FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljeznicar1
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljeznicar1 » 23 avg 2013, 02:05

Sta je ovo ebote ne smiju ljudi hodati gradom :lol:
Ljubavi što te rodi, klasa radnička! 1921!

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 23 avg 2013, 07:58

zeljeznicar1 je napisao/la:Sta je ovo ebote ne smiju ljudi hodati gradom :lol:
Stvarno i njie nešto da se igrači vidjaju u noćnim izlascima za vrijeme radnog tjedna, postoji u svakoj profesionalnoj organizaciji pravilnik za to, al' tu se pravi razlika izmedju pravog profesionalca koji se kvalitetno hrani i iskorištava odmor i ovih što su , tak.tak.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

master44
Kontakt:

Post Postao/la master44 » 23 avg 2013, 09:40

zeljocity je napisao/la:Daj ba banirajte ovog master44 pa pogledaj mu pisanja:

"Ne znam sta ocekujemo, sinoc u 2 adilovic i jamak u lasko baru, alkohol i cigare naravno su tu."

pa onda "Adilovic 100% bio s Jamakom sinoc nisam corav i nemam potrebe da lazem, sto se tice alkohola nigdje ne pise da je Adilovic pio."

Kad napises ""Ne znam sta ocekujemo, sinoc u 2 adilovic i jamak u lasko baru, alkohol i cigare naravno su tu." druga recenica koju si napisao je samo dokaz da ubacujes smutnju ovdje i fakat ne znam sta moderacija radi??
Smutnja malo bolje procitaj sta pise,pa mozda i shvatis. A "Ne znam sta ocekujemo" u smislu napretka, evropskog iskoraka, prodaje igraca za dobru cifru. Samo kod nas ima da igrac odradi jedan dva treninga dnevno i to treninga kakva bi imalo spremniji momak odradio i ostatak dana provede nesportskim zivotom. Izadji 2 3 noci zaredom do kasno pa ces vidjeti koliko treba da se vratis u normalu i kako ce ti tijelo reagovati. Od sad kad ih vidim poslat cu im turu i zamoliti da ostanu do zore, nadam se da je tako ispravno ;)

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 23 avg 2013, 10:48

Sta ste ba napali covjeka,sto je rekaoda je vidio adilovica I jamaka do kasno I da je oko njih bilo alkohola I cigara.
Nije rekao ni ko je pio ni ko pusio,vec da ih je vidio u neprimjereno vrijeme I na neprimjerenom mjestu,za sportiste u jeku sezone.
Sta je sa vama ljudi dragi,pa bolan oni su sportisti I ne bi trebalo to da rade.
Uredu ponekad ali to je kod njih svakodnevnica.onda se jos nadju mnogi da ih opravdavaju.
Cuj ovog lazes za adilovica,sta bitno je da adilovic ne pije al nek derneci do 2 -3 ujutru.
Genijalna mi je konstatacija mastera 44 ,da kad ih vidi sljedeci put ,zovne Im turu da sto duze ostanu,jer ovi sto ih brane su istog kova I to bi valjda trebalo biti normalno.
Da se ovi nasi pojedini igraci nisu emancipovali I glamurozno zuto uzdigli uz onu kokosku tabloidnu sa hayata,sad bi bilo normalno I da meze tokom tekme,a da meza stoji kod golmana.
Ja shvatam da svi fudbaleri zele zivjet tsj jet set,ali daj ba budi neko mudo ,pa se onda kurci.
Kako smo mi naopako drustvo ,tako I ovo ponasanje I nesportski zivot postaje normalno I prihvaceno.
Ja mislim da ne trebaju ni trenirat,svraka nek se zalize to je pola gola vec,adilovic nek dovede tamaru da protivnici gledaju I nju,mozda tako I prodje koga itd...
A I ovi mladi igraci sta trenirate ,kod zute na hayat ,kapitene pod ruku I **** vam se glavni ste.
Ne bi me cudilo da vidim kojeg u ZMBT 6.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

