FK Radnički Lukavac
-
- Kontakt:
Re: FK Radnički Lukavac
jedino sto me cudi je to da "Alihodzic i Tinjic" nisu prije Mujagica jer su oni DJECA SLOBODE a ne kao nas dzeno koji je tu vise od 10 godina .. Hvala Bogu pa se konacno naše dijete gleda prije tudjih .
Vidim dizete frku oko Tinjica , da je bio dobar , ostao bi u Slobodi , gdje je i otisao sa 10-tak godina , kao i Bektic mali , sto su svugdje hodali a nigdje nisu ostali niti poigrali , i na kraju ajmo mi u Radnicki , tamo ce nas gledati bolje nego "opet ga moram spomenuti" Mujagica. Ali ajde , on je barem docekao da igra, Halilagic i Kuduzovic sada kada bi mogli igrat , momci su otisli u bolje , i hvala Bogu da su uspjeli i eto sta je sudbina , igrati ce ponovo zajedno u osijeku i nadam se trpati hrvate kao sto su i u nasoj ligi.
@sova nedaj se zajebavat, barem si iskren i realan sto se tice tvojih komentara, pogotovo ovog dijela za placanje , jer "vojini igraci" su igrali za iste pare kao nas giga , juka ili migi, a igrali su duplo manje minuta.
Vidim dizete frku oko Tinjica , da je bio dobar , ostao bi u Slobodi , gdje je i otisao sa 10-tak godina , kao i Bektic mali , sto su svugdje hodali a nigdje nisu ostali niti poigrali , i na kraju ajmo mi u Radnicki , tamo ce nas gledati bolje nego "opet ga moram spomenuti" Mujagica. Ali ajde , on je barem docekao da igra, Halilagic i Kuduzovic sada kada bi mogli igrat , momci su otisli u bolje , i hvala Bogu da su uspjeli i eto sta je sudbina , igrati ce ponovo zajedno u osijeku i nadam se trpati hrvate kao sto su i u nasoj ligi.
@sova nedaj se zajebavat, barem si iskren i realan sto se tice tvojih komentara, pogotovo ovog dijela za placanje , jer "vojini igraci" su igrali za iste pare kao nas giga , juka ili migi, a igrali su duplo manje minuta.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Sa 14 godina, ne sa 10, do tad je igr'o u Radničkom i to od sedme godine, što ga sasvim normalno čini djetetom Radničkog, a ne Slobode. Da ne pričamo o tome da je cijeli život proveo u Lukavcu. A što se tiče toga da bi "da valja igr'o u Slobodi", o tome najbolje govori trenutni položaj Slobode, pametnom dosta.manijak101 je napisao/la:jedino sto me cudi je to da "Alihodzic i Tinjic" nisu prije Mujagica jer su oni DJECA SLOBODE a ne kao nas dzeno koji je tu vise od 10 godina .. Hvala Bogu pa se konacno naše dijete gleda prije tudjih .
@sova nedaj se zajebavat, barem si iskren i realan sto se tice tvojih komentara.
Na vašu veliku žalost navijači neće određivati roster tima, to ne rade nigdje pa neće ni u Radničkom.
Casp3r je napisao/la:Onaj ko ti je rekao da su ovi ljudi uzeli velike novce te slagao kao malo dijete. U zabludama živiš ako misliš da bi neko izdvojio neke novce nekome da popuni klupu, a u prvom timu gotov niko nema bolje uslove.sova12 je napisao/la: mpr. Mitrović, Borogovac, pa i Čejvanović je dosta sjedio , kao i Tasić
Npr. Mitar i Tasa su došli kao slobodni igrači i to samo na platu. Toliko o tvojim informacijama, drama!
opet me vučeš za jezik...jesam li ja spominjao neke milione...nisam ..ali saberi plaćen smještaj + hrana+ neka plata ...ja kontam da je to oko 400-500 km, pa puta ta 2 nabrojana igraca pa puta koliko su mjeseci igrali...dodje se do cifre neke (ako znas pravu reci)....ja govorim (nisam kao ti informisan o svemu) ono što čujem u raji.. i ne kažem da je cifra tacna ali nisu igrali ni za džaba...... a i ta ,,sitna para ,, mogla je bit sačuvana ili upotrijebljena u dovodjenje nekog dobrog igrača.....i opet govorim ....koliko su to plaćeni naši (da ne spominjemo uvijek najboljeg i najskupljeg -od nedavno jaranovića) ...giga , jasko , redža itd.......a nabrojaću ti ja nase promasaje kod dovodjenja --( ibrić, škrebo , djerzić, huko, kikanović,zulić, čejvanović, hadžić, ordagić, brčkalić, mitrović, tasić,borogovac )..........koliko ih je da su dobili po platu od sto maraka puno je .....
