AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 21 avg 2013, 12:46

Boteng MOTM ! :shock:
Dobro, rekao sam ja vec sinoc da se malo izdvojio od ostalih, ali igrac meca - nikako.

Stoji to da su igraci fizicki jos uvijek nedovoljno nespremni i da nam neki likovi unazaduju igru, ali onakvom rastrcanom i pomladjenom PSV-u i pred onakvom atmosferom, malo koji klub na svijetu bi ih uspio nadigrati. Nije Allegri bio lud kad je rekao da su oni favoriti, mada se vecina samo nasmijala na to.

Honda i stoper, podhitno dovoditi odmah, bilo bi katastrofalno poceti sezonu bez njih, a ne bi mogli racunati na njih ni u ligi prvaka.
Onakav dobar i potentan napad i jedna onakva ispodprosjecna sredina. Nema logike. :roll: Oni bi bili duplo ubojitiji kraj nekog kreatora igre, ali sta ces, nama je previse dati 5 miliona, radije neka se patimo i dalje. :roll:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 21 avg 2013, 12:52

Dobar je Boa bio. rekoh ja juce da ce ovim ''kriticarima'' boa zacepiti usta. i s obzirom da je pocetak tek sezone i koliko su uigrani princ je odigrao veoma dobro, meni nije cudo sto j bio MOTM :D
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 21 avg 2013, 14:01

da bude jasno, PSV je sigurno kvalitetna ekipa, puna one rastrčane dječurije željne dokazivanja i sigurno će 5-6 ovih igrača za godinu dana na tržištu biti vruća roba...sigurno da bi kako neko napisa u trenutnoj formi na domaćem terenu sa fanatičnom publikom napravili problem bilo kojoj ekipi

ono što mene muči je neka nedorečenost u završnoj fazi napada, dođemo do prilike i onda kad treba puknut po lopti, dodati, asistirati, uvijek se nešto zijani, ili potez više i nešto sl.

mislim da bi neka ozbiljnija ekipa sa prisebnim napadačima i ofanzivcima sinoć PSV-u utrpala 3-4 komada

ma utrpali bi i mi njima još gol-dva da smo samo hrabrije krenuli u igru barem na 15-ak do 20 minuta

al opet ispade po Alegriju da je bolje 1:1 nego 0:1 :oops:
Undici stelle - ACM 1899

UrbyEmanuelson
Kontakt:

Post Postao/la UrbyEmanuelson » 21 avg 2013, 14:04

Ocjene za sinoc

slika

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 21 avg 2013, 14:08

meni su lično sinoć svi bili isti, malo slabiji od ostalih Urby i Muntari i to je to

ne kontam samo što ranije nije ubacio Polija i Nianga
Undici stelle - ACM 1899

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 avg 2013, 14:27

A dobro, bilo je tu par pojedinaca koji su se stvarno trudili i dusu izdahnuli na terenu, nezahvalno ih je ne spomenuti, ali i oni su se generalno uklopili u sivilo ekipe, tesko je bilo sta uciniti kada ti suigraci na terenu izgledaju izgubljeno i nezainteresovano.
Pa cak i Montolivo kao jedan kapiten, najlosiji je bio sinoc.

Ali bude bolje, skuzili smo neke greske, igrat cemo pred domacom publikom i ne vjerujem da cemo popusit ovaj put. Samo pozitivno. :mrgreen:

FORZA MILAN !

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 avg 2013, 15:30

Stoper i jedan playmaker , to je ono što treba Milanu. Milan nema sponu između vezne linije i napada , to je onaj igrač koji zna "podvaliti" loptu , igrač koji će se kretati oko protivničkog 16-erca. U ekipi imamo jednog takvog , ali ne znamo koliko on može u prvoj sezoni u Milanu. Naravno radi se o Saponari , ko je pratio malo bolje igre ovog igrača prošle sezone, zna o čemu pričam. I uvijek ali baš UVIJEK , Poli mora biti ispred Muntaria. Dečko za razliku od Ganca , igra dobro u oba smijera i defanzivno i ofanzivno.

