Safet Sušić - Pape

DonCorleone
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DonCorleone » 16 avg 2013, 19:51

Henderson je napisao/la:Ali nam je zato valjalo njegovo iskustvo protiv Latvije kada je ubijao Latvijce grubim startovima i na kraju izborio crveni karton i samim tim olakšao pobjedu. Ima nekih ekipa protiv kojih nam je on potreban ali ima i ekipa protiv kojih on ne može igrti.
Pape sa izmjenama? Slab? Ko ubaci Misketa u drugom poluvremenu protiv Bjelorusije? Ko ubaci Svraku protiv Alžira u gostima? Oba ta igrača su nama svojim pogotcima donijeli pobjede. Mrsko mi dalje nabrajati.
Da smo mi izgubili prvo poluvrijeme, kada je igrala naša najjača postava, imao bi Pape i kod mene minus. Ali nije. Sam je izjavio da je morao izvršiti četiri izmjene a to je promjenilo čitav tok utakmice. Naravno da se neće Asmir kritikovati iako nije ništa odbranio. Kriv je Pape. Od januara pa na ovamo Asmir je primio pedesetak golova a još je jednom demonstrirao svoje neznanje kod slobodnih udaraca.
Da Pape nije nikoga novog pozvao rekli bi što nije nikog novog pozvao. Da nije nijednu izmjenu izvršio rekli bi što ih je džaba zvao. Da nije probao nešto novo rekli bi Pape dosadan ( doduše i jeste dosadan, non stop pobjeđuje ). Nekima je pokazao zašto se kruži tih 15, 16 igrača uvijek, jer mi nemamo bolje. Pokazao je i igračima i navijačima da treba šutjeti,jer nismo veliki onoliko koliko sebe vidimo pred ogledalom.
Papanska politika, još se napušta stadion čim se počelo da gubi. Eto ispade mi navikli da pobjeđujemo i ovo kao neko čudo za nas. Prvi put u historiji smo prvi na tabeli nakon 6 utakmica i prvi put u historiji smo 13. na rang listi. Ne znamo šta ćemo sa sebe pa kao Pjanića ganja Barcelona, Real, City ... Ma svi ga ganjaju. Realnost je pak da njega ganjaju jedino navijači Rome zbog njegovih izjava da je lijepo što je Lazio pobjedio pogotkom Lulića. Realnost je da je ekipa u kojoj je Spahić igrao uvijek propadale. Od Lokomotive, Seville pa sada i Anzhija. Čim je otišo iz Montpelliera ova ekipa je osvojila titulu. Realnost je da su Mujdža i Salihović rođeni povrijeđeni, da naši igrači sad imaju a sad nemaju klub. Zna se ko igra na najvećem nivou i ko to u svakoj utakmici dokazuje: Džeko i Ibišević. Oni su drugi svijet za sve ostale igrače naše reprezentacije.

Do jučer smo igrali prijateljske utakmice sa Rijekom, Katarom, Iranom... a sada ko fol bez polufinala SP nema priče. Nije Papetu lahko, valja ovo sve istrpiti. Bošnjo nema mjere, ili si u nebesima ili si zakopan u zemlju. Nema ništa između toga dvoga.
Hendersone dragi ti si psihoanalize :lol: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 16 avg 2013, 19:51

Sezonu prije nego je otišao iz Montpelliera imao je 15 ili 17 utakmica suspenzije, zato su ga i otjerali iz kluba. Na to sam mislio. Čim je on otišao doveli su novog štoper i osvojili titulu.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 17 avg 2013, 13:33

DonCorleone je napisao/la:@tMovac

poce od utakmice sa Turskom u gostima do Portugala, Rahimic nije mogao pomoci na iskustvo, jer su nas te ekipe toliko u 16terac zgurali, da disati nismo mogli. Pored Misimovica i Medunjanina u vezi, Rahimic briljira iskustvom ali on je tako spor da on i ti navedeni igraci zajedno ne mogu vrsiti nikakav presing i nas defanzivni vezni red, pada u sekundama i protivnik se nalazi u nasem 16tercu, dje vatra gori. Francuska nas je u drugom poluvremenu na fizicku spremu dobila, neki ovde spominju Spahica kao glavnog krivca, ti likovi pojma nemaju, glavni uzrok padu je cinjenica da mi fizicki ne mozemo parirati najboljim ekipama, i tako ce biti i na Svjetskom kao da sada gledam. Zabicemo se u 16terac a protivnik ce stisnuti jer je DANASNJI FUDBAL 90 % SPREMA, a nas vezni red je sve samo ne spreman. Jedan igra u Kini, Rahimic uopste ne igra vec godinu dana, a Medunjanin u slabasnoj Turskoj. Mi imamo veliki problem u vezi, i nadam se da cemo sto prije naci pravog defanzivnog veznog, jer ovako necemo uspjeti nista na SP, ako dodemo do njega.
da, slazem se sa tobom, u potpunosti, pogotovo vezni red kojeg safet forsira misimovic-pjanic-medunjanin, ili sa njima rahimic / zahirovic. Definitivno mislim da nama treba defanzivni novi u nekom skroz novom licu, pitanje je samo mozemo li ga naci, eto taj Hadzic se spominje, ali ga ja nikad nisam gledao. Po meni, Salihovic treba naci svoje mjesto u sredini, nije mi jasna ni uloga Lulica koji je nekakvo krilo, a izbori li se Husejinovic za svoje mjesto u prvih 11 u Dinamu, u ligi prvaka/evropskoj ligi sasvim sigurno da i on zasluzuje mjesto u reprezentaciji, i naravno, tu imamo i Hajrovica. Ne mislim niti da je Susicu lahko, ima te igrace koji su do sada redovno bili na spisku, ima te nove koji se namecu, ali opet to sve treba uklopiti i iznaci najbolje rjesenje. Vremena do Slovacke je jako malo, i siguran sam da u tim utakmicama necemo vidjeti nista novo od taktike, niti novih igraca, sto je mozda i logicno jer u kvalifikacijama guramo jako dobro..
Volim te Bosno!!!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 18 avg 2013, 23:59

E moj pape pa sto sjeba 30.000 ljudi sa onakvim izmjenama.pa gdje ces 4 odma izbacit protiv onako jakih Amera.Ovo je prava repka mani te se vi Litvanija i ostalih.Malo brzi igraci nas razvalise.Jos jednom Pape nema nikakve zasluge za dosadasnje uspjehe repke to su par igraca i slabi protivnici.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 19 avg 2013, 00:02

Alipasino je napisao/la:E moj pape pa sto sjeba 30.000 ljudi sa onakvim izmjenama.pa gdje ces 4 odma izbacit protiv onako jakih Amera.Ovo je prava repka mani te se vi Litvanija i ostalih.Malo brzi igraci nas razvalise.Jos jednom Pape nema nikakve zasluge za dosadasnje uspjehe repke to su par igraca i slabi protivnici.
Imas ti zasluge! Gdje si bio do sad? Javljas se u pisljivoj prijateljskoj, jah i Grcka je bezvezna i mala ekipa.Zasluge je vjerovatno imao sveti Petar.
13 na svijetu smo vjerovatno dobili onako na poklon. Naklon kad se spomene Susic!
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 19 avg 2013, 11:35

Evo nas pape nastavlja sa bravuroznim izjavama, kaze "coek" da nezna hoce li zvati izeta hajrovica ali je siguran da pozivi idu vrsajevicu i sunjicu, Neka on gura da se zavrsi papirologija za nakog hodzica iz velikog rida, kome je , vidi slucajnosti menager Sejo Susic :D :D :D :D

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 19 avg 2013, 11:45

FCS je napisao/la:Evo nas pape nastavlja sa bravuroznim izjavama, kaze "coek" da nezna hoce li zvati izeta hajrovica ali je siguran da pozivi idu vrsajevicu i sunjicu, Neka on gura da se zavrsi papirologija za nakog hodzica iz velikog rida, kome je , vidi slucajnosti menager Sejo Susic :D :D :D :D
Mislim da je i Zahirovicev menadjer isti

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 avg 2013, 11:47

emir79 je napisao/la: 13 na svijetu smo vjerovatno dobili onako na poklon. Naklon kad se spomene Susic!
Ne vjerujem da smo vise 13ti nakon Amera. Ima jedna stvar dje je Alipasino u pravu a to je da fizicki jake reprezentacije nama stvaraju ogromne probleme, poceh od Irske, preko Portugala do Amerike. To su cinjenice druze. A na SP nema vise Litvanije, dolazi Holandija i Argentina.

Mi mozemo razvaliti dosta ekipa i rastaviti na proste faktore, ali nazalost imamo formaciju i taktiku dje nas fizicki jace ekipe mogu nabusiti takoder (kao Portugal naprimjer) i na tome treba pogotovo raditi, a ne uigravati sistem spor-sporiji-najsporiji u vezi, a to je djelo selektora, htio ti to priznati ili ne. Grijesi sa postavkom u veznom redu radikalno i nije nista iz debakla protiv Portugala naucio.

