Igre - Kako, gdje, šta...?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Koja izdavačka kuća ima najbolje igrice?

Electronic Arts
245
42%
Activision Blizzard
68
12%
Konami
171
29%
CapCom
14
2%
Take-Two
11
2%
Square Enix
12
2%
Sony
40
7%
Nintendo
28
5%

Ukupno glasova: 589

ronweasley
Kontakt:

Re: Igre - Kako, gdje, šta...?

Post Postao/la ronweasley » 21 avg 2013, 22:46

E svašta. :D Curling i odbojka mogu a rukomet ne može. Pu jbm ti logiku. :cry: :D
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 avg 2013, 22:47

ronweasley je napisao/la:E svašta. :D Curling i odbojka mogu a rukomet ne može. Pu jbm ti logiku. :cry: :D
Ima i to

[youtube][/youtube]

Ja igrao kad je bila zima.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

ronweasley
Kontakt:

Post Postao/la ronweasley » 21 avg 2013, 22:50

Otelo je napisao/la:
ronweasley je napisao/la:E svašta. :D Curling i odbojka mogu a rukomet ne može. Pu jbm ti logiku. :cry: :D
Ima i to

[youtube][/youtube]

Ja igrao kad je bila zima.
Govorio mi je za ovo danas onaj @Unofficial, tako nekako. :D Skinem pa probam akobogda.
Aco Petrović:"Ja možda nisam najbolji trener na svijetu, ali srce koje sam dao ovoj zemlji je ogromno i zbog toga sam ponosan."

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 21 avg 2013, 22:51

Otelo je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Imal' odbojka kakva ? :mrgreen:
Boćanje? :lol:
[youtube][/youtube]

@ponos torina ja odavno nisam vidio bolji trailer :D
malo su poboljsali neke stvari,jesi vidio Gerrarda i Sturridgea 8-)
Skini Crysis pa mi reci jel i kod tebe isti problem...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

iVar
Kontakt:

Post Postao/la iVar » 21 avg 2013, 22:55

Elegant je napisao/la:
iVar je napisao/la:Zna li neko nekih dobrih FPS igrica na tematiku Američkih marinaca od 91 pa na ovamo..igrao sam DF: Black Hawk Down, igrao ove CoD što ima malo američke vojske i SAS-a...al trazim jos...PS: igr'o sam i Operation Flashpointe..al hocu joooos! :mrgreen:
Ako mislis na ove stare pucacine probaj MoH, oni kalsicni su bas oni ratni meni cak bolji od CoD.

Ovaj novi CoD neki roboti, buduce ratovanje meni se to ne sviđa, mozda ova Ghost bude dobar.
imaš naočale :P ima samo 2 MoH-a da su moderni, sve ostalo il je ww2 ili vietnam :cry: a ova dva moderna sam igr'o :lol:
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 avg 2013, 22:58

Pristavit cu ga nocas na download preko steama pa javim.

Vidio sam,Sturidge je do kraja skinut.

Ja se iskreno dvoumim dal igram PES il FIFU.Vjerovatno cu prije il kasnije pokrenut oboje al ne znam sta da prvo zavrtim.

@ivar vidi ovo http://www.hcl.hr/vijesti-americas-army ... 30-17.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 21 avg 2013, 23:02

Otelo je napisao/la:Pristavit cu ga nocas na download preko steama pa javim.

Vidio sam,Sturidge je do kraja skinut.

Ja se iskreno dvoumim dal igram PES il FIFU.Vjerovatno cu prije il kasnije pokrenut oboje al ne znam sta da prvo zavrtim.

