BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 20 avg 2013, 19:12

Valencia je napisao/la: Dopustilo se igracima da rade kako hoce.
Nisam znao da je Lewandowski presao u Bayern ovo ljeto ;)
Valencia je napisao/la: Kao da su Modric i Bejl drage volje potpisivali nove ugovore sa Totenhemom.
A koji su razlozi ? Ja tu vidim 2 opcije...prva je pistolj na celo a druga su ogromni novci...i to je pravljenje ustupaka igracima samo na jedan drugi nacin(osim ako stvarno nije u pitanju prva opcija :D )
Valencia je napisao/la: To je isto kao u firmi ili bilo kojoj drugoj organizaciji. U pocetku budes fin, susretljiv... Ponekad popustis, presutis... Uvijek si spreman priletiti, zamijeniti nekog ako ima obaveze koje ne moze prolongirati. Sto si bolji - ljudi te vise handre. Kada prvi put odbijes poslusnost, ispadas najvece djubre sto postoji. Odmah razmisljaju, 'vidis, njemu je udovoljio, meni nece'. itd, itd. Ljudi su takvi moj Adnane.
Moguce da je tako ali mozda je to upravo razlog zasto je uspjesna Borussia na sportskom polju(trebalo bi da je to i primarni cilj) pa tako Sahin,Kagawa i slicni igraju dobro samo u Dortmundu...mozda bi u suprotnom kao Tottenham bili ekipa za europsku ligu...previse preplacenih zvijezdica i zavisti u ekipi.
Valencia je napisao/la: Uostalom, kada bi pritisnuli Gundogana, sigurno bi potpisao ugovor. Mislis da bi zrtvovao dvije godine karijere? Nema sanse.
Pa po toj logici svaki klub mi mogao vezati igraca na dugogodisnje ugovore cim dodje u zadnje 2 godine istog.
Valencia je napisao/la: Dortumund je dosta ulozio u Gundogana, od njega su napravili igraca. Ako vec zeli ici, Dortmund za ulozeno treba biti adekvatno nagradjen.
Onda ne vidim drugu opciju nego da se istog momenta stavi na transfer listu i uzmu neki veci novci...a na stranu sve meni je draze gledati BvB sa vrhunskim Gundoganom sljedece 2 sezone nego sto ce klub uzeti te novce(bar u ovom slucaju kad posluju u ogromnom plusu i bez tih transfera)

@Lokos
Fino to sve izgleda sto pises...dovedes 2 ekstra igraca na svaku poziciju i onda mozes raditi sta hoces jer imas zamjenu...samo sto znam dosta klubova koji su upravo to imali prosle sezone pa opet ne odigrase ni blizu nivoa BvB-a. Mozda je ipak vazno za sportski uspjeh ekipe da imas zadovoljne igrace na terenu.

Klopp
Kontakt:

Post Postao/la Klopp » 20 avg 2013, 19:29

Ovo isto ko za Eriksena kad ste pisali i **** sve Watzkeu sto ne doda koji milion i dovede igraca a uopste nije bio ni na listi za dovodjenje. Tako i sad se pripisuju greeske covjeku a ne znate pozadinu. Gotze ne bi nikad produzio ugovor da mu nisu dali klauzulu. To je takav tip covjeka, BVB je vidio kao prolaznu stanicu i ti tu nista nisi mogao uciniti. Sta je Watzke trebao uraditi? Ne prihvatiti klauzulu i malog prodati isto ljeto za max 25 miliona? Zna li ko od vas kad je Lewandowskom nudjeno produzenje ugovora? Prije godinu su poceli pregovori, dakle 2 godine prije isteka ugovora. GOdinu dana frajer nece da produzi i proslu zimu mu se nudi oko 6 miliona sto ovaj opet odbija. Sta sad tu Watzke treba da uradi?

S Gundoganom takodjer pregovori traju vise od pola godine. Niko od vas ne zna pa ni ja gdje je zapelo? Je li to klauzula, je li to niska plata, je li to duzina trajanja ugovora. Ja licno islim da je ovo prvo, vjerovatno hoce da se osigura nekom klauzulom da kad mu se cefne napusti klub. Watzke je rekao da vise nece dopustati klauzule pa je vjerovatno na tome zapelo.

Niko ne konta da smo do juce bili na rubu bankrota a sad bi se neki razbacivali milionima. Watzke je rekao prije par dana da se pare nece uzalud trositi vec ce se ici na varijantu kao sto Bayern radi. Pare idu na konto i u slucaju prijeke potrebe da se moze reagovati na trzistu.

Covjeku se nema ama bas nista prigovoriti. Pametno trosi dinar koji je krvavo zaradjen. Covjek ima finansijski okvir koji se svake godine postepeno siri i meni je ovakav razvoj puno drazi nego da se preko noci sve profucka sto se 5 godina stvaralo. Kad cete shvatiti da jos ne mozemo finansijski parirati Bayernu, Realu, Manchesteru i ostaloj kompaniji?
Markus Gisdol: "Aubameyang ist einfach unfair schnell."

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 20 avg 2013, 19:33

Zasto Porto i Dinamo posluju kako?Zato sto im drzava tako dozvoljava i te pare koje one dobiju za jednog igraca se lepo raspodele svim stranama koje su deo tog transfera.Da li je Porto potrosio barme 50%-60% novca od transfera koje je ikada zaradio.

Ne znam da li o tome treba da se prica javno, ali mislim da se niko ovog leta nije interesovao za Gundogana.Za samo par klubova mozes reci da su korak napred za Gundoganovu karijeru, a trenutno sem Junajteda(kojem je problem dati toliko para za Tijaga) drugim klubovima ne treba niko na toj poziciji.Real je doveo Iljaramendija na toj poziciji.Za Gundogana bi korak nazad bio trenutno u Liverpul, Totenhem, Arsenal, Milan i Inter bez obzira sto skoro svi klubovi su veci od njih.Njihova trenutna situacija u klubu i nije bas nesto blistava sto bi nateralo Gundu da predje kod njih.On ako nastavi sa ovim partijama njemu cena moze jos samo vise da poraste tako da to moze biti samo mala razlika ako se sada proda ili za godinu dana kasnije.Verovatno tako misli i uprava.Trenutno klubovi koji mogu da pruze jos bolje nego sto Borusija moze plus da imaju najvise ciljeve su: Junajted, SIti, Celzi, Real i Barsa.I mozda PSZ(ne vidim zasto bi presao u slabiju ligu) i Juve(ali oni imaju slabu kupovnu moc i sigurno ne mogu da ponude onoliko koliko trazi DOrtmund).

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 avg 2013, 19:38

Adnane

To je super kada bi u stvarnosti bilo odrzivo.

Imas u ekipi porodicne odnose, svi su zadovoljni, niko ne osjeca pritisak. Igra u klubu dok ne pozeli otici u neki drugi/veci klub. Klub ne pravi problema kod transfera.

Mislis li da je moguce svake godine pronaci kvalitetno rjesenje za igraca koji ode?

Klop je uspjeo u par navrata, ali koliko god bio dobar, nekad ce napraviti fulu. Nekoliko fula i eto te na sredini tabele. Svi znamo koliko se tesko vratiti nakon sto padnes.

Leverkuzen je imao strasnu ekipu, odlican skauting. Prodaju vrhunskog igraca i opet nekako iskopaju dostojnu zamjenu. Al ni to nije moglo trajati dovjeka. Slicno je sa Verderom. Arsenal sedam godina ne moze uzeti titulu, a rade identicno kao Dortmund.

Runi zeli iz Junajteda, pa? Riberi je htio u Real, pa?

Moras pokazati kicmu.

Smatras li da ce Dortmund biti konkurentan Bajernu za 3 - 4 godine ako nastave ispustati najbolje igrace?
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 20 avg 2013, 19:54

Valencia je napisao/la: Mislis li da je moguce svake godine pronaci kvalitetno rjesenje za igraca koji ode?
Mislim da jest...nije moguce kao sa Kagawom(350 000 eura) ili Gundoganom( 5 miliona eura) ali kad daju 25-30 miliona kao sad za Mkhitaryana onda ne vidim zasto ne bi bilo moguce...naravno uvijek ce postojati odredjena maksimalna i minimalna granica ali ta minimalna ne bi trebala biti takva da BvB padne u sredinu tabele kao sto ti kazes.
Valencia je napisao/la:Leverkuzen je imao strasnu ekipu, odlican skauting. Prodaju vrhunskog igraca i opet nekako iskopaju dostojnu zamjenu. Al ni to nije moglo trajati dovjeka. Slicno je sa Verderom. Arsenal sedam godina ne moze uzeti titulu, a rade identicno kao Dortmund.
Leverkusen nikad nije imao ni novce ni renome da dovodi igrace kao BvB...Arsenal to ima ali koliko je BvB potrosila zadnja 2 ljeta Wenger nije otkako je dosao u klub...u tome je velika razlika.
Valencia je napisao/la:Smatras li da ce Dortmund biti konkurentan Bajernu za 3 - 4 godine ako nastave ispustati najbolje igrace?
Mozda hoce a mozda nece...jedino sto znam sigurno je da nece financijski biti na nivou Bayerna jos bar 50 godina...pa ti vidi kakva je situacija.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 20 avg 2013, 20:11

adnan24 je napisao/la: Mislim da jest...nije moguce kao sa Kagawom(350 000 eura) ili Gundoganom( 5 miliona eura) ali kad daju 25-30 miliona kao sad za Mkhitaryana onda ne vidim zasto ne bi bilo moguce...naravno uvijek ce postojati odredjena maksimalna i minimalna granica ali ta minimalna ne bi trebala biti takva da BvB padne u sredinu tabele kao sto ti kazes.
25 - 30 miliona nije garancija da ce igrac biti dobar. Da ti sada ne nabrajam transfere...

Vidjet cemo vec u ovoj sezoni da li je Klop pogodio sa pojacanjima.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 20 avg 2013, 23:43

adnan24 je napisao/la:
Stvarno vam svaka cast.
Povecali platu igracu koji je u zadnjoj godini ugovora.To samo najveci rade,jer ono,moze im se da se kurce.
#miasanmia

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 21 avg 2013, 08:17

Lokos19 je napisao/la: Masu bodova smo prosuli na pocetku sezone i stime sami sebi zapecatili sezonu, jel to znaci nezainteresiranost od pocetka? Zasto? Zato sto nije bilo alternative koja puse za vratom pa se ulazilo nonsalantno u ligaske utakmice. ;) .
Zato što se tako desilo. Desilo se i Realu lani, pa šta sad.
Lokos19 je napisao/la: Pa i netrazi se double ili triple nego da na svakoj utakmici, dali to bio real ili augsburg, prsti. A ne da se u pojedinim utakmicama igra kalkulisanjem i sa 90% ili da na kraju sezone ostajemo bez daha kao u finalu jer igraci jednostavno nemogu odigrati toliki broj utakmica na top-levelu. .
Nerealna su ti očekivanja. Nema kluba koji će sve do jedne utakmice u sezoni odigrati tako kako si ti zamislio.
Lokos19 je napisao/la: Nije bitna uloga biti prvi napadac ekipe? :lol: :roll: .
Jesi ti siguran da pratiš i navijaš za BVB??? Schibi lani, kao ni Lucas preklani nisu bili prvi napadači, već obične rezerve koje uopće nisu imale neku značajniju ulogu u momčadi. Mislim ono, hellou. :roll:
Lokos19 je napisao/la: Carobna rijec uvezi trija je "NA VRIJEME". Kad zakucaju na vrata vec je kasno. Usput ovo je i odgovor na ono pitanje "cemu panika" uvezi Gündogana. Istom je trebalo na zimu prosle sezone najkasnije produzit ugovor, sad smo vec na "daj sta das"..
Objasnio je forumaš Klopp, pa mi se ne da ponavljati.
Lokos19 je napisao/la: Pa jel sad najbolji trener na dunjaluku il nije :?: .
Jedan od najboljih je. Da je najbolji neću reći, kao što ne bih rekao ni za jednog drugog današnjeg trenera, pošto nitko ne odskače toliko da bi ga označili najboljim.
Lokos19 je napisao/la: Licne preference. Meni je BL uvjek ispred svih ostalih takmicenja. Zavrsili ispred mase top klubova koji su se medjusobno pokrkali tebi sopstveni uspjeh? Valencija i jest u sjecanju u negativnom smislu..
Sad je po toj tvojoj logici i osvajanje CL pitchkin dim, pošto je nitko ne osvoji pobjedivši pritom sve (pa ni većinu) velikane. :lol:
Lokos19 je napisao/la: Pa zavisi kako gledas na klub. Dali samo kratkorocno ili na 2,3 godine unaprijed. .
Tvoje je gledište kratkoročno i svodi se na "potroši sve što imaš, a sutra šta bude - bude." Svezao si se tog zarađenog novca kao da s grane pada. Lako je reći "treba potrošiti još 25m i povećati najboljim igračima plaće za duplo", ali šta kad dođe sezona u kojoj ne bude zarade? Kako onda isplatiti te visoke plaće i od čega onda osvježiti momčad? Tvoje razmišljanje je identično politici koja nas je skoro odvela u bankrot.
Lokos19 je napisao/la: Ponavljam. Jedni na zalasku karijere, 30godisnjaci, a drugi potencijali i talenti kojima ce vrijednost jos rasti..
Kako da ne. Sva trojica navedenih su otišla u klubove koji su u datom trenutku bili jači od Bayerna.
Lokos19 je napisao/la: Od mene nebi :D Ugovore bitnih igraca treba na vrijeme korigovati i iste nagradjivat. Sto vise cekas u sve goroj si poziciji i na kraju se mozes samo molit..
Treba, ali ne nerazumno kao što ti zamišljaš.
Lokos19 je napisao/la: Pa ako kasiras i za levata nekoliko desetaka milijuna nevidim gdje je problem?
Plate se dizu, ali kasno, kad vec i te povisice postanu prevazidjene. Zato nam igraci i odlaze. Rizik bi bio kad bi mi te povisene plate placali sa lovom koju trebamo vec zaradit. Ali mi sad imamo sigurno 100 miliona zastekanih..
Već sam rekao da financijski previše ovisimo o rezultatu na terenu, a visoke plaće treba isplatiti i u onim sezonama kad zarade ne bude.
Lokos19 je napisao/la: Upravo sam rekao suprotno i naveo konkretne primjere..
Nisi. Kroos ne može zamjeniti Svinju, kao ni Shaq ili Muller Riberyja.
Lokos19 je napisao/la: Pa nismo. Ako si imo 16 dobrih igraca i sad opet imas 16 gdje ju tu veca sirina?
Valjda se podrazumijeva da ako imam 5 golfova prodam dva i kupim tri da sam prosirio svoj vozni park. Ako kupim opet samo dva onda sam samo povecao kvalitet, u slucaju ako sam kupio nove bolje modele..
Logika ti nije jača strana. :) Da probam s Golfovima, pa možda kapiraš. Ako 3 Golfa II (Tele, Periša, Leitner) i 1 Golfa V (Juda) zamjeniš sa 4 Golfa IV (Miki, Auba, Sokratis, Sahin) dobio si veću širinu kvalitetnijih golfova.
Lokos19 je napisao/la: A zasto nebi dosao kao prva opcija. Pa nek se krvi sa konkurentima za svoje mjesto pod suncem. Zasto Gündogan ili Levat MORAJU biti prva opcija iako klub gledaju samo kao prolaznu stanicu.
Zato što je Gundo bolji od njega i uigraniji s momčadi.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 avg 2013, 10:27

