FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

sergejevic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la sergejevic » 23 avg 2013, 13:46

Baja_Zvjerka je napisao/la:Poprilicno velik broj sra*a u jednom postu da bi se na njih redom odgovaralo...

Samo cu reci: B.Colic, Zolotic, Kvesic, Bajic, Hodzic, Tomic, Sadikovic, itd.
I dodati: Plzen-Zeljo 4:3, Zeljo-Plzen 1:2...

Sada idi malo razmisli, prosetaj, pa napisi optimisticniji post inace ces umrijeti od depresije...
Bajic klupa. Hodzic klupa, Tomic klupa kada se vrati Zola, Sadikovic klupa itd. :roll:
Mozemo dodavati jos mnogo, ali necu zbog stida.
Sad si ucinio da se osjecam jos depresivnije, nije valjda da slavimo poraze samo ako nisu debakl. :?

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 23 avg 2013, 13:49

Rezonujes ko dijete iz osnovne, djaba je raspravljati... Samo mi se nemoj toliko sikirati, skodi to, znas...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

corleone87
Kontakt:

Post Postao/la corleone87 » 23 avg 2013, 13:51

velco82 je napisao/la:Toliko puta ispricana i isprana tema o kojoj svi sve znaju, cak i ptice na grani al' ne mijenja se nista, niti ce u skorije vrijeme, kako stvari stoje sa drzavom i sa sportom uz nju. :o

1. smanjenje lige obavezno!!!
2. privatizacija, pa da imamo novi Sahtar npr. ne bi se bunio :)
Jedini nacin.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 23 avg 2013, 13:52

Usra ga ti sergejevicu ono bas da valja. Ovaj tim kakav je godi i kako god se radilo je najbolji u ovoj ligi. Sto trkacki, sto tehnicki, ma svakako.
Dosta pehova je ova ekipa prosla, dosta izgubljenih mladih igraca (kvalitetnih) Zolotic, Kvesic, Colic. Sve su to sokovi za igrace koji treniraju s njima.
Ovom slome noge, one tamo mlate, stavi se u njihovu poziciji.
Sve dok su ovi momci prvi i pobjeduju nek rade sta hoce, ali zato kad se dese neki losi rezultati prvi na tapeti ce biti Jamak, Svraka i Adilovic.
Neralan si do bola.
Samo jos da dodam da nam je zemlja miljama od evrope, zasto bi Zeljo imao uslove da bude blizi evropi. Ima sve svoju hijerarhiju.
Nikola Tesla!

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 23 avg 2013, 14:00

newBot je napisao/la:Usra ga ti sergejevicu ono bas da valja. Ovaj tim kakav je godi i kako god se radilo je najbolji u ovoj ligi. Sto trkacki, sto tehnicki, ma svakako.
Dosta pehova je ova ekipa prosla, dosta izgubljenih mladih igraca (kvalitetnih) Zolotic, Kvesic, Colic. Sve su to sokovi za igrace koji treniraju s njima.
Ovom slome noge, one tamo mlate, stavi se u njihovu poziciji.
Sve dok su ovi momci prvi i pobjeduju nek rade sta hoce, ali zato kad se dese neki losi rezultati prvi na tapeti ce biti Jamak, Svraka i Adilovic.
Neralan si do bola.
Samo jos da dodam da nam je zemlja miljama od evrope, zasto bi Zeljo imao uslove da bude blizi evropi. Ima sve svoju hijerarhiju.
Nije tacno prvo to za Jamaka. Ja njega bas gotivim i uvijek nikada nisam rekao nesto lose o njemu, kao ni za Svraku. Adil je druga prica, ali o nebitno sad. Shvatam ja sta zelis reci. Ali mozemo postaviti stvari i ovako:
Najbolji u ligi ciji klubovi ispadaju ili se muce sa ekipa sa Malte, Andore, San Marina, Albanije i sl.
@Baja samo me zanima na cemu ti temeljis optimizam ? Ja nisam optimista, pa bih volio da napises neke argumente zasto da se nadam boljem.
Nisam ja nista izmislio. Zujo je rekao da ce za 3-4 godine Zeljo igrati grupne faze, na modernom stadionu, i dolazilo je po 10 000 ljudi na utakmice.