Southboy
Kontakt:

Post Postao/la Southboy » 23 avg 2013, 10:59

@Masre44
Qme nemozes ti platit koliko jamak moze popit vjeruj.. ;)
19TM87

ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 23 avg 2013, 11:22

kada imas profesionalni ugovor od tebe se ocekuje da ne pijes radnim danima i ne ugrozavas svoje zdravlje koje ti je potrebno da bi obavljao svoj posao
ici u krevet 3 dana zaredom u 3-4 navece a radni ti je dan.....
svako se da zamijeniti...
i nisi dijete da ti je sff ludilo,radna etika je nesto sto se treba postovati, i smatram da bi se trebalo stavljati i u ugovor i zestoko kaznjavati, pa kad vidis da je svraka dobio 200 maraka taj mjesec e onda ce se dohavizati....
Zadnja izmjena: jug-onostalgicar, dana/u 23 avg 2013, 11:25, ukupno mijenjano 1 put.

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 23 avg 2013, 11:23

Urdinov: Moramo igrati maksimalno

http://fkzeljeznicar.ba/urdinov-moramo- ... alno/6390/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 avg 2013, 12:01

ennis je napisao/la:Cudan je ovo pravo Osimov odmor...mislim i na sve nas koji smo od prvog dana uvjereni da je pitanje vremena kada ce ponovo sa klupe dirigovati..
Najprije medijska sutnja,pa tekme s tribina,sad odmor u Turskoj sa predsjednikom kluba..meni se namecu logicna pitanje zasto bas Turska?zasto na odmor sa Gredicem?u ovo vrijeme?
Ima li nesto u pozadini sto ne znamo,zavrsavaju li se neki poslovi za klub u medjuvremenu ...
Dino ovo ne moze iznijeti svima je jasno,sad ce i reprezentativna pauza i mislim da bi dosta stvari moglo biti jasnije tek za 20 ak dana
Iskreno, meni samo nije jasno odakle toliko nepovjerenje u DInu? Pa taj isti Dino je i prije Amara osvojio sa Zeljom titulu. Da covjek ne zna, to budale mogu reci, koje samo gledaju nogomet na TV-u. Da nije dugo bio prvi izbornik, to stoji, a kada je tako, onda treba pustiti covjeka da se prilagodi na sve ovo.

Jbg, Amar je uvijek bio na prvoj crti odbrane. Kada se spomene Zeljo, uz to se pretezno stavljao prefiks Amar. Tako, pustite Dinu da radi svoj posao. Nije lako, ali zaista. Ne treba covjeku stvarati nepovjerenje. Uostalom, ima dobre rezultate, osim Banja Luke, ali to je prica sama za sebe.

@jug-onostalgicar - Ne znam iskreno sto se ti toliko nasika zasto klub ne sankcionise igrace koje konzumiraju poroke, koji mogu biti uzrocnici stopiranja napredka u njihovim "karijerama". Jbg, ako klub-u takvi odgovaraju i ako misle da mogu na takvim igracima unovciti nesto, neka tako i dalje prakticiraju.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 23 avg 2013, 12:10, ukupno mijenjano 2 puta.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 23 avg 2013, 12:06

master44 je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:Daj ba banirajte ovog master44 pa pogledaj mu pisanja:

"Ne znam sta ocekujemo, sinoc u 2 adilovic i jamak u lasko baru, alkohol i cigare naravno su tu."

pa onda "Adilovic 100% bio s Jamakom sinoc nisam corav i nemam potrebe da lazem, sto se tice alkohola nigdje ne pise da je Adilovic pio."

Kad napises ""Ne znam sta ocekujemo, sinoc u 2 adilovic i jamak u lasko baru, alkohol i cigare naravno su tu." druga recenica koju si napisao je samo dokaz da ubacujes smutnju ovdje i fakat ne znam sta moderacija radi??
Smutnja malo bolje procitaj sta pise,pa mozda i shvatis. A "Ne znam sta ocekujemo" u smislu napretka, evropskog iskoraka, prodaje igraca za dobru cifru. Samo kod nas ima da igrac odradi jedan dva treninga dnevno i to treninga kakva bi imalo spremniji momak odradio i ostatak dana provede nesportskim zivotom. Izadji 2 3 noci zaredom do kasno pa ces vidjeti koliko treba da se vratis u normalu i kako ce ti tijelo reagovati. Od sad kad ih vidim poslat cu im turu i zamoliti da ostanu do zore, nadam se da je tako ispravno ;)
Hajd budi fin i postedi me ovakvih komentara. Komentarisao si nesto i sad nam dajes objasnjenje sta si htjeo reci??? Ziv ti meni bio ali mani me se.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

index_
Kontakt:

Post Postao/la index_ » 23 avg 2013, 12:11

Znaci u danasnjem avazu Nermin Jamak na strani 10 "Klub poznatih" izjavljuje da mu je najveci porok KLADIONICA !!! Kako jedan "profesionalni fudbaler" moze to dozvoliti o sebi da kaze a kamoli da se objavi. Kakav glupan, ovo je dno dna... Nadam se da ce ga kazniti zbog ovoga...

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 23 avg 2013, 12:14

Urdinov primjer svima 8-)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

DARE_DEVIL_SA
Kontakt:

Post Postao/la DARE_DEVIL_SA » 23 avg 2013, 12:17

index_ je napisao/la:Znaci u danasnjem avazu Nermin Jamak na strani 10 "Klub poznatih" izjavljuje da mu je najveci porok KLADIONICA !!! Kako jedan "profesionalni fudbaler" moze to dozvoliti o sebi da kaze a kamoli da se objavi. Kakav glupan, ovo je dno dna... Nadam se da ce ga kazniti zbog ovoga...
U Engleskoj bi ga cak i suspendovali!!!

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 23 avg 2013, 12:23

DzoleZeljo je napisao/la:
ennis je napisao/la:Cudan je ovo pravo Osimov odmor...mislim i na sve nas koji smo od prvog dana uvjereni da je pitanje vremena kada ce ponovo sa klupe dirigovati..
Najprije medijska sutnja,pa tekme s tribina,sad odmor u Turskoj sa predsjednikom kluba..meni se namecu logicna pitanje zasto bas Turska?zasto na odmor sa Gredicem?u ovo vrijeme?
Ima li nesto u pozadini sto ne znamo,zavrsavaju li se neki poslovi za klub u medjuvremenu ...
Dino ovo ne moze iznijeti svima je jasno,sad ce i reprezentativna pauza i mislim da bi dosta stvari moglo biti jasnije tek za 20 ak dana
Iskreno, meni samo nije jasno odakle toliko nepovjerenje u DInu? Pa taj isti Dino je i prije Amara osvojio sa Zeljom titulu. Da covjek ne zna, to budale mogu reci, koje samo gledaju nogomet na TV-u. Da nije dugo bio prvi izbornik, to stoji, a kada je tako, onda treba pustiti covjeka da se prilagodi na sve ovo.

Jbg, Amar je uvijek bio na prvoj crti odbrane. Kada se spomene Zeljo, uz to se pretezno stavljao prefiks Amar. Tako, pustite Dinu da radi svoj posao. Nije lako, ali zaista. Ne treba covjeku stvarati nepovjerenje. Uostalom, ima dobre rezultate, osim Banja Luke, ali to je prica sama za sebe.

