Manchester United FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

PhoenixFire
Kontakt:

Re: FC Manchester United

Post Postao/la PhoenixFire » 23 avg 2013, 16:35

ne razumijem tipove poput ovog duke-a. svima na grani je jasno da je tom kleverli gotovo pa dosega svoj limit, pa dečko je u 25 godini, o kakvom napretku ima smisla više raspravljati. on je čisti rotacioni igrač, ništa više, sad druga je strana što ovaj brije po svemu britanskome, a taj isti engleski nogomet daje tek 30% prvotimaca u premjeršipu. očito je još od kasnih devedesetih da nešto ne štima u engleskim mlađim pogonima (izuzev konstatno nespremnog wilshire), zadnja dobra generacija engleskih igrača, koji su svjetske klase je ona s kraja 90-tih; owen, gerrard, lampard i sl. sve ovo ostalo su levati koji bljesnu (milner, barry, lennon, downing, de foe). imam osjećaj ko da je većinu umirio ovaj uspjeh kod swansija koji je više plod genijalnosti van persija. unitedu je tek sezona počela, za očekivati su ozlijede, što ako karik bude ozlijeđen, što onda tko će držati sredinu? man city i chelsea se jesu POJAČALI, jer onaj tko nije prospavao zadnjih deset godina zna da je murinju ogromna prednost chelsea ispred unitedovog moyesa (činjenicu su činjenice!). man city će zasigurno biti bolji plus tu je pelegrini i nekolicina fantastičnih igrača, i k tome riješen je slučaj debila balotelija. u svakom slučaju city i chelsea drže pol position. najveća prednost uniteda svih ovih godina je u MIROVINI. nema više one rutine i činjenice da će saf već nešto smisliti, nadmudriti, istempirati formu. kao primjer naveo bih onaj poraz od city.a 6-1 na old traffordu. taj poraz koliko kod devastirajuće izgledao nije nogometni svijet toliko uzbudio jer se dogodio safu, a on će već nešto smisliti. sada zamislite da se to isto dogodi moyesu u ponedeljak da ga pregazi chelsea 5-0. koliko od vas bih se spremno bilo odreći moyesa. vjerujem gotovo svi osim eventualno ovog duka koji svršava na sve pod britanskom zastavom.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 23 avg 2013, 16:41

slika
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 avg 2013, 17:13

PhoenixFire je napisao/la:ne razumijem tipove poput ovog duke-a. svima na grani je jasno da je tom kleverli gotovo pa dosega svoj limit, pa dečko je u 25 godini, o kakvom napretku ima smisla više raspravljati. on je čisti rotacioni igrač, ništa više, sad druga je strana što ovaj brije po svemu britanskome, a taj isti engleski nogomet daje tek 30% prvotimaca u premjeršipu. očito je još od kasnih devedesetih da nešto ne štima u engleskim mlađim pogonima (izuzev konstatno nespremnog wilshire), zadnja dobra generacija engleskih igrača, koji su svjetske klase je ona s kraja 90-tih; owen, gerrard, lampard i sl. sve ovo ostalo su levati koji bljesnu (milner, barry, lennon, downing, de foe). imam osjećaj ko da je većinu umirio ovaj uspjeh kod swansija koji je više plod genijalnosti van persija. unitedu je tek sezona počela, za očekivati su ozlijede, što ako karik bude ozlijeđen, što onda tko će držati sredinu? man city i chelsea se jesu POJAČALI, jer onaj tko nije prospavao zadnjih deset godina zna da je murinju ogromna prednost chelsea ispred unitedovog moyesa (činjenicu su činjenice!). man city će zasigurno biti bolji plus tu je pelegrini i nekolicina fantastičnih igrača, i k tome riješen je slučaj debila balotelija. u svakom slučaju city i chelsea drže pol position. najveća prednost uniteda svih ovih godina je u MIROVINI. nema više one rutine i činjenice da će saf već nešto smisliti, nadmudriti, istempirati formu. kao primjer naveo bih onaj poraz od city.a 6-1 na old traffordu. taj poraz koliko kod devastirajuće izgledao nije nogometni svijet toliko uzbudio jer se dogodio safu, a on će već nešto smisliti. sada zamislite da se to isto dogodi moyesu u ponedeljak da ga pregazi chelsea 5-0. koliko od vas bih se spremno bilo odreći moyesa. vjerujem gotovo svi osim eventualno ovog duka koji svršava na sve pod britanskom zastavom.
Ja nisam na grani, nego stojim čvrsto na zemlji, za razliku od nekih.

