Dali neko zna jeli ovo samo provizorija, ili fakat ima neki pub koji forsira nas BvB?
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Još jedan dokaz koliko su mudri. Znači momčad nam je svake sezone jača u odnosu na prethodnu, a sve to isfinancirano iz izlaznih transfera.Lokos19 je napisao/la:Tacno, i rekao sam upravo zbog toga fatzke je u globalu pozitivan, mada ako mozemo zasto ne trosimo? Zadnje 2,3 godine rekord za rekordom u dobiti a investira se plus minus NULA.Blaszczykowski je napisao/la:1. klub izvučen iz gliba i financijski stabiliziran do te mjere da može potrošiti 50m na pojačanja.
A preduvjete za to je omogućio tko?Lokos19 je napisao/la:Klopponja, strucni stab, scouting.Blaszczykowski je napisao/la:2. osvojene 2 bl, te njemački kup i superkup.
Glupa teza. Malaga je trebala biti natamburana sa 4-5 razlike da je bilo sreće i preciznosti. A i nevezano za to, malo je velikih uspjeha bez sreće. Sjeti se najjače Barce iz 2009. i sreće koju su imali protiv Chelsea. Ili kako je Chelsea osvojio CL.Lokos19 je napisao/la:Da se nedesi ono cudo protiv malage dabogda kceri....Blaszczykowski je napisao/la:3. izboreno finale cl.
Schmelle, Gross, Sahin, Goetze, Hoffman ako ćemo striktno. Inače sam mislio malo šire, i na afirmaciju onih koji su prije Dortmunda bili totalni anonimci (Kagawa, Lucas) ili su smatrani prosjekom (Piszczek, Hummy)Lokos19 je napisao/la:Velis masa? Kao napr.? Smelca, Sahin donekle, Gece, ... ko jos?.Blaszczykowski je napisao/la:4. afirmirana masa vlastitih igrača.
Nije istina, kad se bacalo pare na skupa pojačanja nije nije da su neutralci veličali BVB. Ovaj Dortmund je postao hit upravo jer nisu kupili uspjeh već ga stvorili.Lokos19 je napisao/la:Bili oduvjek, nesto tipa Liverpul. Samo sto su nas prije sazaljivali a sada osjecamo respekt..Blaszczykowski je napisao/la:5. stečen status jednog od najomiljenijih svjetskih klubova.
Ne miješam ja ništa, već ti relativiziraš. Bez jakog poslovnog dijela nema ni jakog sportskog. To znaju i vrapci na grani. Uostalom zašto krmku Uliju priznaš zasluge, a našima ne?Lokos19 je napisao/la:Neznam zasto uvjek mijesas sportski dio (Klopp, treneri, Scouting) sa finansijskim (ugovori, transferi, ...). Prvi nam je na nivou dok drugi nije i nemoze adekvatno da prati prve.
Pa bolje njemu dati milijun-dva više nego dovoditi novog napadača kojem ćeš opet morati platiti istu (ili čak veću, primjer Džeko) tu lovu ako išta vrijedi. Ovo sa Lewom je na kraju odigrano odlično. Nismo ga dali Kravarima za siću, smirili su ga neznatno većom lovom, a ako bude pravio sranja tu je Auba da ga zamjeni. 2 od 4 ključna igrača je nemoguće nadoknaditi i svaka čast upravi što je u svrhu sportskog uspjeha pristala na određeni financijski rizik. To što je nekima od vas Mamić uzor vrhunske sportske politike kluba, a visina transfera mjerilo uspjeha, je vaš problem.Lokos19 je napisao/la:1. da se povisi plata levatu (posle onog cirkusa)?
Pa možda je u Gundu problem. Možda on svoju budućnost vidi drugačije. Zar da ga pištoljem tjeraju da produži? Ili da mu dadnu 10m godišnje i izazovu lavinu nezadovoljstva ili riskiraju novi financijski krah?Lokos19 je napisao/la:2. da se jos nije produzilo sa günijem?
Ti bi trebao navijati za City, Bayern ili Real. Znači mi bi po tvojoj šizologici trebali imati po 3 top igrača za svaku poziciju.Lokos19 je napisao/la:3. da se nije ulozilo jos nekih 10-20 miliona za nekog kreativca, pa da mozemo reagovat ako fale miki i güni?
50m potrošeno, 3 odlična igrača dovedena, a samo 1 prodan. Ne znam šta bi ti više?Lokos19 je napisao/la:4. da se najavljuje bombasticne investicije a na kraju NULA (u neto smislu, 1 za 1)
Nije tacno.Blaszczykowski je napisao/la:Još jedan dokaz koliko su mudri. Znači momčad nam je svake sezone jača u odnosu na prethodnu, a sve to isfinancirano iz izlaznih transfera.Lokos19 je napisao/la: Tacno, i rekao sam upravo zbog toga fatzke je u globalu pozitivan, mada ako mozemo zasto ne trosimo? Zadnje 2,3 godine rekord za rekordom u dobiti a investira se plus minus NULA.
Klub. Omogucio je i hsv scouting i treninge, al dzaba kad su levati pa neznaju nac igraca i istog izslajfat.Blaszczykowski je napisao/la:A preduvjete za to je omogućio tko?Lokos19 je napisao/la:Klopponja, strucni stab, scouting.Blaszczykowski je napisao/la:2. osvojene 2 bl, te njemački kup i superkup.
Naravno. Za uspjeh moras imat srecu. Al je dlaka falila da neprisivas taj uspjeh sad fatzketu. Sa ovim bas dokazujes koliko je mal udio fatzketa u ovom uspjehu.Blaszczykowski je napisao/la:Glupa teza. Malaga je trebala biti natamburana sa 4-5 razlike da je bilo sreće i preciznosti. A i nevezano za to, malo je velikih uspjeha bez sreće. Sjeti se najjače Barce iz 2009. i sreće koju su imali protiv Chelsea. Ili kako je Chelsea osvojio CL.Lokos19 je napisao/la:Da se nedesi ono cudo protiv malage dabogda kceri....Blaszczykowski je napisao/la:3. izboreno finale cl.
Gross je doso iz Ahlena prije toga sutnut kao i Reus. Ali eto ako gledas u smislu da smo sebi formirali igrace, to radi svaki klub, vicekuzen, salke,... nevidim nista posebno u tome na spram drugih, sem sto Klopponja od polovnjaka izvlaci reprezentativce?Blaszczykowski je napisao/la:Schmelle, Gross, Sahin, Goetze, Hoffman ako ćemo striktno. Inače sam mislio malo šire, i na afirmaciju onih koji su prije Dortmunda bili totalni anonimci (Kagawa, Lucas) ili su smatrani prosjekom (Piszczek, Hummy)Lokos19 je napisao/la:Velis masa? Kao napr.? Smelca, Sahin donekle, Gece, ... ko jos?.Blaszczykowski je napisao/la:4. afirmirana masa vlastitih igrača.
Kako nije istina. Pogledaj slike sa bih-stadiona sa kraja stoljeca. Svaki drugi je nosio jal dres BvBea jal Milana. Ovo drugo stoji i drago mi je zbog toga, no ako zelimo stepenicu vise nemozemo vjecno samo stvarat. Misljenja sam da sad treba investirat dok mozemo, ne pretjerano ali za 10-20% vise nego do sad.Blaszczykowski je napisao/la:Nije istina, kad se bacalo pare na skupa pojačanja nije nije da su neutralci veličali BVB. Ovaj Dortmund je postao hit upravo jer nisu kupili uspjeh već ga stvorili.Lokos19 je napisao/la:Bili oduvjek, nesto tipa Liverpul. Samo sto su nas prije sazaljivali a sada osjecamo respekt..Blaszczykowski je napisao/la:5. stečen status jednog od najomiljenijih svjetskih klubova.
Pa zato sto crvenku niko nemoze uzet igraca. Ni sad, ni prije 10 ni prije 30 godina. Sto svoje igrace placa adekvatno i sto grabi naprijed koliko moze. Kod fatzketa je sve pod rucnom, pravi nas manjim nego sto jesmo.Blaszczykowski je napisao/la:Ne miješam ja ništa, već ti relativiziraš. Bez jakog poslovnog dijela nema ni jakog sportskog. To znaju i vrapci na grani. Uostalom zašto krmku Uliju priznaš zasluge, a našima ne?Lokos19 je napisao/la:Neznam zasto uvjek mijesas sportski dio (Klopp, treneri, Scouting) sa finansijskim (ugovori, transferi, ...). Prvi nam je na nivou dok drugi nije i nemoze adekvatno da prati prve.
Zasto novi napadac? Zasto povisnje plate? Ako mu se neigra, fali motivacija, klupa jarane, kao sto kazes tu je Auba. Ovo drugo necu komentarisat.Blaszczykowski je napisao/la:Pa bolje njemu dati milijun-dva više nego dovoditi novog napadača kojem ćeš opet morati platiti istu (ili čak veću, primjer Džeko) tu lovu ako išta vrijedi. Ovo sa Lewom je na kraju odigrano odlično. Nismo ga dali Kravarima za siću, smirili su ga neznatno većom lovom, a ako bude pravio sranja tu je Auba da ga zamjeni. 2 od 4 ključna igrača je nemoguće nadoknaditi i svaka čast upravi što je u svrhu sportskog uspjeha pristala na određeni financijski rizik. To što je nekima od vas Mamić uzor vrhunske sportske politike kluba, a visina transfera mjerilo uspjeha, je vaš problem.Lokos19 je napisao/la:1. da se povisi plata levatu (posle onog cirkusa)?
Netreba, ako nece sad da produzi ODMA ga prodat za realnu cijenu i dovest zamjenu.Blaszczykowski je napisao/la:Pa možda je u Gundu problem. Možda on svoju budućnost vidi drugačije. Zar da ga pištoljem tjeraju da produži? Ili da mu dadnu 10m godišnje i izazovu lavinu nezadovoljstva ili riskiraju novi financijski krah?Lokos19 je napisao/la:2. da se jos nije produzilo sa günijem?
E ybga, pretjerujes. Kazem da fali jos jedan univerzalac tipa Eriksena ili Boatenga koji mogu igrati na vise centralnih pozicija. Kako spomenuti igraju najbitniju poziciju smo vidjeli u ove 3 tekme do sad. Upravo se desava ono na sta sam prije sezone upozoravao. Nek zafale dvojca mi nemamo plan B.Blaszczykowski je napisao/la:Ti bi trebao navijati za City, Bayern ili Real. Znači mi bi po tvojoj šizologici trebali imati po 3 top igrača za svaku poziciju.Lokos19 je napisao/la:3. da se nije ulozilo jos nekih 10-20 miliona za nekog kreativca, pa da mozemo reagovat ako fale miki i güni?Miki, Kuba, Reus, Auba, Hoffman, te po potrebi Lewa i Gundo mogu odigrati na ove 3 OM pozicije i to je više nego ok.
Cuj prodan jedan? Götze, Santana, Perisic, Leitner... a dovedeni Miki, Soke, Auba i Sahin... uz to Hofman mijenja Lea.Blaszczykowski je napisao/la:50m potrošeno, 3 odlična igrača dovedena, a samo 1 prodan.Lokos19 je napisao/la:4. da se najavljuje bombasticne investicije a na kraju NULA (u neto smislu, 1 za 1)
Jos po jednog polovnog dokazanog ili talentovanog perspektivnog univerzalca u ofanzivi i defanzivi (bek). Investicija do nekih 20-25 miliona. Igraci tipa pomenutih Eriksena, Boatenga, ... Svaka cast Duksu i Durmu, ali sa njima tapkamo u mjestu.Blaszczykowski je napisao/la:Ne znam šta bi ti više?
Meni je drago pomoći mladim snagama da počmu racionalnije razmišljati.Lokos19 je napisao/la:@Kuba, kao uvjek drago mi je s tobom razmijenit misljenje
::palacgore.
Kako nije? Prvo osvojena BL, pa onda BL i kup, a u zadnjoj sezoni se ušlo u finale CL. To što se lani osvojilo manje bodova je irelevantno pošto se Bayern rano odvojio, pa se većinu sezone igralo toliko da se osigura 2. mjesto.Lokos19 je napisao/la:Nije tacno.
Sezona 12/13 = 66 poena
Sezona 11/12 = 81 poen
Sezona 10/11 = 75 poena.
Krivo. Lucas i Schieber su tu manje bitni pošto su rezerve i nisu ionako imali neku bitnu ulogu, dok je Reus bolji od Kagawe. Gundogan je prve sezone odigrao prosječnu jesen, ali se na proljeće znatno digao, a lani i nadmašio Sahinovu najbolju sezonu. Što se tiče ovog trija, sumnjam da je bilo do uprave, pošto je Kagawa želio u Prem, a Juda kravarima.Lokos19 je napisao/la:Sa Reusom i Siberom smo znatno slabiji nego sa Kagawom i Panterom. Takodje prva godina Gündogan nije bio ni blizu Sahina. Gdje ti tu vidis jacanje ja neznam, meni je u najboljem slucaju stagnacija. A moglo se, da je bilo volje, imati sada ofanzivni red Reus-Kagawa-Götze.