lucif3R666
Kontakt:

Post Postao/la lucif3R666 » 23 avg 2013, 14:06

Elegant je napisao/la:Amar nije tip koji bi trpio da mu neko naređuje, a svi znamo da je Mamci veliki manipulatro i bezobraznik. Tako da od pocetka nista nije bilo od toga, Amar ostaje u Zelji.
za pare ce trpiti vjeruj ;)
Nema neprijatelja koji može biti toliko opasan kao bivši prijatelj,jer ovaj tačno zna gdje treba da udari!

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 23 avg 2013, 14:07

Pa liga kakva je god nasa je i preko nje dolazimo do evropskih takmicenja. Sad kakav je kvalitet te lige to je nebitno, bitno je da smo mi u njoj najbolji.
Zamisli kako je onda visit maleziji kad u ovoj ligi ne mogu osvojiti jedaj **** kup, a mi nismo izgubili cetiri godine taj isti kup :?: Zamisli samo kakav je to uspjeh odigrati 30 utakmica bez poraza osvojiti dva kupa :?:

Da ne navodim ostale rekorde. Ne moze to uraditi ekipa koja nema glavu i rep kako ti pises.
Nikola Tesla!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 23 avg 2013, 14:10

Nekako bi da nepomenem da i sam nakon silnih povreda koje su nas zadesile u prosloj sezoni nisam vjerovao da cemo uzeti titulu. I ja bi da napomenem, recimo protiv borca od moguca cetri igraca iz zadnje linije nama je falilo tri ( Sklajic, Kvesic i Colic !Ne znam ni jedan drugi klub da bi sve ovo uspio uraditi sa tolikim brojem povrjedjenih igraca pa taman da je liga ona najgora na svijetu.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 23 avg 2013, 14:19

sergejevic je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Poprilicno velik broj sra*a u jednom postu da bi se na njih redom odgovaralo...

Samo cu reci: B.Colic, Zolotic, Kvesic, Bajic, Hodzic, Tomic, Sadikovic, itd.
I dodati: Plzen-Zeljo 4:3, Zeljo-Plzen 1:2...

Sada idi malo razmisli, prosetaj, pa napisi optimisticniji post inace ces umrijeti od depresije...
Bajic klupa. Hodzic klupa, Tomic klupa kada se vrati Zola, Sadikovic klupa itd. :roll:
Mozemo dodavati jos mnogo, ali necu zbog stida.
Sad si ucinio da se osjecam jos depresivnije, nije valjda da slavimo poraze samo ako nisu debakl. :?
Naravno da su klupa kad imaju 18 godina jedan Halilovic najtalentovaniji igrac Evrope je klupa,zna se kako se razvija mlad fudbaler..
A s obzirom da u kakvoj je banani liga i klubovi predstave protiv Plzena ohrabruju,dok se mi nosimo sa Evropskim ekipama drugi ne mogu proci crnogorska sela i Albanske virtuoze
SLOBODA NAVIJAČIMA

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 23 avg 2013, 14:19

1. smanjenje lige obavezno!!!
2. privatizacija, pa da imamo novi Sahtar npr. ne bi se bunio
To je nemoguće učiniti, ako prvo klubovi nisu solventni, ne postoji investitor koji će preuzeti klub sa dugovanjima, to je ludost, najvažnija stvar je da država klubovima otpiše dugove i donese Zakon o sportu, al' zakon koji bi se odnosio i na kazneni progon odgovornih lica koji naprave nove dugove. Država se treba odreći potraživanja iz razloga što su klubovi nosioci i ogromne baze koju djecu mogu sportski, a samim tim i zdravstveno odgajati što je dugoročno gledano najbolji put. Zdrava nacija. Teka kada se to učini postoji mogućnost da se krene naprijed, a bez ovih stvari nema smisla o tome razmišljati. Ne otpis kamata, već dugova, ovo sa kamatama je smiješno što su uopće i kamatarili, a ne da ih otpisuju. Prevažna su sportska društva za jednu zemlju da ih se ovako zanemaruje kao što se ovdje radi. Ili je vlast možda ta koja bi radije djeci crack prodavala, nikada se ne zna. ?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 23 avg 2013, 14:36