zato kažem gdje su nasi momci u poredjenju sa tim (samo na plati) rezervistima....strancima. ....pročitao sam par komentara , podrske , hvala njima , to je znak da nije sve bas za bacit u lukavcu..... i napominjem , ne miješam se ja u politiku kluba , ali mi je drago kad čujem nase siukse , koji su se popeli medju najbolje navijačke skupine u bosni..kad prozivaju one kojima nije mjesto u klubu ....ja samo (duže nego što to pojedini misle )volim i navijam za radnički) i volio bi da se izdignemo još više nego sto jesmo...
da ne budem samo kritičar ...nek dovode one koji su dobri.... ima i takvih npr...lugi , džana , ...pa bio je tomić i salihović, pa mogao je proći trumić i donekle slomić ...eh opet kažem stvar ukusa , meni je u zadnjim utakmicama prosle sezone bio dobar i tasić....
Znam za dvojicu koji su vam došli u zimskom periodu, otišli sad na ljeto, plata im je bila 400 KM plus nešto siće na prevoz. Hrana i neki smještaj ni u priči nisu bili. Ne znam, možda su pojedinci imali i smještaj i hranu.
Pola od tih promašaja koje si pobrojao nisu ni dobili šansu da se dokažu, zbog toga su i ostali promašaji. Nije ni Vojvodić tako čist što se tiče igranja-sjedenja na klupi. Svako me su slatke pare pa i njemu.
Pola od tih promašaja koje si pobrojao nisu ni dobili šansu da se dokažu, zbog toga su i ostali promašaji. Nije ni Vojvodić tako čist što se tiče igranja-sjedenja na klupi. Svako me su slatke pare pa i njemu.
Sova12: Ma Imšire jesi to ti stoposto? 

Casp3r je napisao/la:Sova12: Ma Imšire jesi to ti stoposto?
nije bitno ko je ...evo čovjek ispred zna neke koji su dobijali platu 400km
..pa pomnoži koliko su mjeseci igrali....tj. sjedili..
.ali da ti ispričam nešto drugo...caspere ....ja pamtim vremena kad su lukavac proslavljali LUKAVČANI, kovačevići , ramići , i neki kojima sam i ja zaboravio ime , pa recimo , djapo, hrusto, ale , džemo gužvara , grba, fedja, pašaga šuba , tala, bolto, hoško, pa fila, markan , sava,mirza begović, mirso halilagić, meha, babić,džafić, omer kovačević, .....možda ih ne redam baš po redu ...i mnogih se ne mogu sjetiti, barak , kleber , karamela , bojić, ...uvijek su dobijali šansu mladi i dobri , merdan , džina , radić, masić, edo-žućo, murat....uz većinu lukavčana igralo je po 2-3 stranca koji su bili dobri , pjevali smo im pjesme ...idriz -bog iz gornje tuzle , eldar panker , šarić, milošević, mulahasanović, divanefendić...opet se nekih imena ne mogu sjetiti....poslije rata su bili pored nasih osmanović-belka, samir šabanović(reprezentativci , ...stranci lutvo aljić i mirso osmanagić(svaka im čast ) osmić-čipo ....igrali , naigrali se i ostali u istoriji kluba .......na tribinama tada nije bilo sijuksa , ali bili su skija , berti , zijo, ridja i jos mnogi drugi...imali smo i dobre trenere , laza , huka , pa naši bego isić, fedja , mirso halilagić....... bilo je po 3-4 hiljade lukavčana na tribinama . e volio bi opet takva vremena , lukavčani sa 2-3 pojačanja , ......i volio bi da se uključe drugi , da spomenemo neke ljude koji su rahmetli. a koji nebi trebali pasti u zaborav ...a ne da se prepucavamo..i hvalimo neke nazovi igrače, koji to ne zasluzuju...a koji na racun jaranstva i rodbinskih veza dobijaju angazman...i nemoj iz mg pisanja vaditi samo po nekoliko riječi pa ih ,,obradjivat ,, ...izvuci zaključak iz cijelog teksta......nek se ne ljute ostali koji su igrali a nisam ih se sjetio , i nek o njima piše neko ko zna , još i više od mene ....
A de ti meni kaži šta je falilo prethodnoj sezoni? Završili na drugom mjestu, 15 utakmica bez poraza u nizu, nije nam bilo strano imati po 3000+ ljudi na tribinama - toliku "hampu" dižeš?
A sad odjednom prelaziš na drugu priču, o starim igračima, svaka čast tebi što znaš sva imena, za svoje godine i treba da ih znaš, o čemu ti pričaš ustvari? Mene samo zanima koji se to igrači ovdje hvale a ustvari su samo "nazovi igrači" i nisu zaslužili hvaljenje? Daj raskrinkaj ta "jaranstva i rodbinske veze" da te svi razumimo, niko ti ne vadi djeliće iz tvojih komentara, ali ti si pokrenuo u svojih 15ak komentara ako ne i duplo više tema i ni jednu nećeš naknadno da opravdaš nego se u komentaru kojem bi trebao da odgovaraš na repliku otvaraš novu temu.
Još jednom da pitam, šta je to falilo prošloj sezoni? Kad se pogleda rezultat na kraju, ukupna posjeta domaćih utakmica kada nije stadion bio suspendovan? I nemoj molim te potezati sad novu temu nego počni odgovarati na pitanja, kao što ih znaš izazvati svojim komentarom budi spreman da odgovoriš, mani me tih partizanskih izvlakuša koje su provaljene prije bečke pijace.
A sad odjednom prelaziš na drugu priču, o starim igračima, svaka čast tebi što znaš sva imena, za svoje godine i treba da ih znaš, o čemu ti pričaš ustvari? Mene samo zanima koji se to igrači ovdje hvale a ustvari su samo "nazovi igrači" i nisu zaslužili hvaljenje? Daj raskrinkaj ta "jaranstva i rodbinske veze" da te svi razumimo, niko ti ne vadi djeliće iz tvojih komentara, ali ti si pokrenuo u svojih 15ak komentara ako ne i duplo više tema i ni jednu nećeš naknadno da opravdaš nego se u komentaru kojem bi trebao da odgovaraš na repliku otvaraš novu temu.
Još jednom da pitam, šta je to falilo prošloj sezoni? Kad se pogleda rezultat na kraju, ukupna posjeta domaćih utakmica kada nije stadion bio suspendovan? I nemoj molim te potezati sad novu temu nego počni odgovarati na pitanja, kao što ih znaš izazvati svojim komentarom budi spreman da odgovoriš, mani me tih partizanskih izvlakuša koje su provaljene prije bečke pijace.
DukeOfWellington je napisao/la:To naravno nije istina.Počeli ste se okupljat' prije dvije godine kad ste vidjeli da bi od Radničkog moglo bit' nešto i sad tu glumite neke velike navijače, još bi uvodili reda u klubu. E pa neće moći, Tinjić je dijete kluba i po stavu trenera i ostalih u klubu itekako je dobrodošao čemu sam lično svjedočio. A tvoj maksimum je arlaukanje iza ograde i tamo ćeš i ostat'.Tayyp je napisao/la:steta @sova sto se tako lako predas i dozvolis da te pobijaju oni koji pisu sa velikom pozadinom za razliku od tebe sto iznosis svoje iskreno misljenje.Sto se tice tinjica istina je da ga je doveo trener crnkic i istina je da ga klub ni bilo ko iz kluba nisu trazili.Zasto ga je crnkic doveo to treba pitati njega(a ako je on dijete Radnickog sta onda reci za djecu koja su tu od svoje pete godine pa sve do juniora).Istina je da je mitrovica doveo vojvodic i da mu je dao platu identicnu kakvu je imao i jaranovic ,trumic,subic i jos neki drugi.A sad neka svako procijeni kolko je taj mitrovic igrao minuta i jesu li to velike pare ako se uzme u obzir da je sjedio na klupi vise nego sto je igrao.i neka svako procijeni jeli on vrijedio kao ovi nabrojani igraci.Takodje mitrovicu je plata davana unaprijed da ga nebi nedo Bog klub zakinuo.I sad se nadje neko ko nije u stanju platiti ulaznicu a kamoli nesto vise da komentarise ko je klubu bio jeftin a ko skup.Nemoj @sova tako da odustajes i ne dozvoli da te neki seljaci koji od juce prate Radnicki i koji to jos i naplacuju otjeraju sa foruma.