Ja sam bio skeptik oko ovog igrača , ali kroz pripreme me uvjerio da u njemu ima dosta kvaliteta ali i potencijala.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 21 avg 2013, 15:37

Boateng najbolji? Ni blizu. Na kojoj poziciji je igrao trebao je da utiče na igru naročito u napadu a čovjek se nije vidio osim jednog šuta koji je završio 15 metara od gola. Samo je sinoć pokazao da nije igrač za prvu postavu. Igrač susreta za Milan je bio Abate.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 avg 2013, 15:41

Zaista i mene čudi to za Boatenga. Pa taj nije ništa korisno napravio , osim što je 85 % dodavanja odigrao prema zadnjoj liniji. Abate ili Shaarawy , jedan od njih dvojice su trebali dobiti titulu najboljeg igrača Milana u sinošnjoj utakmici. Također i Abbiati koji je ima 4-5 vrhunskih intervencija.
-Rui Costa-

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 21 avg 2013, 16:43

francobaresi je napisao/la:Zaista i mene čudi to za Boatenga. Pa taj nije ništa korisno napravio , osim što je 85 % dodavanja odigrao prema zadnjoj liniji. Abate ili Shaarawy , jedan od njih dvojice su trebali dobiti titulu najboljeg igrača Milana u sinošnjoj utakmici. Također i Abbiati koji je ima 4-5 vrhunskih intervencija.
boateng nikako nije bio najbolji sinoć. evo vidim poćelo se pisati po fejsu da je monako spreman ponuditi 18 miljuna eura za njega sto je puno previse, ali kad bi to bila istina ja bih ga bez ikakvih dvojbi prodao. sto se tiće el shaarawya odigrao je jako dobru utakmicu, ali ono najbitnije sto ga mući jest realizacija. promašio je na poćetku onaj odbijanac i još par balotelievih lopti nije uspio spremiti u PSV-ovu mrežu. Abate jako dobar mada je imao ono jedno pogrešno dodavanje iz kojeg smo skoro primili gol. Momak koji je definitivno zaslužio zaigrati od 1. minute jest Poli. Veliki talenat kojeg će nadam se iskoristiti. Balotelli par dobrih passeva ali sve u svemu može puno bolje. Idući tjedan uzvrat u kojem se toplo nadam prolaskui razigranijoj i boljoj ekipi. Još bih dodao da me impresionirao mali 20 godišnji Adam Maher koji imao nevjerojatan potencijal da postane top klasa...

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 avg 2013, 16:56

Nije bas za igraca utakmice, nije bio neka prijetnja golu, ali da je bio jedan od boljih, jeste. Igrao mi je na pocetku po zivcima, ali poslije je dosao sebi i koliko-toliko drzao konce u sredini.

A jucerasnji dan ima da zapisemo i zapamtimo, kako ga je samo ubo u celo, da ne povjerujes. :lol: Bojim se da je ispucao sve bonuse za ovu sezonu, sumnjam da cemo ikako vise vidjeti ovako hirurski precizan pas od njega. :mrgreen:

slika

FORZA MILAN !

Ezio7
Kontakt:

Post Postao/la Ezio7 » 21 avg 2013, 17:14

Ne znam koliko vas je primijetilo kako Boa često forsira onu fintu takozvano "biciklo", u njegvom slučaju ta finta je beskorisna jer je radi presporo i u pogrešno vrijeme ( kada je igrac 2-3 metra od njega) često to radi i rijetko kad prolazi igrača, to me strašno iritira.
Nije sad da glumim nekog stručnjaka za te finte al brate znamo kako je to radio Ronaldo (Brazilac). :)
David Hayemaker Haye!!!

R.I.P Šejla Osmić

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 21 avg 2013, 17:43

Ezio7 je napisao/la:Ne znam koliko vas je primijetilo kako Boa često forsira onu fintu takozvano "biciklo", u njegvom slučaju ta finta je beskorisna jer je radi presporo i u pogrešno vrijeme ( kada je igrac 2-3 metra od njega) često to radi i rijetko kad prolazi igrača, to me strašno iritira.
Nije sad da glumim nekog stručnjaka za te finte al brate znamo kako je to radio Ronaldo (Brazilac). :)
Finta se i radi sa 2-3 metra,da se ne bi slucajno zabio u igraca.Boatengov problem je sto je radi u mjestu,a ne prema naprijed.

nesta13
Kontakt:

Post Postao/la nesta13 » 21 avg 2013, 17:57

Holandski mediji prenose da bi Danac mogao da nastavi karijeru u Milanu.

'De Telegraaf' piše da će Milan dati sve od sebe da dovede Kristijana Eriksena, ukoliko uspe da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona.

Ipak, u tekstu se ne navode nikakvi finansijski detalji.

21-godišnjeg danskog reprezentativca žele u svojim redovima da vide Liverpul i Totenhem.

Eriksen ima ugovor s aktuelnim šampionom Holandije do juna 2014. godine, a njegova vrednost na tržištu procenjena je na oko 18 miliona evra. Ajaks ga sigurno neće dati ispod ove cene.

Ezio7
Kontakt:

Post Postao/la Ezio7 » 21 avg 2013, 18:05

imperator10 je napisao/la:
Ezio7 je napisao/la:Ne znam koliko vas je primijetilo kako Boa često forsira onu fintu takozvano "biciklo", u njegvom slučaju ta finta je beskorisna jer je radi presporo i u pogrešno vrijeme ( kada je igrac 2-3 metra od njega) često to radi i rijetko kad prolazi igrača, to me strašno iritira.
Finta se i radi sa 2-3 metra,da se ne bi slucajno zabio u igraca.Boatengov problem je sto je radi u mjestu,a ne prema naprijed.
Pa dobro sve zavisi koliko puta ćeš to uraditi, opet spominjem Ronalda, njemu je bilo dovoljno dva puta da "okrene" nogom oko lopte i on je već izbacio igrača, nije sad da poredim Bou i Ronalda, al stvar je u pravilnom izvođenju.
Mislim da jednostavno za tu fintu moraš imati neki osjećaj. :)
David Hayemaker Haye!!!

R.I.P Šejla Osmić

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 21 avg 2013, 18:07

Andrej je napisao/la:[youtube][/youtube]

A ja mislio ja jedini primjetio. KRALJINA HAHAHA!
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 21 avg 2013, 18:10

Tako je nesta13, samo pozitivno, nada umire zadnja. slika

FORZA MILAN !

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 avg 2013, 18:23

Ko dovede Eriksena, pola mu se prašta. :mrgreen: Nadam se da Honda ima potpisan neki predugovor, da po isteku ugovora postaje igrač Milana. Stvarno bi Adriano bio glup ako to nije na vrijeme regulis'o.

Činjenica je da se za 30 miliona mogu dovesti i Danac i štoper.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 21 avg 2013, 18:43

I za manje od 30 miliona. Mada ne želim ništa da predviđam , lično , bio bi zadovoljan dolaskom Honde i Sakhoa.
Mada , sve sam veći pesimist i po pitanju tih transfera.
-Rui Costa-

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 21 avg 2013, 18:57

Od Sakhoa nema ništa. Pa, čovjek se nigdje nije dovodio u kontekst s Milanom, osim na ovom forumu gdje smo prizivali da ga se dovede. :roll: Honda dolazi, 99% sam siguran. Što se tiče Eriksena, on bi bio najveće pojačanje. Ruku na srce, on i Honda bi duplo ojačali Milan i ja ne bi morao pisat' ove pesimistične postove i jadikovati za starim Milanom. Ali, koliko su oni bitni, bitan je i štoper. Ne vrijedi napad ako ispadaš u odbrani u svakom ozbiljnijem napadu.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.