A klub vodi sam sebe ili ga ipak vodi ta nesposobna uprava?Lokos19 je napisao/la:Klub. Omogucio je i hsv scouting i treninge, al dzaba kad su levati pa neznaju nac igraca i istog izslajfat..
Dlaka je falila i da Kloppu i momčadi sad ne pripisujemo taj uspjeh. Opet relativiziraš.Lokos19 je napisao/la:Naravno. Za uspjeh moras imat srecu. Al je dlaka falila da neprisivas taj uspjeh sad fatzketu. Sa ovim bas dokazujes koliko je mal udio fatzketa u ovom uspjehu..
Razlika je u razini igrača koje svaki klub izbacuje. Oni koje BVB izbacuje su viša razina u odnosu na većinu drugih.Lokos19 je napisao/la:Gross je doso iz Ahlena prije toga sutnut kao i Reus. Ali eto ako gledas u smislu da smo sebi formirali igrace, to radi svaki klub, vicekuzen, salke,... nevidim nista posebno u tome na spram drugih, sem sto Klopponja od polovnjaka izvlaci reprezentativce?.
Nope. Otad i onaj posprdni naziv Milioneri. Da ne spominjem koliko smo "simpatičnu" momčad tada imali sa misterima simpatičnosti Sammerom i Moellerom, te mesarima Lambertom, Sousom i Freundom.Lokos19 je napisao/la:Kako nije istina. Pogledaj slike sa bih-stadiona sa kraja stoljeca. Svaki drugi je nosio jal dres BvBea jal Milana.
Lani investirano oko 20m, ovo ljeto 50m. Zmači povećano je za više od 100%.Lokos19 je napisao/la:Ovo drugo stoji i drago mi je zbog toga, no ako zelimo stepenicu vise nemozemo vjecno samo stvarat. Misljenja sam da sad treba investirat dok mozemo, ne pretjerano ali za 10-20% vise nego do sad..
How yes no.Lokos19 je napisao/la:Pa zato sto crvenku niko nemoze uzet igraca. Ni sad, ni prije 10 ni prije 30 godina. Sto svoje igrace placa adekvatno i sto grabi naprijed koliko moze. Kod fatzketa je sve pod rucnom, pravi nas manjim nego sto jesmo..
Eto ti dokaza da si neracionalan, a i kontradiktoran. Nogomet je biznis. Ako imaš jednog od najboljih napadača na svijetu, cilj ti je od njega izvući najviše što možeš, a ne tjerati neki inat. Da je Lewa prodan zar ti ne bi dovodio novog napadača i ostao na Aubi, Dukschu i letvi Šibiju, a sam prigovaraš kako fali širine? I koga bi mogao dovesti a da bude adekvatna zamjena? Martineza za 35m, Bentekea za 25m ili Džeku za 20m + 8-9m plaće? Nije to tako prosto kao što ti misliš.Lokos19 je napisao/la:Zasto novi napadac? Zasto povisnje plate? Ako mu se neigra, fali motivacija, klupa jarane, kao sto kazes tu je Auba. Ovo drugo necu komentarisat..
Zašto ga prodati kad ionako ima još 2g ugovora? Može se on više isplatiti za 2g na terenu nego da ga sad damo za 20-25m.Lokos19 je napisao/la:Netreba, ako nece sad da produzi ODMA ga prodat za realnu cijenu i dovest zamjenu.
Ali ne, kako vidim, nece produzit do kraja sezone, i onda ce biti jos nagradjen sa duplom platom za tu supacku igru..
To bi bio nepotrebni višak. Pogotovo ne vidim smisao dovođenja Boatenga kojem je očigledno nogomet pao u 2. plan. Bolje čuvati lovu, pa dogodine dovesti pravog špica umjesto Lewe. Nek Rib i Svinja zafale Bayernu imamo kaos doma nakon prednosti 1:3 u gostima. Nek Barci zafale Messi i Iniesta imamo puno slabiju momčad.Lokos19 je napisao/la:E ybga, pretjerujes. Kazem da fali jos jedan univerzalac tipa Eriksena ili Boatenga koji mogu igrati na vise centralnih pozicija. Kako spomenuti igraju najbitniju poziciju smo vidjeli u ove 3 tekme do sad. Upravo se desava ono na sta sam prije sezone upozoravao. Nek zafale dvojca mi nemamo plan B..
Da, jedan - Goetze. Santana je ionako bio 3. stoper kojeg nitko ni nije smatrao nekom velikom klasom; Perišić se totalno pogubio u svojoj neracionalnosti, a ionako nije pokazao da ima klasu da bi u ovakoj Borussiji bio neki bitniji faktor; Leitner - vidi pod Perišić.Lokos19 je napisao/la:Cuj prodan jedan? Götze, Santana, Perisic, Leitner... a dovedeni Miki, Soke, Auba i Sahin... uz to Hofman mijenja Lea..
To bi bilo bacanje novca. Zašto davati toliku lovu za nekoga tko ti je 5. opcija na OM? Ali i neovisno o tome, mislim da bi uprava promptno reagirala kad bi se ukazala šansa da dovedemo de Bruynea ili vratimo Kagawu.Lokos19 je napisao/la:Jos po jednog polovnog dokazanog ili talentovanog perspektivnog univerzalca u ofanzivi i defanzivi (bek). Investicija do nekih 20-25 miliona. Igraci tipa pomenutih Eriksena, Boatenga, ... Svaka cast Duksu i Durmu, ali sa njima tapkamo u mjestu.
Hajd ako ti je lakse tako, nek budeBlaszczykowski je napisao/la:Meni je drago pomoći mladim snagama da počmu racionalnije razmišljati.Lokos19 je napisao/la:@Kuba, kao uvjek drago mi je s tobom razmijenit misljenje
::palacgore.
Statistika je jedno a nagadjanja drugo.Blaszczykowski je napisao/la:Kako nije? Prvo osvojena BL, pa onda BL i kup, a u zadnjoj sezoni se ušlo u finale CL. To što se lani osvojilo manje bodova je irelevantno pošto se Bayern rano odvojio, pa se većinu sezone igralo toliko da se osigura 2. mjesto.Lokos19 je napisao/la:Nije tacno.
