Safet Sušić - Pape

slana_krv
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la slana_krv » 23 avg 2013, 15:26

gringobih je napisao/la:
slana_krv je napisao/la: Slazem se sa tobom da nisu za repke, ali cinjenica je da oni ne igraju u vaznim utakmicama, mislim da je pametnie koncentrirati se na atmosferu i na igrace poput Bicakcica i Kolasinca koji imaju veci potencijal nego na epizodne(stare) igrace kao sto je cocalic, sunjic itd....treba pokusati naci zamjenu za Spahica, Misimovica a ne kritikovati selektora i traziti da zamjeni Sunjica sa igracem slicnih kvaliteta.
Samo pogledaj zadnji spisak Stimca , pa vidite godista igraca koje je on pozvao, pola pozvanih su polu-afirmisani golobradi mladici...
A da Z komsije znaju sta rade najbolje pokazuje njihov uspijeh svih ovih godina...
U nas je jednostavno premalo mlade krvi...Umjesto Avdukica, Svrskica, Svarkica, Sesarcica, propalih talenata, kao Zaha i Sunjic...Zvati momke koji mogu nesto postati...

Ali dok je "ovaj" tu ja vise noncese i ne brojim... ;)
Ovdje je sporan bio Cocalic, sta ce nam kad sigurno nece bolje odigrati od Rahimica a paznju i vrijeme treba dati Kolasincu, Bicakcicu itd... a sto se tice komsija, znajuci Stimca cisto sumljam da je to plod neke velike strategije to je klasican primjer menaderski krojene ekipe, pa jedva su pobjedili amatere. Neafirmisani igraci nisu za A reprezentaciju, evo cime je Halilovic zasluzio da igra u A timu jedne Hrvatske. Igra jer ga moraju prodati...ne slazem se sa tvoim stavom :)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 avg 2013, 15:28

MaksuzBaksuz je napisao/la:Evo treba pod hitno zvati ovog Kvržića!
Rekao je da bi se odazvo!

Ovdje bolje nego u kabareu, *e-bo TLN

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Vjerovanto je to igrac koji ce odlucit kvalifikacije, da jucer Rijeka nije igrala sa Stutgar. niko ne bi cuo za njega.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 23 avg 2013, 15:32

Nije polovica forumasa nikad cula ni za Lulica dok nije zabio gol za Young Boys u Europa Ligi prije par godina.
...Život za Široki...

MaksuzBaksuz
Kontakt:

Post Postao/la MaksuzBaksuz » 23 avg 2013, 15:38

ŠB_Fidelis je napisao/la:Nije polovica forumasa nikad cula ni za Lulica dok nije zabio gol za Young Boys u Europa Ligi prije par godina.
U tome i jeste fazon

Pa zato imaju ljudi koji se bave tome i prate igrace, imaju znanje za to a i nos za takve stvari. Pape ima (najvjerovatnije) takve ljude oko sebe (inace nebi Lulica "otkrio" za repku). Im toliko tih nasih igraca po evropi, i mi se ovdje prepiremo koga sve netreba zvati a nemamo nikako uvid u te stvari. Trebamo gledati malo opustenije na sve to pogotovo sa vrha tabele :)

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 23 avg 2013, 15:41

Meni se skod selektora ne svidaju tri stvari:

1. Forsiranje Zahirovica i Rahimica na poziciji def. veznog, pored mladog i potencijalnog Besica. Da se razumijemo, da je Besica forsirao godinu dana kao Zahirovica, Besic bi danas igrao barem opet u Bundesligi. Sam Besic bez repke igra u boljem klubu nego Zahirovic sa pomoci od 13te reprezentacije svijeta u roku od barem godinu dana.

2. Forsiranje istih profila igraca u prvih 11. Medunjanin-Misimovic-Pjanic, tri "Götzea" ni jedna ozbiljna repka nema u prvih 11. Ste se gubi za uzvrat? Imamo polu otvoren def. vezni red, dje nas jace ekipe mogu stisnuti i prosetati se do naseg 16terca, dje Spahic moze spasiti nekoliko valova napada, ali ne i svaki.

