Dres reprezentacije BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Murga
Kontakt:

Re: Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la Murga » 24 avg 2013, 00:40

Ja licno nisam nesto ljubitelj dresova sa kragnom kao na polo majicama, nekako mi smeta. Ljepse mi je ovako nesto. Nisam ubacio grb jer se nisam htjeo registrovati na stranici da bih ubacio to. A sto se tice Nike dresova, nesto ih ne volim bas, previse su mi nekako sinteticki dresovi.

Ovaj ima kragnu na V i eto ubacio sam brojeve onako zlatne boje, tek tako da vidim kako se slaze, a dominira naravno tamno plava.
slika

Ovaj drugi ima obicnu kragnu i samo dvije boje gdje dominira bijela.
slika
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 avg 2013, 00:54

mi smo raja previse neozbiljni za Adidasa, Adidas uzima pod svoje samo ozbiljne narode. Nike je za nas, za crnce Puma. Za ciganiju Macron

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 24 avg 2013, 01:11

Nemam blage kakva je definicija ozbiljne drzave, ali evo koga sponzorisu. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ad ... al_teams_4

Ma neka bude eto ko hoce sto se mene tice, neka nam plate i neka dres lici na nesto.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 avg 2013, 01:41

Murga je napisao/la:Nemam blage kakva je definicija ozbiljne drzave, ali evo koga sponzorisu. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ad ... al_teams_4

Ma neka bude eto ko hoce sto se mene tice, neka nam plate i neka dres lici na nesto.
Imam takav utisak, sad se tu ne zna ko pije ko placa. Kako se ko dogovori, sumnjam da Adidas trazi ove po Africi da se dogovori sa njima ili neke slabije drzave. Oni traze Adidas i Adidas vjerovatno dobija lovu sto im to pravi. Dok npr Adidas ganja ove kao sto su Njemacka ili Spanija i neke jace fudbalere te NBA igrace kako bi im bili sponzori. U prijevodu tu Adidas bude izreklamiran, mislim da mi njih ne interesujemo jer nismo toliko atrakvitni. Interesovali bi ih samo kada bi mi njima nudili da nam prave...Tako gledam na to.
Isto tako PUMA vjerovatno pravi raznim, ali PUMA se fura na stil da ganjaju te neke egzoticne repke i vjerovatno se PUMA trudila da dodje do sponzorstva kod npr Jamajke, to im je uz onaj grb i najbrze ljude na planeti reklama neprocjenjive vrijednosti

Sa ostalim proizvodjacima je druga stvar, NIKE je sigurno spreman da nama uleti :) Mi ako pobjedimo Slovake, 100% ce da nas traze jer se svako prvenstvo gleda koja kuca ima vise repki na prvenstvu. Oni koji imaju vise repki se vise dice

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 24 avg 2013, 01:53

tuzlak1987 je napisao/la:mi smo raja previse neozbiljni za Adidasa, Adidas uzima pod svoje samo ozbiljne narode. Nike je za nas, za crnce Puma. Za ciganiju Macron
Da, Lihtenštajn i Latvija su ozbiljniji za Adidas. :mrgreen:

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 24 avg 2013, 01:57

Chuckie je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:mi smo raja previse neozbiljni za Adidasa, Adidas uzima pod svoje samo ozbiljne narode. Nike je za nas, za crnce Puma. Za ciganiju Macron
Da, Lihtenštajn i Latvija su ozbiljniji za Adidas. :mrgreen:
I san marino i andorra :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 avg 2013, 02:02

Lako je Lihtenstajnu za Adidas npr. Oni plate Adidasu 100%, a ne Adidas njima. Mi od sponzorstva treba da gledamo kako zaraditi...
Kazem vam gdje ste primjetili da npr Adidas sebe reklamira preko tih slabijih repki, ali zato su u stanju da guraju transfere svojih igraca iz kluba u klub radi profita ili da na svakom koraku se reklamiraju preko Rosea i Howarda..
Ja vam kazem mi smo njima sica...

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 24 avg 2013, 02:04

Kako ne reklamira, čitav stadion u Rigi u 3 crte obojen, adidas na svakom ćošku.

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 24 avg 2013, 02:14

Ja vjerujem da ima razlike u sponzorstvu, znaci mozda Andora ili Lihtenstajn dobiju od Adidasa godisnje 50 dresova (lupam) dzabe, dok recimo Spanija ili Njemacka dobiju mozda 100 i jos dobiju lovu uz to. Kazem, Adidas je sponzor, znaci daju nesto dzabe, a sad koliko i sta, to nebi znao reci. Prodajom dresova i njihovih stvari, reklame, sve to oni dobiju nazad i zarade na neki nacin, ne brinem se ja za njih. Opet kazem, nisam upoznat sa detaljima, ali tako nekako kontam da radi, mozda grijesim.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 24 avg 2013, 02:17

tuzlak1987 je napisao/la:Lako je Lihtenstajnu za Adidas npr. Oni plate Adidasu 100%, a ne Adidas njima. Mi od sponzorstva treba da gledamo kako zaraditi...
Kazem vam gdje ste primjetili da npr Adidas sebe reklamira preko tih slabijih repki, ali zato su u stanju da guraju transfere svojih igraca iz kluba u klub radi profita ili da na svakom koraku se reklamiraju preko Rosea i Howarda..
Nisam imao namjeru da reagujem, ali evo po drugi put pises, kako neka reprezentacija placa Adidasu da ih nosaju. De ba uozbilji se, sta ti je. Adidas je taj koji placa sponzorstvo, gdje ce ti pobogu reprezentacija placati. Ti mislis ako je Lihtenstajn slaba ekipa, pa moraju da placaju? Adidas je i u Lihtenstajnu nasao svoju korist,ali sigurno su oni koji placaju svoju reklamu. Mi smo nosili Adidas za EP 2000, hoces reci ,da smo mi bili u stanju tad placati Adidas? De ba.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 avg 2013, 02:24

emir79 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Lako je Lihtenstajnu za Adidas npr. Oni plate Adidasu 100%, a ne Adidas njima. Mi od sponzorstva treba da gledamo kako zaraditi...
Nisam imao namjeru da reagujem, ali evo po drugi put pises, kako neka reprezentacija placa Adidasu da ih nosaju. De ba uozbilji se, sta ti je. Adidas je taj koji placa sponzorstvo, gdje ce ti pobogu reprezentacija placati. Ti mislis ako je Lihtenstajn slaba ekipa, pa moraju da placaju? Adidas je i u Lihtenstajnu nasao svoju korist,ali sigurno su oni koji placaju svoju reklamu. Mi smo nosili Adidas za EP 2000, hoces reci ,da smo mi bili u stanju tad placati Adidas? De ba.
Nema logike jednostavno da Adidas trazi te anonimne zemlje, oni sav svoj marketing bacaju na svima poznate face, timove i repke. Ove manje poznate su sigurno dosle do deala na svoju inicijativu

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 24 avg 2013, 02:51

Znači tuzlak toliko si gluposti napisao da je to nevjerovatno :).Prvo niko ama baš niko ne plača adidasu,nikeu il drugim brendovim pare da oni njima naprave dresove.Uzimamo primjer Adidas oni su sponzori Lihtenstajnu, pitaš se što tako nebitnoj reprezentacije, al skontaj oni njima daju dresovi, njihovi građani kupuju nekoliko procentat bubam 15% od zarade prodajom ti dresova ide Adidasu + stavljaju reklame na stadion, na kojem se igraju evropske utakmice i cijeli svijet gleda tu utakmicu i vide veliki logo,banner ADIDAS.Tu kupi adidas pare, al Lihtenštaj njima ništa ne plaća FACT!Tako je sa svim reprezentacija svijet ne samo "mali" već i "veliki.Zato nemoj prosipat gluposti ;)

