Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Podbacili smo samo prvu četvrtinu, ostale 3 odigrali korektno. Raduje me što se vidi da imamo ogromnu rezervu u igri, i da najbolje tek treba da pruže. Mirza, Wright i Đedović, kao Džeko, Spaha i Miske u fudbalskoj reprezentaciji, jednostavno druga dimenzija u odnosu na ostale.
Mozel neko postaviti box score ili link istog.
Spielinfo
Germany Men 2013 Pkt Reb AS PF
5 N. Giffey 2 8 2 Fouls
6 P. Günther 5 3 1 Fouls
7 P. Zwiener 0 1 0 Fouls
8 H. Schaffartzik 7 3 4 Fouls
9 K. Tadda 3 4 1 Fouls
10 L. Staiger 3 1 1 Fouls
11 T. Pleiß 10 5 2 Fouls
12 R. Benzing 13 2 0 Fouls
13 B. Doreth 5 0 1 Fouls
14 A. Seiferth 8 3 0 Fouls
15 M. Zirbes 4 3 0 Fouls
24 A. King 2 4 2 Fouls
Bosnia & Herzegovina Men 2013 Pkt Reb AS PF
4 M. Pasalic 0 0 0 Fouls
5 A. Masic 3 0 0 Fouls
6 A. Stipanovic 2 2 0 Fouls
7 M. Sutalo 5 2 2 Fouls
8 Z. Wright 8 6 6 Fouls
9 E. Bavcic 3 2 0 Fouls
10 N. Gordic 3 1 3 Fouls
11 E. Kikanovic 3 1 0 Fouls
12 M. Teletovic 26 9 3 Fouls
13 D. Persic 0 0 0 Fouls
14 N. Dedovic 18 3 3 Fouls
15 N. Sinanovic 2 3 0 Fouls
Germany Men 2013 Pkt Reb AS PF
5 N. Giffey 2 8 2 Fouls
6 P. Günther 5 3 1 Fouls
7 P. Zwiener 0 1 0 Fouls
8 H. Schaffartzik 7 3 4 Fouls
9 K. Tadda 3 4 1 Fouls
10 L. Staiger 3 1 1 Fouls
11 T. Pleiß 10 5 2 Fouls
12 R. Benzing 13 2 0 Fouls
13 B. Doreth 5 0 1 Fouls
14 A. Seiferth 8 3 0 Fouls
15 M. Zirbes 4 3 0 Fouls
24 A. King 2 4 2 Fouls
Bosnia & Herzegovina Men 2013 Pkt Reb AS PF
4 M. Pasalic 0 0 0 Fouls
5 A. Masic 3 0 0 Fouls
6 A. Stipanovic 2 2 0 Fouls
7 M. Sutalo 5 2 2 Fouls
8 Z. Wright 8 6 6 Fouls
9 E. Bavcic 3 2 0 Fouls
10 N. Gordic 3 1 3 Fouls
11 E. Kikanovic 3 1 0 Fouls
12 M. Teletovic 26 9 3 Fouls
13 D. Persic 0 0 0 Fouls
14 N. Dedovic 18 3 3 Fouls
15 N. Sinanovic 2 3 0 Fouls
Odlicna igra. Tele-Nihad-Zeko ODLICNI
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !
to je to! dižemo se, očekivano. konačno i napad proradio.
mada su njemci stvanro loši.
zamjerka skok, skok i skok.
što neko reče, trebaju centri da se probude, nagovještaj je dao sinan s bar solidnim skokom dok je igrao, andrija može bolje, a kikan je katastrofa, neprepoznatljiv, sad ništa ni u napadu ne radi, u odbrani standardno neupotrebljiv.
odbrana dobra i sa puno htijenja.
budi se šutalo, rado ću pregristi jezik u vezi njega - ovo je već obećavajuće za rolu koja se od njega traži.
muha je i dalje aut, treba nam i njegovih 7-8 minuta. ne znam što perša nije igrao...
primijetila se i izvjesna doza zajedništva, čak je nihad jednom dao ruku mirzi
sve u svemu - pobjeda za dizanje samopouzdanja...sad se može koja i izgubiti, ali očekivati je da idemo u narednim danima za još jedan nivo više.
mada su njemci stvanro loši.
zamjerka skok, skok i skok.