Idu i njemu zasluge za rad, pozrtvovanost (iako bi nekada zelio da je na liniji malo "zivlji") i naravno za skromnost i profesionalnost, ali da je dobar trener, nisam siguran. Postava u veznom redu je amaterski postavljena. Niko ne bi imao tri ofanzivna vezna, isti profil igraca u prvih 11, to niko od ozbiljnih reprezentacija ne bi tako postavio.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 19 avg 2013, 11:51, ukupno mijenjano 1 put.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 avg 2013, 11:50

FCS je napisao/la:Evo nas pape nastavlja sa bravuroznim izjavama, kaze "coek" da nezna hoce li zvati izeta hajrovica ali je siguran da pozivi idu vrsajevicu i sunjicu, Neka on gura da se zavrsi papirologija za nakog hodzica iz velikog rida, kome je , vidi slucajnosti menager Sejo Susic :D :D :D :D
Nemoj zezat, jel to stvarno izjavio? Ne vjerujem. Hadzic je izgubio mjesto kako izgleda i u Sturmu. A Izet Hajrovic je 10 puta kvalitetniji igrac od Stevanovica a on ima siguran poziv, pa Vrsajevic i Sunjic, ako je istina bilo bi ravno ludilu.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 19 avg 2013, 11:57

DonCorleone je napisao/la:
emir79 je napisao/la: 13 na svijetu smo vjerovatno dobili onako na poklon. Naklon kad se spomene Susic!
Ne vjerujem da smo vise 13ti nakon Amera. Ima jedna stvar dje je Alipasino u pravu a to je da fizicki jake reprezentacije nama stvaraju ogromne probleme, poceh od Irske, preko Portugala do Amerike. To su cinjenice druze. A na SP nema vise Litvanije, dolazi Holandija i Argentina.

Mi mozemo razvaliti dosta ekipa i rastaviti na proste faktore, ali nazalost imamo formaciju i taktiku dje nas fizicki jace ekipe mogu nabusiti takoder (kao Portugal naprimjer) i na tome treba pogotovo raditi, a ne uigravati sistem spor-sporiji-najsporiji u vezi, a to je djelo selektora, htio ti to priznati ili ne. Grijesi sa postavkom u veznom redu radikalno i nije nista iz debakla protiv Portugala naucio.

Idu i njemu zasluge za rad, pozrtvovanost (iako bi nekada zelio da je na liniji malo "zivlji") i naravno za skromnost i profesionalnost, ali da je dobar trener, nisam siguran. Postava u veznom redu je amaterski postavljena. Niko ne bi imao tri ofanzivna vezna, isti profil igraca u prvih 11, to niko od ozbiljnih reprezentacija ne bi tako postavio.
Dobro is ovo napisao, zato nam trebaju igraci poput Kolaisnca i Hajrovica, ond mozemo preci na 4-2-3-1 gdje bi Kolasinac bio zadnji vezni a Hajrovic desno krilo.

--------------Dzeko-----------------
Lulic--------Pjanic--------Hajrovic
-------Salihovic-----Kolasinac-----
Zukanovic Spahic Vranjes Mujdza
------------Begovic-------------------

A i klupa bi bila mnogo jaca: Bicakcic, Medunjanin, Misimovic, Ibisevic, Visca, Stevanovic.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 19 avg 2013, 12:00

Nemoj zezat, jel to stvarno izjavio? Ne vjerujem. Hadzic je izgubio mjesto kako izgleda i u Sturmu. A Izet Hajrovic je 10 puta kvalitetniji igrac od Stevanovica a on ima siguran poziv, pa Vrsajevic i Sunjic, ako je istina bilo bi ravno ludilu.
nigjde covjek nije rekao da ga nece zvati- vec ako sada izjavi da ce ga zvati da to mora uraditi (par dana prije oficijelnog poziva). a isto tako ne znam gdje je izjavio da ce zvati vrsajevica i sunjica i bilo koga drugog. cini mi se da je govorio o broju fudbalera koje ce pozvati. samo to.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 19 avg 2013, 12:01

kad salje pozive Sajo ?

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 19 avg 2013, 12:04

Spominje se Vrsajevic cesto, nemam nista protiv momka, al on mi je iskreno dobar primjer. Jedan Huseinovic, koji po meni takodjer jos nije igrac za reprezentacije, igra konstantno u prvih 11 Dinama, koji ce vjerovatno igrati LP, s kojim Hajduk ne moze u isti kos, i taj Vrsajevic je sigurniji da ce dobiti poziv od Dzeke, a ovog Susic i ne spominje. Takodjer Sunjic, Zahirovic svaku utakmicu losiji i losiji, itd.

Halal ovaj poraz Safete, ako ne pozoves ovo sto si im pruzio priliku, a oni pokazali da ne mogu. Al da Bog da, s obzirom familijarne, menadjerske veze.
Zadnja izmjena: amko27, dana/u 19 avg 2013, 12:05, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 avg 2013, 12:05

@vendeta

Sa racionalnog gledista je to najbolja moguca postava koju BiH ima, a vjerovatno je necemo gledati. Zasto je najbolja? Zukanovic igra jako dobro na ljevom beku. Kolasinac na poziciji def. veznog i stopera. Rijesili bi u dva poteza, dva velika problema. Sa strana bi bili prodorni i opasni dok bi u sredini imali Pjanica, ali hvala Bogu ne u defanzivnoj ulozi nego direktno iza Dzeke, tako mali princ dolazi najbolje do izrazaja.

