tyler durden je napisao/la:marcelo12 je napisao/la:Dobio sam neki dan samsung s3 mini,pa me interesuje da li mu je ekran zaštićen tj. da li ima onaj gorilla glass?? pozz
Kakav je uopste Samsung s3 mini ? Jel ga koristi jos ko,jel valja cemu?

jel vrijedi dat za njega 500 KM ?

500 KM ne vrijedi dati za njega . možeš ga u pošti dobiti za manje , (barem sam ga ja dobio za oko 300-350 KM) . telefon .. pa ne znam kako da ga opišem , jednostavno umanjena verzija S3-ice . iako i takav umanjen , ima veći ekran od , recimo , iPhonea (izuzevši iphone 5) . vrlo je lagan za korištenje , lijepo izgleda (android 4.1.2) uostalom , brz je , i sve zavisi od toga za šta ćeš ga koristiti , da li je dobar . ako ćeš ga koristiti samo za zvanje , poruke , neke aplikacije i internet , onda je odličan . ako misliš da instaliraš 50 različitih igrica po 2GB , onda očekuj da se stvori mali lag , kao i na svakom android telefonu (jednostavno , to nije do telefona ,već na svakom androidu je tako) . ja na njemu imam instalirano par igrica (NBA 2K13 , minecraft , virtua tennis , GTA III ) i još nešto aplikacija , i telefon još uvijek radi glatko , s tim da ga koristim i za druge svrhe osim igranja igrica (internet , facebook , youtube , muzika itd) . što se tiče baterije , i to zavisi od onoga za što ćeš ga koristiti . ako ćeš ga koristiti za ono osnovno što sam rekao , ići na internet , facebook , youtube , poruke/zvanje ,muzika i sl. onda baterija može trajati 1-2 dana , S TIM da kada ga ne koristiš , tj ne koristiš internet , isključiš wi-fi , jer on dosta crpi bateriju dok je u mirovanju (ako je upaljen) . ako ćeš taj mobitel koristiti za konstatno igranje igrica , baterija će ti trajati par sati . naravno , dosta toga ima i do pravilnog punjenja .
jedino što se meni ne sviđa , je to što kao i S3 , a izgleda kao i svi uređaji sa Android 4.1+ , nema USB mass storage . odnosno - ne možeš prebacivati fajlove sa njega na kompjuter / sa kompjutera na njega koristeći ono USB kablo , jer nema USB mass storage opciju kao prijašnji androidi .