FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 avg 2013, 15:50

@sergejevic je rekao svoje, licno videnje, kome se ne svida neka ne komentarise ako nema sta konkretno napisati.

Komentari tipa "idi naspavaj se", samo pokazuju o kakvim se debilima zapravo radi.

Pa ako covjek ima drugacije misljenje od vas, ne mora znaciti da je debil. Ja se takoder slazem sa 60% njegovog posta, ali sa 40% ne, ali ne kenjam covjeku jer je to njegovo videnje koje treba postovati dokle je god u granicama pristojnosti.

Samo nesto jos da dodem. Samo mi nije jasno kako pojedini misle da ce Kvesic i Zolotic odmah preuziti mjesta Urdinovu i Tomicu?
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 23 avg 2013, 15:53, ukupno mijenjano 2 puta.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 23 avg 2013, 15:51

ev kaze Kvesa za jedno 3 mjeseca na terenu..
Željeznicar za život cijeli !

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 23 avg 2013, 15:52

Consigliere je napisao/la:@boccacco, slazem se sa vecinom napisanog. Glupo mi je da neko izrazi svoje misljenje a onda ga neko drugi poklapa sa glupostima: idi, naspavaj se... popij lijekove i sl. Covjek je cak i puno stvari pogodio i u pravu je.

Meni nije jasno kako se neko moze zadovoljavati rezulatatima u ovom jadu od nase lige, u kojoj prakticno nema ozbiljne ekipe. Titula prvaka BiH cak ni u regionalnim okvirima nema neku tezini, a da ne spominjemo evropske. Koliko klub napreduje najvise se moze vidjeti po evropskim rezultatima, ili da kazem nedostatku istih. 3 godine ispadamo u istom pretkolu bez ozbiljne sanse da barem ugrozimo protivnika. I odmah da pretpostavim da ce sada neko spominjati Plzen i kako smo ih namucili. Jesmo li, stvarno? U prvom poluvremenu spasio nas Hadzic, zatim 3 napada,3 gola, od toga dva eurogola. A vrhunac nase izdominiranosti dolazi na Kosevu kada nam ljudi prvo zabijaju sa igracem manje, a onda rutinski brane prednost 60 minuta, bez ikakvih problema.
Ok, jeste Plzen strasna ekipa, ali zar nismo to i mi trebali biti? 3-4 godine sasvim dovoljan period da se napravi napredak, kojeg nema. Mozda ga i neko vidi, ja ga ne vidim. Nekima je Zeljo tolika svetinja da ne vide stvari koje su realnost.
Titula prvaka ima svojku tezinu, pa makar bilau andori. Jer znaci prvak drzave

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 23 avg 2013, 16:08

FCS je napisao/la:
4 000 ljudi na proslavi ti je najbolji dokaz sta nam znaci.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 23 avg 2013, 16:26

DzoleZeljo je napisao/la:
Iskreno, meni samo nije jasno odakle toliko nepovjerenje u DInu? Pa taj isti Dino je i prije Amara osvojio sa Zeljom titulu. Da covjek ne zna, to budale mogu reci, koje samo gledaju nogomet na TV-u. Da nije dugo bio prvi izbornik, to stoji, a kada je tako, onda treba pustiti covjeka da se prilagodi na sve ovo.

Jbg, Amar je uvijek bio na prvoj crti odbrane. Kada se spomene Zeljo, uz to se pretezno stavljao prefiks Amar. Tako, pustite Dinu da radi svoj posao. Nije lako, ali zaista. Ne treba covjeku stvarati nepovjerenje. Uostalom, ima dobre rezultate, osim Banja Luke, ali to je prica sama za sebe.
kad je to dino osvojio titulu sa Željom kao trener? I da,dino veze nema,on je vodio onu sjajnu šampionsku ekipu kad nismo mogli meda,pa je amar preuzeo i osvojio sa njom sve što se moglo osvojiti,igrali sa new castleom..itd..a prekretnica je bila kad je amar preuzeo ekipu od dine nakon poraza u mostaru od veleža 2-0....
ali nema para,sve se rastalilo....

