DonCorleone je napisao/la:Meni se skod selektora ne svidaju tri stvari:
1. Forsiranje Zahirovica i Rahimica na poziciji def. veznog, pored mladog i potencijalnog Besica. Da se razumijemo, da je Besica forsirao godinu dana kao Zahirovica, Besic bi danas igrao barem opet u Bundesligi. Sam Besic bez repke igra u boljem klubu nego Zahirovic sa pomoci od 13te reprezentacije svijeta u roku od barem godinu dana.
2. Forsiranje istih profila igraca u prvih 11. Medunjanin-Misimovic-Pjanic, tri "Götzea" ni jedna ozbiljna repka nema u prvih 11. Ste se gubi za uzvrat? Imamo polu otvoren def. vezni red, dje nas jace ekipe mogu stisnuti i prosetati se do naseg 16terca, dje Spahic moze spasiti nekoliko valova napada, ali ne i svaki.
3. Formacija 4-4-2 je dobra u slucaju da igramo protiv slabijih ekipa od nas, medutim ako dodemo na SP a mi super uigrani u toj formaciji, ne gine nam silovanje sa istom, jer tako ofanzivno igrati na SP-u ne bi proslo ovako kao u kvalifikacijama. Po meni su ovi rezultati u kvalifikacionom ciklusu jako dobri, ali isto toliko zavaravajuci, jer ne pokazaju realnu sliku o nama, a ta ce najkasnije izaci na vidik na SP-u. Ne mogu igrati i Pjanic-Misimovic-Dzeko-Ibisevic-Lulic itd. u prvih 11 na SP-u to je samoubistvo, a to je upravo ono sto Susic uigrava vec duze od godinu dana, a to nije proslo ni protiv Portugala, nece proci ni na SP.
1. Ne mora znaciti. Zahirovic i Besic su bili odlicni prvu utakamicu sto su igrali za A-repku. Samo sto je Zaha stariji neg Besic. Moje misljenje je da su se Susic i Jagodic dogovorili da jedan uzme jednog a drugi drugog, a Besic mladji i moze igrati jos jedan ciklus za U21 pa je ostao sa Jagodicem. Evo Misimovica i Mede, ubijaju u repci a nemogu se prodadi u jedan prosjecni klub lige petice.
2. Nemamo bolje. Uvijek nas nesto zeza, Salihovic nije mogao igrati radi 4 crvena, pa onda povrede jedna za drugom. Stevanovic nazalost se nije snasao u Spaniji.
3. Mi protiv Portugala nismo imali Mujdzu. Nego Zaha da cuva jednog Ronalda na neprirodnoj pozijici. Onda Lulic dobio crveni bez veze. Drugi igraci pravi faul, Zaha meni se cini, a sudija daje Lulicu zuti karton. Lula se buni a ovaj mu jos jedan.. E to nas je sebalo