FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljocity
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljocity » 18 avg 2013, 19:04

bparena je napisao/la:
bagrcavi je napisao/la:
bparena je napisao/la:Vi treba da ne podcjenjujete toliko protivnike i da korektno prihvatite poraz kao i pobjedu. Sve ovo/ono a ipak samo poraz i nista vise...
Reče matori prdonja koji je ovdje kmečo nakon nekog poraza, a na svojoj temi lajo kao ker na sve sto ima veze sa Željom.
Rece prdonja koji je poput skoro citave Yuge volio Zelju nekad. Nit je to taj klub vise, nit su navijaci Zelje kao nekad i nista nije vise isto nazalost. Danas vi niste ni sjena ugleda nekad mnogima dragog kluba a da o ostalim stvarima ne goovrimo. Mnoge je iritirala izjava Djurbuzovica (da je nama ovo - da je nama ono) pa sam napisao sta sam napisao. Prdonja je hodio Grbavicom i pogurivao uspjeh Zelje nekad kad se ti nisi ni rodio. Ali ovo sta danas radite (video montaze i ostale spletke) Zelji ne sluzi na obraz i to je ono sto je okrenulo mnoge od simpatija ka Zelji. Nikada vi vise onaj ugled imati necete..... imali milion titula a u biti srecni necete biti....

p.s. a kmeco sam kada ste s Velezom direktno izbacili Tuzlansku Slobodu. Srecu da to uradite Celiku i Zenici necete docekat. ;)
1) kda je u pitanju njegova izjava sta ti je tacno zasmetalo?? Jel znas na sta je covjek konkretno mislio ili samo nagadzas??

2) ili dokazi to sto si rekao ili se gubi sa foruma za sva vremena. Ako namjerno siris lazi o Zelji da Bog da ti se isto vratilo.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

fredi
Kontakt:

Re: $: FK Željezničar

Post Postao/la fredi » 18 avg 2013, 19:08

RiverPlate je napisao/la: Pa normalno brate da ne slavimo euforično.To institucije ne rade, dok je to malim klubovima vrhunac sezone!
Kakvih ovdje pacenika ima.joj majko kakva jada ovo omalovazavanje pobjede necije kao institucije ne slave aaaaaaaa komedija.alo klinci do 21 godine cine ekipu borca skola nasa vam je ocitala lekciju sreca vasa pa snsd zara dobi crveni inace gola ne bi vidjeli.pobjedili vitez travnik i zvijezdu i institucija borac da je takav raspored imao bio bi prvi na tabeli kao i vi.cim je dosao jaci test za zeljeznicar odron.ako siroki ove sezone ne osvoji titulu nece nikad jer nemaju konkurencije sigurno.

P.s.joj sto smrde oni duksevi i salovi slab kvalitet

RiverPlate
Kontakt:

Re: $: FK Željezničar

Post Postao/la RiverPlate » 18 avg 2013, 19:14

fredi je napisao/la:
RiverPlate je napisao/la: Pa normalno brate da ne slavimo euforično.To institucije ne rade, dok je to malim klubovima vrhunac sezone!
Kakvih ovdje pacenika ima.joj majko kakva jada ovo omalovazavanje pobjede necije kao institucije ne slave aaaaaaaa komedija.alo klinci do 21 godine cine ekipu borca skola nasa vam je ocitala lekciju sreca vasa pa snsd zara dobi crveni inace gola ne bi vidjeli.pobjedili vitez travnik i zvijezdu i institucija borac da je takav raspored imao bio bi prvi na tabeli kao i vi.cim je dosao jaci test za zeljeznicar odron.ako siroki ove sezone ne osvoji titulu nece nikad jer nemaju konkurencije sigurno.

P.s.joj sto smrde oni duksevi i salovi slab kvalitet
Misliš?
Grbavica naš je Hram!!!