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 23 avg 2013, 16:31

Kako sve vise ljudi pocinje sve vise paranoisati, fkt bih volio da Osim ode trenirati Dinamo jednu sezonu, da zaradi sebi para i da se nakon 1 sezone vrati u Zelju ali da to ovi "pljuvaci-realisti" ne znaju unaprijed...
U toj sljedecoj sezoni volio bih da budemo 7-i, te da ispadnemo u kupu odmah na pocetku, naravno bez i jedne pobjede u gostima... Prica bi bila kakav smo mi klub bili samo do prosle godine, osvajali sve redom, Osim Bog, jeli protivnike, prodali Viscu, Sehica, Bekrica, Hodzica, pod palicom Osima... Niko nam nista nije mogao, svi su nas se bojali, jooj kad se sjetim Serifa, jesmo ih razvalili, Plzen dolazio na Kosevo, hej Plzen, sutra igraju sa Manchesterom u 8-i finala LP, punili smo i Kosevo i Grbavicu, gledaj danas, nema nas 1000 na tribinama, zalosno je gledati ovakvog Zelju...

Ko ne vidi promjene, on ne zeli da ih vidi, u klubu postoji autoritet u tijelu Osima, covjeka kojeg skoro mozemo poistovjetiti sa imenom Zeljo, covjeka koji ima viziju kakve igrace Zeljo treba i kakav klub Zeljo treba postati... Kako je to bilo lijepo krenulo kad je Osim tek dosao, pa prodasmo par igraca, pa dovedosmo neke dobre igrace, pa neki poceli zabusavati, neki odose za boljim ponudama, itd. Ljudi ne shvataju da zive u BiH, drzavi koja svake godine tone sve dublje i dublje, da ti prakticno za titulu treba 500.000 KM u odnosu na sadasnje stanje, pa iako mnogi imaju te pare, pokusaju, opet ne uspijevaju, zasto, zato sto u Zelji postoji sistem, kao sto je i Osim rekao, sistem koji ima mana, ali sistem... Sistem koji podrazumijeva ne prodavanje igraca za nekakvu siću sto je mozes za mjesec isprositi na semaforima u Sarajevu, sistem koji podrazumijeva drzanje ekipe na okupu, koliko toliko, konstantno su tu bili Zeba, Bekric, Adilovic, Svraka, Stanic, Colic, Zolotic, Selimovic, Kerla, Vasilic, Bogicevic, itd. Sistem ih je drzao na okupu, ekipa ne moze djelovati homogeno ako tu nemas kontinuitet, to se najbolje vidi po pitarima koji imaju bolje igrace od nas, ali samo kada bi igrali 1 na 1 seve, a sto se tice ekipe i morala pred utakmicu tu smo svjetlosnu godinu ispred njih... Ljudi kao da ne vide 5 godina sa ova 3 mlada igraca koja su buducnost kluba, ljudi kao da ne vide konstantno produzavanje ugovora, odnosno ne dopustanje istih da isteknu pa da perspektivan igrac moze otici djaba... Ljudi ne vide krizu u svijetu, RECESIJU, koja se desava od 2009 pa do danas... Tada nije bio problem vecini klubova baciti u vjetar 100.000-500.000 eura, a danas bi svi djaba igraca... Da kazes evo djaba Adilovic, Svraka, Tomic, Jamak, Zolotic, Kvesic, Kerla, Urdinov, Colic, itd. svi bi poletili da ih uzmu u svoje redove, pa cak i neki jaci mozda timovi iz liga 5-ice... Ljudi ne vide da Zeljo uprkos tim svim negativnim trendovima opstaje kao vodeci, opstaje kao najuspjesniji iz ove lige... Ljudi ne vide da u odnosu na Hapoel koji nas je UNISTIO one prve sezone igra danas izgleda puno bolje, tehnicki i ne bas, jer su to isto skolovani igraci (iako su ovi mladi danas puno bolji od toga ali polako doci ce i oni do cijelih 90 minuta na terenu), ali fizicki smo neuporedivo bolji nego tada protiv Hapoela kada smo Boga molili da ne primimo 10 komada... Pa onda izbacimo Serifa, al ku*va sudbina nam dodijeli Macabi, opet izraelce, pa Maribor, nije moguce ponoviti onako lose poluvrijeme, na slican nacin npr i nas na Grbavici dobije Sloboda ili BiH primi od Amerike 4 gola, ima tu i mentaliteta koji nakon vodstva i jednog primljenog gola pada u ambis pa sve ti ide protivniku na nogu... Pomak protiv Plzena u odnosu na taj Maribor i Hapoel je neuporediv, daleko fizicki spremniji, daleko psiholski spremniji i daleko smo bolje stojali na terenu, na vrijeme zatvarali protivnicke napade, kojih je bilo puno ali vecina su bili jalovi, bez ideje... Ko ne vidi promjene u marketingu, fan shop, clanske karte, pozivi na utakmicu, transparentan rad, prica oko stadiona, poboljsanje lige, sredstva od Uefe, repka ide na svjetsko, bice i od toga para, bolja promocija nase lige i nasih igraca, itd.