Sezona 12/13 = 66 poena
Sezona 11/12 = 81 poen
Sezona 10/11 = 75 poena.
Kako manje bitni? Pa klupa i jaka interna konkurencija ti donosi titule. Dok je bilo Panter vs. Leva i Kagawa vs. Götze i osvajali smo. Gündogan odigro bolje od Sahina? Izbor za igraca sezona ipak govori nesto drugo. Trio je bio moguc da je fatzke ponudio dovoljno love NA VRIJEME a ne gledo da prodje max jeftino!Blaszczykowski je napisao/la:Krivo. Lucas i Schieber su tu manje bitni pošto su rezerve i nisu ionako imali neku bitnu ulogu, dok je Reus bolji od Kagawe. Gundogan je prve sezone odigrao prosječnu jesen, ali se na proljeće znatno digao, a lani i nadmašio Sahinovu najbolju sezonu. Što se tiče ovog trija, sumnjam da je bilo do uprave, pošto je Kagawa želio u Prem, a Juda kravarima.Lokos19 je napisao/la:Sa Reusom i Siberom smo znatno slabiji nego sa Kagawom i Panterom. Takodje prva godina Gündogan nije bio ni blizu Sahina. Gdje ti tu vidis jacanje ja neznam, meni je u najboljem slucaju stagnacija. A moglo se, da je bilo volje, imati sada ofanzivni red Reus-Kagawa-Götze.
Da skratimo. Klopp bi i sa i bez uprave napravio isti poso.Blaszczykowski je napisao/la:A klub vodi sam sebe ili ga ipak vodi ta nesposobna uprava?Lokos19 je napisao/la:Klub. Omogucio je i hsv scouting i treninge, al dzaba kad su levati pa neznaju nac igraca i istog izslajfat..
Za mene i nije neki uspjeh dugorocno gledano. Nista sta mozes okacit na vizitku. Za 2,3 godine nece se niko ni sjecat, kao sto je i sa Valenciom. Za razliku od mnogih za mene prosla sezona nije bila uspjesna.Blaszczykowski je napisao/la:Dlaka je falila i da Kloppu i momčadi sad ne pripisujemo taj uspjeh. Opet relativiziraš.Lokos19 je napisao/la:Naravno. Za uspjeh moras imat srecu. Al je dlaka falila da neprisivas taj uspjeh sad fatzketu. Sa ovim bas dokazujes koliko je mal udio fatzketa u ovom uspjehu..
Neznam drug. Ali imas pun *urac suprotnih primjera. L.Bender, Schürrle, Draxler, Höwedes... u principu uzmi Elf pa vidi koliko ima igraca iz Bvbea koliko iz drugih ekipaBlaszczykowski je napisao/la:Razlika je u razini igrača koje svaki klub izbacuje. Oni koje BVB izbacuje su viša razina u odnosu na većinu drugih.Lokos19 je napisao/la:Gross je doso iz Ahlena prije toga sutnut kao i Reus. Ali eto ako gledas u smislu da smo sebi formirali igrace, to radi svaki klub, vicekuzen, salke,... nevidim nista posebno u tome na spram drugih, sem sto Klopponja od polovnjaka izvlaci reprezentativce?.
Ok, tebi do simpaticnosti. Kontam. Samo toliko, pomenuti igraci su simbol najuspjesnijeg perioda u istoriji kluba.Blaszczykowski je napisao/la:Nope. Otad i onaj posprdni naziv Milioneri. Da ne spominjem koliko smo "simpatičnu" momčad tada imali sa misterima simpatičnosti Sammerom i Moellerom, te mesarima Lambertom, Sousom i Freundom.Lokos19 je napisao/la:Kako nije istina. Pogledaj slike sa bih-stadiona sa kraja stoljeca. Svaki drugi je nosio jal dres BvBea jal Milana.
Lani kasirali oko 20m, ovo ljeto 50m. Znaci saberi, oduzmi, pomnozi, procijedi... na kraju NULA investicija u nadogradnju/napredakBlaszczykowski je napisao/la:Lani investirano oko 20m, ovo ljeto 50m. Zmači povećano je za više od 100%.Lokos19 je napisao/la:Ovo drugo stoji i drago mi je zbog toga, no ako zelimo stepenicu vise nemozemo vjecno samo stvarat. Misljenja sam da sad treba investirat dok mozemo, ne pretjerano ali za 10-20% vise nego do sad..
Eh sad si ga uprsko. Poredis "rentnere" na zalasku karijere sa buducim zvijezdama svjetskog fudbala. Zar stvarno mislis da Real, Barca i co. nisu ozbiljno grizli za riberijom, lahmom i svajnijem?Blaszczykowski je napisao/la:How yes no.Lokos19 je napisao/la:Pa zato sto crvenku niko nemoze uzet igraca. Ni sad, ni prije 10 ni prije 30 godina. Sto svoje igrace placa adekvatno i sto grabi naprijed koliko moze. Kod fatzketa je sve pod rucnom, pravi nas manjim nego sto jesmo..Pa Uli je ne tako davno izgubio najboljeg igrača Ballacka na isti način kao što ćemo mi izgubiti Lewu. I nije to bio jedini slučaj, padaju mi na pamet recimo i Brazzo i R. Kovač. Da ne spominjem onu muku Isusovu sa Riberyjem koji bi vjerovatno završio u Primeri da su Real ili Barca bili zagrijaniji.
Pa ko kaze preko noci. Evo 3 godine zaredom stvaramo rekordan profit. Najmanje 100 miliona ostalo viska. Od toga se nemoze uzet 20-30 miliona i ojacat konkurenciju u timu? Zbog toga cemo biti na rubu propasti? Inace, ako je iko poznat po ne-stednji u BL onda je to buy€rn. Posle svake neuspjesne sezone se izvali brdu para i vrati titulaBlaszczykowski je napisao/la: Ne ide to tako kao što ti misliš da preko noći možeš zadržati ili dovesti koga želiš, pogotovo ako nemaš šeika iza sebe ili tradiciju jednog od par najvećih svih vremena (a nekad ni to nije dovoljno ako nema love, pogledaj Milan koji je sam vrh povijesno, pa mu to danas malo znači). I Bayern je ovaj status koji danas uživa gradio postepeno, a ne bijesnim bacanjem love. Watzke ako i ide pod ručnom, ima razloga za to, jer on je iz prve ruke vadio klub iz govanatza u koja nas je uvalila rastrošnost prijašnje uprave.
Jeste momentalno iracionalno, ali na duge staze itekako korisno. Jednom se mora po'est goffno. Bolje sad jedno, nego svake godine po dva. Zar ti sad ozbiljno mislis da ce Gündogan produzit ugovor ili Reus ispustit klauzulu posle ovog sa levatom? Pa zasto bi, nisu budale. Kao sto kazes fudbal je biznis, nema tu ljubavi ni prema klubu ni prema treneru niti prema saigracima.Blaszczykowski je napisao/la:Eto ti dokaza da si neracionalan, a i kontradiktoran. Nogomet je biznis. Ako imaš jednog od najboljih napadača na svijetu, cilj ti je od njega izvući najviše što možeš, a ne tjerati neki inat.Lokos19 je napisao/la:Zasto novi napadac? Zasto povisnje plate? Ako mu se neigra, fali motivacija, klupa jarane, kao sto kazes tu je Auba. Ovo drugo necu komentarisat..
U slucaju da se proda levat naravno da bi doveo zamjenu, za iste pare napr. Kvalitet. Taj napadac bi vise kostao, ali evo i ovako se levatu daje povisica. Kako god mi moramo dizati plate ako mislimo ozbiljno konkurirat za bilo kakvu titulu. Vremena underdoga i osvajanja za baksis i na foru je proslo.Blaszczykowski je napisao/la: Da je Lewa prodan zar ti ne bi dovodio novog napadača i ostao na Aubi, Dukschu i letvi Šibiju, a sam prigovaraš kako fali širine? I koga bi mogao dovesti a da bude adekvatna zamjena? Martineza za 35m, Bentekea za 25m ili Džeku za 20m + 8-9m plaće? Nije to tako prosto kao što ti misliš.
Pa kad se postavis da nijedan igrac nije nezamjenjiv onda ti jest isplativije jer vec imas alternativu koja ce priblizno 1:1 zamijenit istog, a istovremeno igrac zna da nema zajebancije i da je klub iznad njega.Blaszczykowski je napisao/la:Zašto ga prodati kad ionako ima još 2g ugovora? Može se on više isplatiti za 2g na terenu nego da ga sad damo za 20-25m.Lokos19 je napisao/la:Netreba, ako nece sad da produzi ODMA ga prodat za realnu cijenu i dovest zamjenu.
Ali ne, kako vidim, nece produzit do kraja sezone, i onda ce biti jos nagradjen sa duplom platom za tu supacku igru..
Pomenuti igraci su samo kao primjer po nekoj licnoj preferenci, inace pricam o principu. Mesija nemozes navodit kao primjer jer za istog nema zamjene na ovom dunjaluku. Mada i pored takvog vanzemaljca opet dovedose i neymara, zasto li hebemu... Takodje umjsto Riba igra gece, roben, müller, umjesto svajnija kroos, tiago, martinez, ... (da neznas izabrat)Blaszczykowski je napisao/la:To bi bio nepotrebni višak. Pogotovo ne vidim smisao dovođenja Boatenga kojem je očigledno nogomet pao u 2. plan. Bolje čuvati lovu, pa dogodine dovesti pravog špica umjesto Lewe. Nek Rib i Svinja zafale Bayernu imamo kaos doma nakon prednosti 1:3 u gostima. Nek Barci zafale Messi i Iniesta imamo puno slabiju momčad.Lokos19 je napisao/la:E ybga, pretjerujes. Kazem da fali jos jedan univerzalac tipa Eriksena ili Boatenga koji mogu igrati na vise centralnih pozicija. Kako spomenuti igraju najbitniju poziciju smo vidjeli u ove 3 tekme do sad. Upravo se desava ono na sta sam prije sezone upozoravao. Nek zafale dvojca mi nemamo plan B..
Pa rekao sam ti, kvalitetno jesmo bolji, stim da smo uzeli vise love u ruke sto opet potvrdjuje moju teoriju, ali u sirini nismo bolji. Zamjene 1 za 1. U globalnom taktickom planu smo na istom.Blaszczykowski je napisao/la:Da, jedan - Goetze. Santana je ionako bio 3. stoper kojeg nitko ni nije smatrao nekom velikom klasom; Perišić se totalno pogubio u svojoj neracionalnosti, a ionako nije pokazao da ima klasu da bi u ovakoj Borussiji bio neki bitniji faktor; Leitner - vidi pod Perišić.Lokos19 je napisao/la:Cuj prodan jedan? Götze, Santana, Perisic, Leitner... a dovedeni Miki, Soke, Auba i Sahin... uz to Hofman mijenja Lea..
To je sad tvoja licna procjena. Za mene nije bacanje para nego INVESTICIJA u jaci roster cime bi rijesili 2 problema. Prvi veca konkurencija (nebi niko bio 5 opcija, nego 2 ili 3 na vise pozicija). Drugi znak igracima da nema kalkulisanja sa bvbeom oko ugovora.Blaszczykowski je napisao/la:To bi bilo bacanje novca. Zašto davati toliku lovu za nekoga tko ti je 5. opcija na OM? Ali i neovisno o tome, mislim da bi uprava promptno reagirala kad bi se ukazala šansa da dovedemo de Bruynea ili vratimo Kagawu.Lokos19 je napisao/la:Jos po jednog polovnog dokazanog ili talentovanog perspektivnog univerzalca u ofanzivi i defanzivi (bek). Investicija do nekih 20-25 miliona. Igraci tipa pomenutih Eriksena, Boatenga, ... Svaka cast Duksu i Durmu, ali sa njima tapkamo u mjestu.
U biti, mene osobno zaboli ona stvar jel 15, 25 ili 35. Pogotovo jer tu razliku nisu radili na mečevima s nama, već na našoj nezainteresiranosti u BL.Lokos19 je napisao/la: Statistika je jedno a nagadjanja drugo.
Zasto se niko neupita zasto se buy€rn odvojio tako rano? Zasto 25 poena razlike?.
Pa malo ih je da u istoj sezoni osvoje i CL i domaće prvenstvo, a pogotovo među onima našeg ranga (znači među klubovima koji nisu sam vrh vrhova).Lokos19 je napisao/la: Mozes ti hvalit ekipu koliko hoces i smatrat je najboljom, ali je statisticki dokazano da se nemozemo kvalitetno boriti istovremeno u 3 takmicenja, i to do kraja. Takodje i u CL nam je islo na ruku jer smo naletali na jake protivnike gdje smo bili outsideri pa nasa taktika na kontre sjela ko budali samar, dok prije toga nemozemo marsej i olimpjakos da dobijemo..