A de mi reci gdje je taj tvoj igracina bio prije dvije godine nego je i on dosao kad je vidio da ce od Radnickog biti nesto a da je u slobodi rasulao.
Mozda ce i taj tvoj pulen arlaukati iza ograde zajedno samnom.A ja cu sigurno arlaukati za Radnicki a babinim sinovima necu nikad.
STIGLI SMO U CARSIJU I SVE VAM JE PROPALO NIJE DA VAS MRZIMO AL" NAM SE DOPALO
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Bio u Slobodi koja je igrala Premijer Ligu (za razliku od Radničkog koji je igrao treći rang takmičenja) i dakako osvajao sve moguće omladinske trofeje. Dakle otišao je iz sportskih razloga isto kao što se i vraća iz sportskih razloga tj. Radnički je u ovom momentu takav klub da u njemu ima šta da traži, dok to prije tri godine nije bio slučaj. Sve što je postigao je napravio isključivo svojim fudbalskim znanjem, a ne zbog pomoći babe koji uopšte nije neki uticajan lik i u Iraku je isključivo da bi prehranio porodicu jer ovdje nema posla. Naravno da ti o tome nemaš pojma jer si za tog igrača čuo juče, a dok se on lomio u pionirima i kadetima Radničkog na onom blatnjaku od pomoćnog terena navij'o si za Barcelonu, tad te Radnički nije zanimao, a sad pretenduješ da si neki veliki navijač.Tayyp je napisao/la: A de mi reci gdje je taj tvoj igracina bio prije dvije godine nego je i on dosao kad je vidio da ce od Radnickog biti nesto a da je u slobodi rasulao.
Mozda ce i taj tvoj pulen arlaukati iza ograde zajedno samnom.A ja cu sigurno arlaukati za Radnicki a babinim sinovima necu nikad.
I neće sigurno arlaukat' iza ograde, karijera mu je važnija od zgubidanjenja.
Ima ona stara izreka "nekome je lakse utjerati 1 metar u gu.icu nego 1cm u glavu" tako da @sova dzaba gubis energiju.Ko je dio JUGA odnosno prije rata ISTOKA taj te razumije u potpunosti.sova12 je napisao/la:Casp3r je napisao/la:Sova12: Ma Imšire jesi to ti stoposto?
nije bitno ko je ...evo čovjek ispred zna neke koji su dobijali platu 400km
..pa pomnoži koliko su mjeseci igrali....tj. sjedili..
.ali da ti ispričam nešto drugo...caspere ....ja pamtim vremena kad su lukavac proslavljali LUKAVČANI, kovačevići , ramići , i neki kojima sam i ja zaboravio ime , pa recimo , djapo, hrusto, ale , džemo gužvara , grba, fedja, pašaga šuba , tala, bolto, hoško, pa fila, markan , sava,mirza begović, mirso halilagić, meha, babić,džafić, omer kovačević, .....možda ih ne redam baš po redu ...i mnogih se ne mogu sjetiti, barak , kleber , karamela , bojić, ...uvijek su dobijali šansu mladi i dobri , merdan , džina , radić, masić, edo-žućo, murat....uz većinu lukavčana igralo je po 2-3 stranca koji su bili dobri , pjevali smo im pjesme ...idriz -bog iz gornje tuzle , eldar panker , šarić, milošević, mulahasanović, divanefendić...opet se nekih imena ne mogu sjetiti....poslije rata su bili pored nasih osmanović-belka, samir šabanović(reprezentativci , ...stranci lutvo aljić i mirso osmanagić(svaka im čast ) osmić-čipo ....igrali , naigrali se i ostali u istoriji kluba .......na tribinama tada nije bilo sijuksa , ali bili su skija , berti , zijo, ridja i jos mnogi drugi...imali smo i dobre trenere , laza , huka , pa naši bego isić, fedja , mirso halilagić....... bilo je po 3-4 hiljade lukavčana na tribinama . e volio bi opet takva vremena , lukavčani sa 2-3 pojačanja , ......i volio bi da se uključe drugi , da spomenemo neke ljude koji su rahmetli. a koji nebi trebali pasti u zaborav ...a ne da se prepucavamo..i hvalimo neke nazovi igrače, koji to ne zasluzuju...a koji na racun jaranstva i rodbinskih veza dobijaju angazman...i nemoj iz mg pisanja vaditi samo po nekoliko riječi pa ih ,,obradjivat ,, ...izvuci zaključak iz cijelog teksta......nek se ne ljute ostali koji su igrali a nisam ih se sjetio , i nek o njima piše neko ko zna , još i više od mene ....
