Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Volvic
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Volvic » 18 avg 2013, 14:07

Consigliere je napisao/la:Sve je ovo dio Acine taktike zbunjivanja protivnika ;)

jest malo morgen. :mrgreen:

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 18 avg 2013, 14:52

Definitivno treba srediti neke stvari,ali ja cu samo reci da smo duplo gori u pripremama bili pred prosli euro,pa smo na euru izuzev finske sasvim dobeo igrali.
Ova ekipa ako hoce,moze igrati,ali ocito ritam utakmica igra svoje,I slovenija I rusi igrali jak turnir u bg,a prihe toga imali po nekoliko pripremnih tekmi.
Niko me ne moze ubijedit da ova ekipa ne moze,ocito je samo problem u njihovim glavama.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 18 avg 2013, 15:00

Svi veliki igraci su egoisticni, inace nikad ne bi dosli tu gdje jesu. Its a fact.

I ovdje je bio egoistican i sebican:

slika

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 18 avg 2013, 15:09

pa naravno , o tome sam vec i pricao profesionalci imaju ego...ali ima ga i ostalih 11 igraca pored Mirze, i onda njima krivo sto je sva paznja na njemu i desava se ovo...

ovo nije tenis da Mirza moze sam, kosarka je kolektivni sport i nek on 50 zabije, da je Dzordan ako ga ostali sabotiraju u odbrani nema od nas nista. Poenta je da pojedini igraci iz nekog razloga ne vole Mirzu i to se vidi po njihovom ucinku..jesu oni skupina prosjecnih igraca ali ni oni nisu ovoliko losi koliko se trenutno prezentuju, znaci da ima tu istine da je narusena hemija...razlog zasto oni ne vole Mirzu mi ne znamo i mozemo da nagadjamo, ljubomora, zavist, njegov ego itd itd.."Insajderska"( joj kako ovo retardirano zvuci al jbg nema druge rijeci :D ) info koju ja imam kaze da ga pojedinci ne vole jer je razmazen, samo mu se ugadja , sve zeli on, na treningu samo on puca itd itd. koliko je to tacno ne znam ni ja, izvor je relativno povjerljiv ali cinjenica je da nesto ne stima i da OSTATAK tima nece da igra kako moze iz nekog razloga...mi mozemo da nagadjamo sta je to, naravno nisu oni igraci za prvaka evrope ali nisu ni ovoliko losi koliko trenutno djeluju.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

NG1
Kontakt:

Post Postao/la NG1 » 18 avg 2013, 15:11

kako to da sada nakon poraza, razloge u losoj igri trazimo u tome sto smo kasnije poceli pripreme u odnosu na ostale ekipe,a na pocetku bilo,ma nmvz sto pocinjemo kasnije,bice to sve ok :?

nadam se da cemo do Eurobasketa posloziti kockice...

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 18 avg 2013, 15:15

biskitt je napisao/la:Svi veliki igraci su egoisticni, inace nikad ne bi dosli tu gdje jesu. Its a fact.

I ovdje je bio egoistican i sebican:

slika
ma ja sam je pobjedio on Hrvatsku nije imao ni Domerkanta ni Ikonica ni Bajramovica ni Vasiljevica ........
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

biskitt
Kontakt:

Post Postao/la biskitt » 18 avg 2013, 15:50

@MT3 nisam rekao da moze sam, ali cinjenica je da je nas najbolji igrac i normalno je da ce on uzeti najvise suteva u igri. Pa i nekih nerezonskih, jer on tako igra, igrao je i prije 5-6 godina igra i sada.
Mislim da je istina negdje izmedju, Tele je zeljan lopte jer je malo igrao, ostali ga malo gledaju iz drugog ugla jer on je kao u NBA pa se sad preserava i onda to dovede do netrpeljivosti.

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 18 avg 2013, 15:54

Šta god imaju između sebe, neka to završe kako znaju i umiju. Nek' se i potuku ako treba... ali s tom tučom nek se i završi stvar. Uopšte me ne zanimaju detalji, ni ko je tu koga i zašto, niti smatram da to treba biti dio rasprave, običnu tu krivice ima na svim stranama svakako.

