DukeOfWellington je napisao/la:T-MAC je napisao/la:pitanje za ove malo iskusnije sto igraju europa universalis...
igram 3-cu,pa me zanima,jel se moze ubrzati ovo regrutovanje vojnika,da mi ne traje ovako po 150 dana,i je li moguce da mi se populacija poveca,ovim tempom nikad veliku vojsku necu imati...

jer svaki mjesec mogu dvije do tri jedinice regrutovati jer vise nam ljudi dovoljno,pa me to koci u ekspanziji

S kim igraš?
Manpower ti je direktno vezan sa brojem provincija, svaka provincija pridonosi broju vojnika u manpoweru. Što se tiče brzine regrutovanja nisam siguran, ali mislim da ima ideja u army decku koja ubrzava to.
ma sa osmanlijama igram...osvojio bosnu,grcku,tamo memluke porazio,ali za dalje nemam vojske..na ugarsku ne mogu ic,jer njihova armija broji preko 30 onih jedinica,a moje jedinice u bossni i srbiji imaju po nekih 10 jedinica...nedovoljno za rat...pa se patim s tim,da napravim vecu vojsku jer i za rat protiv memluckog sultana sam se napatio,jer nisam imao dugo dovoljan broj jedinica

Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !