U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

zizu1991
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la zizu1991 » 17 avg 2013, 13:22

Očigledno je da su privlačan protivnik, pa zato nemaju ponuda. :ugeek:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 17 avg 2013, 13:40

jos samo da A repka ugovori tekmu sa iranom, i svi zadovoljni :D
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 avg 2013, 13:52

Pa nema ekonomske računice vodati djecu po svijetu ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 17 avg 2013, 14:05

a da svijet dodje nama ? bar onaj slabiji dio svijeta tipa moldavija, madjarska, bugarska ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 17 avg 2013, 14:58

Atajic na klupi Celtica protiv Aberdena.Trenutno vode 1:0,ako zabiju jos 1 gol,mozda i on dobije priliku do kraja.Trenutno je 68 minuta susreta
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 18 avg 2013, 01:24

Papastathopoulos je napisao/la:znaju li ovi nasi omladinci i s kim drugim odgrati prijateljski mec osim s makedonijom, crnom gorom i srbijom ?

Tako ti je svugdje u svijetu, Skandinavci non stop igraju jedni s drugima, zemlje bivseg sovjetskog saveza isto tako..

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 18 avg 2013, 03:09

provlaci se tekst u slobodnoj bosni o navodnim parama koje su trazene za onog iz viktorije plzen da bi bio pozvan..

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 18 avg 2013, 04:11

Kako je u stvari došlo do realizacije ovog projekta na području Skandinavije?

- I ja i gospodin Nalić smo ranije izrazili želju čelnicima N/FS-a da pomognemo ukoliko bi došlo do realizacije jednog ovakvog projekta. Gospodin Murat Jaha, koordinator za omladinski fudbal u N/FS BiH nas je spojio i iako se nismo ranije poznavali moram istaći da je naša saradnja bila na vrhunskom nivou i da mi je bila velika čast raditi sa takvim profesionalcem kao što je to gospodin Nalić. (Ismet Tursić)

Ovaj projekat je doveden do same realizacije praktično bez budžeta, tako da je posao skautiranja igrača iz cijele Skandinavije, koja je svojom površinom velika poput tri bivše Jugoslavije, uistinu bio težak i zahtjevan zadatak.

- Gospodin Turšić i ja smo unatoč svim problemima imali odličan uvid u potencijal koji se nalazi u regionu Skandinavije i u više navrata smo uspjeli uživo gledati naše potencijalne kandidate na zvaničnim utakmicama. Moramo istaći kako su od velike pomoći bili i naši ljudi koji žive u Skandinaviji koji su davali preporuke iz mjesta koja su nam iz praktičnih razloga bila nedokučiva za skautiranje, te definitivno bez pomoći tih ljudi ova selekcija ne bi bila ovako kvalitetna kao što jeste. (Zlatan Nalić)

Selektiranje?

- Na prvobitnom spisku bilo je oko 130 imena da bi na koncu bio sveden na 75 imena, a zbog otkaza u petak je priliku da se pokažu dobilo njih 64. U principu svi pozvani igrači igraju na elitnim nivoima svojih zemalja. Postoji nekoliko iznimki gdje smo pozvali igrače koji su već kao omladinci izborili mjesta u svojim A timovima u drugim odnosno trećim ligama Skandinavije. Nažalost bilo je otkaza igrača, posebno iz danske lige, gdje su nam od ukupno 19 selektiranih igrača, samo dvojica potvrdila dolazak. Iz Norveške je to 4 od 11, iz Finske 2 od 5.

Finansiranje projekta?

Zahvaljujući našim prijateljima iz nogometnog kluba Mjällby AIF za koji nastupa i naš nesuđeni A-reprezentativac Jasmin Sudić, koji je po treći put podvrgnut operaciji križnih ligamenata, uspjeli smo troškove ovog projekta svesti na minimum. Može se slobodno reći da je vrijednost njihove pomoći iznosila najmanje 10 000 konvertibinih maraka, jer nismo morali plaćati korištenje terena, konferecione sale, svlačionica, a svim učesnicima kampa obezbjedili su bogat ručak i užinu. A ono što je najnevjerovatnije u cijeloj priči je to da je ekipa Mjällbyja taj dan trenirala na pomoćnom terenu, iako su imali zakazan trening na glavnom stadionu. Pomjerili su se radi naših momaka i zaista nemam dovoljno riječi kojima bih istakao zahvalnost prema ovim divnim ljudima iz ovog malog kluba.

