revan je napisao/la:@Duke
Meni je ovaj pred-britanski period upravo zanimljiviji iz razloga što je turbulentniji. Nakon stvaranja UK, Britanija je poprilično uređena, zna se gdje kralj/kraljica stoji u odnosu na parlament itd. Britanija se okreće vanjskom svijetu. Meni je zanimljiviji period kada su se udarali temelji toga. Magna Carta, ekspanzija i pad u Francuskoj, nasljedničke krize, stvaranje Anglikanske crkve, disolucija samostana, prvi temelji Kraljevske mornarice udareni tijekom Bitke na Solentu, Engleski građanski rat i Cromwellow Commonwealth. Sve začetci uspjeha Britanske imperije. Da ne spominjem sve šarolike ličnosti tog vremena, neke nadljudski sposobne, a neke koji nisu vrijedni života.
Inače upravo završavam magisterij iz historije - Carska Rusija, a definitivno želim i ozbiljno razmišljam da se nakon toga usmjerim na Englesku. Slučajno sam otkrio prije nekih godinu dana koliko me historija te zemlje privlači, tako da je to nešto što se mora detaljnije proučiti.
Pa ti si pravi stručnjak, ja sam priučeni, moja prava struka je fizika.
Istina, dobro veliš, tad se dešavalo više interesantnih stvari, ali meni kao anglofilu više godi uhu kolonijalna ekspanzija

Iz tog perioda sam veliki ljubitelj pomorske bitke protiv Španske Armade, a iz ovog "svog" perioda preferiram Bitku kod Trafalgara i naravno Bitku kod Waterlooa, zbog čega imam i ovaj nick i avatar

O tome često čitam i detaljno.
Kad si spomenuo Anglikansku Crkvu, jel neko slučajno doš'o do tog perioda na EU4 da vidi da li su uveli Anglikansku Crkvu ili je ista i dalje podvedena pod Protestantsku, na MEIOU je to puno bolje urađeno.
@Melo
Pa i nemoj, šta će ti te državice, orijentiši se na pomorsku ekspanziju, to ti je moj prijedlog.