schweinsteiger je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:
Stvarno vam svaka cast.
Povecali platu igracu koji je u zadnjoj godini ugovora.To samo najveci rade,jer ono,moze im se da se kurce.
A da mu nisu povecali bonuse za ovu sezonu on ne bi ostao u Dortmundu ????? :?

A to sta rade veliki smo vidjeli i vidjet cemo na terenu...

P.S.Jucerasnjim losim rezultatom Lyona protiv Sociedada,i Juventus nam postaje moguci protivnik iz drugog sesira :D

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 21 avg 2013, 11:28

Blaszczykowski je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la: Masu bodova smo prosuli na pocetku sezone i stime sami sebi zapecatili sezonu, jel to znaci nezainteresiranost od pocetka? Zasto? Zato sto nije bilo alternative koja puse za vratom pa se ulazilo nonsalantno u ligaske utakmice. ;) .
Zato što se tako desilo. Desilo se i Realu lani, pa šta sad.
Pa eto po tvom nista. Sutra nek budemo 12ti, ti ces opet rec pa sta desi se. Uopste te neinteresuje sta kako, zbog cega. Nego samo onako povrsinski nek se lopta suta. :?
Lokos19 je napisao/la: Pa i netrazi se double ili triple nego da na svakoj utakmici, dali to bio real ili augsburg, prsti. A ne da se u pojedinim utakmicama igra kalkulisanjem i sa 90% ili da na kraju sezone ostajemo bez daha kao u finalu jer igraci jednostavno nemogu odigrati toliki broj utakmica na top-levelu. .
Nerealna su ti očekivanja. Nema kluba koji će sve do jedne utakmice u sezoni odigrati tako kako si ti zamislio.
Pa eto nemora 100% bas svaku, ali jel nerealno ocekivat ili zelit da se borimo i u kupu i u cl i u bundesligi do kraja?
Lokos19 je napisao/la: Nije bitna uloga biti prvi napadac ekipe? :lol: :roll: .
Jesi ti siguran da pratiš i navijaš za BVB??? Schibi lani, kao ni Lucas preklani nisu bili prvi napadači, već obične rezerve koje uopće nisu imale neku značajniju ulogu u momčadi. Mislim ono, hellou. :roll:
Stvarno se pravis ... Lucas je imao veliki udio u prvoj tituli, u drugoj nije bio prvi napadac al je levat znao svake sekunde da ga isti moze zamijenit. Upravo je tako jaka konkurencija na vise pozicija rezultirala double-om, za razliku od prosle u kojoj nismo imali konkurenciju u ekipi.
Lokos19 je napisao/la: Carobna rijec uvezi trija je "NA VRIJEME". Kad zakucaju na vrata vec je kasno. Usput ovo je i odgovor na ono pitanje "cemu panika" uvezi Gündogana. Istom je trebalo na zimu prosle sezone najkasnije produzit ugovor, sad smo vec na "daj sta das"..
Objasnio je forumaš Klopp, pa mi se ne da ponavljati.
Nije on nista objasnio, nego samo prica onako kako tebi godi. ;)
Imas sad i slucaj "Hofman". Ugovor istice 2015. Zar nije pametnije malom sad dati neki osrednji ugovor nego za godinu dvije kad ovaj bjesne morat nudit velke pare i jos plus takmicit se sa arsenalom, realom ili juventusom?
Lokos19 je napisao/la: Pa jel sad najbolji trener na dunjaluku il nije :?: .
Jedan od najboljih je. Da je najbolji neću reći, kao što ne bih rekao ni za jednog drugog današnjeg trenera, pošto nitko ne odskače toliko da bi ga označili najboljim.
Hvala sto si potvrdio da bi Klopp i sa Hsv-om napravio sportski uspjeh.
Lokos19 je napisao/la: Licne preference. Meni je BL uvjek ispred svih ostalih takmicenja. Zavrsili ispred mase top klubova koji su se medjusobno pokrkali tebi sopstveni uspjeh? Valencija i jest u sjecanju u negativnom smislu..
Sad je po toj tvojoj logici i osvajanje CL pitchkin dim, pošto je nitko ne osvoji pobjedivši pritom sve (pa ni većinu) velikane. :lol:
Neznam odakle ti taj zakljucak. Nisam to nikad rekao, nego si ti postavio tezu da smo bili uspjesni jer smo ostavili masu top klubova iza sebe, sto realno gledajuci nije tacno.
Lokos19 je napisao/la: Pa zavisi kako gledas na klub. Dali samo kratkorocno ili na 2,3 godine unaprijed. .
Tvoje je gledište kratkoročno i svodi se na "potroši sve što imaš, a sutra šta bude - bude." Svezao si se tog zarađenog novca kao da s grane pada. Lako je reći "treba potrošiti još 25m i povećati najboljim igračima plaće za duplo", ali šta kad dođe sezona u kojoj ne bude zarade? Kako onda isplatiti te visoke plaće i od čega onda osvježiti momčad? Tvoje razmišljanje je identično politici koja nas je skoro odvela u bankrot.
Tebi od 100 miliona investirat 20-30 sve? Zasto opet izvrces i podmeces?
Znaci od sad pa na dalje i u buduce plate ostaju zamrznute na postojecem nivou, jer ipak moze se desiti 3 sezone za redom u kojoj cemo se boriti za opstanak, pa ce past primanja, marketing, ...kako onda da izmirimo obaveze? Zato je bolje imati kratkorocne jeftine radnike, nebitno sto gubimo tako elitu i nosioce razvoja. Jarane ako se bojis izazova onda je bolje da se kanis posla. ;)
Lokos19 je napisao/la: Ponavljam. Jedni na zalasku karijere, 30godisnjaci, a drugi potencijali i talenti kojima ce vrijednost jos rasti..
Kako da ne. Sva trojica navedenih su otišla u klubove koji su u datom trenutku bili jači od Bayerna.
Nebih imao nista protiv da nas Götze, Hummels i Co. napuste sa 30 ljeta u guzici. Poenta je u tome da rumenko nikad nije dopustio da mu perspektivan igrac ode ako on nepristaje na to.
Lokos19 je napisao/la: Od mene nebi :D Ugovore bitnih igraca treba na vrijeme korigovati i iste nagradjivat. Sto vise cekas u sve goroj si poziciji i na kraju se mozes samo molit..
Treba, ali ne nerazumno kao što ti zamišljaš.
Nerazumo je bas tvoje razmisljanje. Iz godine u godinu dozvoljavat da ti igraci diktiraju sta i kako dalje. Nerazumno je biti prolazna stanica samo da bi se proslo sto jeftinije. Sa stednjom nema nigdje razvoja pa ni u fudbalu.
Lokos19 je napisao/la: Pa ako kasiras i za levata nekoliko desetaka milijuna nevidim gdje je problem?
Plate se dizu, ali kasno, kad vec i te povisice postanu prevazidjene. Zato nam igraci i odlaze. Rizik bi bio kad bi mi te povisene plate placali sa lovom koju trebamo vec zaradit. Ali mi sad imamo sigurno 100 miliona zastekanih..
Već sam rekao da financijski previše ovisimo o rezultatu na terenu, a visoke plaće treba isplatiti i u onim sezonama kad zarade ne bude.
Pa imas 100 minus 30 (investicije po mom) ostaje ti nekih 60-70 miliona. To su neke 3 godine koje mozes premostit sa visim platama. Kolika to zaliha treba da bude da bi ti povecao plate? Mozda miliarda?
Lokos19 je napisao/la: Upravo sam rekao suprotno i naveo konkretne primjere..
Nisi. Kroos ne može zamjeniti Svinju, kao ni Shaq ili Muller Riberyja.
Kako nisam? tiago mijenja svinju. gece mijenja riberija. Kao trecu varijantu imas jos martineza i robena. Tebi to nije adekvatna zamjena?
Lokos19 je napisao/la: Pa nismo. Ako si imo 16 dobrih igraca i sad opet imas 16 gdje ju tu veca sirina?
Valjda se podrazumijeva da ako imam 5 golfova prodam dva i kupim tri da sam prosirio svoj vozni park. Ako kupim opet samo dva onda sam samo povecao kvalitet, u slucaju ako sam kupio nove bolje modele..
Logika ti nije jača strana. :) Da probam s Golfovima, pa možda kapiraš. Ako 3 Golfa II (Tele, Periša, Leitner) i 1 Golfa V (Juda) zamjeniš sa 4 Golfa IV (Miki, Auba, Sokratis, Sahin) dobio si veću širinu kvalitetnijih golfova.
Drug moj pod hitno se fataj spigla :D . I po tvojoj racunici opet si zauzeo 5 parkinga kao i prije. Nista se nisi prosirio nego samo poveco kvalitet ili ti ga "ponovio se". Kvantitet i Kvalitet nije isto ;)
Lokos19 je napisao/la: A zasto nebi dosao kao prva opcija. Pa nek se krvi sa konkurentima za svoje mjesto pod suncem. Zasto Gündogan ili Levat MORAJU biti prva opcija iako klub gledaju samo kao prolaznu stanicu.
Zato što je Gundo bolji od njega i uigraniji s momčadi.
Da, ako se gleda kratkorocni maksimalni uspjeh ispred dugorocnog razvoja. Tebi ocigledno nebi smetalo da sledece sezone odleprsa Gündogan i Reus, pa sezonu na tu Hummels i Hofman... bit ce uvjek nekih Dukseva, Durmova... i sve tako u krug. Dok god budem ha drugi ha treci, sa 20, 5, 18 bodova razlike sve jedno... ti ces samo slegnut ramenima i reci "pa sta sad".
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 avg 2013, 11:49

@lokos
Znaci po tebi,BvB je imala vecu sirinu u ekipi prije 2-3 sezone nego je to slucaj prosle ili mozda cak i ove sezone?

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 21 avg 2013, 12:17

adnan24 je napisao/la:@lokos
Znaci po tebi,BvB je imala vecu sirinu u ekipi prije 2-3 sezone nego je to slucaj prosle ili mozda cak i ove sezone?
Nije vecu nego jacu naspram prosle sezone.

Imali smo kvalitetnu klupu zato smo uzeli titulu.
Prosle sezone nismo imali klupu, ostali smo praznih ruku.

Sad opet imamo kvalitet na klupi, nadam se barem kupu. Superkup je eto vec tu, mada to nije neka titula al haj zvanicno se vodi.

Ono sto ja trazim, mada se ja nista nepitam :D , je jos po jedan kvalitetan igrac u svakoj liniji, ili po jedan off i def univerzalac. Znaci vise igraca nego prethodne 4 sezone kako bi ovaj put mogli dugurati i nacionalno i internacionalno daleko ;) Da nebude opet nacionalno super a vani taraba, ili internacionalno odlicni a u prvenstvu bez sanse.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 21 avg 2013, 12:36

Lokos19 je napisao/la:

A koji su to igraci koji su po tebi bili ta prevaga u odnosu na proslu sezonu ?

Barrios je te sezone bio van terena kompletan prvi dio sezone...tek je pred kraj sezone bio na 100%...Gotze bio van terena kompletan drugi dio sezone.Perisic je znao cesto igrati i prvu postavu...jedine rotacije su bile Kehl-Bender a cak je i Da Silva imao znacajnu ulogu u rotaciji.U odbrani ista prica kao i prosle sezone...standradna cetvorka je iznijela kompletnu sezonu...Santana mijenjao stopere kao i prosle godine.

Naravno sve ovo je vezano za sezonu u kojoj smo uzeli i prvenstvo i kup.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 21 avg 2013, 12:50

Lokos19 je napisao/la:Pa eto po tvom nista. Sutra nek budemo 12ti, ti ces opet rec pa sta desi se. Uopste te neinteresuje sta kako, zbog cega. Nego samo onako povrsinski nek se lopta suta. :?
Mi nismo bili 12. već 2. A pored toga smo došli do finala CL. Svaki normalan i objektivan navijač Borussije će ti reći da je sezona bila odlična.
Lokos19 je napisao/la:Pa eto nemora 100% bas svaku, ali jel nerealno ocekivat ili zelit da se borimo i u kupu i u cl i u bundesligi do kraja?
Pa ako uzmemo u obzir da se kroz povijest nikad nismo do kraja borili za sve (pa ni famozne 1997. kad smo završili kao 3. u BL), nerealno je. Borit se do kraja za sve je svake sezone nedosanjani san i većine/svih klubova koji su veći od BVB-a, pa ne vidim zašto bi mi plakali ako to ne ostvarimo. I po čemu bi mi uopće morali svake godine biti rezultatski ravnopravni Bayernu koji je financijski triput jači od nas?
Lokos19 je napisao/la:Stvarno se pravis ... Lucas je imao veliki udio u prvoj tituli, u drugoj nije bio prvi napadac al je levat znao svake sekunde da ga isti moze zamijenit. Upravo je tako jaka konkurencija na vise pozicija rezultirala double-om, za razliku od prosle u kojoj nismo imali konkurenciju u ekipi.
Lucas je pretprošle sezone bio manje-više ono što je Schibi bio lani. To što ga ti simpatiziraš i ne vidiš stvari realno je druga stvar.
Lokos19 je napisao/la:Nije on nista objasnio, nego samo prica onako kako tebi godi. ;)
Imas sad i slucaj "Hofman". Ugovor istice 2015. Zar nije pametnije malom sad dati neki osrednji ugovor nego za godinu dvije kad ovaj bjesne morat nudit velke pare i jos plus takmicit se sa arsenalom, realom ili juventusom?
Eto ti i onaj minimozak koji je upućen u sve oko Borussije koliko i ja u poljoprivredu Tanzanije ste u pravu, a mi svi ostali navijači BVB-a (svi dugovječniji od tebe) nemamo blage i pričamo zdarijepi.
Lokos19 je napisao/la:Hvala sto si potvrdio da bi Klopp i sa Hsv-om napravio sportski uspjeh.
Ja to nisam rekao. Kristalne kugle i gatanje ŠBBKBB nije u mojoj interesnoj sferi.
Lokos19 je napisao/la:Neznam odakle ti taj zakljucak. Nisam to nikad rekao, nego si ti postavio tezu da smo bili uspjesni jer smo ostavili masu top klubova iza sebe, sto realno gledajuci nije tacno.
Znači mi sa izborenim finalom CL nismo bili uspješni?
Lokos19 je napisao/la:Tebi od 100 miliona investirat 20-30 sve? Zasto opet izvrces i podmeces?
Znaci od sad pa na dalje i u buduce plate ostaju zamrznute na postojecem nivou, jer ipak moze se desiti 3 sezone za redom u kojoj cemo se boriti za opstanak, pa ce past primanja, marketing, ...kako onda da izmirimo obaveze? Zato je bolje imati kratkorocne jeftine radnike, nebitno sto gubimo tako elitu i nosioce razvoja. Jarane ako se bojis izazova onda je bolje da se kanis posla. ;)
Baljezgaš. Napustio nas je jedan igrač, a ne vagon elite, i sad zbog toga ništa ne valja. A da je taj isti otišao u recimo Barcu ili Prem, uopće ne bi bilo ovakve rasprave. Tih tvojih famoznih 20-30m se možda i čuva za nekog top igrača. Jel bolje sačuvati tu lovu pa dovesti pravog napadača ili sad to baciti na veznjaka koji bi nam bio 2. ili 3. opcija.
Lokos19 je napisao/la:Nebih imao nista protiv da nas Götze, Hummels i Co. napuste sa 30 ljeta u guzici. Poenta je u tome da rumenko nikad nije dopustio da mu perspektivan igrac ode ako on nepristaje na to.
Poanta je u tome da je izgubio uvjerljivo najboljeg igrača. Koliko je meni poznato bitna je kvaliteta, a ne dob.
Lokos19 je napisao/la:Nerazumo je bas tvoje razmisljanje. Iz godine u godinu dozvoljavat da ti igraci diktiraju sta i kako dalje. Nerazumno je biti prolazna stanica samo da bi se proslo sto jeftinije. Sa stednjom nema nigdje razvoja pa ni u fudbalu.
Fino nas je Lewa prisilio da ga prodamo u Bayern. :lol:
Lokos19 je napisao/la:Pa imas 100 minus 30 (investicije po mom) ostaje ti nekih 60-70 miliona. To su neke 3 godine koje mozes premostit sa visim platama. Kolika to zaliha treba da bude da bi ti povecao plate? Mozda miliarda?
I ulaganja u kadar i plaće rastu, u skladu sa financijskim mogućnostima kluba.
Lokos19 je napisao/la:Kako nisam? tiago mijenja svinju. gece mijenja riberija. Kao trecu varijantu imas jos martineza i robena. Tebi to nije adekvatna zamjena?
Baljezgaš.
Lokos19 je napisao/la:Drug moj pod hitno se fataj spigla :D . I po tvojoj racunici opet si zauzeo 5 parkinga kao i prije. Nista se nisi prosirio nego samo poveco kvalitet ili ti ga "ponovio se". Kvantitet i Kvalitet nije isto ;)
Pa bitnije je povećavati kvalitetu nego kvantitetu. Šta bi nama sad značilo da dovedemo još 5 igrača tipa Schibi ili Kirch i povećamo broj igrača u kadru? Ništa. Kad smo već kod parkinga, bolje zamijeniti 5 Golfova II sa 5 Golfova IV, nego sa 8 Golfova II i povećati kvantitetu. :lol: Ne znam više kako da ti objasnim, po meni bi i dijete ovo skužilo.
Lokos19 je napisao/la:Da, ako se gleda kratkorocni maksimalni uspjeh ispred dugorocnog razvoja. Tebi ocigledno nebi smetalo da sledece sezone odleprsa Gündogan i Reus, pa sezonu na tu Hummels i Hofman... bit ce uvjek nekih Dukseva, Durmova... i sve tako u krug. Dok god budem ha drugi ha treci, sa 20, 5, 18 bodova razlike sve jedno... ti ces samo slegnut ramenima i reci "pa sta sad".
Ti ne shvaćaš da mi jednostavno financijski nismo toliko jaki da možemo trošiti tako kako si ti zamislio. naša viza za uspješnost je pamet, a ne bijesno bacanje mase para. Iskreno, drago mi je da je tako. Mi si ne možemo priuštiti promašaj od 20-30m i bezbolno ga zamijeniti novim igračom.