Posto nemam nista protiv tog momka necu dalje komentarisati jer tvoje glupe izjave ne idu momku u prilog papak jedan jer ako ga oni iza ograde koji zgubidane po tvom skromnom misljenju ne podrze nikad nece igrati u Radnickom iz razloga sto su klubu preci onakvi navijaci nego jedan prosjecan junior kakvog Radnicki moze kupiti od prodatih ulaznica na sjevernoj tribini.DukeOfWellington je napisao/la:Bio u Slobodi koja je igrala Premijer Ligu (za razliku od Radničkog koji je igrao treći rang takmičenja) i dakako osvajao sve moguće omladinske trofeje. Dakle otišao je iz sportskih razloga isto kao što se i vraća iz sportskih razloga tj. Radnički je u ovom momentu takav klub da u njemu ima šta da traži, dok to prije tri godine nije bio slučaj. Sve što je postigao je napravio isključivo svojim fudbalskim znanjem, a ne zbog pomoći babe koji uopšte nije neki uticajan lik i u Iraku je isključivo da bi prehranio porodicu jer ovdje nema posla. Naravno da ti o tome nemaš pojma jer si za tog igrača čuo juče, a dok se on lomio u pionirima i kadetima Radničkog na onom blatnjaku od pomoćnog terena navij'o si za Barcelonu, tad te Radnički nije zanimao, a sad pretenduješ da si neki veliki navijač.Tayyp je napisao/la: A de mi reci gdje je taj tvoj igracina bio prije dvije godine nego je i on dosao kad je vidio da ce od Radnickog biti nesto a da je u slobodi rasulao.
I neće sigurno arlaukat' iza ograde, karijera mu je važnija od zgubidanjenja.
I na kraju da ti ne ostanem nedorecen nabijem ja tu premijerligasku slobodu .
- DukeOfWellington
- Kontakt:
To što ti misliš da zgubidani i arlaukanti mogu vodit' politiku kluba ne znači da je to zaista tako. To se naravno neće desiti, a ako taj igrač ode iz kluba to je zato što će o tome odlučiti struka ili rukovodstvo kluba. Tebe i tvoju ergelu neće niko ništa pitat' i to je ono što te iritira, al ja ti tu ne mogu pomoć', umislio si sebi da si bitan al' nisi.Tayyp je napisao/la: Posto nemam nista protiv tog momka necu dalje komentarisati jer tvoje glupe izjave ne idu momku u prilog papak jedan jer ako ga oni iza ograde koji zgubidane po tvom skromnom misljenju ne podrze nikad nece igrati u Radnickom iz razloga sto su klubu preci onakvi navijaci nego jedan prosjecan junior kakvog Radnicki moze kupiti od prodatih ulaznica na sjevernoj tribini.
I na kraju da ti ne ostanem nedorecen nabijem ja tu premijerligasku slobodu .
Kad jedan trivijalac poput tebe kaže da je on prosječan junior onda je jasno da mu predstoji blistava budućnost.
Ajde skini se rekao sam da vise necu odgovarati vidis da nisi dobar.
ako se navijanje za svoj klub zove ARLAUKANJE ,onda nema smisla više komentarisati......zbog navijača se igra fudbal ......i da bogdom njih ima više , ali u ovoj priči je ,,neko direkto pogodjen , pa se osjeća ugrožen , a narode samo istina boli........
za caspera...ja momak pokušavam ostat sportski nastrojen i sve na kulturan nacin iznijet , ..činjenice...ti možeš ,,bitpametan,, kolko hoćeš i možeš misli šta hoćeš , a ako si ti onaj (prozvao te je neko prije u komentarima-bradica i novinar) ...koji slikava po utakmicama , sa zlajinim foto-aparatom ...nemam ja sta s tobom pričat o fudbalu......pusti me , molim te da pišem sa onim s kim imam nesto zajedničko..a ima i takvih , ......ako se tebi ne svidja sta pišemo ...ignoriši sve što napišemo....ja se tebi više neću javljat niti ću ući u prepucavanje...kažem ne treba mi to...........što se tiče mojih 15 komentara , ima druže administrator , koji valjda izbacuje ako je nesto preslo mjeru........ponavljam nisam se prijavio da pravim probleme , mislio sam ovdje naći ljude koji vole radnički , pa da pričamo realno o trenutnom stanju , i o nekim ljepšim vremenima, koja ti ne pamtiš...zato OTKAČI SE...prosipaj svoje fudbalsko znanje s nekim drugim...trazi talente , hvali ih , čekaj ih , i dovodi koga hoćes u svoje formacijee , i za pare , i nako za džabe......ne zanimas me........
za caspera...ja momak pokušavam ostat sportski nastrojen i sve na kulturan nacin iznijet , ..činjenice...ti možeš ,,bitpametan,, kolko hoćeš i možeš misli šta hoćeš , a ako si ti onaj (prozvao te je neko prije u komentarima-bradica i novinar) ...koji slikava po utakmicama , sa zlajinim foto-aparatom ...nemam ja sta s tobom pričat o fudbalu......pusti me , molim te da pišem sa onim s kim imam nesto zajedničko..a ima i takvih , ......ako se tebi ne svidja sta pišemo ...ignoriši sve što napišemo....ja se tebi više neću javljat niti ću ući u prepucavanje...kažem ne treba mi to...........što se tiče mojih 15 komentara , ima druže administrator , koji valjda izbacuje ako je nesto preslo mjeru........ponavljam nisam se prijavio da pravim probleme , mislio sam ovdje naći ljude koji vole radnički , pa da pričamo realno o trenutnom stanju , i o nekim ljepšim vremenima, koja ti ne pamtiš...zato OTKAČI SE...prosipaj svoje fudbalsko znanje s nekim drugim...trazi talente , hvali ih , čekaj ih , i dovodi koga hoćes u svoje formacijee , i za pare , i nako za džabe......ne zanimas me........
za tayyp-a .....drago mi je da si spomenuo jug sada , gdje vladaju naši siuksi , ali i istok nekad ....ni prošlost se ne može zaboraviti .
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Naravno, samo što su navijači i oni ljudi koji sjede na ostalim tribinama i ne postavljaju uslove ko treba da igra, a ko ne. Napali ste momka bez da ste vidjeli jednu njegovu partiju, nazivate ga djetetom Slobode, tj. provocirate, lažete i petljate i kad vas neko postavi na pravo mjesto onda vam ko nešto nije pravo. Ja bih bio najsretniji da on ode igrati negdje gdje neće biti na meti provokacija i vrijeđanja besposlenog ološa, ali dok je tu onda ćete imati i adekvatan odgovor na to što radite. Moja porodična loza je u ovom gradu preživjela sve okupatore od Osmanlija do SFRJ i neće mi neki došljo čiji je otac prije par decenija ovdje doš'o trbuhom za kruhom postavljat' uslove kako se trebam ponašat, to nek ti bude jasno.sova12 je napisao/la:ako se navijanje za svoj klub zove ARLAUKANJE ,onda nema smisla više komentarisati......zbog navijača se igra fudbal ......i da bogdom njih ima više , ali u ovoj priči je ,,neko direkto pogodjen , pa se osjeća ugrožen , a narode samo istina boli........