što neko reče, trebaju centri da se probude, nagovještaj je dao sinan s bar solidnim skokom dok je igrao, andrija može bolje, a kikan je katastrofa, neprepoznatljiv, sad ništa ni u napadu ne radi, u odbrani standardno neupotrebljiv.
odbrana dobra i sa puno htijenja.
budi se šutalo, rado ću pregristi jezik u vezi njega - ovo je već obećavajuće za rolu koja se od njega traži.
muha je i dalje aut, treba nam i njegovih 7-8 minuta. ne znam što perša nije igrao...
primijetila se i izvjesna doza zajedništva, čak je nihad jednom dao ruku mirzi

- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Mirza i Nihad su pokazali izuzetno dobru saradnju večeras. Bilo je nekih 4-5 asistencija između njih dvojice, i to lijepih asistencija. Na terenu se zasad, hvala Bogu, ne vide te navodne nesuglasice. Odbrana je bila na zadovoljavajućem nivou, svakako je očekivat više u napadu. Samo, šta je sa Mašićem? Prilično ograničenu minutažu je imao večeras.
On mi je bio najpozitivnije iznenađenje u kvalifikacijama i baš mi je onako drag lik. Očekujem više minuta za njega u sljedećim mečevima. Šutalo nije loš, ali mislim da nije bolji od Mašića.

Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
SS.ba liga | Jedinstvo Manchester
Ja sam prezadovoljan ovom utakmicom. Nekako sam imao osjecaj da ce danas voljni momenat biti na nivou i nisam se prevario. Od pocetka smo igrali kvalitetnu odbranu (u granicama svojih mogucnosti), i kad smo gubili 23-10 nije mi izgledalo lose. Osim 2-3 forsirana suta Teletovica, promasili smo i neke otvorene trice, uglavnom mislim da je umjesto tih 13 realnije bilo 6, 7 razlike.
Iz dobre odbrane i brze kontre (gdje su Djedovic i Wright prednjacili) smo postepeno gradili prednost, a kad su Svabe presle na zonsku odbranu zadali smo im zavrsni udarac. Mirza je na takvu odbranu reagavao vrhunski, lakocom je dobijao otvoren sut, sto je i kaznjavao.
Aco je pricao da Wright nije u formi, sto me pomalo i brinulo, ali Zeko je veceras veoma lagano probijao svoje cuvare i do pocetka prvenstva vjerujem da ce biti u top formi.
Najvise nas treba brinuti drugi centar, jer je Kikanovic par puta zaspao u odbrani (sto i nije cudno), ali djeluje da i u napadu nije na svom nivou.
Sve u svemu ova utakmica ce biti dobar putokaz za dalje, ali se ne treba previse uzdisati, ipak ova Njemacka u svojim redovima ima nekoliko limitiranih kosarkasa.
Iz dobre odbrane i brze kontre (gdje su Djedovic i Wright prednjacili) smo postepeno gradili prednost, a kad su Svabe presle na zonsku odbranu zadali smo im zavrsni udarac. Mirza je na takvu odbranu reagavao vrhunski, lakocom je dobijao otvoren sut, sto je i kaznjavao.
Aco je pricao da Wright nije u formi, sto me pomalo i brinulo, ali Zeko je veceras veoma lagano probijao svoje cuvare i do pocetka prvenstva vjerujem da ce biti u top formi.
Najvise nas treba brinuti drugi centar, jer je Kikanovic par puta zaspao u odbrani (sto i nije cudno), ali djeluje da i u napadu nije na svom nivou.
Sve u svemu ova utakmica ce biti dobar putokaz za dalje, ali se ne treba previse uzdisati, ipak ova Njemacka u svojim redovima ima nekoliko limitiranih kosarkasa.
-
- Kontakt:
Daj Bože da ovakav rezultat bude protiv neke ozbiljnije reprezentacije nego što je Njemačka.Bice zanimljivo vidjeti rezultate u narednim utakmicama jer Njemačka je po mom misljenju stvarno slaba i vjerovatno da nece proci grupe na Euru.
Hvala Bogu, malo pomalo se ovo dize. Samo da ova glavna tri igraca ostanu na ovom nivou, jedino Zeko moze malo poenterski ici gore (mislim na statisticki dio, koji je OK kod ove trojice). Pored njih, neophodno je da imamo centra koji ce se isticati od ove preostale dvojice, a on prvenstveno treba odradjivati taj posao u odbrani, kupiti defanzivne skokove itd. Valjda ce neko od njih iskociti u narednih 5 pripremnih utakmica, jer ne mozemo doci na jednu Srbiju, i u toj utakmici traziti svoj prvog centra. Ja jos prizeljkujem da Masic ili Gordic pocnu bolje igrati, da budu koliko-toliko korisni na obje strane. Zasad je to dosta tanko od obojice, a neophodni su nam. Ostali igraci neka budu dostojne zamjene na nekoliko minuta i to je to. 