Što se tiče kadra, ne vidim da bi nam 20-30m dodatnih ulaganja donijelo išta presudno, pošto je kadar sasvim fino popunjen. Evo:

GK: Weidi, Mitch
RB: Piszczek, Gross, Sokratis
LB: Schmelle, Gross
CB: Hummy, Subotić, Sokratis
"šestice": Gundo, Sahin, Kehl, Manni
OM: Kuba, Auba, Hoffman, Reus, Miki, Gundo, Lewa
FW: Lewa, Auba, Schibi

Sasvim dobar kadar. Uočavaš da imamo masu univerzalaca, ne bez razloga.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 21 avg 2013, 14:13

Nego...juce se ja vracam kuci kad kod komsije(u ulici),dosao mu sin iz Dojclanda,inace prije par godina sam na njemu vidio dres voljenog kluba i poklonio mi ga je!Cojk ima zenu i djecu ali svi zajedno vole nas BvB!Stanem ja tako da se pozdravim,a s njim jos njegov neki rodjak...I govori ovaj prvi njemu za mene...ovo ti je veliki fanatik naseg kluba,sjecam se kad sam mu dao dres i tako pocinje prica...Kaze ovaj njegov rodjak(kad je vidio koliko i sta znam :P ) e hajd sad samnom,izvadi iz auta sal BvB-a i kaze izvoli,zena mu udje u kucu i donese neke bombone sa metalnom kutijom,na njima znak pogadjajte cega :D ...Reko hvala,ima nas ovdje koji volimo ovaj klub...kad mi je cojk poceo pokazivati slike i klipove sa tekmi(protiv Malage,Reala,Ajaxa,Yaye itd. itd.) ne znam bil plako il se smijao... :o :cry:
Pita me jesil bio na tekmi,ma reko mislio sam ici a nisam jos,zivotna mi je zelja...Kaze on,nema nikakvih problema,sto se tice karte i ostalih zahebancija samo mi se javi mjesec prije,uzet cu ti kartu,imas smjestaj,pokazat cu ti sve itd.I tako mi ljudi uljepsase onaj tmuran dan i narednih mnogo dok se ne organizujem i odem,jer sad znam da imam kod koga i s kim da ne lutam ko gluha kucka ;)
p.s.Pravi su ljudi,pa i zene im lude za nasim BvB-om,djeca...SVI...Pokazuje mi svoje dijete,beba sat nakon izlaska iz porodilista,sve oko nje u zuto crno,kapica,majcica,posteljina...FULL...PRAVI COJK! :D
Mozda nikog ne zanima ali mene je odusevilo i lijepo je vidjeti i cuti tako nesto... ;)

@Kuba
Druze upravu si za 99% stvari ali ne znam kako imas zivaca...iskreno! ;)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 21 avg 2013, 14:20

adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:

A koji su to igraci koji su po tebi bili ta prevaga u odnosu na proslu sezonu ?
Pa sa moje strane vec ukazani dueli "Lucas-Levat", "Sinji-Gece" i "Santana-Hummels/Subota".

Sad mozes ti reci nisu igrali pola utakmica, ali su oni koji su igrali ipak znali da u klubu ima rival koji ce me na duze zamijenit ako nebudem dao i vise od 100%. Santana jest bio i prosle sezone ali ni priblizno dostojan konkurent dvojcu Hummels/Subotic i isti su mogli opustno ici u tekme. Sjeti se samo onih kikseva Hummelsa sa pocetka sezone.

I na kraju prije 2,3 godine nismo ni mogli ono sto sad mozemo. Upravo dokaz o onome sto pricam. I prije tri godine a i sad imamo A-postavu, 3-4 kvalitetne zamjene i to je to.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 21 avg 2013, 14:57

smopiBVB je napisao/la: @Kuba
Druze upravu si za 99% stvari ali ne znam kako imas zivaca...iskreno! ;)
Dosadno na poslu prika. A i treba malo uputiti ove poletarce u pravom smjeru. :)

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 21 avg 2013, 14:59

Jedini timovi koji trebaju da imaju 22 igraca na raspolaganju su Premijerligasi.Pre svega njihova grublja igra dovodi do cestih povreda igraca sto ovde i nije bas slucaj, drugo je to sto igraju neprestano i cak kad su praznici oni jedini su na programu.Oni ne znaju sta je to pauza, mada tu se i nalazi ta razlika od 4 utakmice manje.Drugo oni imaju dva Kupa i kada god se ne igraju evropske utakmice tu prvo uglave Liga Kup, a u drugom delu sezone pocinje im i FA Kup.U Nemackoj zna se, 34 utakmice Bundeslige+ min 6 evorpskih utakmica+Kup(ako se dogura do finala onda je to sest utakmica) i kada se to uporedi sa Englezima moze se zakljuciti da nemackim timovima to uopste nije potrebno, jer nemaju ni priblizno napornu sezonu kao Englezi.Po meni optimum je 16-17 igraca od kojih ce bar biti par koji ce moci da pokrivaju vise pozicija i na taj nacin nece biti nezadovoljnih igraca.Ako izuzmem Pisceka Dortmund ih ima 15 sto je bolja situacija u odnosu na proslu godinu.Fali samo malo, mada kada vidim Bajernov sastav pre dve godine(a ni oni nisu imali sirinu tada da se ne lazemo) i tada se do skoro samog kraja borio za tri trofeja, ne vidim da ce Borusija ispastati zbog sirine kadra(mozda se to oseti tek na kraju, ali ne verujem da ce u LS stici dalje od osmine finala/cetvrtfinala).Samo ce biti problem ova prva polusezona zbog povrede Pisceka, mada kao sto Kuba rece ima dosta univerzalaca pa se to moze nekako zakrpiti.Ja podrzavam da preostale pozicije popunjavaju igraci iz drugog tima, pa mozda se oni na kraju pokazu u dobrom svetlu.Kao sto je sada bio slucaj sa Hofmanom, mozda jos neko bljesne i da nam stavi do znanja da se moze ozbiljno na njega racunati.

Gde je sad Semir kad mi najvise treba? :) Interesuje me ovaj mladi reprezentativac Nemacke do 21 godine Erik Durm.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 21 avg 2013, 14:59