Imate pravo za mnoge stvari koje pisete. Zeljo jeste najbolji u ovoj ligi. Ne prihvatam da ima i glavu i rep, jer nema, Zeljo jedino ima Amara, da nije njega vidjeli bi mi gdje nam je i glava i rep.

Pocelo je sve divno, vratio se Amar, odmah pobjeda na gostovanju. Prije dosao Zujo, onda titula, sve je bilo kao san. Sljedece godine kup, nije se moglo pored tada odlicnog Borca, ali svaka cast bar za kup. Imali smo odlicne igrace: Bekrica, Zebu, Besliju, Viscu, Sehica, Nyemu... Onda dolazi dupla, ono nevjerovatno, ponos, sreca i sve ostalo. Sve islo kako treba, i da su ostali pratili rezultate Amara i kluba, dajem glavu da mi sada nebi vodili ovaj razgovor. Sad bi se raspravljali, vi govorili da Zeljo ne moze proci grupe Lp jos uvijek, a ja bih zelio da ih prodjemo i bio "depresivan" jer to nismo uradili. :D Naravno ako 2-3 godine igramo tu grupu, ja bih ocekivao da je i prodjemo. Sto da ne? Treba teziti ka boljem.

Poslije je sve stalo. Otisao je Zujo, otisao Zeba, Beslija, Bekric, Nyema, a dosli su drugi koji su ipak manje kvalitetni. To je cinjenica, ne bih da ih nabrajam da ne bude da ih samo pljujem. Sada sve ide nekako na silu, ostao je samo Amar. Naravno, ako je ostao. Nemam nikakve informacije, znam koliko i ostali, ali eto nema ga jos tu, dok se ne vrati u mojoj glavi ce biti upitnik. Znaci sve ono sto je pokrenulo ovo vise nije tu. Nama je ostalo da se i dalje zadovoljavamo nasom ligom, losijim igracima, losim stadionom.

Ne vidim sta je lose u tome sto zelim bolje, tj sto zelim da Zeljo krene dalje, ne da stagnira ili da opada. Shvatam ja i vas koji vjerujete u neki napredak, ali ja ne vidim razlog, malo je utakmica s Plzenom vratila neku nadu, ali opet je pokazala da nismo dorasli, jer smo odigrali odlicno, napravili sebi nevjerovatni sansu da ih prodjemo, a onda nismo znali da je iskoristimo. Nadam se da je ovo samo mali odmor za Amara, ali i za ovu pricu koja je pocela prije 4-5 godina, i da ce se vratiti sve na pravi kolosjek.

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 23 avg 2013, 14:45

Kazes :

Sad bi se raspravljali, vi govorili da Zeljo ne moze proci grupe Lp jos uvijek, a ja bih zelio da ih prodjemo i bio "depresivan" jer to nismo uradili. :D Naravno ako 2-3 godine igramo tu grupu, ja bih ocekivao da je i prodjemo. Sto da ne? Treba teziti ka boljem.

Pogledaj samo jedan Ludogorec iz Bugarske gdje su otisli za 3 godine, koliko su para ulozili i kakve uvjete imaju.
Udi samo na rezultate pa prelistaj .....
Nikola Tesla!

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 23 avg 2013, 14:50

newBot je napisao/la:Kazes :

Sad bi se raspravljali, vi govorili da Zeljo ne moze proci grupe Lp jos uvijek, a ja bih zelio da ih prodjemo i bio "depresivan" jer to nismo uradili. :D Naravno ako 2-3 godine igramo tu grupu, ja bih ocekivao da je i prodjemo. Sto da ne? Treba teziti ka boljem.

