prnut protiv 3-5-2. Ne bi ni Barca mogla, ali ovi nasi stoperi i ta formacija Bajernu ili Realu ne mogu nista..da se Kros nije povrijedio i da Roben nije usao umjesto njega mi bi x puta bolje prosli u Minhenu. Ovako protiv Robena i Riberija Barzaglji i Kijelini nemaju ni 1% sansi sto se i pokazalo ( Kijelini i nekako ali Barza nikako), isto bi bilo i protiv Ronalda i Bejla...formacija 3-5-2 se razbija dobrim krilima, ko ih ima ubije nas, ali sreca pa ih u Italiji niko ili eto gotov niko nema i zato ova formacija dominira u Italiji.
Zadnja izmjena: ultrasstyle_tz, dana/u 25 avg 2013, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- Contentissimo
- Kontakt:
vazna pobjeda na startu sezonu na izuzetno nezgodnom gostovanju po jos nezgodnijem terenu...sve u svemu odlicna uvertira u sezonu...
Forza Juve
Forza Juve
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta
«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta
«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas
- korisnikforuma
- Kontakt:
Hmmm ultrasstyle_tz, može bit
Ali da je Leo > Barza, ta nejednadžba nikako ne stoji
Leo je kao stoper, čisto defenzivno katastrofa, spor, slab u duelu, radi loše procjene, 1 na 1 očaj teški, srećom pa je najbolji "playmaker" i tehničar na svijetu među stoperima, inače bi mu Chievo ili Parma bila vrhunac karijere
U ovoj formaciji naravno Leo je Bog, kraj sebe ima dva stopera, praktički služi samo kao osigurač, na njemu defenzivno nema ni blizu odgovornosti kao na ovoj dvojici...

Ali da je Leo > Barza, ta nejednadžba nikako ne stoji

Leo je kao stoper, čisto defenzivno katastrofa, spor, slab u duelu, radi loše procjene, 1 na 1 očaj teški, srećom pa je najbolji "playmaker" i tehničar na svijetu među stoperima, inače bi mu Chievo ili Parma bila vrhunac karijere

U ovoj formaciji naravno Leo je Bog, kraj sebe ima dva stopera, praktički služi samo kao osigurač, na njemu defenzivno nema ni blizu odgovornosti kao na ovoj dvojici...
- 10DelPiero
- Kontakt:
@ultrastyle_tz osim tekme protiv Bayerna kada si ti gledao Juve protiv takvih krila i ekipa ? Nisi mogao vidjeti niti jednom a suditi na osnovu one Bavarske masinerije nema smisla.
Alessandro Del Piero !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.