Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Trequartista
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Trequartista » 22 avg 2013, 23:02

Juventus ima Antonio Contea koji je ubjedljivo najbolji trener u Italiji, to si zaboravio. Conte je glavni razlog zašto su šampioni nekoliko stepenica iznad ostalih.
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 22 avg 2013, 23:06

Conte je odličan motivator i veliki radnik. Lično meni je Montella kao trener ispred njega.
Da nije tolika razlika između Juventusa i ostatka ekipa iz vrha lige , vidjet ćete kroz prvenstvo. Zvučite nerealno (većina) , kao da ekipa Juventusa svakog protivnika razbija sa 3-4 gola razlike i svake sezone osvoji 90+ bodova uz najviše datih i najmanje primljenih golova. Takve izvedbe su prava dominacija , a ovaj Juventus nije još ni blizu toga. Za takvo nešto potrebno je uložiti na stotine miliona €.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 22 avg 2013, 23:11

Conte u prvoj sezoni Scudetto bez poraza, u drugoj osvojio prvenstvo u aprilu, šampion od prvog do posljednjeg kola prvi na tabeli, sada već skoro 15 mjeseci, jer su prvo mjesto preuzeli u aprilu 2012. godine. Dominacija je neminovnost, nema tu neke priče.

Juventus je još jači nego prošle sezone, a ostale ekipe su iste (izuzetak Fiorentina), s tim ako suđenje bude ok jedna će sigurno biti gora. :lol:

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 22 avg 2013, 23:12

Rekoh ja i protiv Lazija 0:2 ili 0:3 pa eto degradiraše me sa 4 komada. :mrgreen: Niko mi nije vjerovao mi od ovih mojih što je najgore. :mrgreen:

Juve ima daleko najbolji tim u Italiji i radi odlično sa mladim igračima. Ekonomska prevlast je uspostavljena poboljšanjem infrastrukture, po čemu smo u velikoj prednosti u odnosu na sve, a hvala Bogu i rezultati nam idu u skladu s tim. Juve je tim budućnosti, ne samo u Italiji, nego i u Evropi aBd. Ostali na Čizmi će mrvice kupiti.

Druga stvar, nama je u genima da pobjeđujemo. Juve i kad je slab, pobijedi. To smo nažalost izgubili u onim crnim godinama, ali Conte je vratio sve na svoje i hvala mu. To je meni najveća snaga ovog kluba; pobjednički mentalitet uz nevjerovatno zajedništvo. Pa uvijek sam znao da imamo to nešto više od ostalih i da smo često samo zbog tog pobjeđivali, a ne što smo nešto puno bolji.

Pročitajte fino potpis L'Avvocata, riječi velikog Giannija i sve će vam jasno biti. :mrgreen:

Nemate se šta ljutiti, lično moja očekivanja idu u smjeru minimalno pet uzastopnih titula, bez zajebancije i bar jedna u Evropi. Na pola puta smo...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 22 avg 2013, 23:18

francobaresi je napisao/la:Conte je odličan motivator i veliki radnik. Lično meni je Montella kao trener ispred njega.
Počinješ me brinuti.

Conte je aktivni trener 6 sezona i ima 4 titule, 2 Serie A, 2 Serie B i 2 Superkupa. :?
Samo nebo je granica za njega, jedan od najboljih trenera svijeta, a bit će i najbolji abd.

Inače, ne bojim se za Juve ni u srazu sa Barcom ili Realom, bez ikakve bahatosti i umišljenosti, Juventus je kompletan tim, sa najjačom odbranom na svijetu, sa veznim redom u top 3 istog i sa sada dovoljno kvalitetnim napadom da igra sa svim ekipama koje su na papiru jače i više nego ravnopravno, a neću ti reći od kojih mislim da smo jači, zadržat ću još za sebe.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 22 avg 2013, 23:23

Koliko znam Milan je klub koji još uvijek ima najveće prihode u Italiji. Sa balansiranim finansijama. Tako da vam ta priča oko toga ne pije vodu , još uvijek. :mrgreen:
Što se tiče rada sa mladim igračima , osim Pogbe ja ne vidim nijednog drugog mladog igrača koji je ostavio neki trag u ekipi. Dok recimo u Milanu imamo Balotellia , Shaarawya i De Sciglia. Tri standardna igrača u Milanu pa i u reprezentaciji. :D Tu je još par momaka koji bi mogli ove sezone sve iznenaditi ali neću o njima.

Juve ima sopstveni stadion i to je prednost trenutno , Juve ima 4-5 igrača svijetske klase i to prednost. To su jedine dvije stvari u kojima je Juventus ispred ostalih. Ta bajka o finansijama ne pije vodu , ne kažem da neće , ali trenutno je Milan No. 1 u Italiji što se toga tiče , sa prihodima od oko 260 mil. € I ekipa su koja najviše zarađuje od marketinga , ni u tome im niko ne može parirati u Italiji.

Svaka čast Juventusu, prvi su favoriti za naslov , ako ga i osvoje a velike šanse su za to ja ću prvi čestitati kao i uvijek. Ali da će to biti neka šetnja do titule , to vjerovatno neće. No , prerano smo počeli o tome , sačekajmo da se prvenstvo zakuha. :D

Opet priča o najjačoj svijetskoj odbrani , dajte ljudi malo realnosti. Ok je tvrditi da su Vidal , Pirlo i Marchisio u samom vrhu , kad se radi o sredini terena . Ali ni oni nisu u TOP 3 , pa vidjeli smo šta se desilo protiv Bayerna. Gdje su vas Bavarci sažvakali upravo tu na sredini.
-Rui Costa-

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 22 avg 2013, 23:29

Vidal je najbolji vezni igrač svijeta, Barzagli i Chiellini najbolji stoperi planete, Gigi najbolji golman svih vremena, a i danas doktor za 90% golmana, Pirlo je uz Xavia najbolji regista koji je igrao lopte, i danas doktor za 90% veznjaka, Pogba je najbolji mladi veznjak svijeta i budući broj 1 svjetski veznjak, Conte je jedan on najboljih trenera svijeta. Šta od ovoga nije tačno?

Sarajlija, reci im? :mrgreen:

Opet priča kako Milan izbacuje mladiće, a to je bila puka sreća jer izbora nikakvog nisu imali i mogli su pasti na najniže grane svoje historije da su stvari krenule drugačije.

Nikakav plan tu nije postojao, nemojmo se lagati, nemojte samo reći da je to genijalni projekat Milana bio, a ne hvatanje za slamku spasa?! :?
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 22 avg 2013, 23:32, ukupno mijenjano 2 puta.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 22 avg 2013, 23:30

Pa jarane znaš li šta znači TOP 3, da pored jednog postoji još dvoje, a Bayern je sigurno u ovom slučaju jedan od to dvoje ili ti možda govoriš da Bayernov vezni red nije u TOP 3 pa je sramota što je Juve od njih nadigran? :lol:

Koliko je Milan zapravo finansijski jak sve govori ulaganja na predstojećem prelaznom roku. :lol:

Galliani se kleo u Teveza, pa ga na kraju Carlitos ispali jer Ćelo nije imao love. :D

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 22 avg 2013, 23:35

Šta nije više Marchisio najbolji veznjak planete? :)
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 22 avg 2013, 23:37

Pogba je napisao/la:Vidal je najbolji vezni igrač svijeta, Barzagli i Chiellini najbolji stoperi planete, Gigi najbolji golman svih vremena, a i danas doktor za 90% golmana, Pirlo je uz Xavia najbolji regista koji je igrao lopte, i danas doktor za 90% veznjaka, Pogba je najbolji mladi veznjak svijeta i budući broj 1 svjetski veznjak, Conte je jedan on najboljih trenera svijeta. Šta od ovoga nije tačno?

Sarajlija, reci im? :mrgreen:

Opet priča kako Milan izbacuje mladiće, a to je bila puka sreća jer izbora nikakvog nisu imali i mogli su pasti na najniže grane svoje historije da su stvari krenule drugačije.

Nikakav plan tu nije postojao, nemojmo se lagati, nemojte samo reći da je to genijalni projekat Milana bio, a ne hvatanje za slamku spasa?! :?
Pogrešno , Iniesta je najbolji vezni igrač na planeti , Silva je najbolji stoper na planeti , uz njega vjerovatno Vidić kad je potpuno zdrav. Gigi jeste najbolji golman svih vremena , ali trenutno je samo jedan od 6-7 najboljih. Pirlo je velemajstor , ali i njega muči jedan problem koji nema lijeka a to su godine. Vidjeli smo šta se desi kad igra protiv ekipa koje igraju jak presing , totalno nestane iz igre. Pogba , jedan od najboljih mladih vezista na svijetu. Osima ako Hazard , Isco , Gotze ili Gundogan nisu vezni igrači. eh onda bi u tom slučaju bio prvi. Ovi neki od navedenih su ofanzvni ali su po zanimanji vezni igrači.
Zadnja izmjena: francobaresi, dana/u 22 avg 2013, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.
-Rui Costa-

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 22 avg 2013, 23:38

Juve ima sve i ide naprijed, iako se posljedice nesretnih nekoliko godina osjete, dok je Milan nedorečen. Ima nešto, a nema ništa realno. Dosta vam Liga prvaka i narednih sezona i svi zadovoljni.

@Pogba

Pa dobro, moram malo i ja. :mrgreen:

Juve ima pobjednički mentalitet, zajedništvo i glad za trofejima... to je najveća snaga kluba, koju drugi nemaju. Potencijal od navijača baze, infrastrukture i sada već prevlasti po pitanju transfera unutar zemlje dovoljno govori u kojem smjeru to sve ide. To je realnost i hvala Bogu. :)
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 22 avg 2013, 23:39

Nekad je bio Marchisio najbolji, pa Pirlo, sad red na Vidala i tako iz kruga u krug. Dominacija na svim poljima je neminovnost.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 avg 2013, 23:42

Jel vidite zasto je rezultatski Serie A u problemima glede koeficijenata :?:

Zato sto putujuce pijace tipa Udinese, Palermo, Sampa ili Genoa godinama zauzimaju mesto nekom od najvecih 7 klubova. Tako, da kada se radujete krahu Intera, Rome ili nekog treceg, a zasluzenom ulasku putujucih pijaca na evro scenu - radujete se upravo ovome. ;)

Da, Udinese pravi stadion. Prodaje igrace po mnogo vecim cenama od kupovnih. Zivi od svog rada, a ne od gazdinih para....Sve je to lepo. Ali, toj gospodi bi svi italijanski klubovi trebalo da okrenu ledja, jer taj i takav jbeni Udinese godinama radi kontra interesa Serie A. Sto se goveda laktaju i guraju da izbore mesto u EL, kada im se ne igra :?: Zasto nisu pustili Romu ili Inter, ako vec nemaju ambicija, vec izvode vazda leve timove :?:
Da se namerno protiv njih igra ostrije, da im se ne nabija cena igracima, da se "igraju" igrice koje ce dovesti do toga da se neki drugi klubovi nadju u zoni evro takmicenja, a ne Udinese, u poslednjim kolima - kada to i najvise boli.

Pa ce se, vremenom, neko od smrdljivih Mletaka mozda zapitati zasto niko u ligi ne mirise bas njihov klub. I tako najveci klubovi treba da se obracunavaju sa svaki italijanskim klubom koji ce se ponasati bezobrazno i neodgovorno prema interesima Serie A. Savez tu nema sta da trazi, jer to nije njegov resor. Samo 1 precutni dogovor najvecih klubova, pa da vidite kako ce moci i morati da se evro takmicenja shvataju ozbiljno.

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 22 avg 2013, 23:53

Sve u duhu polumafijaške lige :lol:
Sramota je to čuti od tebe @Magica, nadam se da si sarkastičan :roll:
NAPRIJED NARODE!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 23 avg 2013, 00:12

Zeman je napisao/la:Sve u duhu polumafijaške lige :lol:
Sramota je to čuti od tebe @Magica, nadam se da si sarkastičan :roll:

Zasto je to sramota :?:
Udinese redovno prodaje skart igrace jako skupo, nabijajuci im cenu preko interesenata u Serie A. A realno su dali 2 igraca koja su se dobro pokazala u vecim klubovima u zadnjih XY godina - Asamoaha i Handanovica. Totalno precenjena igracka fabrika, IMHO. Apsolutno mogu klubovi Serie A da ih izbojkotuju - nije greda.
Glede 1 napusavanja na svakom koraku - to je legitimno pravo ostatka lige da izvode najjace ekipe protiv nekih rivala, a da "cuvaju igrace" protiv drugih. Pa kad se u pet sezona vezu 9.,11.,8.,13. i 15. mesto, umesto ovih koja vode u LE - mozda ce im biti jasno da je potreban kvalitativni iskorak za borbu sa sette sorelle i paralelnu igru u Evropi. Mozda Pozzo onda i potrosi nesto para i na Udinese, umesto na Watforde i Granade. ;)

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 23 avg 2013, 02:28

Udinese je vcrs igrao u svom najjacem sastavu, bili su bolji, imali mnostvo prilika, gadjali precke i stative ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Ovi sve sto su opucali prema golu je i uslo. Jos da dodam nisu igrali na svom stadionu nego u Trstu. Ipak kvalitetniji su za par klasa i nije nemoguce da u uzvratu prodju dalje.
*La Roma non si tifa, si AMA!*

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 23 avg 2013, 08:40

Svaka sezona je nova borba, svaka utakmica je novo dokazivanje... Ja sam umjereni optimista i nadam se trećoj uzastopnoj ali ne mislim da će se do nje lahko doći.
Biće tu živciranja, poraza nezasluženih, krađe sudijske (kao Genoa kući prošle sezone), pobjeda u zadnjim momentima, biće posrtanja, vrlo je moguće da se Scudetto oklizne... nismo još toliko superiorni, (a ne bi vala ni valjalo) :)

Najslađe su mi titule kao ona pretprošle godine ili kao ona 05.05.2002. 8-) :mrgreen:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 23 avg 2013, 10:24

Još samo 30-ak sati i mi ljubitelji Serie A dolazimo na svoje , sve su lige "petice" počele. A kao što uvijek bude, šlag dolazi na kraju. :D

Neka nam je svima sretno. :D
-Rui Costa-

Thorin
Kontakt:

Post Postao/la Thorin » 23 avg 2013, 12:18

slika

Najplačeniji igrači Serie A.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 23 avg 2013, 12:22

a Balo najbolji 8-)
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 1 gost.