"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Imal se govana kakvih brat ovde ?
gdje su hejteri da žugaju na mirzu,čim izgubimo mirza je sebičan,ufuran...pa ljudi vidite li da nam je on pola tima
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Realno gledajuci ova nasa ekipa nema neki kvalitet, moze dobiti neke jace repke kad Mirzu krene i to je to, nasa prava reprezentacija ce biti na slijedecem EP kad se Nurkic, Buza, Sulejmanovic (aBd.) i ostali prikljuce, a jos jaci cemo biti kad nam Polutak, Gacic, Djedovic mladji, idt... budu imali 22-23 godine i uz njih ce biti Nihad kao kapiten i vodja, e tad sam siguran da cemo i moci nesto napraviti.
ove momke treba podrzati i bodriti, i nadati se da ce nekako proci grupu, ali bit ce to sve veoma tesko, jer nemamo pravog dominantnog centra, nemamo prave trojke koja ce pogadjati kad bude najvise trebalo, imamo Mirzu i Nihada kao pravu klasu i Wrighta koji je malo iznad prosjeka, ostalo je cisti prosjek. Ovo nije nikakvo pljuvanje, vec cista realnost.
ove momke treba podrzati i bodriti, i nadati se da ce nekako proci grupu, ali bit ce to sve veoma tesko, jer nemamo pravog dominantnog centra, nemamo prave trojke koja ce pogadjati kad bude najvise trebalo, imamo Mirzu i Nihada kao pravu klasu i Wrighta koji je malo iznad prosjeka, ostalo je cisti prosjek. Ovo nije nikakvo pljuvanje, vec cista realnost.
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Izgleda da od danasnjeg prijenosa nema nista.
Koliko sam mogao skontati i vidjeti, jedino Njemacki DBB ima stream ali oni furaju samo svoje.
http://www.basketball-bund.de/news/team ... cup-129430" onclick="window.open(this.href);return false;
Koliko sam mogao skontati i vidjeti, jedino Njemacki DBB ima stream ali oni furaju samo svoje.
http://www.basketball-bund.de/news/team ... cup-129430" onclick="window.open(this.href);return false;
mrakNL je napisao/la:Izgleda da od danasnjeg prijenosa nema nista.
Sve utakmice će biti u live streamuAlle Spiele der DBB-Herren vom diesjährigen Supercup, der vom 23.-25. August 2013 in der ratiopharm arena in Neu-Ulm stattfindet, werden im Live-Stream auf der DBB-Website zu sehen sein.
BIH je danas u 17h
stream:
http://www.basketball-bund.de/livestream" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bstream4.net/index3.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ali mislim da se radi o istom streamu
Zadnja izmjena: Kevin, dana/u 24 avg 2013, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kevine nadam se da si u pravu 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Pise da ce se sve utakmice njemacke repke prenositi.
Dobro odigrana utakmica protiv Njemacke i momci polako ulaze u formu. Sada vec to lici na nesto i nadam se da cemo do pocetka prvenstva jos vise napredovati. Mirza je jucer pokidao i nadam se da ce ovako igrati i na prvenstvu, jer nam je ovako dobar Mirza pola ekipe. Djedovic i Wright su takodjer jucer bili pravo dobri, dok su ostali odigrali solidno.
Danas protiv Grcke ce biti mnogo tezi test i mislim da cemo izgubiti, ali ako momci pruze svoj maksimum, sve je moguce.
Danas protiv Grcke ce biti mnogo tezi test i mislim da cemo izgubiti, ali ako momci pruze svoj maksimum, sve je moguce.
danasnja utakmica ce biti pravi pokazatelj gdje smo trenutno..suhakrpa je napisao/la:Dobro odigrana utakmica protiv Njemacke i momci polako ulaze u formu. Sada vec to lici na nesto i nadam se da cemo do pocetka prvenstva jos vise napredovati. Mirza je jucer pokidao i nadam se da ce ovako igrati i na prvenstvu, jer nam je ovako dobar Mirza pola ekipe. Djedovic i Wright su takodjer jucer bili pravo dobri, dok su ostali odigrali solidno.
- elninho_resTO
- Kontakt:
Ma ako bude i blizu bit ce dobro Grci su ipak jedni od glavnih favorita za naslov.
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
Znaci da nema prenosa u 17h?
Trenutno korisnika/ca: AmirBvB, Burberry46, CAZIN, johntravolta123, Kobayashi, Nah1d, TripleThreat i 56 gostiju.