uradim al neceDukeOfWellington je napisao/la:Ne kontam nikako. Znači kad dođeš u pomorsku teritoriju koja graniči sa teritorijom koju želiš da napadneš, tu imaš opciju unload gore među onim malim slikicama (kad selektuješ svoje brodove) i kad to uradiš selektovaće ti se tvoja vojska. Onda samo klikneš desnim da pošalješ vojsku na tu teritoriju, kao i na svaku drugu.MElloo je napisao/la:@DUKe nije samo problem sa otocima nego kaD i kopnom idem i dodjem do teritorije sAMo stane vojska nece da napadne ( a u ratu sam i imam CB )
Igre - Kako, gdje, šta...?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Igre - Kako, gdje, šta...?
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ako ti nije mrsko snimi screen Camtasiom il nekim sličnim programom pa uploadiraj, jednostavno ne mogu da shvatim u čemu je problem.MElloo je napisao/la: uradim al nece![]()

Ružna granica s Litvanijom,ali trenutno mi odgovara imati njih i Ukrajinu da mi čuvaju leđa
Samo mi još Nirnberg fali za formiranje Njemačke.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Švedska te opasno pritišće. 
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
evo kako moje osmansko carstvo sad za sad izgleda:

Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Jako dobre imperije
Inače, ne postoji nešto što se zove "ružna granica", to stalno govorim i svim bratu koji često "uljepšava" granice svojih imperija. Što veća imperija to ljepše granice. Ne dozovlite da psihologija upravlja vama
Inače, ne postoji nešto što se zove "ružna granica", to stalno govorim i svim bratu koji često "uljepšava" granice svojih imperija. Što veća imperija to ljepše granice. Ne dozovlite da psihologija upravlja vama
Ma dobro imaju neke granice koje je lakše braniti. Zeznuto je kad ti se u sred teritorije nađe neka zemlja kao trn u oku, pa moraš na nju stalno paziti, umjesto da sa tim unutrašnim dijelom nemaš nikakve frke.DukeOfWellington je napisao/la:Jako dobre imperije![]()
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Eh, to je drugo, to bih ja nazvao nesigurna granica.revan je napisao/la:Ma dobro imaju neke granice koje je lakše braniti. Zeznuto je kad ti se u sred teritorije nađe neka zemlja kao trn u oku, pa moraš na nju stalno paziti, umjesto da sa tim unutrašnim dijelom nemaš nikakve frke.DukeOfWellington je napisao/la:Jako dobre imperije![]()
Mislim da oni pričaju o ljepoti granica u estetskom smislu, obla linija i to.
Biće ljepše kad progutam Vilnu
Al to će biti tek za nekih 50-ak godina,na istok i sjever se odavno ne širim,a neću više ni na zapad i jug.Treba mi 20-ak godina mira da aneksiram Virtemberg i Vurzburg,vazali mi al me mrze zbog unlawful imperial territory i aggressive expansion pa ih ne mogu pripojiti
Nakon formiranja Njemačke idem svim silama na Francusku ionako nemaju prijatelja,a meni će pomoći Britanija u tom ratu sigurno.
Švedska nije problem,nemaju dovoljno veliku vojsku da budu neka prijetnja,ako vidim da bi mogli uzeti previše zemlje i ja se uključim u rat tako da ih držim na sigurnom odstojanju.
Švedska nije problem,nemaju dovoljno veliku vojsku da budu neka prijetnja,ako vidim da bi mogli uzeti previše zemlje i ja se uključim u rat tako da ih držim na sigurnom odstojanju.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Hoće, al' ne zaboravi da ima i druga epizoda u kojoj će Britanija pomoć' njimaLBJ MVP je napisao/la:Biće ljepše kad progutam VilnuAl to će biti tek za nekih 50-ak godina,na istok i sjever se odavno ne širim,a neću više ni na zapad i jug.Treba mi 20-ak godina mira da aneksiram Virtemberg i Vurzburg,vazali mi al me mrze zbog unlawful imperial territory i aggressive expansion pa ih ne mogu pripojiti
Nakon formiranja Njemačke idem svim silama na Francusku ionako nemaju prijatelja,a meni će pomoći Britanija u tom ratu sigurno.
Ja na RoN-u igram sa Britancima.Rusio Skandinavce pa napao direkt Ruse na glavno srediste i tako zauzeo cijeli sjever Azije.Trenutacno se mucim sa Indijcima i ima plan opkolit Europu iz Azije.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Glavna tema RTS igre a niko ni da spomene Total War igre, vrh vrhova ril tajm stretdzija.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Ja sam ih spomenuo. TW igre su hibrid TBS/RTS i mnogo su jednostavnije od Paradoxovih simulacija historije. Što ne znači da su lošije, naprotiv, odlične igre za svakoga ko voli spoj strategije i historije a nema strpljenja da se bori sa kompleksnijim CK2 ili EU4. Ja trenutačno igram najviše Empire Total War. United Provinces sam uzeo i tu se sa Španijom mlatim po Americi.AjsKjub je napisao/la:Glavna tema RTS igre a niko ni da spomene Total War igre, vrh vrhova ril tajm stretdzija.