3. Formacija 4-4-2 je dobra u slucaju da igramo protiv slabijih ekipa od nas, medutim ako dodemo na SP a mi super uigrani u toj formaciji, ne gine nam silovanje sa istom, jer tako ofanzivno igrati na SP-u ne bi proslo ovako kao u kvalifikacijama. Po meni su ovi rezultati u kvalifikacionom ciklusu jako dobri, ali isto toliko zavaravajuci, jer ne pokazaju realnu sliku o nama, a ta ce najkasnije izaci na vidik na SP-u. Ne mogu igrati i Pjanic-Misimovic-Dzeko-Ibisevic-Lulic itd. u prvih 11 na SP-u to je samoubistvo, a to je upravo ono sto Susic uigrava vec duze od godinu dana, a to nije proslo ni protiv Portugala, nece proci ni na SP.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Phantom
Kontakt:

Post Postao/la Phantom » 23 avg 2013, 15:44

haha štimac ima sistem e svasta pa koje gledao hrvatsku repku vidio je da ne mogu sastavit dva pasa pobjede su dosli iskljucivo zbog individualaca i srece u nas srba i hrvata je isti mentalitet lahko podlijezemo euforiji kad pobjedjujemo najbolji smo kad izgubimo padaju glave ,rusi se sve itd medjutim izuzev uspjeha hrv repke 98 koji je plod jugoslovenske skole hrv je ostvarila svoje najbolje uspjehe kod cice kranjcara i bilica koji su po prirodi stalozeni smireni koji znaju utisat atmosferu kao i radomir antic u srba posao selektora nije da uci igrace fudbalu da im tempira formu itd jer to se radi u klubovima tu je selektor da izabere 20 najboljih.da motivira i postavi taktiku
20 najboljih susic svakako pozvao..sad Hajrovic i to je to..hajd zahirovic ne valja koga zvat mjesto njega,,vrsajevic je svakako druga pa i treca opcija , bio je problem i svraka i sesar pa ih nema avdukic je tu samo da se pojavi svakako pitanje golmana je za narednih 10 god rijeseno..motiva svakako ne nedostaje a taktika je superiorna igramo za navijace za gol vise poletno napadacki..lahka grupa? pa mi smo prijasnje kvale i gubili zbog lahkih tekmi nosili smo se mi i sa spancima i turcima dancima itd nas su ujebavale kojekakve moldavije otoci q i palci,,

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 23 avg 2013, 15:46

ŠB_Fidelis je napisao/la:Nije polovica forumasa nikad cula ni za Lulica dok nije zabio gol za Young Boys u Europa Ligi prije par godina.
Pa nije niko cuo, jer da su culi davno bi njega jedan Lazio angazovao, pa nije A repka za igrace koji imaju potencijal da postanu dobri igraci, po meni to nije dovoljno moras potencijal pretvoriti u konacan produkt, e takvi igraju za tim koji se bori za svjetsko prvenstvo.
Bolje je forsirati 15 solidnih igraca i napraviti dobru porodicu, nego konstantno mjenjati i ubacivati nove igrace slicnog kvaliteta, pa vidite sta je Mihalovic od Srbije napravio- neustimani orkestar, a po imenima su ko i mi pa mozda cak i bolji.

slana_krv
Kontakt:

Post Postao/la slana_krv » 23 avg 2013, 15:51

DonCorleone
nazalost nemamo mi ni blizu igraca tipa Rahimica...a isto nemamo 200 godina zivota da cekamo da neko sazrije. Ako je mali dobar kao sto ti kazes nek brate u svom timu razvaljuje i pravi razliku u odnosu na ostale na terenu i eto mu bundeslige, dobar primjer je upravo Lulic.

Phantom
Kontakt:

Post Postao/la Phantom » 23 avg 2013, 15:52

DonCorleone je napisao/la:
2. Forsiranje istih profila igraca u prvih 11. Medunjanin-Misimovic-Pjanic, tri "Götzea" ni jedna ozbiljna repka .
tako ti igra Spanija,Holandija,Hrvatskaod klubova city barca itd to je moderni fudbal sa gorostasima pozadi i sitnim tehnicarima koji ce podvalit gorostasnom spicu..Bayern je tako osvoji LP..

sto se tice taktike na SP..pa da mozda protiv latvije gdje nam treba pobjeda stavi jednog spica i uigrava se za brazila?