Ova formacija je najbolje sto bi mogli izvesti, i sredila bi konacno nas def. vezni da se protivnik ne moze setati kroz nasu odbranu, sto je bio najveci uzrok naseg debakla na Kosevu i primanja 4 gola u 45 minuta, nadam se samo da je to tako vidio u selektor.

Sada su na redu forumasi tipa kako Misimovic na klupu i dje je Ibisevic i tako to ide u krug. Ja se slazem 100 % sa tvojom formacijom, 4-2-3-1 je formacija za svakog protivnika, mogli bi je koristiti protiv slabijih ali sto je najbitnije i protiv najjacih, dok ovo 4-4-2 samo oci maze i ne stvara realnu sliku nase snage.
Zadnja izmjena: DonCorleone, dana/u 19 avg 2013, 12:09, ukupno mijenjano 1 put.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 19 avg 2013, 12:09

DonCorleone je napisao/la:@vendeta

Sa racionalnog gledista je to najbolja moguca postava koju BiH ima, a vjerovatno je necemo gledati. Zasto je najbolja? Zukanovic igra jako dobro na ljevom beku. Kolasinac na poziciji def. veznog i stopera. Rijesili bi u dva poteza, dva velika problema. Sa strana bi bili prodorni i opasni dok bi u sredini imali Pjanica, ali hvala Bogu ne u defanzivnoj ulozi nego direktno iza Dzeke, tako mali princ dolazi najbolje do izrazaja.

Ova formacija je najbolje sto bi mogli izvesti, i sredila bi konacno nas def. vezni da se protivnik ne moze setati kroz nasu odbranu, sto je bio najveci uzrok naseg debakla na Kosevu i primanja 4 gola u 45 minuta, nadam se samo da je to tako vidio u selektor.

Sada su na redu forumasi tipa kako Misimovic na klupu i dje je Ibisevic i tako to ide u krug. Ja se slazem 100 % za tvoju formaciju.
Sa svim si u pravu al kod nas nema racionalnog razmisljanja da bi se izvela najbolja moguca postava.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 19 avg 2013, 12:10

Kako vi ne shvatate da je Pjanic najbolji na centru, u sredini, kao kreator, a ne iza napadaca?
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 19 avg 2013, 12:12

u zadnje dvije kvalifikacijske utakmice smo imali misimovica bez pjanica, i onda pjanica bez misimovica, i obojica su tada odigrala jako dobro, dok kad igraju zajedno ti nije ni blizu dobro..
Volim te Bosno!!!

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 avg 2013, 12:23

Amar Dzeko je napisao/la:Kako vi ne shvatate da je Pjanic najbolji na centru, u sredini, kao kreator, a ne iza napadaca?
Pogledaj utakmicu Real-Lyon dje je Pjanic srijelac bio. Postava iza Dzeke, ne znaci da on nece igrati i u centru, ali nece biti def. vezni. Igrace i u centru i iza Dzeke, jedno od drugog uopste ne zavisi. Poenta je da ne mogu igrati Misimovic, Pjanic i Medunjanin u prvih 11, to je nerazumno i velika glupost, jer su navedeni igraci isti profil igraca. Jednostavno nema smisla.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 19 avg 2013, 12:37

Amar Dzeko je napisao/la:Kako vi ne shvatate da je Pjanic najbolji na centru, u sredini, kao kreator, a ne iza napadaca?
Pogledaj utakmicu Real-Lyon dje je Pjanic srijelac bio. Postava iza Dzeke, ne znaci da on nece igrati i u centru, ali nece biti def. vezni. Igrace i u centru i iza Dzeke, jedno od drugog uopste ne zavisi. Poenta je da ne mogu igrati Misimovic, Pjanic i Medunjanin u prvih 11, to je nerazumno i velika glupost, jer su navedeni igraci isti profil igraca. Jednostavno nema smisla.
Jooj, nije da se pravim pametan, ali ovo boldirano ja govorim od njihove prve utakmice koju su odigrali zajedno, to prolazi kod slabijih protivnika, ali kod iole boljih, nema sanse..
Volim te Bosno!!!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 19 avg 2013, 12:38

Pa nece Pjanic stojati ko kolac iza Dzeke, u ovoj formaciji bi se on kretao od centra pa do portivnickog sesnesterca, pa bi mogao promjeniti pozicijiu sa Salihovicem.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.