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 18 avg 2013, 19:21

& " ? &

http://www.fkborac.net/sajt/izvjestaji/ ... 8/08/2013/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

worchester
Kontakt:

Post Postao/la worchester » 18 avg 2013, 19:25

ne znam zasto kukate na adilovica.sinoc se u najvise sansi nasao,najvise se borio i zabio go...
po meni je odbrana sa golmanom na celu najslabija tacka u ekipi

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 18 avg 2013, 19:30

Nema puno pameti,treba cestitati ekipi Borca,jer su bili spretnija i na kraju i konkretnija ekipa,borili su se srcem,za razliku od naseg tima,koji je probao rutinu protiv Viteza da nastavi i protiv Borca.No to,kako se vidjelo,nije bilo bas moguce.
To prvo poluvrijeme,koje nismo zapravo ni igrali uopste,je bilo znak da cemo tesko nesto moci ispraviti na terenu u drugom poluvremenu.Nista nije stimalo,a nista nije ni moglo stimati kada imas takav odnos u svetom dresu,pa da se i shvati kada te ne ide,ali kada se boris svim srcem za boju dresa.Nasi se jednostavno nisu mnogo zalagali,pogotovo u odnosu na fanaticnu borbu igraca Borca.Tu su nam ocitali lekciju koju bi nasi igraci trebali da konacno nauce.Tri kola,tri pobjede i odmah se pomisli da se ne mora puno trcati i truditi,jer ce pobjeda doci sama od sebe nekom poluslucajnom akcijom.
u prvom poluvremenu nismo imali nista.Nijedan jedini igrac nije uradio nista posebno.Golman Hadzic jako slab,uza odbrana izgubljena i spora,Kerla negdje zamisljen,Zeljkovic moguce pod pritiskom od bivseg tima i te publike,na mjestu koje ne igra i koje krpi,cak sam i ocekivao njegovu slabu partiju.Ko nam je kriv,kada sampionski nemamo stopera kako treba u nasem timu,pa moramo krpiti.Bekovi borbeni ali nesposobni,Urdinov je drag svima nama,ali ponavlja nesposobnost u defanzivi i sve vise kontam kako ne mogu docekati Kvesica da konacno dodje na tu poziciju.Kakav god bude poslije povrede,bice kralj za Urdinova.Vezni red je zalostan bio.Tuzno je ono bilo gledati u prvom poluvremenu.Sadikovic opterecen,jer Svrake dakako nema nigdje,a pogotovo da mu pomogne,Jamak kao nesto,ali nista,Bucan nije znao gdje goni,Selimovic kao nesto malo i probao.Adilovic bez poente,i njegova pozicija kao sidrasa je besmislena kada taj sidras ne moze da zagradi,da ustopa,da posalje povratnu,da ne kazem da se izbori za neki sut.Tako je to.I to je bilo prvo poluvrijeme.