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 23 avg 2013, 15:53

Phantom je napisao/la:haha štimac ima sistem e svasta pa koje gledao hrvatsku repku vidio je da ne mogu sastavit dva pasa pobjede su dosli iskljucivo zbog individualaca i srece u nas srba i hrvata je isti mentalitet lahko podlijezemo euforiji kad pobjedjujemo najbolji smo kad izgubimo padaju glave ,rusi se sve itd medjutim izuzev uspjeha hrv repke 98 koji je plod jugoslovenske skole hrv je ostvarila svoje najbolje uspjehe kod cice kranjcara i bilica koji su po prirodi stalozeni smireni koji znaju utisat atmosferu kao i radomir antic u srba posao selektora nije da uci igrace fudbalu da im tempira formu itd jer to se radi u klubovima tu je selektor da izabere 20 najboljih.da motivira i postavi taktiku
20 najboljih susic svakako pozvao..sad Hajrovic i to je to..hajd zahirovic ne valja koga zvat mjesto njega,,vrsajevic je svakako druga pa i treca opcija , bio je problem i svraka i sesar pa ih nema avdukic je tu samo da se pojavi svakako pitanje golmana je za narednih 10 god rijeseno..motiva svakako ne nedostaje a taktika je superiorna igramo za navijace za gol vise poletno napadacki..lahka grupa? pa mi smo prijasnje kvale i gubili zbog lahkih tekmi nosili smo se mi i sa spancima i turcima dancima itd nas su ujebavale kojekakve moldavije otoci q i palci,,
nije bas 20 najboljih. 13,14 njih se izdvajaju... ostalo je srednja zalost i oko tih 6,7 se stalno i vodi diskusija... neko voli ovog, neko onog i uglavnom susicu se osporava pravo da izabere tih 6,7 po svom ili bratovom cejfu... a ima ih koji su tu da ne bi bilo majorizacije konstitutivnih naroda ;)...

Phantom
Kontakt:

Post Postao/la Phantom » 23 avg 2013, 16:11

ako su sunjic i vranjes da se zadovolji nacionalni kljuc i vrsajevic radi menadzera ja mu ih halalim to su 3 igraca koji u kvalifikacijskim tekmama igraju mizerne minute a vranjes je po meni svakako ok igrac pa sta bi da imamo onog klauna mihajlovica kojem pola repke preko menadzerskih voda doslo a ono sto je kvalitetno **** radi ne pjevanja ili klosar štico gdje uigrava igrace narodnjacima i pivom..imamo rezultate atmosferu pred plasmanom smo i to medju prvim repkama u evropi a ulazemo u fudbal mozda najmanje i onda neki se bolidi nadju da kritikuju kompletan strucni stab radi jednog ili dva potpuno nebitna igraca

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 23 avg 2013, 16:29

DonCorleone je napisao/la:Meni se skod selektora ne svidaju tri stvari:

1. Forsiranje Zahirovica i Rahimica na poziciji def. veznog, pored mladog i potencijalnog Besica. Da se razumijemo, da je Besica forsirao godinu dana kao Zahirovica, Besic bi danas igrao barem opet u Bundesligi. Sam Besic bez repke igra u boljem klubu nego Zahirovic sa pomoci od 13te reprezentacije svijeta u roku od barem godinu dana.

2. Forsiranje istih profila igraca u prvih 11. Medunjanin-Misimovic-Pjanic, tri "Götzea" ni jedna ozbiljna repka nema u prvih 11. Ste se gubi za uzvrat? Imamo polu otvoren def. vezni red, dje nas jace ekipe mogu stisnuti i prosetati se do naseg 16terca, dje Spahic moze spasiti nekoliko valova napada, ali ne i svaki.

3. Formacija 4-4-2 je dobra u slucaju da igramo protiv slabijih ekipa od nas, medutim ako dodemo na SP a mi super uigrani u toj formaciji, ne gine nam silovanje sa istom, jer tako ofanzivno igrati na SP-u ne bi proslo ovako kao u kvalifikacijama. Po meni su ovi rezultati u kvalifikacionom ciklusu jako dobri, ali isto toliko zavaravajuci, jer ne pokazaju realnu sliku o nama, a ta ce najkasnije izaci na vidik na SP-u. Ne mogu igrati i Pjanic-Misimovic-Dzeko-Ibisevic-Lulic itd. u prvih 11 na SP-u to je samoubistvo, a to je upravo ono sto Susic uigrava vec duze od godinu dana, a to nije proslo ni protiv Portugala, nece proci ni na SP.
+1

