DonCorleone je napisao/la:@tMovac
poce od utakmice sa Turskom u gostima do Portugala, Rahimic nije mogao pomoci na iskustvo, jer su nas te ekipe toliko u 16terac zgurali, da disati nismo mogli. Pored Misimovica i Medunjanina u vezi, Rahimic briljira iskustvom ali on je tako spor da on i ti navedeni igraci zajedno ne mogu vrsiti nikakav presing i nas defanzivni vezni red, pada u sekundama i protivnik se nalazi u nasem 16tercu, dje vatra gori. Francuska nas je u drugom poluvremenu na fizicku spremu dobila, neki ovde spominju Spahica kao glavnog krivca, ti likovi pojma nemaju, glavni uzrok padu je cinjenica da mi fizicki ne mozemo parirati najboljim ekipama, i tako ce biti i na Svjetskom kao da sada gledam. Zabicemo se u 16terac a protivnik ce stisnuti jer je DANASNJI FUDBAL 90 % SPREMA, a nas vezni red je sve samo ne spreman. Jedan igra u Kini, Rahimic uopste ne igra vec godinu dana, a Medunjanin u slabasnoj Turskoj. Mi imamo veliki problem u vezi, i nadam se da cemo sto prije naci pravog defanzivnog veznog, jer ovako necemo uspjeti nista na SP, ako dodemo do njega.
da, slazem se sa tobom, u potpunosti, pogotovo vezni red kojeg safet forsira misimovic-pjanic-medunjanin, ili sa njima rahimic / zahirovic. Definitivno mislim da nama treba defanzivni novi u nekom skroz novom licu, pitanje je samo mozemo li ga naci, eto taj Hadzic se spominje, ali ga ja nikad nisam gledao. Po meni, Salihovic treba naci svoje mjesto u sredini, nije mi jasna ni uloga Lulica koji je nekakvo krilo, a izbori li se Husejinovic za svoje mjesto u prvih 11 u Dinamu, u ligi prvaka/evropskoj ligi sasvim sigurno da i on zasluzuje mjesto u reprezentaciji, i naravno, tu imamo i Hajrovica. Ne mislim niti da je Susicu lahko, ima te igrace koji su do sada redovno bili na spisku, ima te nove koji se namecu, ali opet to sve treba uklopiti i iznaci najbolje rjesenje. Vremena do Slovacke je jako malo, i siguran sam da u tim utakmicama necemo vidjeti nista novo od taktike, niti novih igraca, sto je mozda i logicno jer u kvalifikacijama guramo jako dobro..