@ivar vidi ovo http://www.hcl.hr/vijesti-americas-army ... 30-17.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovaj Americas Army sam igrao do verzije 2.8.3 ta je najbolja bila cak smo i internacionalni klan imali i svoj server,posle su je upropastili totalno nadam se da ce ova nova biti dobra,mada mnogi govore da je isto kao i ova zadnja verzija uzasna...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 21 avg 2013, 23:18

DukeOfWellington je napisao/la:Pa šta te spriječava da napraviš veću vojsku? Možeš ti slobodno imat' više vojske od manpowera, uzmi ih na blitzkrieg, ne čekaj replenish.
pa svaki mjesec se ono dobija odredzeni broj ljudi za vojsku,ali kod mene se taj broj ne povecava bas mnogo... :roll:
jednostavno napravim 3 jedinice i onda cekaj sljedeci mjesec za jos 3..i tako evo od kako sam krenuo...de pojasni to,kako da izvedem ;)
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 avg 2013, 23:35

T-MAC je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Pa šta te spriječava da napraviš veću vojsku? Možeš ti slobodno imat' više vojske od manpowera, uzmi ih na blitzkrieg, ne čekaj replenish.
pa svaki mjesec se ono dobija odredzeni broj ljudi za vojsku,ali kod mene se taj broj ne povecava bas mnogo... :roll:
jednostavno napravim 3 jedinice i onda cekaj sljedeci mjesec za jos 3..i tako evo od kako sam krenuo...de pojasni to,kako da izvedem ;)
Pa i da je tako već za godinu-dvije ćeš imati dovoljno veliku vojsku da ih napadneš. Godina-dvije vremena je ništa spram 400 godina koliko ti je otprilike na raspolaganju.

Možeš graditi onoliko vojske koliko imaš u manpoweru. Vjerovatno si u nekom ratu iscrpio sav manpower pa sad ne možeš dočekat da se puni. Moraš pametnije ratovat', ne postoji država koja ima beskonačno mnogo vojske, pazi da gubiš što je moguće manje vojske u ratu, ne srljaj u frontalni napad.

I povećaj malo brzinu, + je za povećanje, a - za smanjenje brzine vremena, vidjećeš gore nekakve strelice kod datuma kako se pojavljuju odnosno nestaju kad povećavaš odnosno smanjuješ brzinu.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 21 avg 2013, 23:39

ma znam to,smanjujem i povecam ja brzinu kako mi odgovara ;) ma ja sam mislio da mozes nastancat vojske koliko hoces i onda,udri,osvoji svijet..al jok...evo u hrvatskoj imam nekih 20 jedinica i u bosni i srbiji po 10...jos trebam jedno godinu dvije skupljat da mogu udarit na ugarsku...i da pitam,kako da poboljsam odnose sa nekom drzavom da je uvucem u savez,da mi bude saveznik..austriji saljem non stop one zlatnike,da se poboljsaju odnosi,i na 100+ nam je ono,kao koliko smo dobri :mrgreen: al i dalje supci nece u savez,pa rek'o da nema jos neki nacin... :mrgreen:
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 avg 2013, 23:47

T-MAC je napisao/la:ma znam to,smanjujem i povecam ja brzinu kako mi odgovara ;) ma ja sam mislio da mozes nastancat vojske koliko hoces i onda,udri,osvoji svijet..al jok...evo u hrvatskoj imam nekih 20 jedinica i u bosni i srbiji po 10...jos trebam jedno godinu dvije skupljat da mogu udarit na ugarsku...i da pitam,kako da poboljsam odnose sa nekom drzavom da je uvucem u savez,da mi bude saveznik..austriji saljem non stop one zlatnike,da se poboljsaju odnosi,i na 100+ nam je ono,kao koliko smo dobri :mrgreen: al i dalje supci nece u savez,pa rek'o da nema jos neki nacin... :mrgreen:
Ejs, pa sam reci da li to ima logike :D Moraju ti ljudi doći odnekud, a kapaciteti su ograničeni. Inače, tako je bilo na EU1 i EU2, tj. bilo je koliko para toliko muzike.

Što se tiče vojnog saveza problem je taj što neke države ne žele da ulaze u saveze ako nemaju interes za to. Međutim, tvoj slučaj još je radikalniji. Probaj se stavit u kontekst vremena odvijanja radnje, a to je vrijeme kada je religija bila vrlo bitan faktor. To znači da nema skoro nikakve šanse da kršćanska regionalna sila kakva je Austrija stupi u savez sa (u njihovim očima) nadolazećom islamskom hordom koja je upravo uništila Bizantiju i osvojila Konstantinopolj te nastavlja da ruši sve ostale kršćanske države pred sobom. Oni u tebi apriori vide neprijatelja kojem po svaku cijenu treba stati u kraj i nema tih dukata koji će ih kupiti kao tvog prijatelja. Možda postoji šansa da sa maksimalno dobrim odnosima (+200) privremeno postanu tvoj saveznik, ali to će vjerovatno pući na prvom ozbiljnom ispitu, tako da se to uopšte ne isplati ni pokušavati.

A odnose poboljšavaš na način koji si pomenuo, nudiš im zlato :D

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 21 avg 2013, 23:52

nista ako je tako,onda ce i oni morat pod cizmu kroz koje vrijeme... :mrgreen: onda cu navuc ove muslimanske zemlje,da se pridruze..mora mi neko pomagati...
i sad kad krenem u rat protiv nekoga,odma se cijela evropa natakari na mene,te papa,te venecija,te poljaci,ugari ima ih jos....sreca jos rusija se nije formirala totalno..eh kad se i to desi,bice gusto :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 avg 2013, 23:55

T-MAC je napisao/la:nista ako je tako,onda ce i oni morat pod cizmu kroz koje vrijeme... :mrgreen: onda cu navuc ove muslimanske zemlje,da se pridruze..mora mi neko pomagati...
i sad kad krenem u rat protiv nekoga,odma se cijela evropa natakari na mene,te papa,te venecija,te poljaci,ugari ima ih jos....sreca jos rusija se nije formirala totalno..eh kad se i to desi,bice gusto :mrgreen:
Koliki ti je infamy? Ako pređeš limit onda svi dobiju casus belli na tebe i to mnogi uglavnom i iskoriste. Nadam se da ne objavljuješ ratove bez valjanog razloga inače ti slijedi urušavanje iznutra. Budi strpljiv i ne srljaj, širi se samo onda kad je sve što si dosad osvojio pod kontrolom.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 22 avg 2013, 00:04

DukeOfWellington je napisao/la:
T-MAC je napisao/la:nista ako je tako,onda ce i oni morat pod cizmu kroz koje vrijeme... :mrgreen: onda cu navuc ove muslimanske zemlje,da se pridruze..mora mi neko pomagati...
Koliki ti je infamy? Ako pređeš limit onda svi dobiju casus belli na tebe i to mnogi uglavnom i iskoriste. Nadam se da ne objavljuješ ratove bez valjanog razloga inače ti slijedi urušavanje iznutra. Budi strpljiv i ne srljaj, širi se samo onda kad je sve što si dosad osvojio pod kontrolom.
sta ti je ovo :mrgreen:
ma uvijek imam razlog...uglavnom bude sveti rat :mrgreen: tad mi se ne narusava mir iznutra...dio azije,sam osvojio jer je razlog bio kao da su to u biti moje drzave samo ih treba vratiti...
ma ne srljam ja previse,uvijek ako nesto osvojim,onda taj dio armije rasporedim na te dijelove u slucaju pobune da se moze ugusiti ista...
i onda skoro uvijek imam taj neki period mira,kada spremam vojsku za dalje..osvojio sam dio ugarske,i dosao do granice sa poljskom i tu stojim....jos uvijek nisam dovoljno jak,jer kako vidim,ugarska ima savez sa poljskom,litvanskom unijom,nekim hordama i slicno :mrgreen: pa moram cekati,za napad

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 avg 2013, 00:07

Ima ta crvena zastava na gornjem baru i pored nje neki broj. Kad prisloniš strelicu tu onda ti piše i koliki je maksimalni dopušteni infamy, a ako probiješ tu granicu onda si omražen i u državi i van države i slijedi ti dug i mukotrpan oporavak.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 avg 2013, 01:42