Osim Mjällbyja, svoj doprinos su dali i AMnet AB, http://www.trust-united.com" onclick="window.open(this.href);return false; i http://www.nogolopta.com" onclick="window.open(this.href);return false;, te nekoliko privatnih donatora koji su željeli ostati anonimni. a koji su nam pomogli pri izradi informativnog lista, nabavke poklon-majica za sve učesnike kampa, te ostalih troškova koji prate jedan ovako veliki zahvat te im se ovim putem u ime učesnika kampa zahvaljujemo. Takodjer treba spomenuti da je N/FS BiH svu opremu za utakmice poklonio igračima.

Honorar
Kontakt:

Post Postao/la Honorar » 18 avg 2013, 04:14

Zeljkovic, Terzic, Hamzic, Jurisic na golu, Nalic, Alic, Hamzagic i Hadzikadunic su bili bolji od ostalih kod ovih mladjih.

Od starijih Tomas, Agelius, Kadric se pokazao kao strasno brzo krilo, Malovic je bio dobar, Aljic, Lipovac, Fazlagic i Dragan Maksimovic.
Ocekivalo se vise od Vukojevica koji je ujedno bio mozda i najzvucnije ime ovog kampa ali nije pokazao sve sto zna.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 19 avg 2013, 23:34

kralj_je_mrtav je napisao/la:A, zar ovog Karacica i Malkocevica jos nisu otjerali. Pa ssta cekaju vise koju pm.
Citao sam negdje za Karacica, da su ga neki clanovi IO podrzali i da je zato zadrzao posao. Sramota.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 avg 2013, 23:38

Cartman je napisao/la:
kralj_je_mrtav je napisao/la:A, zar ovog Karacica i Malkocevica jos nisu otjerali. Pa ssta cekaju vise koju pm.
Citao sam negdje za Karacica, da su ga neki clanovi IO podrzali i da je zato zadrzao posao. Sramota.
Kod Kuracica isto njesra k'o i sa Markovicem iz rukometne repke.
Syebase sve sto syebalo nije i opet imaju podrsku ...od unesca:lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 20 avg 2013, 08:36

Ismet Tursic zv.Ventola ( zar to nije jedan od osnivaca i vodja BHF-a) :? :?
ako mislimo na istog...
>>No body likes us but we dont care<<

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 20 avg 2013, 09:18

...
Zadnja izmjena: D€LUX, dana/u 20 avg 2013, 11:04, ukupno mijenjano 1 put.
>>No body likes us but we dont care<<

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 avg 2013, 09:38

harishp je napisao/la:
Cartman je napisao/la:
Kod Kuracica isto njesra k'o i sa Markovicem iz rukometne repke.
Syebase sve sto syebalo nije i opet imaju podrsku ...od unesca:lol:
šta je konkretno sjebao? Što na ovom zadnjem prvenstvu BiH u skupini sa sigurno mnogo jačim od nje same, Austrijom, Francuskom i Švedskom, nije ostvario niti jednu pobjedu ili?

ili što nije ostvario bod?
odakle ti znaš koji su ciljevi bili postavljeni pošto je prije nekog vremena sam ulazak u elitnu skupinu bio pojam!
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 20 avg 2013, 11:02

Ma Karacic je mnogo bolji trener nego Malkocevic i ako cemo suditi po rezultatima, logicno je da Malkocevic prvi dobije nogu, ali nasi ljudi u savezu valjda znaju koje su nase mogucnosti i shodno time ocjenjuju rezultate nasih trenera. Ja bih volio kad bi mi ucestovali na svim zavrsnicama mladjih kategorija, ali to nije moguce.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 avg 2013, 11:04

mrsic07 je napisao/la:Ma Karacic je mnogo bolji trener nego Malkocevic i ako cemo suditi po rezultatima, logicno je da Malkocevic prvi dobije nogu, ali nasi ljudi u savezu valjda znaju koje su nase mogucnosti i shodno time ocjenjuju rezultate nasih trenera. Ja bih volio kad bi mi ucestovali na svim zavrsnicama mladjih kategorija, ali to nije moguce.
naravno da je moguće ali treba rada rada rada rada rada godinama da se stekne takvo nešto..a ne preko noći kako bi pojedini ovdje htjeli...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 avg 2013, 11:18

Nije ti to bolan do selektora, pogledaj tko i gdje sve radi s tim igracima i kako u ovoj drzavi, i onda kad dodje tu trebao bi biti na razini ozbiljnih drzava gdje postoji sustavni rad i pravi uvjeti za mlade vec godinama, da ne kazem desetljecima? Druga je stvar sto ovdje ljudi zamisljaju da je BiH nekakva nogometna velesila zato sto A reprezentacija konacno gura da valja, a zaboravljaju dereliktno stanje na nogometnim terenima u BiH, apsolutno siromastvo, nepostojeci obrazovani i kvalitetni trenerski kadar u omladinskim pogonima klubova (ako ga uopce imaju, a da na nesto lici tj.).
Niste u stanju u perspektivu staviti neke stvari ljudi.
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 20 avg 2013, 12:50

Haj dobro. U pravu si, vidim da ''znas'' kako to sve funkcionira.
Bas bi volio Mourinha vidjeti ovdje kako bi se snasao kad bi ga svatko za rukav vukao i govorio o svojim rodjacima, teticima, p.ickama m.aterinama koji igraju žnj njemacku ligu, ali su ''pravo talentovani'', ili trpio pitanja ''sto ovaj moze, a onaj ne moze'', itd., itd., a jos vise bi mu volio vidjeti facu kad vidi gdje sve ti omladinci treniraju u ''velikim klubovima'' ove drzave i pod kakvim vodstvom, a kakve pak s druge strane ocekuju rezultate i uspjehe ljudi koji zive u 81oj.

Toliko.
...Život za Široki...

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 20 avg 2013, 13:01

kralj_je_mrtav je napisao/la:
ŠB_Fidelis je napisao/la:Nije ti to bolan do selektora, pogledaj tko i gdje sve radi s tim igracima i kako u ovoj drzavi, i onda kad dodje tu trebao bi biti na razini ozbiljnih drzava gdje postoji sustavni rad i pravi uvjeti za mlade vec godinama, da ne kazem desetljecima? Druga je stvar sto ovdje ljudi zamisljaju da je BiH nekakva nogometna velesila zato sto A reprezentacija konacno gura da valja, a zaboravljaju dereliktno stanje na nogometnim terenima u BiH, apsolutno siromastvo, nepostojeci obrazovani i kvalitetni trenerski kadar u omladinskim pogonima klubova (ako ga uopce imaju, a da na nesto lici tj.).
Niste u stanju u perspektivu staviti neke stvari ljudi.
Kod nas nista nije do selektora, uvijek se pokusavamo vaditi na nekog ili nesto. A, zamisljam sta biste ovdje pisali da se kojim slucajem negdje plasiramo, sto je realno, sa ovom dvojicom strucnjaka, neizvodljivo. Niko tada ne bi spominjao sustavan rad, lose trenere u klubovima, lose terene i slicno. Naprotiv, ove trenerske analfabete bi se dizale u nebesa. Cuj nije do selektora, eto do mene i do tebe je. Prosle godine prijatelj moj iz Njemačke dosao u rodnu grudu s porodicom. Igrom slucaja ima sina koja se bavi nogometom ili fudbalom. Kazu u Njemackoj veliki talenat, tako kazu. I nekako se premunta jedan strucnjak od ove dvojice da malog na mini pripremama (upravo tad bile) provjeri. Sta se desi? Svi odusevljeni malim, dobija poziv za kvalifikacije sto posto. No, posredstvom pomocnog trenera nakon par dana trazi strucnjak da ga ovaj moj prijatelj nazove. On to i uradi i ovaj mu preko zice kaze treba zahvalnica. On ne konta jadan, zove mene i pita sta je zahvalnica. Kazem mu šuške, ojri brate, a on Švabo, nece ni da cuje. Moje iskustvo, nije brijacnica. Nije do selektora, do mene je i do tebe.
i od mog rođaka rođak ekstra talent, nema šta..ali razvaljuje ali nitko ne vidi njegov potencijal tamo u njemackoj, najbolji je u svojoj ekipi kaze rođak od rođaka ali neće da ga zovu u bh reprezentaciju..a za hrvatski ili srbiju ne zeli igrat jer kaze srce vuce za bh..

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 avg 2013, 21:10

Danas je u Skoplju „U-19“ reprezentacija BiH odigrala neriješeno 2:2 sa odgovarajućom selekcijom Makedonije. Golove za naš tim postigli su Vanja Zekić i Mirko Marić.
Kadeti odigrali 0-0
Jeko ovaj ?
DRUG NEBI TI PUNCA

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bordocrveni, DzemoSmjecanin, Google Adsense [Bot], Kaunas i 29 gostiju.