Ali glavni problem je sto smo mi zadnja rupa Evrope, sto do nas investicije i kapital slabo dolaze, sto zelimo da smo Dinamo a taj isti klub ima pomoc sa svih mogucih strana sa kojom bi mi bili malo svjetsko cudo, siguran sam... Mi nemamo sposobnih menadzera, mi imamo sitne lopovcice koji imaju priliku da za sitne pare promovisu svoje pijacarske interese spram dobrih igraca koje zastupaju... Problem su i ostali klubovi, ne samo uprava Zelje (koja se cisti, onaj ko ne moze pratiti nek napusti, ko laze i puno obecava nek napusti klub, i drago mi je da smo se rijesili nekih ljudi koji su tu bili samo kao paraziti, a cini mi se da su ostali oni koji su voljni da rade), jer ti ostali su spremni ponuditi igracu i jare i pare samo da za njih igra ne bi li osvojili neki trofej koji su nama vec postali rutina, pa mu ponude i kule i gradove, pa ne ispune i on dobije mirni raskid ugovora za slobodne papire, ili i kad ispune te uslove on je tu jednu sezonu i ode dalje... Sve je ovo zacarani krug, krug kojeg vi jos zavrcete u spiralu prema crnoj rupi u sredini svojim negativnim pisanjem, svojim pretjeranim kritikama, jer pretjeranim kritickim razmisljanjem uticete i na druge koji i nemaju tako izgradjeno misljenje, kojima je dovoljno 3 covjeka da potvrde jedno da bi i njima to automatski postalo istina... Stvarno me nervira pretjerano paranoisanje a niko nista ne radi da bude bolje... Najmanje 100 ljudi je ovdje sralo poslije nekog poraza, nekog pogresnog poteza, a 10 njih se odazvalo na ciscenje stadiona od snijega, 10 za ciscenje krova, 5 za cupanje korova ili farbanje juga, 50 prodatih "karata" u fan shopu kada smo dobili zabranu prisustva domace publike, 1000 clanskih kojima pomazes rad kluba, prazne tribine, a svi seru, svi se prave pametni, svi misle da sve znaju, da je to tako lako u ovakvoj drzavi samo prepisati neke stvari od Shaktara, od Dinama, od Vojvodine, Rijeke i sl.

Malo manje kenjajte, malo se vise potrudite doprinositi klubu, siriti pricu o Zelji, nagovarati ljude da idu na utakmice, a ne samo blatiti igrace koji igraju za klub koji ti najvise volis i za koji navijas..
Malo sam se previse raspisao, iako bih mogao jos do sutra jer me neke stvari izbace iz takta, pa halalite...

@Consigliere, RK Bosna ti je najbolji primjer sta liga prvaka samo sezonu poslije donosi, to je nas primitivni mentalitet... Da Zeljo udje u ligu prvaka, puno Kosevo te 3 utakmice, poslije toga nigdje nikog u nasoj ligi, ili bi bila prica, jbo to, sta imamo igrati ligu prvaka a ne mozemo dovesti makar Viscu, Sehica, Saida, Klosea, Ronaldinja, Muslimovica, Misimovica, Rahimica, Spahica, itd. jbo me to, vidi nam stadiona, daj ba treba nam 40.000 malo je ovo 25 sto su nam napravili, sta je ovo tekma u subotu, nije u nedjelju, sta je ovo tekma u 18 nije u 20, sta je ovo tekma pola sata prije iftara, tekma pola sata poslije iftara, kakva nam je ovo taktika, nikog ne mozemo dobiti 4 razlike, sve nesto 1,2 razlike, kakav nam je ovo marketing, samo 10.000 clanskih prodato a ima sigurno 100.000 navijaca, itd. itd. Ljudi vazda seru, to je najveci problem, svi misle da su najpametniji, svi misle da sve znaju, a niko da bude sretan sa onim sto ima pa da to popravlja, nego samo trazi razlog da sere pa da odustane...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 avg 2013, 16:38

FCS je napisao/la:
Consigliere je napisao/la:@boccacco, slazem se sa vecinom napisanog. Glupo mi je da neko izrazi svoje misljenje a onda ga neko drugi poklapa sa glupostima: idi, naspavaj se... popij lijekove i sl. Covjek je cak i puno stvari pogodio i u pravu je.

Meni nije jasno kako se neko moze zadovoljavati rezulatatima u ovom jadu od nase lige, u kojoj prakticno nema ozbiljne ekipe. Titula prvaka BiH cak ni u regionalnim okvirima nema neku tezini, a da ne spominjemo evropske. Koliko klub napreduje najvise se moze vidjeti po evropskim rezultatima, ili da kazem nedostatku istih. 3 godine ispadamo u istom pretkolu bez ozbiljne sanse da barem ugrozimo protivnika. I odmah da pretpostavim da ce sada neko spominjati Plzen i kako smo ih namucili. Jesmo li, stvarno? U prvom poluvremenu spasio nas Hadzic, zatim 3 napada,3 gola, od toga dva eurogola. A vrhunac nase izdominiranosti dolazi na Kosevu kada nam ljudi prvo zabijaju sa igracem manje, a onda rutinski brane prednost 60 minuta, bez ikakvih problema.
Ok, jeste Plzen strasna ekipa, ali zar nismo to i mi trebali biti? 3-4 godine sasvim dovoljan period da se napravi napredak, kojeg nema. Mozda ga i neko vidi, ja ga ne vidim. Nekima je Zeljo tolika svetinja da ne vide stvari koje su realnost.
baš tako. Htjedoh mu i ja to napisati. Svaka država ima neke svoje uslove u kojima se razvija sport i biti najbolji u njoj znači itekako puno. Eh sad što se ne može Željo nositi sa Dinamom ne zavisi samo od Želje nego i od dosta objektivnih stvari. Isto tako se ni Dinamo ne može nositi sa Bayernom,a nekad je Zvezda koja je tad bila najjača na ovim prostorima prolazila taj isti Bayern. Naravno uvijek može bolje ali mnogo je i objektivnih stvari koje utiču na to da su naši klubovi tu gdje jesu. Ja vidim napredak ovoj ligi u svakom segmentu. Plako ali ide naprijed. Tako i u Želji. Samo što brzo zaboravljamo da prije par godina nije bilo ni fan shopa, ni članskih itd itd. Samo neke segmente spominjem. Tako i na terenu. Najgore mi je kad se počne spominjati sad nema zebe, nema Bekrića itd tdi. Pa ne mogu oni vječno igrati. Daj fino mi analiziraj svakog igrača. Evo ja ću vam reći kako ja na to gledam. Mlada repka naša je nekako najbolji primjer. Skoro uvijek su okosnicu činili igrači odrasli u našoj ligi. Prije su to bili neki sporadični uspjesi ali sada već druga generacija u kojoj imamo nekih 40-tak igrača koji su tu negdje kvalitetom. Prije je to bilo desetak i pokoji iz inostrnstva i onda smo znali s vremena na vrijeme napraviti neki rezultat (pobijediti Nijemce). Danas očekujemo da mladi budu hladno drugi, a i protiv Španije se nadamo. Napredujemo mi ali i drugi pa nam se čini da stojimo. I Sarajevo je bolje nego prije tri godine, ali je i Željo pa su zato ovi opet drugi. Naravno sve to mora ići brže ali zavisimo i od objektivnih stvari. Evo sad vidim da gledamo ivše ka omladinskom pogonu i nadam se da će nam oni sve više i više biti izvor jer kad imaš bazu lako je dovesti par igrača. Mislim da su i temelji o kojima @bocaccio priča bolji ali to je segment u kojem najsporije napredujemo i on mora brže ali on najviše zavisi od objektivnih stvari jer nema privrede nema love u državi. Od toga najviš zavisi. Naravno silu vodopada čini milion malih kapljica a kod nas zbog negativnog stava prema svemu sve više tih kapljica isparava ali ipak napreduje se. NIko ne pita da li je taj Zeba imao prije i lošije igrače protiv kojih je igrao. Možda se jaz smanjio pa je on izgledao dominantniji. Možda ne uzimam pravog igrača za primjer jer kod nas kad neko dobro dribla on je zakon u odnosu na Stanu koji pretrči frajera bez problema. Ovaj je vrh a ovaj kanta. Sve se mora gledati a ne smao ko dobro pimpla. Pa prije nije bilo nigdje stolica a sad ima na svkom terenu itd itd. Bolje se sudi itd itd