T-MAC što se toliko žuriš,čini mi se da si prilično brzo zauzeo Balkan i srušio Mamelučki sultanat što znači da sad možeš odmoriti pa i nekih 10 godina do pravljenja nove vojske.Za to vrijeme će ti se obnoviti manpower i smanjiti infamy.Možda ti je čak i bolje da kreneš prema Indiji jer kad je uzmeš imaćeš povećan manpower i bogatstva Indije,a lakša je za osvojiti nego Evropa u ovom trenutku.Pogotovo ako se nije Hindustan ili neka druga jača zemlja formirala.Što se tiče Austrije i Mađarske,najbolje ti je iskoristiti neki njihov međusobni rat,kojih uvijek ima.

Treba sačekati pravi trenutak za napad to je meni najdraže kod ove igre.Ja sam sad na igri s Prusijom bio u miru nekih 20 godina i kad sam vidio da su sve njemačke državice u ratovima,napao sam onu s najslabijim saveznicima što me uvuklo u rat s dosta drugih njemačkih državica(i Austrijom,al to je nebitno jer im je Francuska upravo svu vojsku uništila)tako da ću ih dosta aneksirati i od nekih napraviti vazale da mi ne bude prevelik overextension.Jednim prelakim ratom sam se približio stvaranju Njemačke.Možda mi bude sad dosadno dok ne aneksiram vazale,ali nemoguće je biti u stalnom ratu ukoliko nisi Francuska :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 22 avg 2013, 01:46

ma nisam bas brzo...krenuos sam od 1399..msm da je ta godina u pitanju...kada se krece grand campaign..i nisam do kraja memlucki sultanat srusio a sada je 1470 tako nekao..,osvojio sam im vise od pola teritorije,al mi izbilo *ranje,sa timurima i vam sa ugarskom,pa sam pristao na mir,ali su se kazem odrekli pola teritorija...a sto se tice balkana,njega sam osvojio,samo mi u grckoj non stop ustanci..uvijek mi dole vojske mora da bude...
a sad,pokusavam sklopiti neki savez,ne mogu ba vise sam...kad krenem u rat,na grbaci mi pola evrope... :mrgreen:

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 22 avg 2013, 01:54

Kako se zove ta igra da sebi skinem ?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 avg 2013, 11:03

T-MAC je napisao/la:ma nisam bas brzo...krenuos sam od 1399..msm da je ta godina u pitanju...kada se krece grand campaign..i nisam do kraja memlucki sultanat srusio a sada je 1470 tako nekao..,osvojio sam im vise od pola teritorije,al mi izbilo *ranje,sa timurima i vam sa ugarskom,pa sam pristao na mir,ali su se kazem odrekli pola teritorija...a sto se tice balkana,njega sam osvojio,samo mi u grckoj non stop ustanci..uvijek mi dole vojske mora da bude...
a sad,pokusavam sklopiti neki savez,ne mogu ba vise sam...kad krenem u rat,na grbaci mi pola evrope... :mrgreen:
Koliki su ti infamy i war exhaustion?

@nerkolfc

Ova što igra T-MAC je Europa Universalis 3, a ova što spominje LBJ je Europa Universalis 4.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 22 avg 2013, 11:18

Vidim da se igra uveliko Europa Universalis III i IV. Obje odlične igre, mjesece života sam protračio na EU3, neki dan sa Steam-a pokupio i EUIV ali još nisam krenuo aktivno gubiti život na nju iz jednog jednostavnog razloga: Crusader Kings 2. Igra li ko od vas CK2, koji je po mom skromnom mišljenju čak i interesantniji od EU serijala, posebnog nakon što je izašao posljednji DLC - Old Gods. Jednostavno dinastijske borbe su puno dinamičnije i interesantnije od borbe između država.

Upravo sam sa Jorvikom skovao pagansku Englesku pod vladavinom sadističke kraljice "Proklete" Gyle Hvitserk. Ugnjetavanje vazala i susjeda, postavljanje svoje djece na tuđa prijestolja, neprocijenjivo. :twisted:
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.