Ljudi su, nisu djeca. Završite to ko ljudi, i nemojte nas **** u zdrav mozak.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 18 avg 2013, 15:56

VanBasten je napisao/la:Šta god imaju između sebe, neka to završe kako znaju i umiju. Nek' se i potuku ako treba... ali s tom tučom nek se i završi stvar. Uopšte me ne zanimaju detalji, ni ko je tu koga i zašto, niti smatram da to treba biti dio rasprave, običnu tu krivice ima na svim stranama svakako.

Ljudi su, nisu djeca. Završite to ko ljudi, i nemojte nas **** u zdrav mozak.

Potpis :D :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 18 avg 2013, 19:51

Nego ljudi nemojmo bit gossip girls , svako ima svoje mane neka rade sta hoce van terena ali na terenu moraju i trebaju ostaviti srce. Kad je ovaj turnir u njemackoj kad pocinje ?

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 18 avg 2013, 21:04

grgr je napisao/la:Nego ljudi nemojmo bit gossip girls , svako ima svoje mane neka rade sta hoce van terena ali na terenu moraju i trebaju ostaviti srce. Kad je ovaj turnir u njemackoj kad pocinje ?
23. august BiH - Njemačka (Ulm)
24. august BiH - Grčka (Ulm)
25. august BiH - Makedonija (Ulm)
27. august BiH - Litvanija (Atina)
28. august BiH - Italija (Atina)
29. august BiH - Grčka (Atina)
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 avg 2013, 21:59

grgr je napisao/la:Nego ljudi nemojmo bit gossip girls , svako ima svoje mane neka rade sta hoce van terena ali na terenu moraju i trebaju ostaviti srce. Kad je ovaj turnir u njemackoj kad pocinje ?
mahaluse ili ti mahalci
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 avg 2013, 23:00

Teletovic ne zabranjuje Djedovicu,Zeki, pa ni ostalim igracima da budu bolji.

Inace mislim da ovo nije prava slika nase reprezentacije, nemoguce da ovakvi igraci budu toliko losi. Znamo da su bili dobri u Litvaniji.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 18 avg 2013, 23:13

emir79 je napisao/la:Teletovic ne zabranjuje Djedovicu,Zeki, pa ni ostalim igracima da budu bolji.

Inace mislim da ovo nije prava slika nase reprezentacije, nemoguce da ovakvi igraci budu toliko losi. Znamo da su bili dobri u Litvaniji.
a na pripremama smo po 50 razlike od francuza pusili :)

Igosss
Kontakt:

Post Postao/la Igosss » 18 avg 2013, 23:37

da se ne zaboravi >>> " onclick="window.open(this.href);return false;
Košarka je kompleksna nauka koju geniji čine toliko prostom da i "budale" misle da mogu da igraju na tom nivou!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 19 avg 2013, 20:32

Ovo sam kopirao sa drugog foruma...

Reprezentacija Bosne i Hercegovine

Reprezentaciji BiH je ovo osmo ucesce na EP (1993, 1997, 1999, 2001, 2003, 2005, 2011, 2013). Ekipa ce svoje utakmice igrati u Jesenicama, zajedno sa 3 bivse Ex-Yu drzave (Makedonija,Srbija, CG), te 2 Balticke zemlje (Letonija i Litvanija). Najvise utakmica odigrao je Gordon Firic (63), slede ga Samir Leric (61) (Koji je inace jos aktivan, igra ligu BiH) te Jasmin Hukic (53), mislim da i on jos uvek igra. Sto se tice liste strelaca, na prvom mestu je legenda Bosansko-Hercegovacke kosarke, Nenad - Neno Markovic, sa 840 koseva na 43 utakmice ( 19,5 po mecu), na drugom mestu vecite liste strelaca je trenutno Gordon Firic, a treci nekadasnji igrac Hemofarma, Jasmin Hukic. Od aktivnih igraca najbolji je Mirza Teletovic na cetvrtom mestu uz realne sanse da se probije do drugo, Nena tesko da neko moze stici.