Zamisli ti da bude recimo 5:0 za nas. A iako bude 5:0 za Chelsea ja se ne bih odrekao Moyesa. Naravno, instant navijači žele i instant rezultat, pa vam je moja preporuka da nađete i neki instant klub za navijanje. U Unitedu se nikad nije poslovalo na način kako to neki ovdje priželjkuju i hvala Bogu neće ni u budućnosti obzirom da je tu Moyes koji to neće raditi.

Dalje, Manchester United treba da bude društveno odgovoran klub koji će voditi računa o tome koju državu predstavlja, a ne da bude neka internacionalna eksklava. United je to u određenoj mjeri i ostao, što se ne može reći za puno klubova u Engleskoj. Zato će u Unitedu igrati Cleverley, a ne Eriksen ili Strootman, jer između dva ili tri igrača sličnih kvaliteta igraće logično domaći igrač. To što ste ti i tebi slični neprecizno pomislili da je United prestao biti engleski klub i postao isključivo internacionalni klub ne znači da je to zaista tako. Logika tebe i tebi sličnih "volim United, ali mrzim Englesku" na vašu duboku žalost nije politika kluba i imate dvije opcije, a to su da se prilagodite postojećoj politici ili da tražite novi klub za navijanje. Ova i ovakva politika u zadnjih 20 godina je donijela i previše uspjeha da bi se mijenjala radi toga što je neko igr'o menadžera pa neprecizno pomislio da ima pojma o sastavljanju rostera i fudbalskoj strategiji i taktici.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 avg 2013, 17:27

Ne mora znaciti da je logika "voliti United, mrziti Englesku". Moze biti "voliti United, a smatrati da je vecina sto dolazi iz Engleske precijenjena". Eh, to je vec druga prica.

U biti, dosta toga je rekao @phoenix. United je vazda imao Engleza (Britanaca, ako bas zelite), ali ti su imali kvalitet. Uzmi za primjer zlatnu generaciju (Bekcham, Scholes, Butt, Keane, Giggs). Nije isto kada imas ovakve igrace u veznom redu i kada imas (Cleverleya, Jonesa (i njega je SAF gurao u vezu), starog Giggsa, Andersona i "mrtvog" Fletchera). Dakle, u ovom slucaju ne moras biti vodjen "kupujmo domace" politikom. Realno, ondasnji Nicky Butt bi bez problema bio najbolji veznjak ovog Uniteda. A znas i sam koliko malo sansi je dobijao taj bivsi clan Newcastlea, posebno u posljednjih 5-6 godina provedenih na OT-u. :mrgreen:

Inace, ti znas kakvo je moje misljenje o Cleverleyu. Jos jedan "mogao je puno bolje" igrac. Ima vic, ali dzaba mu. On sa ovih 25 godina nije standardan u ovako krnjem veznom redu Uniteda. Postavlja se pitanje da li on moze biti vodja? Znas i sam da ne moze.

Sve zivo se mijenja. Vidis da je Wenger prodao Pardewu "francusku politiku". :mrgreen: Dobro, Wenger i dalje skrtari. Ono sto zelim reci je da nije smak svijeta promijeniti filozofiju. Manje kupovati razvikane Engleze; kupovati samo one koji su potrebni Unitedu i koji nisu toliko napuhani od strane medija, a vise kupovati kvalitet. Uostalom, United nikad nije bio drzavni klub i ne vidim zasto bi morao imati 15+ engleskih i potencijalnih engleskih reprezentativaca.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 23 avg 2013, 17:43

Drzi me filing da bi Rooney mogao put Madrida. :?

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 23 avg 2013, 17:47

To bi bilo odlicno! Neka ide za 30 mil :D
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 23 avg 2013, 17:50

Pa svakako bolje za United nego da ode u Chelsea. Iskreno sumnjam da će u Madrid, istrošiće se kraljevi s ovim Baleovim transferom, a mislim i da će ove sezone htjeti pružiti Morati više šanse. Tako da: Benzema prvi špic, Morata zamjena i što veća minutaža, a kada ne ide onda bi lako mogli probati Ronalda u špicu. Sve u svemu, sumnjam da im je Šrek potreban.
Smoke Weed Everyday!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 avg 2013, 17:57

Monolog je napisao/la:Ne mora znaciti da je logika "voliti United, mrziti Englesku". Moze biti "voliti United, a smatrati da je vecina sto dolazi iz Engleske precijenjena". Eh, to je vec druga prica.