Uvijek fali nešto. Nismo mi PSG da kupimo igrača za 150m, a nemamo ni zvučnost recimo jednog ManU-a da otimamo ovim bogatijima i većima igrače uz ponuđene jednake uvjete.Lokos19 je napisao/la: Fali nam ta sirina i kvalitetne alternative. Ove sezone je ipak dosta bolje na spram prosle, ali za moj pojam jos nedovoljno, fali jos 10-20%..
Manje je bitno pošto u datim sezonama ni Lucas ni Schibi nisu imali neku bitnu ulogu. Trio nije bio moguć pošto mi nikako ne možemo financijski parirati klubovima u koje su ovi otišli, a koji još k tome imaju i jaču reputaciju od nas.Lokos19 je napisao/la: Kako manje bitni? Pa klupa i jaka interna konkurencija ti donosi titule. Dok je bilo Panter vs. Leva i Kagawa vs. Götze i osvajali smo. Gündogan odigro bolje od Sahina? Izbor za igraca sezona ipak govori nesto drugo. Trio je bio moguc da je fatzke ponudio dovoljno love NA VRIJEME a ne gledo da prodje max jeftino!.
Lokos19 je napisao/la: Da skratimo. Klopp bi i sa i bez uprave napravio isti poso..
Za mene je ovo veći uspjeh od osvajanja BL, jer u CL smo završili ispred mase top klubova, što sa BL nije slučaj. A samim spominjanjem Valencije negiraš svoju tezu o zaboravnosti njenih finala.Lokos19 je napisao/la: Za mene i nije neki uspjeh dugorocno gledano. Nista sta mozes okacit na vizitku. Za 2,3 godine nece se niko ni sjecat, kao sto je i sa Valenciom. Za razliku od mnogih za mene prosla sezona nije bila uspjesna..
Ne. Samo kažem da sada osvajamo raju igrom i načinom na koji smo došli do vrha, što tada nije bio slučaj.Lokos19 je napisao/la: Ok, tebi do simpaticnosti. Kontam. Samo toliko, pomenuti igraci su simbol najuspjesnijeg perioda u istoriji kluba..
Pa ne vidim neku prijeku potrebu za dodatnim ulaganjem pošto za skoro sve pozicije imamo bar 2 kvalitetna rješenja. Možda bi nam dobro došao jedino solidan back up za lijevog beka, ali pošto je Schmelle Čelični čovjek ni to nije pod muss.Lokos19 je napisao/la: Lani kasirali oko 20m, ovo ljeto 50m. Znaci saberi, oduzmi, pomnozi, procijedi... na kraju NULA investicija u nadogradnju/napredak
Fakat neznam u cemu je umjece potrosit 50 miliona, kad u isto vrijeme zaradim DODATNO 50 miliona sa prodajom igraca..
Ballack je u trenutku odlaska bio najbolji Bayernov igrač, a Brazzo i Robi su bili standardni prvotimci. Svi oni su otišli u velikane svjetskog nogometa i u njima odigrali nekoliko vrhunskih sezona.Lokos19 je napisao/la: Eh sad si ga uprsko. Poredis "rentnere" na zalasku karijere sa buducim zvijezdama svjetskog fudbala. Zar stvarno mislis da Real, Barca i co. nisu ozbiljno grizli za riberijom, lahmom i svajnijem?.
Nema nikakvog jamstva da neće. Lewa je jednostavno igrač kojeg ne bi zadržali koliko mu got nudili i to je to. A da mu se recimo prošlo ljeto nudio puno bolji ugovor, opet bi bila graja šta se bacaju pare na njega.Lokos19 je napisao/la: Jeste momentalno iracionalno, ali na duge staze itekako korisno. Jednom se mora po'est goffno. Bolje sad jedno, nego svake godine po dva. Zar ti sad ozbiljno mislis da ce Gündogan produzit ugovor ili Reus ispustit klauzulu posle ovog sa levatom? Pa zasto bi, nisu budale. Kao sto kazes fudbal je biznis, nema tu ljubavi ni prema klubu ni prema treneru niti prema saigracima..
Lewatu je povišena plaća za dikoji milijun, a za pravu zamjenu treba nekoliko desetaka milijuna i plaća barem jednaka ovoj povećanoj Lewinoj. Što se tiče dizanja plaća, one se dižu, ali ne divlje, već racionalno. Moraš shvatiti da smo mi klub koji financijski strašno ovisi o postignutom rezultatu, a to znači da je svako drastično dizanje plaća ogroman rizik za klub u cjelini.Lokos19 je napisao/la: U slucaju da se proda levat naravno da bi doveo zamjenu, za iste pare napr. Kvalitet. Taj napadac bi vise kostao, ali evo i ovako se levatu daje povisica. Kako god mi moramo dizati plate ako mislimo ozbiljno konkurirat za bilo kakvu titulu. Vremena underdoga i osvajanja za baksis i na foru je proslo..
Ne vidim čemu panika kad liku ugovor ističe tek za 2g. Ko će znati šta će se do tada sve desiti.Lokos19 je napisao/la: Pa kad se postavis da nijedan igrac nije nezamjenjiv onda ti jest isplativije jer vec imas alternativu koja ce priblizno 1:1 zamijenit istog, a istovremeno igrac zna da nema zajebancije i da je klub iznad njega..
Svaki klub ima par igrača koje je teško/nemoguće zamijeniti. Ako je takva stvar i kod najvećih, ne vidim zašto bi mi trebali biti iznimka.Lokos19 je napisao/la: Pomenuti igraci su samo kao primjer po nekoj licnoj preferenci, inace pricam o principu. Mesija nemozes navodit kao primjer jer za istog nema zamjene na ovom dunjaluku. Mada i pored takvog vanzemaljca opet dovedose i neymara, zasto li hebemu... Takodje umjsto Riba igra gece, roben, müller, umjesto svajnija kroos, tiago, martinez, ... (da neznas izabrat).
Kako nismo bolji u širinu. Dovedena ova 3 odlična igrača + Sahin zimus, a otišao Goetze i 3 obične rezerve. Plus kao bonus imamo Hoffmana koji se svakim nastupom pokazuje kao pravi igrač.Lokos19 je napisao/la: Pa rekao sam ti, kvalitetno jesmo bolji, stim da smo uzeli vise love u ruke sto opet potvrdjuje moju teoriju, ali u sirini nismo bolji. Zamjene 1 za 1. U globalnom taktickom planu smo na istom..
A Eriksen bi bio prezadovoljan time da bude 2. ili 3. opcija.Lokos19 je napisao/la: To je sad tvoja licna procjena. Za mene nije bacanje para nego INVESTICIJA u jaci roster cime bi rijesili 2 problema. Prvi veca konkurencija (nebi niko bio 5 opcija, nego 2 ili 3 na vise pozicija). Drugi znak igracima da nema kalkulisanja sa bvbeom oko ugovora.
Dok je likova sklonih samozavaravanju (jedna od gorih i destruktivnijih osobina), ponavljat cu.Blaszczykowski je napisao/la:Evo nam minimozga sa jedinom pričom koju zna ispričati - o nesposobnoj upravi BVB-a.Prije će BIH postati uređena ko Švicarska nego taj napisati nešto drugo od ove mantre što je ponavlja ko papagaj.
I meniTweeds_10 je napisao/la:Nije da @valencia nije upravu, ali mi presmjesno svako ovo reagovanje @blazikovskog .![]()
![]()
Masu bodova smo prosuli na pocetku sezone i stime sami sebi zapecatili sezonu, jel to znaci nezainteresiranost od pocetka? Zasto? Zato sto nije bilo alternative koja puse za vratom pa se ulazilo nonsalantno u ligaske utakmice.Blaszczykowski je napisao/la:U biti, mene osobno zaboli ona stvar jel 15, 25 ili 35. Pogotovo jer tu razliku nisu radili na mečevima s nama, već na našoj nezainteresiranosti u BL.Lokos19 je napisao/la: Statistika je jedno a nagadjanja drugo.
Zasto se niko neupita zasto se buy€rn odvojio tako rano? Zasto 25 poena razlike?.
Pa i netrazi se double ili triple nego da na svakoj utakmici, dali to bio real ili augsburg, prsti. A ne da se u pojedinim utakmicama igra kalkulisanjem i sa 90% ili da na kraju sezone ostajemo bez daha kao u finalu jer igraci jednostavno nemogu odigrati toliki broj utakmica na top-levelu.Blaszczykowski je napisao/la:Pa malo ih je da u istoj sezoni osvoje i CL i domaće prvenstvo, a pogotovo među onima našeg ranga (znači među klubovima koji nisu sam vrh vrhova).Lokos19 je napisao/la: Mozes ti hvalit ekipu koliko hoces i smatrat je najboljom, ali je statisticki dokazano da se nemozemo kvalitetno boriti istovremeno u 3 takmicenja, i to do kraja. Takodje i u CL nam je islo na ruku jer smo naletali na jake protivnike gdje smo bili outsideri pa nasa taktika na kontre sjela ko budali samar, dok prije toga nemozemo marsej i olimpjakos da dobijemo..
Nisam to ni rekao.Blaszczykowski je napisao/la:Uvijek fali nešto. Nismo mi PSG da kupimo igrača za 150m, a nemamo ni zvučnost recimo jednog ManU-a da otimamo ovim bogatijima i većima igrače uz ponuđene jednake uvjete.Lokos19 je napisao/la: Fali nam ta sirina i kvalitetne alternative. Ove sezone je ipak dosta bolje na spram prosle, ali za moj pojam jos nedovoljno, fali jos 10-20%..
Nije bitna uloga biti prvi napadac ekipe?Blaszczykowski je napisao/la:Manje je bitno pošto u datim sezonama ni Lucas ni Schibi nisu imali neku bitnu ulogu. Trio nije bio moguć pošto mi nikako ne možemo financijski parirati klubovima u koje su ovi otišli, a koji još k tome imaju i jaču reputaciju od nas.Lokos19 je napisao/la: Kako manje bitni? Pa klupa i jaka interna konkurencija ti donosi titule. Dok je bilo Panter vs. Leva i Kagawa vs. Götze i osvajali smo. Gündogan odigro bolje od Sahina? Izbor za igraca sezona ipak govori nesto drugo. Trio je bio moguc da je fatzke ponudio dovoljno love NA VRIJEME a ne gledo da prodje max jeftino!.
Blaszczykowski je napisao/la:Lokos19 je napisao/la: Da skratimo. Klopp bi i sa i bez uprave napravio isti poso..![]()
Licne preference. Meni je BL uvjek ispred svih ostalih takmicenja. Zavrsili ispred mase top klubova koji su se medjusobno pokrkali tebi sopstveni uspjeh? Valencija i jest u sjecanju u negativnom smislu.Blaszczykowski je napisao/la:Za mene je ovo veći uspjeh od osvajanja BL, jer u CL smo završili ispred mase top klubova, što sa BL nije slučaj. A samim spominjanjem Valencije negiraš svoju tezu o zaboravnosti njenih finala.Lokos19 je napisao/la: Za mene i nije neki uspjeh dugorocno gledano. Nista sta mozes okacit na vizitku. Za 2,3 godine nece se niko ni sjecat, kao sto je i sa Valenciom. Za razliku od mnogih za mene prosla sezona nije bila uspjesna..
Ok. Istina.Blaszczykowski je napisao/la:Ne. Samo kažem da sada osvajamo raju igrom i načinom na koji smo došli do vrha, što tada nije bio slučaj.Lokos19 je napisao/la: Ok, tebi do simpaticnosti. Kontam. Samo toliko, pomenuti igraci su simbol najuspjesnijeg perioda u istoriji kluba..
Pa zavisi kako gledas na klub. Dali samo kratkorocno ili na 2,3 godine unaprijed.Blaszczykowski je napisao/la:Pa ne vidim neku prijeku potrebu za dodatnim ulaganjem pošto za skoro sve pozicije imamo bar 2 kvalitetna rješenja. Možda bi nam dobro došao jedino solidan back up za lijevog beka, ali pošto je Schmelle Čelični čovjek ni to nije pod muss.Lokos19 je napisao/la: Lani kasirali oko 20m, ovo ljeto 50m. Znaci saberi, oduzmi, pomnozi, procijedi... na kraju NULA investicija u nadogradnju/napredak
Fakat neznam u cemu je umjece potrosit 50 miliona, kad u isto vrijeme zaradim DODATNO 50 miliona sa prodajom igraca..