Ovo drugo poluvrijeme je i druga prica.Vidjeli nasi igraci da moraju i da se potrude.Uopste ne vezem njihov crveni karton za nasu dominaciju,vec upravo suprotno,da bi ionako bili premocni za njih.Pokazalo se to podobro na terenu,ali nije htjelo da nas nagradi.Potpuno zasluzeno nismo dali i vise golova,jer kad izazivas sudbinu losim odnosom u igri na pocetku,ne treba ni ocekivati da ce ti sudbina dobrim vratiti na kraju.
Svi igraci osim jednog su popravili svoju igru,posebno je naglasak na Jamaku,koji je bio maestralan u drugom poluvremenu.Povezao je,asistirao i puno je trcao.Colic je bio duplo bolji od Bucana na toj poziciji,Adilovic je uspio da zabije konacno i gol je bio lijep,no morao je bolje reagovati kod nekoliko drugih situacija.Bar je zabio jedan.Kod jaceg angazmana,odmah bude i bolja igra,protivnik se povlaci jer je evidentno manje kvalitetan i onda se i stvari postave na svoje realno mjesto.Uvjeren sam samo u jednu stvar i to je moje subjektivno misljenje,da je Svraka ostao na poluvremenu na klupi i da je igrao bilo koji igrac na toj poziciji,jer svakako krpimo pola tima,da bi pobijedili tu utakmicu.Od naseg kapitena mi realno najvise i ocekujemo.Ovo su utakmice koje bi njega trebale da promovisu u vodju tima,sa karizmom pravog fudbalera i igraca koji ce povuci ostatak ekipe prema naprijed.Od svega toga,u nekoliko navrata Svraka se mucio da primi sasvim jednostavnu loptu,dok mu je duel igra bila na nivou neke druge mnogo slabije lige.Onako sam mogao i ja da odigram utakmicu.Kada vec izgubi duel,nije spreman da proba da vrati loptu u posjed.Brine me njegova igra i stvarno ne znam sta taj momak konta,ali ovako se prodati nece.Ko bi kupio takvog igraca.Da li je motiv u pitanju,da li je neko njegovo unutrasnje nezadovoljstvo,stvarno ne znam,ali ovo oko njegovog stava na terenu mi ne izgleda obecavajuce.Umjesto da se motivise,jer je na korak do toga da zavrsi u repki na svjetskom prvenstvu,pa ce ga dobre igre prodati u inostranstvo,on to sve lagano baca pod sebe.Ne ide mi u glavu nikako.

Drugo poluvrijeme je bilo onakvo kakvo navijaci vole i ocekuju da Zeljo igra.Borac je dosta kumovao nasom nervozom na kraju,zbog raznih sitnih smicalica koje su radili na terenu,sto ne prilici nijednoj ekipi ove slabe lige.Morali su biti malo vise spotrski oprijedjeljeni,no oni su htjeli bodove i uzeli su ih,a mi smo glavni krivci za to.

Cestitam nasim igracima na drugom poluvremenu,a neka ih bude sramota za prvih 45 minuta.Poraz naravno nije tragedija,iz aviona se vidi da kada krenemo odlucno i sa zeljom da igramo lopte,mi to uradimo i budemo bolji.Nije poraz nikakav kiks,mozda nam je dao na vrijeme jedan opominjuci samar,da se ne bi trebali opustati ni na jedno poluvrijeme.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 18 avg 2013, 19:52

Inspirisan ovim što je napisao @boccaccio za Muamera Svraku, biću dosadan pa ću ponoviti svoj jutrošnji post. Naravno da često Adilović, a i drugi igrači zaslužuju kritiku za svoju igru, međutim igra Muamera Svrake više ne zaslužuje ni kritiku i bilo bi korektno od stručnog štaba da ispoštuje želju većeg broja navijača i da ga malo preseli na klupu.

Svraka! Muamer Svraka!! Šta reči za igre ovog momka.
U utakmici odigranoj sinoć bilo je mnogo loših pojedinaca, pogotovo u prvom poluvremenu. Međutim većina njih je u pojedinim trenucima imala i kvalitetnih poteza. Oštrica napada navijača Želje je uvijek usmjerena na Adilovića. U prvom poluvremenu nije ga bilo nigdje, dok je u drugom bio izuzetno aktivan i opasan i mnoge prilike stvorene su zahvaljujući njegovom otvaranju. Kako Adilović tako i drugi igrači ne samo sinoć nego i u dugom nizu predhodnih utakmica imali su dosta svojih loših trenutaka, ali isto tako i ponekad dobrih.
A gdje se u ovu priču uklapa Muamer? Ja vjerujem da niko ni iz struke nebi mogao odgovoriti šta on u zadnjih godinu i pol dana igra, tj. koju poziciju. Da li je on zadnji vezni, ofanzivni vezni, neka vrsta polu špica, na ovo pitanje odgovor nebi mogao dati ni Murinjo (u slučaju da prati njegove igre). U fazi napada bezopasan, više od 50% pogrešnih pasova, u fazi odbrane lako prelazan i tada protivnički tim stvara igrača više (sjetimo se drugog gola Plzena). Razumijem struku Želje (prije svega Amara) jer je ovo očito zadnji trenutak da se Svraka proda, a to može samo ako eventualno redovno igra. Ali bez obzira na njegovo konstantno igranje od početka utakmice, kvalitet njegove igre je u stalnom padu, a time i njegova cijena tj.mogučnost prodaje. Prije tri godine odigrao je vrlo dobru sezonu, pretprošle godine bio je ništa više nego solidan (ovo se odnosi uglavnom na jesen 2011). Prošla sezona definitivno za zaborav, a kako je krenuo ove sezone, svima će dokazati da može i gore. Kako sam gore pisao, svima se desi da odigraju loše, pa i par utakmica, ali ovo je kod njega postala konstanta, tako da svaku utakmicu započinjemo sa 10,5 igrača. Forisiranjem Muamera, drugi igrači ne mogu dobiti priliku i dokazati se, a tako postati i finansijska zamjena za Svraku. Nije prodan na vrijeme, pa mislim da je sada bolje halaliti te novce i fokusirati se na nekog drugog koji će nam u dogledno vrijeme donijeti prijeko potrebne pare. Ko zna možda će ulazeći sa klupe, napokon zaigrati kao treba i time demantovati mene i druge koji isto misle.
Međutim do tog demanta, vrijeme je za klupu.

stadion
Kontakt:

Post Postao/la stadion » 18 avg 2013, 19:58

Dobar je svraka , igrace u brazilu al vrata do koga

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 18 avg 2013, 20:58

Jel može neko ukratko šta se sinoć dešavalo, nisam mogao pratiti utakmicu?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 avg 2013, 21:10

sergejevic je napisao/la:@Chwilla
Nisi shvatio sta sam zelio reci. Procitaj lijepo i razmisli malo.
Nije ovdje problem u meni, tebi, niti bilo kojem pojedincu. Zeljo je uvijek imao armiju navijaca u svim djelovima zemlje, cak i one bivse. Sada imamo 4 000 ljudi u prosjetku, na proslavi 7 000 ako je i bilo toliko. Nesto definitivno ne stima. Nedefinisani "mi" ili "vi" kako god, cist primjer imas post iznad. Covjek je realno napisao da podcjenjuemo protivnika i da je ovo samo poraz, idemo dalje, a pogledaj kakav je odgovor dobio. Niko ne posjeduje forum, to je mjesto gdje mozemo iznjeti misljenje, raspravljati na normalan nacin, zasto ne i kritikovati, pohvaliti i sta sve ne. Ovdje ima deset forumasa koji su spremni za normalnu raspravu, ostalo se svodi na jednu i to besmislenu recinicu, samo da se nesto napise, pojedinih forumasa. Bilo je lijepih rasprava i ljudi koji su realno pisali, ali ih nema vise, jer vlada jednoumlje, ako neko napise nesto sto ne odgovara vecini taj je pitar, furac i ne treba dolaziti na utakmice.

Sarajevo kao grad sam spomenuo jer se odavno zna da je to daleko od onoga sto je uvijek i bio, nema vise one raje, i nismo nista bolji od ljudi iz provincije iako ih neki ne prestaju vrijedjati. Nadam se da si sada shvatio jer otpriliki svi isto mislimo i zelimo, samo neko kaze neko presuti iz nekih svojih razloga. Bar oni koji zele da vide.
sve to vrlo malo do nimalo ima veze sa fk željezničar, njegovim navijačima, igračima, upravom...a mnogo, mnogo više sa generalnom situacijom u državi i društvu. juge više nema, neko će reći da je bila dobra, a neko da nije, ali kakva takva država je bila, a danas nema ništa, ovo je nešto najbliže anarhiji što je čovječanstvo ikad vidjelo.

država se zadužuje da isplati plate službenicima, a neko bi htio da fudbalski klubovi dobro finansijski stoje.

igrači radije idu u kazahstan nego da ostaju ovdje, a neko bi htio svemirski fudbal da gleda.

država smo s najnižim procentom visokoobrazovanih ljudi u evropi, a neko bi htio da u kopovima navijačkih grupa preovladavaju intelektualci.

u parlamentu se ne može normalno raspravljati a ti bi htio neku argumentovanu debatu na internet forumu gdje se svako može registrovati, i vraćati nakon sto banova...

u sarajevu se za desetak godina rata i poratnog perioda izmijenilo jedno 60% stanovništva a ti bi da ono bude k'o prije rata. sve se tektonski izmijenilo i to na gore. pa ne može fudbal ispravljati krive drine cijelog društva i probleme cijele regije, a naročito to ne može jedan fudbalski klub koji bukvalno jedva krpi kraj sa krajem. ko to danas na balkanu ima "armiju navijača"? jedino zvezda, a i to je 90% politika i nacionalizam a možda 10% fudbal. na osnovu čega očekivati posjete i armije navijača iz vremena kad smo bili evropski relevantni, i mi i liga? pa to je drugi svijet bio.

mislim i ja bi htio svašta nešto, ali nerealno je...
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 18 avg 2013, 21:14, ukupno mijenjano 1 put.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 18 avg 2013, 21:14

AsharaK je napisao/la:Jel može neko ukratko šta se sinoć dešavalo, nisam mogao pratiti utakmicu?
Organizacija utakmice slaba, iako je domaćin obezbjedio sve službe prema propozicijama takmičnja. Od 76 minute donosači lopte vršili su opstrukciju nedozvoljavajući da se lopta dostavi igračima kako bi je ubacili u igru.Takođe u 90+2 minuti sa zapadne trebine ubačena je lopta u teren za igru, gdje su nastojali da vrše opstrukciju igre. Sportske legitimacije obje momčadi pregledane , utvrđen identitet i nisu uočene nepravilnosti. Prijavljeno osoblje posjeduje licence Saveza . Gledalaca oko 4000 od toga 150 gostujućih. Domaća publika se nekorektno i nesportski ponašala i to u 18 ,42,45+1,65 minuti kada su vrijeđali gostujuće igrače "zašto bježite **** baliske" , "zašto ćutite **** baliske" , "lopovi", istakli su takođe transparent " možeš da laješ ,možeš da režiš , **** baliske". Domaća publika ubacila je u 21 miuti jednu petardu na atletsku stazu,u 31 minuti 5 baklji je upaljeno na tribini istok, ali nije ubačena u teren za igru, u 39 minuti 8 baklji zapaljeno od toga 2 su ubačene na atletsku stazu a 6 je ostalo na istočnoj tribini, u 49 minuti zapaljeno je 12 baklji od kojih je 5 ubačeno na atletsku stazu . Izmjene ispravno izvršene pogodci postignuti na regularan način, opomene i isključenje domaćeg igrača ispravno.Sudac opravdano nadoknadio vrijeme prvog dijela za 1 minutu, i drugog za 4 minute zbog povreda igrača i izmjena. Suđenje dobro . Detaljnije obrazloženjeu izvještaju delegata.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

mumin
Kontakt:

Post Postao/la mumin » 18 avg 2013, 21:19

Ovi sto provlace pricu "zeljo bio omiljni klub u jugi, poslije domaceg kluba navijalo se za zelju" trebaju da uzmu u obzir da zeljo u bivsoj drzavi nije bio medju top timovima. A ljudima su dragi malo slabiji timovi koji ne uzimaju trofeje a lijepo igraju. Mi smo u ovoj nasoj drzavi, pogotovo u zadnjih par godina, najjaca ekipa i svima smo trn u oku. Svi zele da nas pobijede, da nas smaknu sa prve pozicije. Za mrznju prema zelji i titulama koje osvaja poceli su prvo okrivljavati amara kako kupuje pa ivicu kako on stima, a sad kad nema ivice samo cekam sta ce sljedece skontat, vjerovatno opet kupovina utakmica. I sad su im i navijaci poceli kvariti ugled zelje. KOD NAS TI SVE MOGU OPROSTITI OSIM USPIJEHA
http://www.youtube.com/watch?v=i4udWjudsSQ
Dvadeset i prve..nastala je ljubav..odkad znam za njega..ne zelim nista drugo..jer Želju volim ludo..

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 avg 2013, 21:26

ali prije svega da je ovo sada drugi univerzum u odnosu na ta vremena. neko kaže gori, neko bolji, al' isto nije ništa.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 18 avg 2013, 21:28

@mumin Samo u ovoj zemlji kazu uspijeh je grijeh ;)

Svraki treba uzeti kapitensku i poslati ga na klupu. Iako ne volim da pljujem po igračima, ovaj dečko je to zaslužio. Možda on nikad nije bio igračina, ali je prije imao srce,imao dušu, sjećam se kad sam išao na utakmice sa daidžom koji je bio njegov prijatelj pa smo jedva čekali da Svraka uđe, pa kad napravi neki dobar potez oduševljenje, i od tog je i krenulo, dođe momak do mjesta u prvoj postavi, do reprezentacije. Ali šta bi onda, stvarno ne znam, da li je sam sebe zakovao u zvijezde, ili ipak čuva nožice za repku stvarno ne znam. Sve mi više liči na Zebu, vucara se, nema starog žara i agresivnosti u igri. Nadam se da će dobiti odgovarajuću kaznu i da će doći sebi. Nadam se.
Ja te volim, volim Željo..

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 avg 2013, 21:31

gio10 je napisao/la:@mumin Samo u ovoj zemlji kazu uspijeh je grijeh ;)

Svraki treba uzeti kapitensku i poslati ga na klupu. Iako ne volim da pljujem po igračima, ovaj dečko je to zaslužio. Možda on nikad nije bio igračina, ali je prije imao srce,imao dušu, sjećam se kad sam išao na utakmice sa daidžom koji je bio njegov prijatelj pa smo jedva čekali da Svraka uđe, pa kad napravi neki dobar potez oduševljenje, i od tog je i krenulo, dođe momak do mjesta u prvoj postavi, do reprezentacije. Ali šta bi onda, stvarno ne znam, da li je sam sebe zakovao u zvijezde, ili ipak čuva nožice za repku stvarno ne znam. Sve mi više liči na Zebu, vucara se, nema starog žara i agresivnosti u igri. Nadam se da će dobiti odgovarajuću kaznu i da će doći sebi. Nadam se.
Tako je u svakoj zemlji. To ti je postulat ljudske psihologije.

mak_033
Kontakt:

Post Postao/la mak_033 » 18 avg 2013, 21:33

Ako Rudar izdrzi, ostajemo celni ta tabeli
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 18 avg 2013, 21:34

što je dobijao te pozive, dobijao. on nikad nije nešto aman zaman znao sa loptom, ali je to nadoknađivao trkom i energijom, bilo ga je na svakom dijelu terena i sve je stizao, i pokrpiti rupe i zabiti ničije lopte u gol. pa sad kad je prestao sa trkom i počeo se šetati - nije ostalo ništa.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 avg 2013, 21:52

mak_033 je napisao/la:Ako Rudar izdrzi, ostajemo celni ta tabeli
To i bi na kraju.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 18 avg 2013, 21:53

I dalje prvi, sreća pa Široki ne iskoristi odličnu priliku
Ja te volim, volim Željo..

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 18 avg 2013, 21:54

Samo nek siroki prosipa bodove kuci,odlicno.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.