U biti, dosta toga je rekao @phoenix. United je vazda imao Engleza (Britanaca, ako bas zelite), ali ti su imali kvalitet. Uzmi za primjer zlatnu generaciju (Bekcham, Scholes, Butt, Keane, Giggs). Nije isto kada imas ovakve igrace u veznom redu i kada imas (Cleverleya, Jonesa (i njega je SAF gurao u vezu), starog Giggsa, Andersona i "mrtvog" Fletchera). Dakle, u ovom slucaju ne moras biti vodjen "kupujmo domace" politikom. Realno, ondasnji Nicky Butt bi bez problema bio najbolji veznjak ovog Uniteda. A znas i sam koliko malo sansi je dobijao taj bivsi clan Newcastlea, posebno u posljednjih 5-6 godina provedenih na OT-u. :mrgreen:

Inace, ti znas kakvo je moje misljenje o Cleverleyu. Jos jedan "mogao je puno bolje" igrac. Ima vic, ali dzaba mu. On sa ovih 25 godina nije standardan u ovako krnjem veznom redu Uniteda. Postavlja se pitanje da li on moze biti vodja? Znas i sam da ne moze.

Sve zivo se mijenja. Vidis da je Wenger prodao Pardewu "francusku politiku". :mrgreen: Dobro, Wenger i dalje skrtari. Ono sto zelim reci je da nije smak svijeta promijeniti filozofiju. Manje kupovati razvikane Engleze; kupovati samo one koji su potrebni Unitedu i koji nisu toliko napuhani od strane medija, a vise kupovati kvalitet. Uostalom, United nikad nije bio drzavni klub i ne vidim zasto bi morao imati 15+ engleskih i potencijalnih engleskih reprezentativaca.
Ne mora značit', al uglavnom znači. Osim toga kako neki igrač (recimo Cleverley) može biti precijenjen ako dođe 20 ljudi na ovu temu i kaže da on ne zna šutnut loptu. To je po mom viđenju potcijenjen igrač.

Zaboravio si Carricka, znam da ga ne smatraš nekim vrhunskim igračem, al znaš i to da se ja u tome ne bih složio s tobom. Ja ne kažem da u Unitedu moraju igrat Engleski igrači po svaku cijenu, ali ako neko ovdje dođe i kaže da Cleverley ne valja, a da je Strootman neki čarobnjak, bojim se da se nećemo složiti u tome. Kad se pričalo o Fabregasu onda sam bio jasan da bi on bio pojačanje jer je bolji igrač od Carricka i Cleverleya. Strootman i Eriksen nisu i nema šanse da će me neko ubijediti u to.

Tek je napunio 24 godine, nema potrebe za povećavanjem starosti u retoričke svrhe, ti podaci se nalaze vrlo lako. Možda ne može biti vođa, ali kako ja vidim vođa sredine terena je Carrick i dok je on tu nema potrebe za vođom. S druge strane, znamo i sami da igrači sredine terena (kreatori igre) uglavnom nabolje igraju negdje između 28. i 31. godine jer su prije toga premladi i ako baš hoćeš nisu dovoljno mentalno razvijeni da odgovore zadatku. Da li će Clevs postati vođa to ćemo još da vidimo, a dotad je njegovo da drži sredinu terena sa Carrickom što po meni može prilično dobro da radi, o čemu svjedoče i rezultati.

Ni ja ne vidim razlog da United po svaku cijenu ima 15+ Engleza u timu. Ali da se sa Unitedom ispiru usta rečenicama "Moyes izveo jedanaestorku u kojoj nema niti jednog Engleza" ne treba dopustiti ni po koju cijenu. Osim toga, od "razvikanih Engleza" u zadnjih šta ti ja znam koliko vremena kupljen je samo Ashley Young, dakle United nije klub koji kupuje razvikane Engleze gdje god stigne. Cleverley je dijete Uniteda, prošao je omladinske selekcije i svojim radom i zalaganjem zaslužio mjesto u prvom timu. Njega nazvati "precijenjenim Englezom", izvinićeš, može samo neupućena osoba. Mnogi instant navijači su ovdje pljuvali Carricka na sve strane i to godinama, a sad se kunu u njega.

labe22
Kontakt:

Post Postao/la labe22 » 23 avg 2013, 18:11

Na danasnji dan prije 7 godina ovaj covjek je debitovao za United :)

slika

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 avg 2013, 18:15

Rockefeller je napisao/la:Drzi me filing da bi Rooney mogao put Madrida. :?
Real nije zainteresovan.Kako sad stoje stvari Real bi mogao uvaliti Benzemu Arsenalu i dovesti Suareza.

Jedini klub koji je zagrizao za Rooneya je Chelsea i 99% da će tamo i otići.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 avg 2013, 18:20

DukeOfWellington je napisao/la:Osim toga kako neki igrač (recimo Cleverley) može biti precijenjen ako dođe 20 ljudi na ovu temu i kaže da on ne zna šutnut loptu.
Sutnuti loptu zna i Tiote. :mrgreen: Kad neko kaze da ne zna sutnut loptu - zna se na sta se to odnosi. Isto kad ti gledas neku utakmicu i kazes "bolje bih ja opucao". :mrgreen: Ne mozes to smatrati podcjenjivanjem, yebem ga ja. :mrgreen:
DukeOfWellington je napisao/la: Zaboravio si Carricka
Nisam, majke mi. Jednostavno ne napisah njegovo ime zato sto je on najbolji veznjak u Unitedu. Taman kad bi United doveo Fabregasa, opet bi Carrick igrao. Tom i ne bi. Uglavnom, vjeruj mi da ga nisam zaboravio.
DukeOfWellington je napisao/la:znam da ga ne smatraš nekim vrhunskim igračem
To stoji. I dalje sam ubijedjen da bi United izgledao x puta bolje sa veznjakom koji smije opaliti po lopti i koji zna igrat fudbala. Carrick drzi konce igre (recimo), al' ga bezmudost unisti. Sad, mozes ti govoriti da njegovo nije da daje golove (i nije, to stoji), ali da jedan veznjak u sezoni opuca 20 lopti ka protivnickom golu (uracunate i utakmice za reprezentaciju, da ne bi bilo zabune) - to je vec pa i bezobrazluk. :mrgreen: Vjeruj mi da nisam izmislio ovaj broj, lako se moze pronaci na espn-u.
DukeOfWellington je napisao/la:Strootman i Eriksen nisu i nema šanse da će me neko ubijediti u to.
Ne znam sta da ti kazem. Eriksena ja nikako ne vidim u Unitedu. Doduse, ne vidim ni Özila, pa me ljudi ubjedjuju da je on "prijeko" potreban ovoj ekipi. Sto se tice Strootmana - to je drugi par cipela. Nisam ga puno gledao, al' vjerujem (fakat) da je bolji igrac od Cleverleya. Carricka ne diram, on je i za Strootmana prof. dr.
DukeOfWellington je napisao/la:S druge strane, znamo i sami da igrači sredine terena (kreatori igre) uglavnom nabolje igraju negdje između 28. i 31.
Zavisi. Ne mora nuzno to znaciti. Uzmimo Fabregasa, Vidala, Gerrarda, Lamparda, Xavija, Pirla, Seedorfa, Schweinsteigera, Wilsherea... Svi oni su i prije tih "ozbiljnijih" godina pokazali koliko umiju. Ne govorim o bljeskovima, vec o tome da su nosili svoje timove. Neki manje, neki vise, ali su bili glavni u veznom redu. Cleverley, uz duzno postovanje, to nije. Da je rijec o nekom "talibanu", ljudi bi ga nogom nabili i on bi vec sad igrao u nekom mnogo manjem klubu od Uniteda. No, Englez je, United je klub koji je spreman cekati i zbog toga mnogi igraci ostaju duze negoli bi "obicni" puk to zelio. Uzmimo Browna, O'Sheau pa i samog Fletchera.
DukeOfWellington je napisao/la:Njega nazvati "precijenjenim Englezom", izvinićeš, može samo neupućena osoba.
Eto, neupucen sam. :mrgreen: Ne igra on u Fulhamu pa da kazemo kako je podcijenjen. :mrgreen: Igra u najvecem engleskom klubu, pobogu. I da, precijenjen je.
Saurman je napisao/la:
Jedini klub koji je zagrizao za Rooneya je Chelsea i 99% da će tamo i otići.
Naravno. Iako je i sam Moyes izjavio da ga sigurno nece prodati Chelseaju. Unitedu ne trebaju pare. Ukoliko zele, oni ce ga drzati na klupi ili na tribinama, ali ga nece prodati Chelseaju. Nisu Arsenal. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

billythekid
Kontakt:

Post Postao/la billythekid » 23 avg 2013, 18:30

ukoliko nas Chelsea isprangija,nemoj ko da bi psovao,ili nesto slicno Moyesu beze cu vam zube svima povadit
31 December 1941...
Wayne Rooney vise od igraca.
Fuck Barcelona, and Fuck Real Madrid! I've Loved United Since I Was Kid.
15 godina vjeronosti prema klubu.GGMU
Vladari otoka!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 23 avg 2013, 18:33

Ne znam kako ti to vidiš, ali po mom viđenju precijenjen je igrač onaj o kome svi pričaju najbolje, a nije Bog zna šta. Ko to osim mene na ovom forumu priča lijepo o Cleverleyu? Niko živ.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 23 avg 2013, 18:36

Sta sad pocelo strahovanje pred Chelseu.. Vecina navijaca ovde ima 20- godina, pa bih im porucio da se ne plase.. Naravno da smo svi navikli na Fergija, ali ovaj United po svojoj filozofiji, bar prvih godina nece puno odskakati od onog kluba na koji smo navikli. Ustvari, smjesno je misliti da nas neko moze pregaziti sa tri-cetiri gola razlike..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 23 avg 2013, 18:45

Glazers don't have lot of money they always said they have money but not able to spend big and sign big players

David Moyes has a limitless budget to spend on a world class player according to Manchester United's new chief executive Ed Woodward.

United made a 35mil bid for Fabregas means Glazers are telling to the world that they have the money to spend on big players even knowing that there's no chance of signing Fabregas..They just making Bid on big players to make the world believe they have the money to spend when it's not true
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

R.J.W.G.
Kontakt:

Post Postao/la R.J.W.G. » 23 avg 2013, 19:01

majestic24 je napisao/la:
Glazers don't have lot of money they always said they have money but not able to spend big and sign big players

David Moyes has a limitless budget to spend on a world class player according to Manchester United's new chief executive Ed Woodward.

United made a 35mil bid for Fabregas means Glazers are telling to the world that they have the money to spend on big players even knowing that there's no chance of signing Fabregas..They just making Bid on big players to make the world believe they have the money to spend when it's not true
Ma ovakvih teorija zavjere će uvijek biti. Smiješno je i predpostaviti da neki vrhunski tim nema para za transfere. :mrgreen:
LUHG!

billythekid
Kontakt:

Post Postao/la billythekid » 23 avg 2013, 19:04

Mi nismo klub koji dobro stoji sa novcima,mi nismo gigantski klub i ne mozemo parirati,arapima rusima itd,ai smo zato klub sa bogatom istorijom,dobrim rez i nismo plastika zato nas nikada nece klub obradovati pojacanjima kao sto to rade real,city,chelsea,ali zato nas uvjek obraduju peharimaa to ja licno vise volim
31 December 1941...
Wayne Rooney vise od igraca.
Fuck Barcelona, and Fuck Real Madrid! I've Loved United Since I Was Kid.
15 godina vjeronosti prema klubu.GGMU
Vladari otoka!!!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 avg 2013, 19:12

Pobjedit cemo Chelsea. RVP bi ih mogao silovat jos jednom. Bilo bi tipicno i da Rooney zabije.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

eric_cantona
Kontakt:

Post Postao/la eric_cantona » 23 avg 2013, 19:52

jel zna itko statistiku Uniteda od kad je Carrick došao? :) 7 godina - 5 naslova, 2 druga mjesta, jedno prvenstvo izgubljeno za bod (Chelsea), drugo na gol razliku (City) :)

šta reći, nego: kapa dolje, majstore

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 23 avg 2013, 19:58

eric_cantona je napisao/la:jel zna itko statistiku Uniteda od kad je Carrick došao? :) 7 godina - 5 naslova, 2 druga mjesta, jedno prvenstvo izgubljeno za bod (Chelsea), drugo na gol razliku (City) :)

šta reći, nego: kapa dolje, majstore
Računaj da su i Vidić i Evra stigli 2006. godine. :)
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.