Ponavljam. Jedni na zalasku karijere, 30godisnjaci, a drugi potencijali i talenti kojima ce vrijednost jos rasti.Blaszczykowski je napisao/la:Ballack je u trenutku odlaska bio najbolji Bayernov igrač, a Brazzo i Robi su bili standardni prvotimci. Svi oni su otišli u velikane svjetskog nogometa i u njima odigrali nekoliko vrhunskih sezona.Lokos19 je napisao/la: Eh sad si ga uprsko. Poredis "rentnere" na zalasku karijere sa buducim zvijezdama svjetskog fudbala. Zar stvarno mislis da Real, Barca i co. nisu ozbiljno grizli za riberijom, lahmom i svajnijem?.
Od mene nebiBlaszczykowski je napisao/la:Nema nikakvog jamstva da neće. Lewa je jednostavno igrač kojeg ne bi zadržali koliko mu got nudili i to je to. A da mu se recimo prošlo ljeto nudio puno bolji ugovor, opet bi bila graja šta se bacaju pare na njega.Lokos19 je napisao/la: Jeste momentalno iracionalno, ali na duge staze itekako korisno. Jednom se mora po'est goffno. Bolje sad jedno, nego svake godine po dva. Zar ti sad ozbiljno mislis da ce Gündogan produzit ugovor ili Reus ispustit klauzulu posle ovog sa levatom? Pa zasto bi, nisu budale. Kao sto kazes fudbal je biznis, nema tu ljubavi ni prema klubu ni prema treneru niti prema saigracima..
Pa ako kasiras i za levata nekoliko desetaka milijuna nevidim gdje je problem?Blaszczykowski je napisao/la:Lewatu je povišena plaća za dikoji milijun, a za pravu zamjenu treba nekoliko desetaka milijuna i plaća barem jednaka ovoj povećanoj Lewinoj. Što se tiče dizanja plaća, one se dižu, ali ne divlje, već racionalno. Moraš shvatiti da smo mi klub koji financijski strašno ovisi o postignutom rezultatu, a to znači da je svako drastično dizanje plaća ogroman rizik za klub u cjelini.Lokos19 je napisao/la: U slucaju da se proda levat naravno da bi doveo zamjenu, za iste pare napr. Kvalitet. Taj napadac bi vise kostao, ali evo i ovako se levatu daje povisica. Kako god mi moramo dizati plate ako mislimo ozbiljno konkurirat za bilo kakvu titulu. Vremena underdoga i osvajanja za baksis i na foru je proslo..
Upravo sam rekao suprotno i naveo konkretne primjere.Blaszczykowski je napisao/la:Svaki klub ima par igrača koje je teško/nemoguće zamijeniti. Ako je takva stvar i kod najvećih, ne vidim zašto bi mi trebali biti iznimka.Lokos19 je napisao/la: Pomenuti igraci su samo kao primjer po nekoj licnoj preferenci, inace pricam o principu. Mesija nemozes navodit kao primjer jer za istog nema zamjene na ovom dunjaluku. Mada i pored takvog vanzemaljca opet dovedose i neymara, zasto li hebemu... Takodje umjsto Riba igra gece, roben, müller, umjesto svajnija kroos, tiago, martinez, ... (da neznas izabrat).
Pa nismo. Ako si imo 16 dobrih igraca i sad opet imas 16 gdje ju tu veca sirina?Blaszczykowski je napisao/la:Kako nismo bolji u širinu. Dovedena ova 3 odlična igrača + Sahin zimus, a otišao Goetze i 3 obične rezerve. Plus kao bonus imamo Hoffmana koji se svakim nastupom pokazuje kao pravi igrač.Lokos19 je napisao/la: Pa rekao sam ti, kvalitetno jesmo bolji, stim da smo uzeli vise love u ruke sto opet potvrdjuje moju teoriju, ali u sirini nismo bolji. Zamjene 1 za 1. U globalnom taktickom planu smo na istom..
A zasto nebi dosao kao prva opcija. Pa nek se krvi sa konkurentima za svoje mjesto pod suncem. Zasto Gündogan ili Levat MORAJU biti prva opcija iako klub gledaju samo kao prolaznu stanicu.Blaszczykowski je napisao/la:A Eriksen bi bio prezadovoljan time da bude 2. ili 3. opcija.Lokos19 je napisao/la: To je sad tvoja licna procjena. Za mene nije bacanje para nego INVESTICIJA u jaci roster cime bi rijesili 2 problema. Prvi veca konkurencija (nebi niko bio 5 opcija, nego 2 ili 3 na vise pozicija). Drugi znak igracima da nema kalkulisanja sa bvbeom oko ugovora.Što se tiče ugovora, oko njih će se uvijek kalkulirati gdje got postoji više strana čiji su interesi u koliziji, a ugovori igrač-klub su upravo takvi.
Dragi Adnane, kako drugi klubovi?adnan24 je napisao/la:@valencia
Povrsno gledano ima ta tvoja prica osnovu ali 100x smo ovdje pisali razloge klauzula zbog kojih su igraci odlazili...tu se vidi da stvari i nisu tako jednostavne kako izgledaju.
S druge strane evo sad imamo slucaj Gundogan...sta je to po tebi najbolje rjesenje ?-da mu se stavi pistolj na glavu i natjera da produzi do "2027".-e godine ? Ili da ga prodamo sad na ljeto pa sljedece dvije sezone igramo na toj poziciji sa igracem slabijim za klasu od njega ?
Mogul ja? Mogul ja?adnan24 je napisao/la:S druge strane evo sad imamo slucaj Gundogan...sta je to po tebi najbolje rjesenje ?-da mu se stavi pistolj na glavu i natjera da produzi do "2027".-e godine ? Ili da ga prodamo sad na ljeto pa sljedece dvije sezone igramo na toj poziciji sa igracem slabijim za klasu od njega ?
W: "Hvala Illy, mozes ic nazad na trenig i usput reci Reusu da ga trebam."
Je li bolje stagnirati jednu ili narednih 10 - 20 - 30 godina?moustapha je napisao/la:Znaci, ukoliko sam dobro upratio, Gundogan ima jos dvije godine ugovora, a vec sada se upravi pripisuje greska zato sto ne produzava. Jasno da postoji bojazan da on nastavi stopama prethodnika, ali isto tako, rano je donositi zakljucke.
Kada bi preselili Lewandowskog i Gundogana na klupu u nadi da ce ih primorati da produze ugovore, onda bi to radili na stetu rezultata. A ne treba zaboraviti da je Dortmunt zadnjih godina ostvario dobre rezultate.
Ne znam, nekako mi se cini da se ove neke greske Dortmundove uprave stavljaju na kvadrat, na kub, a pritom se izostavljaju svi ostali faktori.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.