DukeOfWellington je napisao/la:Naravno, samo što su navijači i oni ljudi koji sjede na ostalim tribinama i ne postavljaju uslove ko treba da igra, a ko ne. Napali ste momka bez da ste vidjeli jednu njegovu partiju, nazivate ga djetetom Slobode, tj. provocirate, lažete i petljate i kad vas neko postavi na pravo mjesto onda vam ko nešto nije pravo. Ja bih bio najsretniji da on ode igrati negdje gdje neće biti na meti provokacija i vrijeđanja besposlenog ološa, ali dok je tu onda ćete imati i adekvatan odgovor na to što radite. Moja porodična loza je u ovom gradu preživjela sve okupatore od Osmanlija do SFRJ i neće mi neki došljo čiji je otac prije par decenija ovdje doš'o trbuhom za kruhom postavljat' uslove kako se trebam ponašat, to nek ti bude jasno.sova12 je napisao/la:ako se navijanje za svoj klub zove ARLAUKANJE ,onda nema smisla više komentarisati......zbog navijača se igra fudbal ......i da bogdom njih ima više , ali u ovoj priči je ,,neko direkto pogodjen , pa se osjeća ugrožen , a narode samo istina boli........
navijači su svi , i da nas bogdo ima vise , i čovječe , nemam namjeru da se miješam u politiku kluba , niti to mogu ....ali kritika postoji u svemu , pa i u ovome , forum postoji da kulturno iznesemo svoje misljenje.....a to što misliš da si neka važna ličnost (možda i jesi)...baš me briga, sebi si.........znam samo da ,,raja po čaršiji priča sve ovo što i ja iznosim pišući ovdje... a koga boli , nemogu mu pomoć.....i još jedno ti ljudi koji vode klub , nisu klub prepisali na svoje ime ...nije to privatno...oni trenutno odlučuju i sve moje pisanje je pokušaj skretanja pažnje na neke probleme, i pokušaj da vode klub bolje , da nas uvedu ako se ikako može u premijer ligu, ako ne onda da budemo stabilan klub u ovoj ligi...a da ima i onih kojima nije mjesto u upravi - ima pa se ti ljuti kolko hoćeš....rekao sam već siuxi skandiraju neka imena..pa će valjda doći dan da se ti pojedinci zamijene....mijenjale su se uprave mnogo puta , davno je klub osnovan, pa šta je čudno zamijenit još jednog ili dva čovjeka u ovoj upravi.
-
- Kontakt:
Ima tu igrača odnosno babinih sinova koji moraju igrati, u juniorima najviše. U jednu ruku ne može se reći babini sinovi, to je više do trenera Irfana Džinde kod kojeg igraju igrači čiji očevi dođu na trening i oni čiji očevi rade u Iraku, Afganistanu, u jednu ruku možda ima par igrača koji čak i zaslužuju igrati po kvaliteti a očevi imaju dublji džep. I od takvih, taj trener kojeg sam naveo uzima pare, od nekih lafo individualnih treninga, teretana i zbog toga će ostat tu gdje jest dok ga neko ne otjera jer on tu ima fine pare, a na priču uhvati sve te roditelje koji slabo šta znaju o Radničkom, pa ta lafina njima i ne izgleda tako.
U usta ste uzeli mladog Tinjića kojeg ja ne poznajem osim iz viđenja, ja sam jedan od igrača, nije bitno jesam li pionir ili senior al znam situaciju, njega je striktno doveo Crnka kao i par ostalih svojih igrača koje je trenirao u Slobodi odnosno Slavinovićima.. Tako da ta priča koja povezuje na to da on kao ima neku vezu nije tačna, mislim da je došlo do nesporazuma, jer nije njegov otac obećao neku opremu, već jedan drugi, od igrača koji je u juniorima i koji nije na spisku prve ekipe i sa onim dodacima iz omladinskog pogona, istna - imao je par treninga sa prvom ekipom.
Tih babinih sinova je bilo više prošle sezone, sada nam je ekipa pravo tanka pa se pola juniora priključilo istoj, al to je iz najvećeg razloga što je ekipa tanka, i što nemamo širu klupi i više kvalitetnijih igrača što nije slučaj bio prošle sezone.
Rekoh, znam situaciju i tih, babinih sinova kojih je svugdje, ne samo kod nas, je najviše u juniorima al to je do trenera DŽINDE koji bi se prodo i za pola marke..
Uredu je nezadovoljstvo trenutnom situacijom u i oko kluba kao i sa ekipom, valjda dođu bolji dani i malo stanemo na noge, jer trenutno sa postojećim ljudima u klubu kojih je skroz malo, jedino možemo dobiti 2. ligu FBiH sjever, al ove godine sigurno ispasti nećemo.
U usta ste uzeli mladog Tinjića kojeg ja ne poznajem osim iz viđenja, ja sam jedan od igrača, nije bitno jesam li pionir ili senior al znam situaciju, njega je striktno doveo Crnka kao i par ostalih svojih igrača koje je trenirao u Slobodi odnosno Slavinovićima.. Tako da ta priča koja povezuje na to da on kao ima neku vezu nije tačna, mislim da je došlo do nesporazuma, jer nije njegov otac obećao neku opremu, već jedan drugi, od igrača koji je u juniorima i koji nije na spisku prve ekipe i sa onim dodacima iz omladinskog pogona, istna - imao je par treninga sa prvom ekipom.
Tih babinih sinova je bilo više prošle sezone, sada nam je ekipa pravo tanka pa se pola juniora priključilo istoj, al to je iz najvećeg razloga što je ekipa tanka, i što nemamo širu klupi i više kvalitetnijih igrača što nije slučaj bio prošle sezone.
Rekoh, znam situaciju i tih, babinih sinova kojih je svugdje, ne samo kod nas, je najviše u juniorima al to je do trenera DŽINDE koji bi se prodo i za pola marke..
Uredu je nezadovoljstvo trenutnom situacijom u i oko kluba kao i sa ekipom, valjda dođu bolji dani i malo stanemo na noge, jer trenutno sa postojećim ljudima u klubu kojih je skroz malo, jedino možemo dobiti 2. ligu FBiH sjever, al ove godine sigurno ispasti nećemo.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Nit sam kakva važna ličnost nit sam to bilo čime pokušao da pokažem. Samo obavještavam i tebe i tvoje jatake da ni na ni još neki ljudi nećemo šutiti na vaša neosnovana prozivanja. To što ste vi sebi umislili da ste najmerodavniji da kažete ko zaslužuje da igra a ko ne, ne znači da će to ostali i prihvatiti. Možete lagat' i petljat' po čaršiji (iako se zapravo radi o petljanju po Sodi, a to dakako nije čaršija, zna se gdje je čaršija, tamo gdje živi dotični igrač, uostalom zna se ko i kad se doselio u Sodu na bare, a ko je živio u čaršiji), ali nemojte da mislite da će neko da šuti na to što imate da kažete, biće vam odgovoreno glasno i jasno. Uprave će se mijenjati ali koja god uprava bude na čelu kluba ni ti ni tvoji kompanjoni nećete imati niakvog uticaja na donošenje odluka tamo i to je sasvim jasno.sova12 je napisao/la: navijači su svi , i da nas bogdo ima vise , i čovječe , nemam namjeru da se miješam u politiku kluba , niti to mogu ....ali kritika postoji u svemu , pa i u ovome , forum postoji da kulturno iznesemo svoje misljenje.....a to što misliš da si neka važna ličnost (možda i jesi)...baš me briga, sebi si.........znam samo da raja po čaršiji priča sve ovo što i ja iznosim pišući ovdje... a koga boli , nemogu mu pomoć.....i još jedno ti ljudi koji vode klub , nisu klub prepisali na svoje ime ...nije to privatno...oni trenutno odlučuju i sve moje pisanje je pokušaj skretanja pažnje na neke probleme, i pokušaj da vode klub bolje , da nas uvedu ako se ikako može u premijer ligu, ako ne onda da budemo stabilan klub u ovoj ligi...a da ima i onih kojima nije mjesto u upravi - ima pa se ti ljuti kolko hoćeš....rekao sam već siuxi skandiraju neka imena..pa će valjda doći dan da se ti pojedinci zamijene....mijenjale su se uprave mnogo puta , davno je klub osnovan, pa šta je čudno zamijenit još jednog ili dva čovjeka u ovoj upravi.
I još nešto, zbog čega je toliko čudno da je trener nekog kluba doveo igrača, pa valjda je logično da trener dovodi igrača, neće ga dovodit' navijači. Taj trener očito najbolje zna s kakvim kvalitetom raspolaže taj igrač (trenirao ga u mlađim kategorijama) i najmjerodavniji je da odluči o tome jer njegova je i odgovornost za rezultate. Apriori napadanje nekog igrača je odraz subjektivnosti, ali u ovom konkretnom slučaju drskost koju pokazuju neki pojedinci neće pokolebati neke ljude nego će izazvati kontraefekat, u to budi siguran, to vam je jasna poruka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.