Lokos19 je napisao/la:Pa eto po tvom nista. Sutra nek budemo 12ti, ti ces opet rec pa sta desi se. Uopste te neinteresuje sta kako, zbog cega. Nego samo onako povrsinski nek se lopta suta. :?
Mi nismo bili 12. već 2. A pored toga smo došli do finala CL. Svaki normalan i objektivan navijač Borussije će ti reći da je sezona bila odlična.
Jest mozda bila dobra, izvlaci finale CL, ali odlicna nemoze biti kad u glavnom takmicenju (liga) pobjedis knap svaku drugu tekmu (19 od 34).
Lokos19 je napisao/la:Pa eto nemora 100% bas svaku, ali jel nerealno ocekivat ili zelit da se borimo i u kupu i u cl i u bundesligi do kraja?
Pa ako uzmemo u obzir da se kroz povijest nikad nismo do kraja borili za sve (pa ni famozne 1997. kad smo završili kao 3. u BL), nerealno je. Borit se do kraja za sve je svake sezone nedosanjani san i većine/svih klubova koji su veći od BVB-a, pa ne vidim zašto bi mi plakali ako to ne ostvarimo. I po čemu bi mi uopće morali svake godine biti rezultatski ravnopravni Bayernu koji je financijski triput jači od nas?
Nismo nikad i zato i netrebamo nikad? Koja logika ebote. Mozda jest san, al zar netreba tezit snovima?
Lokos19 je napisao/la:Stvarno se pravis ... Lucas je imao veliki udio u prvoj tituli, u drugoj nije bio prvi napadac al je levat znao svake sekunde da ga isti moze zamijenit. Upravo je tako jaka konkurencija na vise pozicija rezultirala double-om, za razliku od prosle u kojoj nismo imali konkurenciju u ekipi.
Lucas je pretprošle sezone bio manje-više ono što je Schibi bio lani. To što ga ti simpatiziraš i ne vidiš stvari realno je druga stvar.
Nije tacno. Schibi nevrski pritisak ni na kog. Cak i Duksch ga je proso. Leva nemo koga da se boji, dok je sa Lucasom to bilo malo drugacije. Panter je u svoje vrijeme vrijedio kao i Miki sada dok Schibi isto nece postic ni da opljacka fort nox.
Lokos19 je napisao/la:Nije on nista objasnio, nego samo prica onako kako tebi godi. ;)
Eto ti i onaj minimozak koji je upućen u sve oko Borussije koliko i ja u poljoprivredu Tanzanije ste u pravu, a mi svi ostali navijači BVB-a (svi dugovječniji od tebe) nemamo blage i pričamo zdarijepi.
Ako navijas od '93 onda jesi dugovjecniji. Inace ako si najgrlatiji nemora znaciti da si i u pravu ;)
Lokos19 je napisao/la:Hvala sto si potvrdio da bi Klopp i sa Hsv-om napravio sportski uspjeh.
Ja to nisam rekao. Kristalne kugle i gatanje ŠBBKBB nije u mojoj interesnoj sferi.
Pa zasto onda govoris da BvB nebi bio ovako uspjesan bez Fatzketa?
Lokos19 je napisao/la:Neznam odakle ti taj zakljucak. Nisam to nikad rekao, nego si ti postavio tezu da smo bili uspjesni jer smo ostavili masu top klubova iza sebe, sto realno gledajuci nije tacno.
Znači mi sa izborenim finalom CL nismo bili uspješni?
Jesmo bili uspjesni, ali treba uvjek sagledat kako. Shiti smo razbili 2x i Real 3x, al to neznaci da smo bili bolji od masu ostalih ekipa samo zato sto smo dogurali do finala.
Lokos19 je napisao/la:Tebi od 100 miliona investirat 20-30 sve? Zasto opet izvrces i podmeces?
Baljezgaš. Napustio nas je jedan igrač, a ne vagon elite, i sad zbog toga ništa ne valja. A da je taj isti otišao u recimo Barcu ili Prem, uopće ne bi bilo ovakve rasprave. Tih tvojih famoznih 20-30m se možda i čuva za nekog top igrača. Jel bolje sačuvati tu lovu pa dovesti pravog napadača ili sad to baciti na veznjaka koji bi nam bio 2. ili 3. opcija.
Nije jedan nego 4, a i peti ce i sesti, pa sedmi ...
Dok ti cuvas prolaze vozovi.
Lokos19 je napisao/la:Nebih imao nista protiv da nas Götze, Hummels i Co. napuste sa 30 ljeta u guzici. Poenta je u tome da rumenko nikad nije dopustio da mu perspektivan igrac ode ako on nepristaje na to.
Poanta je u tome da je izgubio uvjerljivo najboljeg igrača. Koliko je meni poznato bitna je kvaliteta, a ne dob.
Da Braco je bio uvjerljivo najbolji u ekipi poput Effenberga, Elbera. Oh yes no... Kad su vec maks. izcuclani od kluba i obezbijedjena adekvatna zamjena onda su i otisli.
Lokos19 je napisao/la:Nerazumo je bas tvoje razmisljanje. Iz godine u godinu dozvoljavat da ti igraci diktiraju sta i kako dalje. Nerazumno je biti prolazna stanica samo da bi se proslo sto jeftinije. Sa stednjom nema nigdje razvoja pa ni u fudbalu.
Fino nas je Lewa prisilio da ga prodamo u Bayern. :lol:
Pa zar smo to sprecili da ode u buy€rn? Ali eto nek bude jedan, trojca ipak jesu. Evo i cetvrti kreno istim stopama.
Lokos19 je napisao/la:Pa imas 100 minus 30 (investicije po mom) ostaje ti nekih 60-70 miliona. To su neke 3 godine koje mozes premostit sa visim platama. Kolika to zaliha treba da bude da bi ti povecao plate? Mozda miliarda?
I ulaganja u kadar i plaće rastu, u skladu sa financijskim mogućnostima kluba.
Nije tacno. Ulaganje i rast placa je u skladu sa minimalnim mogucnostima kluba. ;)
Transferi konstanto na plus minus nula zadnje 3,4 godine. Plate rastu na minimalnoj osnovi 10-20%, i to samo od zadnje godine. Finansijski gledano to je maestralno, al kad zauzvrat nebi bila stagnacija u igrackom kadru.
Lokos19 je napisao/la:Kako nisam? tiago mijenja svinju. gece mijenja riberija. Kao trecu varijantu imas jos martineza i robena. Tebi to nije adekvatna zamjena?
Baljezgaš.
Znaci priznajes :mrgreen:
Lokos19 je napisao/la:Drug moj pod hitno se fataj spigla :D . I po tvojoj racunici opet si zauzeo 5 parkinga kao i prije. Nista se nisi prosirio nego samo poveco kvalitet ili ti ga "ponovio se". Kvantitet i Kvalitet nije isto ;)
Pa bitnije je povećavati kvalitetu nego kvantitetu. Šta bi nama sad značilo da dovedemo još 5 igrača tipa Schibi ili Kirch i povećamo broj igrača u kadru? Ništa. Kad smo već kod parkinga, bolje zamijeniti 5 Golfova II sa 5 Golfova IV, nego sa 8 Golfova II i povećati kvantitetu. :lol: Ne znam više kako da ti objasnim, po meni bi i dijete ovo skužilo.
Kao prvo slazem se da je bitnija kvaliteta. Rekao sam da je na tom polju odradjen dobar poso. Po tom pitanju smo jaci nego prosle sezone. Sto se tice Golfova nikad nisam ni rekao da treba gledat samo na masu. Umjesto 5 Golfova II nabavi 4 Golfa IV i 2 Golfa III. Kontas li sad?
Lokos19 je napisao/la:Da, ako se gleda kratkorocni maksimalni uspjeh ispred dugorocnog razvoja. Tebi ocigledno nebi smetalo da sledece sezone odleprsa Gündogan i Reus, pa sezonu na tu Hummels i Hofman... bit ce uvjek nekih Dukseva, Durmova... i sve tako u krug. Dok god budem ha drugi ha treci, sa 20, 5, 18 bodova razlike sve jedno... ti ces samo slegnut ramenima i reci "pa sta sad".
Ti ne shvaćaš da mi jednostavno financijski nismo toliko jaki da možemo trošiti tako kako si ti zamislio. naša viza za uspješnost je pamet, a ne bijesno bacanje mase para. Iskreno, drago mi je da je tako. Mi si ne možemo priuštiti promašaj od 20-30m i bezbolno ga zamijeniti novim igračom.
Opet namjerno provlacis. Nisam rekao jednog za 20-30, nego dva do tri igrace za te pare. A igraci od 10-12 miliona za nas sada vec nebi trebali prestavljat problem.
Blaszczykowski je napisao/la: Što se tiče kadra, ne vidim da bi nam 20-30m dodatnih ulaganja donijelo išta presudno, pošto je kadar sasvim fino popunjen.
Sta da se radi, to sto ti nevidis nemora znaciti da nije.
Upravo smo sad u situaciji gdje bi nam prisjeo jos jedan kvalitetan ofanzivac. Gündogan povrijedjen, Miki van forme. Sa klupe imas Hofmana i Kubu i treca zamjena ti je vec Duks/Schibsi koji ni jedan nemogu donijet prevagu. Znaci vec jedna povreda i jedan igrac van forme mi smo takticki zakovani.

