Lokos19 je napisao/la:Pa eto po tvom nista. Sutra nek budemo 12ti, ti ces opet rec pa sta desi se. Uopste te neinteresuje sta kako, zbog cega. Nego samo onako povrsinski nek se lopta suta.
Mi nismo bili 12. već 2. A pored toga smo došli do finala CL. Svaki normalan i objektivan navijač Borussije će ti reći da je sezona bila odlična.
Lokos19 je napisao/la:Pa eto nemora 100% bas svaku, ali jel nerealno ocekivat ili zelit da se borimo i u kupu i u cl i u bundesligi do kraja?
Pa ako uzmemo u obzir da se kroz povijest nikad nismo do kraja borili za sve (pa ni famozne 1997. kad smo završili kao 3. u BL), nerealno je. Borit se do kraja za sve je svake sezone nedosanjani san i većine/svih klubova koji su veći od BVB-a, pa ne vidim zašto bi mi plakali ako to ne ostvarimo. I po čemu bi mi uopće morali svake godine biti rezultatski ravnopravni Bayernu koji je financijski triput jači od nas?
Lokos19 je napisao/la:Stvarno se pravis ... Lucas je imao veliki udio u prvoj tituli, u drugoj nije bio prvi napadac al je levat znao svake sekunde da ga isti moze zamijenit. Upravo je tako jaka konkurencija na vise pozicija rezultirala double-om, za razliku od prosle u kojoj nismo imali konkurenciju u ekipi.
Lucas je pretprošle sezone bio manje-više ono što je Schibi bio lani. To što ga ti simpatiziraš i ne vidiš stvari realno je druga stvar.
Lokos19 je napisao/la:Nije on nista objasnio, nego samo prica onako kako tebi godi.
Imas sad i slucaj "Hofman". Ugovor istice 2015. Zar nije pametnije malom sad dati neki osrednji ugovor nego za godinu dvije kad ovaj bjesne morat nudit velke pare i jos plus takmicit se sa arsenalom, realom ili juventusom?
Eto ti i onaj minimozak koji je upućen u sve oko Borussije koliko i ja u poljoprivredu Tanzanije ste u pravu, a mi svi ostali navijači BVB-a (svi dugovječniji od tebe) nemamo blage i pričamo zdarijepi.
Lokos19 je napisao/la:Hvala sto si potvrdio da bi Klopp i sa Hsv-om napravio sportski uspjeh.
Ja to nisam rekao. Kristalne kugle i gatanje ŠBBKBB nije u mojoj interesnoj sferi.
Lokos19 je napisao/la:Neznam odakle ti taj zakljucak. Nisam to nikad rekao, nego si ti postavio tezu da smo bili uspjesni jer smo ostavili masu top klubova iza sebe, sto realno gledajuci nije tacno.
Znači mi sa izborenim finalom CL nismo bili uspješni?
Lokos19 je napisao/la:Tebi od 100 miliona investirat 20-30 sve? Zasto opet izvrces i podmeces?
Znaci od sad pa na dalje i u buduce plate ostaju zamrznute na postojecem nivou, jer ipak moze se desiti 3 sezone za redom u kojoj cemo se boriti za opstanak, pa ce past primanja, marketing, ...kako onda da izmirimo obaveze? Zato je bolje imati kratkorocne jeftine radnike, nebitno sto gubimo tako elitu i nosioce razvoja. Jarane ako se bojis izazova onda je bolje da se kanis posla.
Baljezgaš. Napustio nas je jedan igrač, a ne vagon elite, i sad zbog toga ništa ne valja. A da je taj isti otišao u recimo Barcu ili Prem, uopće ne bi bilo ovakve rasprave. Tih tvojih famoznih 20-30m se možda i čuva za nekog top igrača. Jel bolje sačuvati tu lovu pa dovesti pravog napadača ili sad to baciti na veznjaka koji bi nam bio 2. ili 3. opcija.
Lokos19 je napisao/la:Nebih imao nista protiv da nas Götze, Hummels i Co. napuste sa 30 ljeta u guzici. Poenta je u tome da rumenko nikad nije dopustio da mu perspektivan igrac ode ako on nepristaje na to.
Poanta je u tome da je izgubio uvjerljivo najboljeg igrača. Koliko je meni poznato bitna je kvaliteta, a ne dob.
Lokos19 je napisao/la:Nerazumo je bas tvoje razmisljanje. Iz godine u godinu dozvoljavat da ti igraci diktiraju sta i kako dalje. Nerazumno je biti prolazna stanica samo da bi se proslo sto jeftinije. Sa stednjom nema nigdje razvoja pa ni u fudbalu.
Fino nas je Lewa prisilio da ga prodamo u Bayern.
Lokos19 je napisao/la:Pa imas 100 minus 30 (investicije po mom) ostaje ti nekih 60-70 miliona. To su neke 3 godine koje mozes premostit sa visim platama. Kolika to zaliha treba da bude da bi ti povecao plate? Mozda miliarda?
I ulaganja u kadar i plaće rastu, u skladu sa financijskim mogućnostima kluba.
Lokos19 je napisao/la:Kako nisam? tiago mijenja svinju. gece mijenja riberija. Kao trecu varijantu imas jos martineza i robena. Tebi to nije adekvatna zamjena?
Baljezgaš.
Lokos19 je napisao/la:Drug moj pod hitno se fataj spigla

. I po tvojoj racunici opet si zauzeo 5 parkinga kao i prije. Nista se nisi prosirio nego samo poveco kvalitet ili ti ga "ponovio se". Kvantitet i Kvalitet nije isto
Pa bitnije je povećavati kvalitetu nego kvantitetu. Šta bi nama sad značilo da dovedemo još 5 igrača tipa Schibi ili Kirch i povećamo broj igrača u kadru? Ništa. Kad smo već kod parkinga, bolje zamijeniti 5 Golfova II sa 5 Golfova IV, nego sa 8 Golfova II i povećati kvantitetu.

Ne znam više kako da ti objasnim, po meni bi i dijete ovo skužilo.
Lokos19 je napisao/la:Da, ako se gleda kratkorocni maksimalni uspjeh ispred dugorocnog razvoja. Tebi ocigledno nebi smetalo da sledece sezone odleprsa Gündogan i Reus, pa sezonu na tu Hummels i Hofman... bit ce uvjek nekih Dukseva, Durmova... i sve tako u krug. Dok god budem ha drugi ha treci, sa 20, 5, 18 bodova razlike sve jedno... ti ces samo slegnut ramenima i reci "pa sta sad".
Ti ne shvaćaš da mi jednostavno financijski nismo toliko jaki da možemo trošiti tako kako si ti zamislio. naša viza za uspješnost je pamet, a ne bijesno bacanje mase para. Iskreno, drago mi je da je tako. Mi si ne možemo priuštiti promašaj od 20-30m i bezbolno ga zamijeniti novim igračom.
Što se tiče kadra, ne vidim da bi nam 20-30m dodatnih ulaganja donijelo išta presudno, pošto je kadar sasvim fino popunjen. Evo:
GK: Weidi, Mitch
RB: Piszczek, Gross, Sokratis
LB: Schmelle, Gross
CB: Hummy, Subotić, Sokratis
"šestice": Gundo, Sahin, Kehl, Manni
OM: Kuba, Auba, Hoffman, Reus, Miki, Gundo, Lewa
FW: Lewa, Auba, Schibi
Sasvim dobar kadar. Uočavaš da imamo masu univerzalaca, ne bez razloga.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa