Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

chi3llo
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la chi3llo » 25 avg 2013, 01:43

Nebi ja dirao Bonuccia u prvom sastavu jer nam je on buducnost za narednih bar 5 godina dok Barza ima u nogama jos jednu eventualno dvije kvalitetne sezone, a Ogbonna ce mislim mjenjati Barzu, bar mi je to najlogicnije. A ruku na srce zadnjih pola godine Barza nije isti od prije godinu-godinu i po. Ogbonna-Leo-ja cemo da meljemo 8-)
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 25 avg 2013, 09:20

Buffon - prehladio se jadnik, kisnuo i kisnuo bez grijanja i znojenja
Barzagli i Bonucci - srednja žalost, mogu oni i bolje, pogotovo Barza koji izgleda još spava na godišnjem
Chiellinni - i on može bolje, fali tu svježine i ''lahkoće'' nogu
Pogba - meni sinoć najbolji bio, građenje, pregled igre, duel, korespodencija sa saigračima - 10+
Vidal - standardna njegova partija, može i bolje
Pirlo - malo radio, malo spavao, duel 0, imao dosta pogrešnih pasova, Pirlo je Pirlo ali za najveće domete treba nam bolji
Licht - standardna njegova partija
Asamoah - dobar je samo me malo nervira kad počne neka bicikla izvoditi i tako izgubi loptu bezze
Vučinić - opet u hibernaciji sinoć, ''lahko'' ćemo njegova osnovna zanimacija, trebao mnogo ranije izaći, po meni,
Tevez - može i on bolje, čestitke na prvijencu u Serie A

Ukupni utisak od 10 - mršava sedmica. 3-5-2 nije sveto slovo i nekad se treba promijeniti mada ne sumnjam u mnogo bolje partije ove ekipe. Kao što rekoh u postu prije bitna je bilo kakva pobjeda.

FINO ALLA FINE FORZA JUVE!
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

zivojinmiric

Post Postao/la zivojinmiric » 25 avg 2013, 09:50

@farukzidane
Dobar si ti trener, pogotovo što bi sa desetoricom počeo utakmicu :D :D
(tko zna, možda bi ih to i zavaralo) :lol: :lol:

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 25 avg 2013, 11:57

:lol:
Allegri je gospodin!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 25 avg 2013, 12:19

zivojinmiric je napisao/la:@farukzidane
Dobar si ti trener, pogotovo što bi sa desetoricom počeo utakmicu :D :D
(tko zna, možda bi ih to i zavaralo) :lol: :lol:
haahaaha :lol:

ne znam Bgm, meni nadaleko od Italije nema bolje tehnicki potkovanijeg stopera od Bonuccija.. sinoc sam u 2-3 navrata pogledao Milan cisto radi kladionice i vidim Mexesa kako šalje "pasove" publici.. al vjerovatno Bonucci ne valja, jer on kad se ne vidi nije nista pokazao i cisti je prosjek, a kad se Barzali ne vidi to je klasa jer stoper koji se ne vidi je najbolji.. :roll:
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 25 avg 2013, 12:33

leo je igračina

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 avg 2013, 13:00

napredovao je Leo u ove 2 god, samo se bojim da ne bude "prenapredovao" u smislu nonsalancije. Ipak sam ja sigurniji kad on ima malo straha nego kad igra full siguran u sebe, pa dribla i komplikuje, pogrijesit ce budala garant :mrgreen:
ali trenutno je sigurniji od Barze koji je posebno u jacim medjunarodnim utakmicama poceo da se gubi. Haman lagano stizu godine. U seriji A je bedem, imam osjecaj kad ga vide da se vec dvoume da samo ostave loptu ali ovi jaci igraci ga zacas uzmu na otvorenom prostoru u LP ili reprezentaciji.