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 23 avg 2013, 16:56

hearts je napisao/la:Pošto su se javili danas iz kluba i obratili naciji da se ne sekira da Amar ne ide u Dinamo u prilog tome ide činjenica da se predsjednik i sp. direktor odmaraju u Turskoj dok sezona traje. To govori o odnosu i poštovanju prema klubu i navijačima slika
slika

A ovim se dokazuje postovanje prema navijacima i stice njihovo povjerenje..
slika
Sve ostalo je laz i obmana te zabava za naivne ovce.. ;) I preporucujem ti da se vise ne sikiras..
Zadnja izmjena: champions1921, dana/u 23 avg 2013, 16:58, ukupno mijenjano 1 put.
BUDI ŽELJO !!!

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 23 avg 2013, 16:57

sergejevic je napisao/la:
nime_tm87 je napisao/la:sergejevicu vidi lijepog dana izadji malo vani, opusti se
Bas ti hvala, evo odoh.
dzaba se trudis burazeru, gdje ces ovdje tako pisati, iako si vecinom upravu... ovdje samo prolazi neka zaslijepljenost i jedan stav...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 avg 2013, 17:07

da smo pare za šehića dobili kada smo trebali i da smo prodali još jednog igrača dok je bio vakat (a bilo je ponuda), sve bi to izgledalo mnogo, mnogo drukčije. ali ne da se usranom do potoka, jednostavno se desio niz pehova i pogrešnih procjena. ovako pošto od višće ni za kog nismo dobili lovu - para nema. SFF koji je regionalno relevantan festival i sa kojeg će reklama na crvenom tepihu izaći na vijestima i portalima pola svijeta ima manje sponzora i manji budžet nego ikad. sve osim prodaje igrača ili iznenađenja u evropi je ubleha što se tiče pravih para za nas. od sponzora se krpe tekući troškovi, ali ništa više od toga i to iz petnjih žila. utopija je očekivati da neko nama uleti pola miliona ili milion za godinu dana. nego treba gurati bajića, d. sadikovića, zolu...

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 23 avg 2013, 17:11

Covjek koji meni bez imalo stida kaze da se*em poslije pola sata samo drugacije upakuje moje rijeci, i onda ih ispod opravdava nekim politicko-ekonomskim stanjem u zemlji.

Ja ne zelim da se pravdam za svoje rijeci, tako mislim kako sam napisao i nema potrebe da trazim razloge jer postoje ljudi koji to rade. Ja znam da ovo sto pisem nema nikakvog uticija, kao i vecine. Forum sluzi za to, da iznesem misljenje, da neko doda nesto, kao @boccacco, na normalan nacin. Prije svega da raspravljamo o svemu normalnim tonom, da se ne uvrijedi niko, jer logicno da ne mislimo svi isto.