Bosna i Hercegovina je reprezentacija koja ako joj je dan moze da pobedi bilo koju ekipu, al' i takodje da kiksa protiv bilo koga. Na proslom EP su tako skinuli skalp Hrvatskoj. Medjutim, sada nema vise Domerkanta, al' tu je novi naturalizovani Amer, Zack Wright, ili kako ga od miloste zovu Zekonja. Trener ekipe je Aca Trica, koji i ovde forsira igru na kos vise, kladionicarskim slengom receno, retko kada BiH ode u under, uglavnom su to utakmice na veliki broj poena. U kvalifikacijama nije ni mogao da forsira jaku odbranu jer je koristio 8 igraca u rotaciji, verujem da ce na EP to da izgleda dosta bolje.
U igri, sve se vrti oko Mirze Teletovica koji je jedina istinska zvezda ovog tima, igrac koji moze kada je u seriji da postigne i 40 poena, al' i da zakopa svoj tim. Aca Trica je pokazao da je spreman da rizikuje, tako da cemo sigurno gledati Mirzu kako se besomucno ispucava. Kosgeterski ucinak mozemo jos ocekivati od Djedovica koji takodje ima velika ovlastenja te od Kikanovica koji neretko bude dvocifren. Zek Rajt je zaduzen za sve ostalo, plej koji neretko ima vise od 10 skokova, 5-6 asistencija, al' muku muci sa sutem. Ostali su fizikalci, vecinom dobri suteri. Najveci problem je nedostatak kvalitetnog centra gde ekipa ne bi u potpunosti zavisila od suta, vec bi imali i poene iz reketa i sa niskog posta. Ocekivali su da ce zaigrati za njih Savovic i Kuzmic, al' na njihovu zalost ostace bez pomenutog dvojca.

Image

Glavni problem reprezentacije BiH nije neodazivanje igraca, vec njihovo igranje za druge selekcije, jer dosta igraca rodjenih na tlu BiH ne dozivljava tu zemlju kao svoju, vec se odlucuje da igra za susedne zemlje ili problem rodjenih u inostranstvu gde su retki oni koji se vrate da igraju za BiH. Iako situacija u klupskoj kosarci u BiH odavno nije bila gora, gde se gase nekada veliki centri poput Sarajeva ili Tuzle, dok Hercegovacki klubovi kao rasadnica visokih igraca imaju minornu ulogu. Kao i svagdje, i ovde politika igra bitnu ulogu, pa vodecu rec vode neki instant klubovi, od kojih jedan nema mladjih igraca, dok ih drugi proizvodi za Hrvatsku, al' sa druge strane nazire se svetla buducnost BiH kosarke. Pre svega zahvaljujuci OKK Spurs koji je postao vodeci kosarkaski tim u BiH, iako 2 ponajbolja igraca nece igrati za tim BiH (Salic, Nikolic). Situacija se znatno popravila, liga je organizovanija, sjajan posao radi i zvanicni sajt KS BiH, gde se mogu iskopati zaista fascinatni podaci

http://basket.ba/ksbih/bih/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Iako su treneri malo ili nikako placeni, ipak kosarka je popularnija nego pre 10ak godina, sve vise je kosarkaskih terena, sve vise privatnih klubova gde klinci uce prve kosarkaske korake, normalnije je da se i igrac srpske nacionalnosti odazove reprezentaciji, ranije su bili retkost (ovako iz glave, Markovic i Kovacevic).

Ipak ekipa koja u svojim redovima ima supertalentovane Buzu, Vrabca, Nurkica ne treba da strahuje za svoju buducnost. Oni koji se odazovu za reprezentaciju BiH ''ginu'' na parketu, krasi ih izrazen patriotizam i jak nacionalni naboj, kao i sve mlade drzave.

U odnosu na kvalifikacije bice jaci za Pasalica, Gordica, pa ce Wright moci da odigra nekad i manje od 40 minuta, zatim tu su oporavljeni Bavcic, te Stipanovic (od kog se ocekuje velika pomoc pod kosem) i jedan od najboljih strelaca ABA lige, Marko Sutalo. Nema nekih igraca koji su ranije bili standardni deo reprezentacije, poput Minje Milosevica ili Kenana Bajramovica.

Image

Image

Pripreme pocinju danas, 18.7.2013. Igraci su duzni da se jave na prozivku u Hotel "Hungarial" na Ilidži do 13.00 sati.

Teletovic tvrdi da ce biti spremni, iako nije imao zapazenu minutazu u NBA, pravda se cinjenicom da je 5-6 godina svoje karijere proveo kod najveceg tiranina medju trenerima Duska Ivanovica, te da je sigurno spreman za narednih 10-15 godina..
Teletovic ce se naknadno prikljuciti pripremama (pravilo o 35 dana) dok je Wright dobio slobodno zbog vencanja, tako da njih dvojicu ocekuju tek pocetkom avgusta na pripremama..

Spisak od 16 igraca :

Bosnia and Herzegovina preliminary squad for EuroBasket 2013: Zack Wright, Muhamed Pasalic, Filip Adamovic, Nihad Dedovic, Nemanja Gordic, Marko Sutalo, Ante Masic, Dalibor Persic Adin Vrabac, Mirza Teletovic, Edin Bavcic, Miralem Halilovic, Nedzad Sinanovic, Elmedin Kikanovic, Andrija Stipanovic and Jusuf Nurkic.

Ovaj poslednji, Nurkic nije duzan da se javi na pripreme vec su mu izasli u susret da radi na individualnom napretku i samo uslucaju otkaza nekog od centara bice pozvan.

Neki zanimljivi statisticki podaci :

Medjusobni dueli BiH sa ostalim reprezentacijama :

http://basket.ba/ksbih/userfiles/file/Z ... cijama.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine po kvalifikacionim ciklusima (seniori) :

http://basket.ba/ksbih/userfiles/file/Z ... skarci.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Seniori - ukupni broj nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine :

http://basket.ba/ksbih/userfiles/file/Z ... astupi.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Seniori - ukupna lista strijelaca za reprezentaciju Bosne i Hercegovine

http://basket.ba/ksbih/userfiles/file/Z ... skarci.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

wolfi
Kontakt:

Post Postao/la wolfi » 19 avg 2013, 22:36

Sve je ok..samo sto nije tacno da igokea nema omladinski pogon...ima cak i zenske sekcije gdje ima preko 40 cura i curica.
Sto se tice muskih selekcija imaju pjetlici,pioniri,kadeti i juniori,a radi se na projektu igokea 2 gdje bi igrali bolji juniori i igraci koji nemaju mjesta u 1. timu.
selekcija pjetlica,pionira i kadeta broji ukupno nesto vise od 150 djece koji su naravno rasporedjeni po uzrastu i takmice se u RS.
Juniora ima 15 koji kokurisu za tim,samo sto nisu toliko dobro kao sparsi,ali medju boljim u RS..
Od ove godine su se ozbiljnije bacili na omladinski pogon sto govori i cinjenica da su angazovali 2 trenera za juniore i buducu igokea 2.

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 20 avg 2013, 10:07

wolfi je napisao/la:Sve je ok..samo sto nije tacno da igokea nema omladinski pogon...
S obzirom na činjenicu da je ovaj kopirani tekst pisao jedan balavac koji iz dna duše mrzi Igokeu, čudo da nije još koješta izlupao.

Ono što me je zbunilo u ovom tekstu jeste što je napisano GORDON Firić, a ne Gordan. Još sam ponegdje na netu našao to Gordon, pa ne znam je li u pitanju greška ili neznanje autora, ili ima nešto što ja ne znam. Osim toga, negdje piše da je Firić rođen u Jajcu, a negdje da je rođen u Varešu, što naizgled nema veze jedno s drugim. Preko veze sam u Cipsu saznao da je u rođen u Varešu, ali vidim da ga Jajčani svojataju na puno portala ovog grada, pa ne znam šta je u pitanju.

Ako neko zna konkretnije, nek napiše, unaprijed hvala.

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 20 avg 2013, 14:26

Hoće li biti stream za ovaj turnir u Njemačkoj?

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 20 avg 2013, 14:55

armin je napisao/la:Hoće li biti stream za ovaj turnir u Njemačkoj?
Ma mora biti, mislim da ce cak i njemacka TV prenositi turnir taj.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.