Pogledaj samo jedan Ludogorec iz Bugarske gdje su otisli za 3 godine, koliko su para ulozili i kakve uvjete imaju.
Zar je to bitno toliko ? Samo kazem da moramo ici dalje, ka boljem, da ne stagniramo. Valjda je to cilj, sport, biti najbolji, pobjediti, naravno na sportski nacin, i ako izgubis prihvatiti pa raditi na sebi da sljedeci put ti budes onaj kojem ce cestitati.

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 23 avg 2013, 14:52

sergejevicu vidi lijepog dana izadji malo vani, opusti se

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 23 avg 2013, 14:56

nime_tm87 je napisao/la:sergejevicu vidi lijepog dana izadji malo vani, opusti se
Bas ti hvala, evo odoh.

newBot
Kontakt:

Post Postao/la newBot » 23 avg 2013, 15:02

sergejevic je napisao/la:
newBot je napisao/la:Kazes :

Zar je to bitno toliko ? Samo kazem da moramo ici dalje, ka boljem, da ne stagniramo. Valjda je to cilj, sport, biti najbolji, pobjediti, naravno na sportski nacin, i ako izgubis prihvatiti pa raditi na sebi da sljedeci put ti budes onaj kojem ce cestitati.
Brate kontam ja tebe sta ti zelis reci. Svi mi imamo iste zelje, ali moras svoje zelje odrediti prema onom sto imas. Imamo nemamo stadion, pomocni stadion, mi nemamo nista a ocekujes neke vece evropske uspjehe, ne ide.
Nikola Tesla!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 23 avg 2013, 15:17

Ne vidim svrhu prozivanja jednog misljenja od strane drugih koji nisu istomisljenici,pogotovo ako u tom misljenju ima zaista mnogo realno napisanih stvari.Niti je napisano provokatorski,niti je bezobrazno,niti je bezobzirno od strane autora.Jednostavno se ovaj momak ili covjek brine za Zeljino bolje sutra,kroz malo oprezniju prizmu sagledavanja,on je opisao neke stvari kako ih vidi,te je bespotrebno replicirati na nacin da je lijep dan vani,pa da se probudi ili neke druge totalno nesuvisle opaske.Ton ovog njegovog pisanja daleko je od neprijateljskog,vise mi se cini da je naklonjen boljom buducnoscu nase svetinje.

Ako malo sagledate ovakvo razmisljanje,ono dakako nije daleko od istine.Potpuno je normalno da svi gledamo stvari na svoj nacin i da se misljenja nece podudarati na svakom slovu,ali stavite sve na stranu i samo skontajte da kroz ovih pet godina koliko je Amar sa nama i ova njegova vizija kluba koju ostvaruje kroz odlicne domace rezultate,pa recite sami sebi,cega se najvise bojite? Naravno da je odgovor na prvu odmah svima i jasan.Svi se bojimo odlaska Amara Osima iz kluba. Zasto je to tako? Zato sto smo svjesni i sto znamo da bi njegovim odlaskom Zeljo pao na jaziju vec u sljedecoj sezoni.Bio bi totalni raspad u klubu. Da li je to dobro u viziji jednog kluba koji se naziva uspjesnim bar u nekim okvirima? To je po meni bolesna situacija.

Ja sam prvi ocekivao da ce se u ovih pet godina prije svega i mimo rezultata,doci do stabilizacije u organizacionom dijelu naseg kluba,da ce u upravi sjediti sposobni ljudi koji ce Amarove ideje moci sprovesti u djelo,te da organizaciono u ovom periodu postanemo stepenica vise za sve ostale klubove u ovoj nasoj zemlji.Priznajmo da nas je ka ovim rezultatima i pristojnim platama nasih igraca,dobrano pogurao Edin Dzeko svojom prodajom,pa je na taj nacin klub uspjesno mogao da pravi eksperimente u selektiranju igraca i samim tim olaksao poslovanje kluba.Plus prodaja nekih drugih igraca,dok smo istovremeno odlicno prolazili na domacem polju i osvajali trofeje.
Mislim da kroz taj period i ovo sto sam naveo,uprava kluba koju cine svi ljudi koji su u Zelji nije pratila organizaciono onako kako je to trebalo da bude.

Sadasnje stanje u klubu je takvo,da para nema,igraci se ne prodaju,a Edin Dzeko se isto nije prodao.Zakljucak govori da se u ovih pet godina nije desio nikakav napredak u organizacionom dijelu kluba,gdje bi mogli prevazici ovakav jaz poslovanja,plus navijaci koji su donijeli odredjenu finansijsku stetu za klub.Potpuno je onda realno razmisljanje da Zeljo bez Amara Osima ne vrijedi ama bas nista.Kako onda mozemo reci da je klub kao klub napredovao ???
Mi sada idemo putanjom koju je uspio da napravi Amar Osim,plus vjerovatno jos neko ko je bio tu kvalitetan u upravi.Sada je uradjen napredak vezano za postovanje drugih prema Zelji,u nasoj ligi smo konstanta rezultatska,mladost nasa dolazi lagano u prvi plan i potpisuju se malo duzi ugovori.Sjajna stvar koja nam moze donijeti dosta dobrog u politici kluba.Postoji napredak u mnogim stvarima.No klub kao klub nije stabilan.Radimo i dalje na divlje.Raja ne dolazi na utakmice,igra nie bas previse takva da privuce raju da izgubi dva sata.Ovo je realno tako.Ne postoji organizacija u klubu kakva se prizeljkivala za ovih pet godina.Pet godina je neko realno vrijeme da se neki projekat uoblici i da se prepozna.To se ne desava u nasem klubu.Nazalost,sve sada zavisi od mogucnosti Amara Osima kao sto je zavisilo i u pocetku.Da li ce se Amar uspjeti odmoriti,ili sada radi neki drugi kvalitetan posao u strukturi kluba,tipa pronalaska jakog sponzora ili nesto drugo,to je veliko pitanje na koje niko nema odgovor.A ako se umori i ode,sta ce nama onda ostati? Koji nivo organizacije?
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 23 avg 2013, 15:45

@boccacco, slazem se sa vecinom napisanog. Glupo mi je da neko izrazi svoje misljenje a onda ga neko drugi poklapa sa glupostima: idi, naspavaj se... popij lijekove i sl. Covjek je cak i puno stvari pogodio i u pravu je.

Meni nije jasno kako se neko moze zadovoljavati rezulatatima u ovom jadu od nase lige, u kojoj prakticno nema ozbiljne ekipe. Titula prvaka BiH cak ni u regionalnim okvirima nema neku tezini, a da ne spominjemo evropske. Koliko klub napreduje najvise se moze vidjeti po evropskim rezultatima, ili da kazem nedostatku istih. 3 godine ispadamo u istom pretkolu bez ozbiljne sanse da barem ugrozimo protivnika. I odmah da pretpostavim da ce sada neko spominjati Plzen i kako smo ih namucili. Jesmo li, stvarno? U prvom poluvremenu spasio nas Hadzic, zatim 3 napada,3 gola, od toga dva eurogola. A vrhunac nase izdominiranosti dolazi na Kosevu kada nam ljudi prvo zabijaju sa igracem manje, a onda rutinski brane prednost 60 minuta, bez ikakvih problema.
Ok, jeste Plzen strasna ekipa, ali zar nismo to i mi trebali biti? 3-4 godine sasvim dovoljan period da se napravi napredak, kojeg nema. Mozda ga i neko vidi, ja ga ne vidim. Nekima je Zeljo tolika svetinja da ne vide stvari koje su realnost.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

hearts
Kontakt:

Post Postao/la hearts » 23 avg 2013, 15:48

Pošto su se javili danas iz kluba i obratili naciji da se ne sekira da Amar ne ide u Dinamo u prilog tome ide činjenica da se predsjednik i sp. direktor odmaraju u Turskoj dok sezona traje. To govori o odnosu i poštovanju prema klubu i navijačima slika
SAMIR NUHANOVIĆ 66'

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 23 avg 2013, 15:49

amare odlazi :lol: :lol:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.