@Baja pola svoga velikog posta pise o tome kako bi mi vidjeli bez Amara sta bi se desilo. Ja sam isto napisao na svoj nacin. Nismo ozbiljan klub i daleko smo od toga. Ako i kada ode Amar sta nama ostaje? NISTA. To za mene nije ozbiljan klub, vise je jedan trenutak, volja pojedinca u ovom slucaju Amara. Cak je covjek poistovjetio Zelju sa Amarom. Ja to ne zelim, i plasim se toga. Bio sam ja tu i kad nije bilo Amara, pa kad je bio, pa opet bez njega, pa opet s njim.

Pomaka ima, ali vrlo malo. Amar je uradio sve s ekipom, kao i igraci koji su je cinili. Sada je sve stalo, ne znam zasto, nadam se da ce krenuti bolje, da ce doci drugi ljudi, bolji od ovih prije, tako isto i igraci. Neko je pitao zasto spominjanje Zebe, Beslije i ostalih. Mi kako vidimo da napredujemo, ocekuje se bolje, bolji od njih, a mi se samo krpimo i dovodimo gore. Nema smisla pricati o tome da ne prodajemo igrace za sicu. Zadnjih godina su nam ponajbolji igraci odlazili dzabaluka, a oni koje smo planirali prodati su jos uvijek tu. Sada nam igra ispasta zbog toga, jer su neki odavno dostigli vrhunac, nemaju volje ni motiva. Dok radimo na taj nacin nikad nece biti napretka. Nece niko Adilovica (?) u redu, idemo gurati Bajica mozda na njemu zaradimo. Primjer. Nekad i nije dobro tjerati inat.

...i nije me briga, ipak ima nekoliko forumasa sposbnih za normalnu diskusiju i razmjenu misljenja.

"Kad svi misle isto, znači da niko ne misli dovoljno." Lippmann

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 23 avg 2013, 17:13

sergejevic je napisao/la:Covjek koji meni bez imalo stida kaze da se*em poslije pola sata samo drugacije upakuje moje rijeci, i onda ih ispod opravdava nekim politicko-ekonomskim stanjem u zemlji.

Ja ne zelim da se pravdam za svoje rijeci, tako mislim kako sam napisao i nema potrebe da trazim razloge jer postoje ljudi koji to rade. Ja znam da ovo sto pisem nema nikakvog uticija, kao i vecine. Forum sluzi za to, da iznesem misljenje, da neko doda nesto, kao @boccacco, na normalan nacin. Prije svega da raspravljamo o svemu normalnim tonom, da se ne uvrijedi niko, jer logicno da ne mislimo svi isto.

@Baja pola svoga velikog posta pise o tome kako bi mi vidjeli bez Amara sta bi se desilo. Ja sam isto napisao na svoj nacin. Nismo ozbiljan klub i daleko smo od toga. Ako i kada ode Amar sta nama ostaje? NISTA. To za mene nije ozbiljan klub, vise je jedan trenutak, volja pojedinca u ovom slucaju Amara. Cak je covjek poistovjetio Zelju sa Amarom. Ja to ne zelim, i plasim se toga. Bio sam ja tu i kad nije bilo Amara, pa kad je bio, pa opet bez njega, pa opet s njim.

Pomaka ima, ali vrlo malo. Amar je uradio sve s ekipom, kao i igraci koji su je cinili. Sada je sve stalo, ne znam zasto, nadam se da ce krenuti bolje, da ce doci drugi ljudi, bolji od ovih prije, tako isto i igraci. Neko je pitao zasto spominjanje Zebe, Beslije i ostalih. Mi kako vidimo da napredujemo, ocekuje se bolje, bolji od njih, a mi se samo krpimo i dovodimo gore. Nema smisla pricati o tome da ne prodajemo igrace za sicu. Zadnjih godina su nam ponajbolji igraci odlazili dzabaluka, a oni koje smo planirali prodati su jos uvijek tu. Sada nam igra ispasta zbog toga, jer su neki odavno dostigli vrhunac, nemaju volje ni motiva. Dok radimo na taj nacin nikad nece biti napretka. Nece niko Adilovica (?) u redu, idemo gurati Bajica mozda na njemu zaradimo. Primjer. Nekad i nije dobro tjerati inat.

...i nije me briga, ipak ima nekoliko forumasa sposbnih za normalnu diskusiju i razmjenu misljenja.

Ne znam samo sto svi trpaju Adilovica i Bajica na istu poziciju i kao da smetaju jedan drugom, jel se bas toliko ne prati Zeljo ili sta ?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 23 avg 2013, 17:15

ChWilla je napisao/la:da smo pare za šehića dobili kada smo trebali i da smo prodali još jednog igrača dok je bio vakat (a bilo je ponuda), sve bi to izgledalo mnogo, mnogo drukčije. ali ne da se usranom do potoka, jednostavno se desio niz pehova i pogrešnih procjena. ovako pošto od višće ni za kog nismo dobili lovu - para nema. SFF koji je regionalno relevantan festival i sa kojeg će reklama na crvenom tepihu izaći na vijestima i portalima pola svijeta ima manje sponzora i manji budžet nego ikad. sve osim prodaje igrača ili iznenađenja u evropi je ubleha što se tiče pravih para za nas. od sponzora se krpe tekući troškovi, ali ništa više od toga i to iz petnjih žila. utopija je očekivati da neko nama uleti pola miliona ili milion za godinu dana. nego treba gurati bajića, d. sadikovića, zolu...
Upravo tako.. Jedini ispravan smjer je proizvodnja igraca kroz omladinske pogone.. Drugi nacin ne postoji bar dok je ovakva situacija u drustvu i drzavi.. Bilo bi dobro kada bi mogli uraditi nesto po pitanju infrastrukture vezane za omladinske pogone.. U zadnje vrijeme nasi omladinci igraju prvenstvene tekme u Hadzicima na stadionu Radnika.. Mozemo li iz toga naslutiti da ce ti tereni biti nas buduci omladinski kamp.. U stvari koji kriteriji se moraju zadovoljiti da bi odredjene "terene" mogli nazvati "kampom"? U Hadzicima imaju dva terena.. Jedan sa vjestackom travom i jedan sa pravom, te neki prateci objekat u kom su vjerovatno smjestene svlacionice i prostorije kluba.. Jeli to dovoljno?
BUDI ŽELJO !!!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 23 avg 2013, 17:17

Eto nam lige, kad nam je trener nakon odradjenih evropskih utakmica zapucao na more :lol:
Ne krivim ja Amara, vidio covjek da moze i otisao... I ja bih :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 avg 2013, 17:24

mislim, da je juče današnja pamet, sve bi lako bilo. bile su na stolu ponude za tri igrača za ukupno cca. milion i po eura. ali amar htio više...

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 23 avg 2013, 17:30

sta je ovo stana zbario adilovicevu rodicu xd (Izgleda, bar po fb xD )

mija
Kontakt:

Post Postao/la mija » 23 avg 2013, 17:34

sergejevic je napisao/la:Covjek koji meni bez imalo stida kaze da se*em poslije pola sata samo drugacije upakuje moje rijeci, i onda ih ispod opravdava nekim politicko-ekonomskim stanjem u zemlji.

Ma ovaj Baja sere i to previse ,sta god neko napise a ne svidi se njemu sluzi se najprimitivnijim uvredama-valjda se to donosi iz kuce
Muharemovicu odlazi iz Zelje

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 23 avg 2013, 17:39

ChWilla je napisao/la:mislim, da je juče današnja pamet, sve bi lako bilo. bile su na stolu ponude za tri igrača za ukupno cca. milion i po eura. ali amar htio više...
Te ponude da su bile otisli bi oni i za pola manje vjeruj nema nista od toga kakve ponude od 1.5 m.e .

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 23 avg 2013, 17:45

tri kad se saberu, za tri igrača.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 23 avg 2013, 17:53

ChWilla je napisao/la:tri kad se saberu, za tri igrača.
Razumijem te,al nema sanse da mi odbijemo ponudu od pola miliona eura za igraca kolko ti je tacan izvor.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pablo11 i 29 gostiju.