Kao sto i sam kazes "sasvin fino popunjen" a nije "odlicno popunjen i za sve eventualite spreman".

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 21 avg 2013, 15:19

Lokos19 je napisao/la:Jest mozda bila dobra, izvlaci finale CL, ali odlicna nemoze biti kad u glavnom takmicenju (liga) pobjedis knap svaku drugu tekmu (19 od 34).
Ako si time ostvario predsezonski cilj, ne vidim velike drame.
Lokos19 je napisao/la:Nismo nikad i zato i netrebamo nikad? Koja logika ebote. Mozda jest san, al zar netreba tezit snovima?
Nemam ništa protiv. Ali ne vidim razloga zašto se zbog toga pljuje po upravi. Kao da bi nam 100-200m ulaganja u pojačanja jamčilo išta, pitaj Shity ili PSG.
Lokos19 je napisao/la:Nije tacno. Schibi nevrski pritisak ni na kog. Cak i Duksch ga je proso. Leva nemo koga da se boji, dok je sa Lucasom to bilo malo drugacije. Panter je u svoje vrijeme vrijedio kao i Miki sada dok Schibi isto nece postic ni da opljacka fort nox.
Pa opet lani sa Schibijem za vratom odigrao uvjerljivo najbolju sezonu u karijeri. Hm.
Lokos19 je napisao/la:Ako navijas od '93 onda jesi dugovjecniji. Inace ako si najgrlatiji nemora znaciti da si i u pravu ;)
Pa ne govorim ja nikakve velike mudrosti, već jednostavne stvari shvatljive svakom čovjeku. To što ti živiš u svijetu PES-a ili FM-a je druga stvar. Osim toga, sa mnom se slažu i ostali. Nije vrag da smo svi mi u krivu, a jedino ti u pravu. :)
Lokos19 je napisao/la:Pa zasto onda govoris da BvB nebi bio ovako uspjesan bez Fatzketa?
Nisam to rekao. Možda bi, a možda ne bi. Ali činjenica je da je sa njim na čelu klub megauspješan. A minimozak i ti pišete kao da je uprava od kluba napravila rasulo.
Lokos19 je napisao/la:Jesmo bili uspjesni, ali treba uvjek sagledat kako. Shiti smo razbili 2x i Real 3x, al to neznaci da smo bili bolji od masu ostalih ekipa samo zato sto smo dogurali do finala.
Isto tako je Bayern dobio samo nas, Juvea i Barcu, pa ne vidim zašto bi itko racionalan sporio njihov uspjeh jer nisu pobjedili i Reala, Uniteda, Chelskyja, Shityja i PSG-a.
Lokos19 je napisao/la:Nije jedan nego 4, a i peti ce i sesti, pa sedmi ...
Dok ti cuvas prolaze vozovi.
Lucas otišao kao rezerva u padu, Nuri se vratio (plus zamjenjen boljim Gundom), Kagawa zamjenjen boljim Reusom. Znači samo za Judom možemo žaliti, ali s obzirom na to kakav je karakter ispao, ne žalim ni najmanje za takvim likom.
Lokos19 je napisao/la:Da Braco je bio uvjerljivo najbolji u ekipi poput Effenberga, Elbera. Oh yes no... Kad su vec maks. izcuclani od kluba i obezbijedjena adekvatna zamjena onda su i otisli.
:roll:
Lokos19 je napisao/la:Pa zar smo to sprecili da ode u buy€rn? Ali eto nek bude jedan, trojca ipak jesu. Evo i cetvrti kreno istim stopama.
Ebiga. I Bayern je možda mogao platiti Vidala 20m, pa ne bi morao za Javija pljuniti 40. Ili Barca, možda je mogla bolje utrošiti paru bačenu na Ibru, a i ne izgubiti Alcantaru zbog par minuta igre. Da Real i Kaku ne spominjem. Svaka uprava griješi.
Lokos19 je napisao/la:Nije tacno. Ulaganje i rast placa je u skladu sa minimalnim mogucnostima kluba. ;)
Transferi konstanto na plus minus nula zadnje 3,4 godine. Plate rastu na minimalnoj osnovi 10-20%, i to samo od zadnje godine. Finansijski gledano to je maestralno, al kad zauzvrat nebi bila stagnacija u igrackom kadru.
Klub raste, a pritom mi je nebitno hoće li se uložiti 20m manje ili više.
Lokos19 je napisao/la:Znaci priznajes :mrgreen:
Ne. Valjaš gluposti.
Lokos19 je napisao/la:Kao prvo slazem se da je bitnija kvaliteta. Rekao sam da je na tom polju odradjen dobar poso. Po tom pitanju smo jaci nego prosle sezone. Sto se tice Golfova nikad nisam ni rekao da treba gledat samo na masu. Umjesto 5 Golfova II nabavi 4 Golfa IV i 2 Golfa III. Kontas li sad?
I ti zbog jednog Golfa III našu upravu na križ razape. :lol:
Lokos19 je napisao/la:Opet namjerno provlacis. Nisam rekao jednog za 20-30, nego dva do tri igrace za te pare. A igraci od 10-12 miliona za nas sada vec nebi trebali prestavljat problem.
Ponavljam, ne bi nam takvo nešto previše značilo. Ako se ukaže šansa za uloviti igračinu, uprava će ziher reagirati.
Lokos19 je napisao/la:Sta da se radi, to sto ti nevidis nemora znaciti da nije.
Upravo smo sad u situaciji gdje bi nam prisjeo jos jedan kvalitetan ofanzivac. Gündogan povrijedjen, Miki van forme. Sa klupe imas Hofmana i Kubu i treca zamjena ti je vec Duks/Schibsi koji ni jedan nemogu donijet prevagu. Znaci vec jedna povreda i jedan igrac van forme mi smo takticki zakovani.
I ti si to sve zaključio po jednoj utakmici. :o
Lokos19 je napisao/la:Kao sto i sam kazes "sasvin fino popunjen" a nije "odlicno popunjen i za sve eventualite spreman".
malo klubova ima takav kadar kakav ti sanjaš.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.