@jug-onostalgicar - Ne znam iskreno sto se ti toliko nasika zasto klub ne sankcionise igrace koje konzumiraju poroke, koji mogu biti uzrocnici stopiranja napredka u njihovim "karijerama". Jbg, ako klub-u takvi odgovaraju i ako misle da mogu na takvim igracima unovciti nesto, neka tako i dalje prakticiraju.
kad pomenu vrijeme u kojem je dino vodio zelju, odmah se sjetih jedne mahnite tekme. igrali protiv kiseljaka na grbavici, zavrseno 4-3 za nas. dino je u zadnjih 10-tak minuta izvrsio sve izmjene i to na nacin da je defanzivce zamjenio ofanzivcima i tada smo igrali sa 5 napadaca istovremeno na terenu. napadali na gol prema sjeveru i u tih 10 minuta okrenuli rezultat i pobjedili
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

mumin
Kontakt:

Post Postao/la mumin » 23 avg 2013, 12:39

Necu ulaziti u strucnost dine. Dok ga amar drzi pored sebe u strucnom stabu to znaci da i on nesto zna. Ovdje je u pitanju autoritet. Cini mi se da dino nema autoritet u svlacionici. Kad se sjetim prvog kola i poslije utakmice u gradaccu kad stanic izjavljuje nes u fazonu dogovorili smo se (igraci) drugarski u svlacionici. Kao ono da nema trenera. Pa onda ta stvar na treningu nabijanja lopte mozda tu ima i jos nekih stvari koje mi ne znamo. Dino treba tu zauzeti cvrsci stav i uciniti sve da ga igraci postuj u ko i amara.
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

velco82
Kontakt:

Post Postao/la velco82 » 23 avg 2013, 12:45

DARE_DEVIL_SA je napisao/la:
index_ je napisao/la:Znaci u danasnjem avazu Nermin Jamak na strani 10 "Klub poznatih" izjavljuje da mu je najveci porok KLADIONICA !!! Kako jedan "profesionalni fudbaler" moze to dozvoliti o sebi da kaze a kamoli da se objavi. Kakav glupan, ovo je dno dna... Nadam se da ce ga kazniti zbog ovoga...
U Engleskoj bi ga cak i suspendovali!!!

Kako carsija prica nije mu to jedini porok. :evil:
Dobar i lud ista je stvar.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 23 avg 2013, 12:54

Amar nije tip koji bi trpio da mu neko naređuje, a svi znamo da je Mamci veliki manipulatro i bezobraznik. Tako da od pocetka nista nije bilo od toga, Amar ostaje u Zelji.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 23 avg 2013, 13:34

Daleko smo mi od ozbiljne ekipe, cak i za nase uslove. Mogu se titule osvajati i kupovi, ali mi smo miljama daleko i kako godine prolaze sve sam manje ubjedjen da cemo to nekada i postati, da cemo napraviti taj iskorak. ZNAM! Nema se para, a ja nemam da dam svoje, iako ce pojedinima bas to biti glavni argument. "Daj ti koji milion i bice bolje."

Nadao sam se da cemo se izdici, ali tesko ce to biti. Prolaze godine, a mi se tjesimo "sljedece godine cemo biti nosioci", "Imacemo bolju ekipu", "generalni sponzor" ili "prodacemo Adila i Svraku" Sve je manje ljudi na stadionu, valjda to nesto govori. Samo oni zaludjenici Zeljom i nasim fudbalom su jos tu. Uz one mladje, koji dolaze cisto radi furke, jer misle da trebaju, a zapravo mnogi i ne znaju ko to igra dole, ali bitno je da su oni na trbini. Nemam nista protiv takvih samo ih spominjem jer pokusavam shvatiti na cemu smo to.

"Nema boljih igraca u nasoj ligi." Dalo bi se diskutovati i o tome, ali slazem se da su rezultati na nasoj strani, tako ova tvrdja moze ostati. Ono sto mene brine je to da rijetko koji igrac napreduje kod nas. Malo neko pokaze nesto vise i onda ako se ne proda stagnacija ili pad. Vise ovo drugo. Moramo li prodavati da prezivimo? Ja mislim da moramo, ali kada smo zadnji put nekoga prodali? Davno. Igraci jednostavno nisu sportisti, to i pokazuju svojim ponasanjem, treneri nisu sportisti, ni publika nije sportska. Ovdje je sport samo ime. Tuzno.

Nema nade za napredak u ovakvoj situaciji. Mozemo se mi hvaliti nasim titulama i kupovima, drago mi je sto su kod nas, ali iskorak u Evropi je pusti san. Za nas i za druge klubove. Sve se to vidi kada dodje profesionalna ekipa u Evropi, kada su ljudi spremni, tehnicki i takticki potkovani, mi ne mozemo izaci na kraj s njima i znamo kako se obicno zavrsava. Liga nam je prava seljacka gdje jos prolazi mahanje rukama, pritisci na sudiju, opkoljavanje istog nakon svake odluke na nasu stetu. Za sve to placamo danak. Igra nije vise ni bitna, ne moze me niko ubjediti da je Maribor prosle godine bio toliko bolji od nas, svaka im cast za pobjedu, ali da su toliko kvaltetniji bili i nisu, ili da su Izrelci bolji za onoliko golova. Prolazili smo tako zbog neprofesionalnosti, mnogi igraci nisu sportski ambiciozni, ne grizu, ne ispunjavanju takticke zamisli, i jos dobijaju neke glupe kartone zbog prakse u ovoj ligi.

Ovo sve pisem zbog rasprave o Jamaku i Adilovicu i njihovim tulumarenjima. Naravno, nisu samo oni u pitanju, ali posto njih spominjemo uzeo sam ih za primjer. Ne bih da se neki naljute. Mora se napraviti primjer za mladje igrace, mora se negdje presjeci, moramo poceti sportski odgajati djecu. Na terenu se vidi ta razlika, zamislite samo da imamo u ekipi sve Kvesice. Momak koji je uvijek znao sta radi na terenu, sta mu je posao i kako da ga obavi. Vidite razliku izmedju njega i Urdinova. Znam da i Kvesic izlazi, nije samo kuca, trening, ali niko ga nije vidjao u sitne sate po gradu i to svaku noc. Ne moze se tolerisat sve, Jamak udara igraca na sred utakmice, Adilovic i Bilbija se prepucavaju i psuju majke "balijske" ili "cetnicke", nas "trener" ne zna sportski podnjeti poraz pa neke nebuloze prica, igraci su nam glavni u nekim emisijama gdje im nije mjesto( pobogu pa nisu JK ili Deen) i tako dalje i tako dalje.

Do boljih dana nasoj djeci ce idoli biti Ronaldo, Messi, Bale i sl. Hvala Bogu pa je tako, nece mi valjda djete sutra umjesto na trening gostovati na Glam Blamu. Djeca ce nam navijati za Barselonu, Real, Mancester, a nasi stadioni ce biti prazni i oronuli, dresovi obicne majice... sportski nema sta.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 23 avg 2013, 13:40

Poprilicno velik broj sra*a u jednom postu da bi se na njih redom odgovaralo...

Samo cu reci: B.Colic, Zolotic, Kvesic, Bajic, Hodzic, Tomic, Sadikovic, itd.
I dodati: Plzen-Zeljo 4:3, Zeljo-Plzen 1:2...

Sada idi malo razmisli, prosetaj, pa napisi optimisticniji post inace ces umrijeti od depresije...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 23 avg 2013, 13:41

A u engleskoj ne piju pive, karaju maloljetnice i slicno

velco82
Kontakt:

Post Postao/la velco82 » 23 avg 2013, 13:43

Toliko puta ispricana i isprana tema o kojoj svi sve znaju, cak i ptice na grani al' ne mijenja se nista, niti ce u skorije vrijeme, kako stvari stoje sa drzavom i sa sportom uz nju. :o

1. smanjenje lige obavezno!!!
2. privatizacija, pa da imamo novi Sahtar npr. ne bi se bunio :)
Dobar i lud ista je stvar.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.