inace mislim da nas slicne "djecije bolesti" cekaju i sa Ogbonom kao i sa Bonucijem, morat ce i on proci taj period adaptacije od klasicnog talijanskog stopera (nabij sto dalje od gola) do Konteovih stopera koji igraju lopte i od kojih pocinju akcije. tako da ce taj period adaptacije i nekih pogresaka u dodavanjima, kao i lopti u bunar biti normalan i ne treba razapet lika kao sto su pojedinci Bonucija.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

gojzerica
Kontakt:

Post Postao/la gojzerica » 25 avg 2013, 13:06

trenutno leo je bolji i od chiellinija i od barze, chiello je počeo često da ispada + zna često da se povrijedi, a barzu lagano stižu godine i nije onaj iz prošle sezone..

leo više ne pravi one kikseve i dosta je napredovao što se tiče samopouzdanja, igračina

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 25 avg 2013, 13:28

Ocjene za sinocnju pobjedu ;)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 25 avg 2013, 13:38

Vučinić je onako dosta dobro odigrao drugo poluvrijeme. Udarali su ga što jest jest. Neki govore da bi voljeli Ljorentea vidjeti jedno pola sata. Mislim da će tek za 2-3 sedmice dobit veću minutažu.
Allegri je gospodin!

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 25 avg 2013, 13:40

Leo je dobar kao razigravac i ima jako dobru tehniku za stopera, ali duel igra, postavljanje te reakcije u situacijama 1 na 1 su na nivou Knezevica. Zato i ima dvije zvijeri sa svoje obe strane da pokrivaju te nedostatke, dok on za njih iznosi loptu. I ne dirajte u Barzaglija, covjek je bio najkonstantniji igrac Juventusa dvije sezone za redom, i sad je najbolji stoper kojeg imamo i u top 5 Evrope.
SI AMO CONte!!!

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 25 avg 2013, 15:25

Mitar je napisao/la:Leo je dobar kao razigravac i ima jako dobru tehniku za stopera, ali duel igra, postavljanje te reakcije u situacijama 1 na 1 su na nivou Knezevica. Zato i ima dvije zvijeri sa svoje obe strane da pokrivaju te nedostatke, dok on za njih iznosi loptu. I ne dirajte u Barzaglija, covjek je bio najkonstantniji igrac Juventusa dvije sezone za redom, i sad je najbolji stoper kojeg imamo i u top 5 Evrope.
Sve istina, čak bi rekao da je u nekim stvarima i lošiji od Kneževića, pa Klose sa 45 godina ga slomi ko Messi one levate po primeri :lol:
Možda nebi bilo loše u jačim utakmicama Ogbonnu na njegovu poziciju stavit, iako nije neki playmaker isto ima odličnu tehniku za stopera.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 25 avg 2013, 15:25

Ma svako ko pomno prati Juve zna da Bonuccija Chiellini i Barzagli čine boljim igračem, nema tu neke priče. Sve trojica imaju neke svoje vrline i mane, ali se savršeno nadopunjavaju pa čine neprelazni trio.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 25 avg 2013, 15:27

Sampion i dalje gazi sve pred sobom 8-)

Odlicna akcija kod gola Teveza! Bravo Conte, bravo momci!
1946

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 25 avg 2013, 15:52

kako Barzalji moze ciniti ikoga boljim igracem kad Barzu ko slinu trese svaki IOLE bolji krilni igrac.. pa Barzalji protiv Bayerna nije mogao da primi loptu, a kamoli da salje dalje pass, Riberi i Robben su jeli njega i Chielija, dok je jedina pozitivna tacka Juventusa bio Bonucci.. isto se desilo i u finalu evropskog prvenstva, kada je opet Bonucci jedini "igrao" u odbrani..

meni nikad nece biti bitnije da stoper ne grijesi protiv Pescare, a da propadne cim dodje iole jak igrac i ekipa.. to je razlika Leo > Barzalji..
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 25 avg 2013, 17:13