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 23 avg 2013, 16:39

DonCorleone je napisao/la:Meni se skod selektora ne svidaju tri stvari:

1. Ne mora znaciti. Zahirovic i Besic su bili odlicni prvu utakamicu sto su igrali za A-repku. Samo sto je Zaha stariji neg Besic. Moje misljenje je da su se Susic i Jagodic dogovorili da jedan uzme jednog a drugi drugog, a Besic mladji i moze igrati jos jedan ciklus za U21 pa je ostao sa Jagodicem. Evo Misimovica i Mede, ubijaju u repci a nemogu se prodadi u jedan prosjecni klub lige petice.
2. Nemamo bolje. Uvijek nas nesto zeza, Salihovic nije mogao igrati radi 4 crvena, pa onda povrede jedna za drugom. Stevanovic nazalost se nije snasao u Spaniji.
3. Mi protiv Portugala nismo imali Mujdzu. Nego Zaha da cuva jednog Ronalda na neprirodnoj pozijici. Onda Lulic dobio crveni bez veze. Drugi igraci pravi faul, Zaha meni se cini, a sudija daje Lulicu zuti karton. Lula se buni a ovaj mu jos jedan.. E to nas je sebalo

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 23 avg 2013, 16:45

Phantom je napisao/la:
2. Forsiranje istih profila igraca u prvih 11. Medunjanin-Misimovic-Pjanic, tri "Götzea" ni jedna ozbiljna repka .
tako ti igra Spanija,Holandija,Hrvatskaod klubova city barca itd to je moderni fudbal sa gorostasima pozadi i sitnim tehnicarima koji ce podvalit gorostasnom spicu..Bayern je tako osvoji LP..

sto se tice taktike na SP..pa da mozda protiv latvije gdje nam treba pobjeda stavi jednog spica i uigrava se za brazila?
Niko nije rekao da trebamo protiv Latvije igrati sa jednim spicem, jer u mom postu pise da formacija 4-4-2 dobro funkcionise protiv slabijih ekipa (citaj pazljivo) i da treba znati da ne mozemo tako igrati protiv velesila nogometa, jer preofanzivno i iracionalno! Bayern igra u 4-2-3-1 sistemu i uze tri titule, sa dva brza krila, jednim playom i kvalitetnim def. veznim redom, dje ni jedan igrac nema isti profil.

I naravno d bi i Njemacka i Holandija protiv Latvije krenule u formaciji 4-2-3-1, jer tako uvijek igraju, da pratis te reprezentacije, znao bi.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 23 avg 2013, 16:57

Phantom je napisao/la:

Niko nije rekao da trebamo protiv Latvije igrati sa jednim spicem, jer u mom postu pise da formacija 4-4-2 dobro funkcionise protiv slabijih ekipa (citaj pazljivo) i da treba znati da ne mozemo tako igrati protiv velesila nogometa, jer preofanzivno i iracionalno! Bayern igra u 4-2-3-1 sistemu i uze tri titule, sa dva brza krila, jednim playom i kvalitetnim def. veznim redom, dje ni jedan igrac nema isti profil.

I naravno d bi i Njemacka i Holandija protiv Latvije krenule u formaciji 4-2-3-1, jer tako uvijek igraju, da pratis te reprezentacije, znao bi.
Bayern ima Ribery-a i Robbena normalno da ce uzeti tri titule. WC igraci. Mi to nemamo. Imamo Lulica koji nazalost i nije nesto u repci.

Phantom
Kontakt:

Post Postao/la Phantom » 23 avg 2013, 17:56

Phantom je napisao/la:

prvo mi smo imali 3 takve utakmice medunjanin rahimic pozadi i jedini dzeko isturen i ibisevic udje s klupe znaci igrali smo defanzivno nije niko ni rekao da cemo jurisati..te formacije koje spominjes sto ti reditelj prenosa pokiti igrace po terenu je prica koja prolazi sa stimanje formacije na pesu i uvodnu rijec komentatora. U modernom fudbalu igraci izmjenjaju po 2 pa cak i 3 pozicije u jednoj utakmici ,a ja sam rekao da igramo poput bayerna dakle lopta na krilo i ubacak ili prodor pa ulazak u sesnesterac na Mandzukica ili kroz sredinu sa brzim protokom lopte i jos brzom trkom bez lopte gdje se igraci konstatno otvaraju trazeci prostor upravo tako i mi igramo spahic rahimicu, rahimic prvom do sebe uglavnom misimovicu koji salje nesto duzu loptu na Salihovica iza ledja protrci lulic ukoliko ima prostora dodaje mu da on prodje ako ne on svakako odvuce jednog igraca i salihovic ide 1 na 1 uglavnom ubacak gdje trazi dzeku i ibisevica(prvo poluvrijeme protiv latvije,citava utakmica protiv lihtenstajna prvo poluvrijeme protiv SAD-e) ako to ne ide onda kratkim pasovima kroz sredinu gdje se konstatno otvaraju svi igraci i trazi se slobodan prostor(Litvanije,Francuske,Latvije 2 pol i Latvije u zenici) pa jel to preslikana igra u odnosu na Bayern? povod ne dopusta da uporedjujem igrace jer je bayer klub koji moze dovodit igrace repke su limitirane ali evo cak i to mozemo mujdza=lahm medunjanin=svajni lulic=ribery muller=ibisevic,mandzukic=dzeko gustvao=rahimic ,Götze=Pjanic eto jedino dodje ta strana gdje roben limitirana a to nije nista novo

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 23 avg 2013, 18:24

Hajde sto poredis Barsu, Bayern i nase igrace, ali brat bratu kako mozes izjednacavati Müllera i Ibisevica? Pa Müller je senzacija Njemackog nogometa, polivalentan igrac kakvog dugo nije bilo, jedan od najboljih u Bayernu prosle sezone, igra desno krilu, pa se ubaci u sredinu, pa cas u napad, dok kada Ibisevica stavis na desno krilo, on se gubi po terenu. Pa onda poredis Mujdzu i Lahma, pa Medunjanina i Schweinsteigera, Boze sacuvaj....

Evo sada vidje ima o korelacija izmedu Gustava i Rahimica :lol: .

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 23 avg 2013, 18:33

Frajer ti pokušava reći, kako sam ja shvatio, da spomenuti naši igrači imaju iste uloge u reprezentaciji kao i spomenuti igrači Bajerna. Bajern može birati igrače za te uloge po cijelom svjetu dok mi samo one koje u srcu nose Bosnu

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 23 avg 2013, 18:36

delija je napisao/la:Frajer ti pokušava reći, kako sam ja shvatio, da spomenuti naši igrači imaju iste uloge u reprezentaciji kao i spomenuti igrači Bajerna. Bajern može birati igrače za te uloge po cijelom svjetu dok mi samo one koje u srcu nose Bosnu
Šuti jarane, dobro je ovo dok se spočitava fudbal Sušiću. Bilo je vremena kada nisu znali šta da mu zamjere i šta da mu kažu pa je bilo: ne maše rukama dovoljno, nosi naočale, loš mu sako, živi u Parizu, loše priča bosanski jezik...
Sad makar prave formacije kako bi Bosna trebala da igra u Brazilu. :lol:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 23 avg 2013, 18:52

delija je napisao/la:Frajer ti pokušava reći, kako sam ja shvatio, da spomenuti naši igrači imaju iste uloge u reprezentaciji kao i spomenuti igrači Bajerna. Bajern može birati igrače za te uloge po cijelom svjetu dok mi samo one koje u srcu nose Bosnu
I da imaju iste uloge, ne mogu na njih odgovoriti kao gore navedeni igraci i zato nije formacija 4-4-2 dobra protiv velesila nogometa, a o tome ja pricam u gornjem tekstu. Dok igramo protiv slabijih, nemam nista protiv da Medunjanin bude Schweinsteiger i Lulic Ribery itd., ali ja bi radije htio vidjeti da mi kao Bayern (kada vec moramo porediti) imamo JEDNOG playa, o cemu ja cjelo vrijeme pricam i pogotovo jaka krila (Ibisevic to nije, zar ne?), sto je takoder moguce uz Hajrovica i Lulica.

Bayern igra trenutno 4-2-3-1, a mi 4-4-2, znaci nije to isto. A druga stvar da njihova veza moze se ubacivati u napad podjednako dobro, dok ovo sto Phantom prica i izjednacava Müllera i Ibisevica veze nema, jer kada stavis Ibisevica na krilo, dobijes hobi fudbalera.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.