Evo skinuo sam EU4 nalozio se havarija, al udjem tamo i ko bekan blejim i nista ne kontam. Ako nekome nije mrsko i ima viska vremena da mi na PP ukratko napise sta je bitno u ovoj igrici, neke bitne stavke, kako da napreduje drzava uglavnom sustinu neku bio bih zahvaalan. Igra mi se strasno, al dzaba kad ne kontam i Bog. I jos kada znam da mogu osvojiti neku drzavu, koji su ti neki parametri? Zahvalan unaprijed.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
A_d_0 je napisao/la:Evo skinuo sam EU4 nalozio se havarija, al udjem tamo i ko bekan blejim i nista ne kontam. Ako nekome nije mrsko i ima viska vremena da mi na PP ukratko napise sta je bitno u ovoj igrici, neke bitne stavke, kako da napreduje drzava uglavnom sustinu neku bio bih zahvaalan. Igra mi se strasno, al dzaba kad ne kontam i Bog. I jos kada znam da mogu osvojiti neku drzavu, koji su ti neki parametri? Zahvalan unaprijed.
Jesil preš'o tutorial? Ja sam na prethodnoj stranici (ili pretprethodnoj) pokušao da objasnim neke stvari, ako ti nije mrsko pročitaj. Probaj i sa yt klipovima, ima dobrih partija tamo, može se naučit'. Pitaj šta god te zanima, ja ću gledati da odgovorim, a vjerujem da će LBJ, revan i ostali takođe uskočit' sa savjetima.
Imam predobre odnose s Britancima,a nemam u planu nikakav svjetski ratDukeOfWellington je napisao/la:
Hoće, al' ne zaboravi da ima i druga epizoda u kojoj će Britanija pomoć' njima
Kako me Ukrajinci iznerviraše sad.Uđem u rat na njihovoj strani,oni nešto od Rige vraćaju teritoriju,a Riga u savezu s Francuskom i Austrijom.Ratujem 4 godine,ubijem oko 150k Austrijanaca i Francuza,izgubim svojih 70k vojnika,držim Pariz i Beč i oni potpišu mir u kojem im Riga predaje tu regiju zbog koje su krenuli u rat
Btw Šveđani u PU sa Poljskom,u velikim sam problemima ako ih aneksiraju
Spomenute više puta,nakon EU su mi najdraže sigurno.AjsKjub je napisao/la:Glavna tema RTS igre a niko ni da spomene Total War igre, vrh vrhova ril tajm stretdzija.
Ma prosao sam one tutorijale sve, al dzaba. Prevelik je broj nepoznanica u mom slucaju. Milijardu opcija, nit ja znam sta znace odredjeni termini vazni, nit ja znam sta se gleda kada se krece u bitku (hocul dobit il ne da ne ispusim dzaba), nit ja znam imal sta da se gradi, ma uglavnom nista ne znam.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Sjećam se nekad prije cca 12 godina kad sam prvi put igrao EU 1. Uzeo Holandsku Republiku i k'o sivonja pokušavam da pošaljem vojsku na Francusku, nemam pojma ni da treba objavit' rat nit išta. I iznerviram se, kažem glupa igra, bacim sve, da bi mi kasnije stariji rođak objasnio kako idu neke stvari, a onda sam ja učio ostalo malo po malo. Pa je prošlo ihahaj vremena dok sam skont'o da postoji i sektor trgovine, slanje trgovaca u trgovačke centre u cilju profita i sve ostalo, a dotad sam mislio da su trgovački centri nekakva nedefinisana burad koja ružno izgledaju na mapi. A EU1 je bila za dvije klase prostija igra od EU4.A_d_0 je napisao/la:Ma prosao sam one tutorijale sve, al dzaba. Prevelik je broj nepoznanica u mom slucaju. Milijardu opcija, nit ja znam sta znace odredjeni termini vazni, nit ja znam sta se gleda kada se krece u bitku (hocul dobit il ne da ne ispusim dzaba), nit ja znam imal sta da se gradi, ma uglavnom nista ne znam.
Hoću da kažem da ćeš sve to naučit vremenom. Probaj razne stvari, griješit ćeš stalno, to je sasvim normalno kad učiš da igraš igru poput EU, svi to moraju proći. Ali vjeruj mi da vrijedi znati igrati igru poput EU.
Inače, igra li ko HOI 3, imam nekih pitanja vezano za vazduhoplovne i pomorske bitke.
Ja napadao ove male drzavice koje su u alijansi sa Austrijom, ostala mi jos jedna teritorija 
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Šta te briga, kad ti neko objavi rat samo izvedi mornaricu i blokiraj prolaz. I nadaj se da ti neće objaviti rat neko ko ima veću flotu.MElloo je napisao/la:Ja napadao ove male drzavice koje su u alijansi sa Austrijom, ostala mi jos jedna teritorija
U međuvremenu vodi tih, miran i samozatajan život.