Au Italia brate, pretjera ga sad...
Barzagli sigurno nema problema sa bržim igračima, to pokazuje podatak od prije 2 sezone, ono kad smo osvojili scudetto bez poraza :D , u cijeloj sezoni samo jedamput ga je igrač uspio predriblati (pretrčati s loptom) i to El Shaarawy :D
On sigurno nije spor, to što izgleda kao Arnold ne znači ništa, pogledaj gol protiv Rome kad je asistirao Giovincu, a prije toga pretrčao cijeli teren s lopotom.
Istina, nije neki tehničar, ali je sigurno jedan od najspremnijih i najpametniji stoper Serie A :geek:

Bonuccija su pretrčavali i igrači soriji od njega, u 50% slučajeva kada igrač ide 1 na 1 s Bonuccijem, igrač prođe a Bonucci završi na podu :D

Chiellini je Bog jer igra i obranu i napad :mrgreen:

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 25 avg 2013, 17:25

ma upravu je Italia...serija A nije mjerilo za nase stopere u smislu branjenja na sirokoj poziciji, tu ih osim El Saravija i Balotelija nema ko ni prec jer to je liga bez krila do ove sezone..kad je Kandreva nominalno najbolje talijansko krilo sve ti je jasno o kakvim se "igracima" na krilu radi...a Kandreva ne moze proc Kijelinija ili Barzu da mu zivot ovisi, ili Kvadrado i Bijabijani koji nemaju driblinga vec ko Beslija nabij loptu i pretrci cojka, i to su zvijezde serije A na krilu..zato 3-5-2 i prolazi ovako dobro u Seriji A jer ni jedna ekipa nema ni k od krila.

dok kad dodju ubitacne ekipe po strani kao Bajern ili Real ispadaju smijesni. Tacno je da je Barza poslao 4-5 lopti u aut protiv Bajerna, da disat nije mogao i da je bio medju najgorim na terenu. tacno je da je i Spanija Italiji na CF probleme pocela pravit kad je usao Navas koji je par puta probio Kijelinija, inace Spanija bez krila ne moze prnut protiv 3-5-2. Ne bi ni Barca mogla, ali ovi nasi stoperi i ta formacija Bajernu ili Realu ne mogu nista..da se Kros nije povrijedio i da Roben nije usao umjesto njega mi bi x puta bolje prosli u Minhenu. Ovako protiv Robena i Riberija Barzaglji i Kijelini nemaju ni 1% sansi sto se i pokazalo ( Kijelini i nekako ali Barza nikako), isto bi bilo i protiv Ronalda i Bejla...formacija 3-5-2 se razbija dobrim krilima, ko ih ima ubije nas, ali sreca pa ih u Italiji niko ili eto gotov niko nema i zato ova formacija dominira u Italiji.
Zadnja izmjena: ultrasstyle_tz, dana/u 25 avg 2013, 17:36, ukupno mijenjano 1 put.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 25 avg 2013, 17:34

vazna pobjeda na startu sezonu na izuzetno nezgodnom gostovanju po jos nezgodnijem terenu...sve u svemu odlicna uvertira u sezonu...

Forza Juve
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 25 avg 2013, 17:37

Hmmm ultrasstyle_tz, može bit :mrgreen:
Ali da je Leo > Barza, ta nejednadžba nikako ne stoji :D
Leo je kao stoper, čisto defenzivno katastrofa, spor, slab u duelu, radi loše procjene, 1 na 1 očaj teški, srećom pa je najbolji "playmaker" i tehničar na svijetu među stoperima, inače bi mu Chievo ili Parma bila vrhunac karijere :roll:

U ovoj formaciji naravno Leo je Bog, kraj sebe ima dva stopera, praktički služi samo kao osigurač, na njemu defenzivno nema ni blizu odgovornosti kao na ovoj dvojici...

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 25 avg 2013, 17:42

@ultrastyle_tz osim tekme protiv Bayerna kada si ti gledao Juve protiv takvih krila i ekipa ? Nisi mogao vidjeti niti jednom a suditi na osnovu one Bavarske masinerije nema smisla.
Alessandro Del Piero !

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.