Drugo mi ako očekujemo neke extra dresove po našim željama nikad nečemo dobit, bilo to od adidas-a, nike-a.Zašto?Zato što mi nemamo sjedište tih brendova u našoj zemlji, jer da imamo fkt da bi se naši ljudi potrudili da imamo jedinstvene dresove.Zato i "VELIKA" Španija dobije jedinstvene dresove, al opet nisu jedini koji imaju takve dresve, pogledajte ovaj novi dres Španije s "V" šarama i Schalkeov gostujući ISTI , a razlog tome je što ADIDAS ima smještaj u Njemačkoj, Njemačka reprezentacije je jedina koja dobija dresove koji ni jedna druga repka nema, pogledate dresove s SP 2010 , niko više onakve neće imati ni jedna repka.Ako hoćemo jedinstvene dresove onda neka do bude HAAD, kao što je FK Sarajevu ;)

Zaključak ako nam bude ADIDAS sponzor dobit ćemo dresove al one šablonske nema to veze jesmo 10 i 50 na svijetu :) tj ove dresove slika (nebitna boja sad :D )

Nike će ove uvalit ako bude , ko što je i grcimaslika

I Macron prave štrašne dresove tip oveod Aston Ville slika

Al moj favorit je defintivno UNDER ARMOUR, body dresove prave extra slika
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 24 avg 2013, 11:03

U intervjuu za novi broj Avazovog Sporta, generalni sekretar NS BiH Jasmin Baković govorio je i skorijoj promjeni opreme koju dugo godina nose reprezentativne selekcije, TV pravima, finansijskim aspektima eventualnog plasmana u Brazil…

S kojim firmama NSBiH ima ugovor za sportsku opremu, kada ističe?

- U vrijeme kada je zaključen ugovor sa proizvođačem sportske opreme Legea, naša reprezentacija imala je znatno lošiji plasman na FIFA rang listi, a Savez je tada bio opterećen brojnim problemima, suočen sa organizacionom krizom, duplim ugovorima, finansijskom dubiozom… Ugovor sa ovom italijanskom kompanijom ističe prije Svjetskog prvenstva u Brazilu. Mislim da su stvoreni svi uslovi da naši reprezentativci uskoro obuku mnogo kvalitetniju opremu, u skladu sa njihovim rejtingom, kvalitetom i novim imidžom Saveza. Već smo preduzeli odgovarajuće korake i na dobrom smo putu da ovo pitanje riješimo veoma brzo i uspješno.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 avg 2013, 14:52

Ovo je nesto najbolje sto sam dosad vidio. 8-) Ne bi bilo lose promijeniti poredak boja, crte plave, a ovratnik zuti mada mi se vise svidja verzija sa slike.

slika
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Chuckie
Kontakt:

Dres reprezentacije BiH

Post Postao/la Chuckie » 24 avg 2013, 16:00

Bljak. Kakva žuta gov.nancad na bijeloj majici?

Sent from my iPhone using Tapatalk pro

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 avg 2013, 17:39

sagitarius je napisao/la: I Macron prave štrašne dresove tip oveod Aston Ville slika
Izgleda da sam prespavao trenutak kad je ovo uslo u kategoriju strasnih dresova.

Da je ovako nesto Nike nekome odradio ismijavali bi ih.

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 24 avg 2013, 17:47

Donnie Darko je napisao/la:
sagitarius je napisao/la: I Macron prave štrašne dresove tip oveod Aston Ville slika
Izgleda da sam prespavao trenutak kad je ovo uslo u kategoriju strasnih dresova.

Da je ovako nesto Nike nekome odradio ismijavali bi ih.
Moja kategorija ;) , svako ima svoj ukus možda tebi se ne sviđa al kad pogledaš malo bolje detalje.. slikaslika slika

slika
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 25 avg 2013, 01:56

Najbolje do sada...

slika
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 avg 2013, 02:29

Izgleda kao nedovrsen photoshop.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 25 avg 2013, 02:47

Donnie Darko je napisao/la:Izgleda kao nedovrsen photoshop.
Izgleda odlicno, ne lici ni na jedan drugi...
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Maverick i 8 gostiju.