Nema puno pameti,treba cestitati ekipi Borca,jer su bili spretnija i na kraju i konkretnija ekipa,borili su se srcem,za razliku od naseg tima,koji je probao rutinu protiv Viteza da nastavi i protiv Borca.No to,kako se vidjelo,nije bilo bas moguce.
To prvo poluvrijeme,koje nismo zapravo ni igrali uopste,je bilo znak da cemo tesko nesto moci ispraviti na terenu u drugom poluvremenu.Nista nije stimalo,a nista nije ni moglo stimati kada imas takav odnos u svetom dresu,pa da se i shvati kada te ne ide,ali kada se boris svim srcem za boju dresa.Nasi se jednostavno nisu mnogo zalagali,pogotovo u odnosu na fanaticnu borbu igraca Borca.Tu su nam ocitali lekciju koju bi nasi igraci trebali da konacno nauce.Tri kola,tri pobjede i odmah se pomisli da se ne mora puno trcati i truditi,jer ce pobjeda doci sama od sebe nekom poluslucajnom akcijom.
u prvom poluvremenu nismo imali nista.Nijedan jedini igrac nije uradio nista posebno.Golman Hadzic jako slab,uza odbrana izgubljena i spora,Kerla negdje zamisljen,Zeljkovic moguce pod pritiskom od bivseg tima i te publike,na mjestu koje ne igra i koje krpi,cak sam i ocekivao njegovu slabu partiju.Ko nam je kriv,kada sampionski nemamo stopera kako treba u nasem timu,pa moramo krpiti.Bekovi borbeni ali nesposobni,Urdinov je drag svima nama,ali ponavlja nesposobnost u defanzivi i sve vise kontam kako ne mogu docekati Kvesica da konacno dodje na tu poziciju.Kakav god bude poslije povrede,bice kralj za Urdinova.Vezni red je zalostan bio.Tuzno je ono bilo gledati u prvom poluvremenu.Sadikovic opterecen,jer Svrake dakako nema nigdje,a pogotovo da mu pomogne,Jamak kao nesto,ali nista,Bucan nije znao gdje goni,Selimovic kao nesto malo i probao.Adilovic bez poente,i njegova pozicija kao sidrasa je besmislena kada taj sidras ne moze da zagradi,da ustopa,da posalje povratnu,da ne kazem da se izbori za neki sut.Tako je to.I to je bilo prvo poluvrijeme.
Ovo drugo poluvrijeme je i druga prica.Vidjeli nasi igraci da moraju i da se potrude.Uopste ne vezem njihov crveni karton za nasu dominaciju,vec upravo suprotno,da bi ionako bili premocni za njih.Pokazalo se to podobro na terenu,ali nije htjelo da nas nagradi.Potpuno zasluzeno nismo dali i vise golova,jer kad izazivas sudbinu losim odnosom u igri na pocetku,ne treba ni ocekivati da ce ti sudbina dobrim vratiti na kraju.
Svi igraci osim jednog su popravili svoju igru,posebno je naglasak na Jamaku,koji je bio maestralan u drugom poluvremenu.Povezao je,asistirao i puno je trcao.Colic je bio duplo bolji od Bucana na toj poziciji,Adilovic je uspio da zabije konacno i gol je bio lijep,no morao je bolje reagovati kod nekoliko drugih situacija.Bar je zabio jedan.Kod jaceg angazmana,odmah bude i bolja igra,protivnik se povlaci jer je evidentno manje kvalitetan i onda se i stvari postave na svoje realno mjesto.Uvjeren sam samo u jednu stvar i to je moje subjektivno misljenje,da je Svraka ostao na poluvremenu na klupi i da je igrao bilo koji igrac na toj poziciji,jer svakako krpimo pola tima,da bi pobijedili tu utakmicu.Od naseg kapitena mi realno najvise i ocekujemo.Ovo su utakmice koje bi njega trebale da promovisu u vodju tima,sa karizmom pravog fudbalera i igraca koji ce povuci ostatak ekipe prema naprijed.Od svega toga,u nekoliko navrata Svraka se mucio da primi sasvim jednostavnu loptu,dok mu je duel igra bila na nivou neke druge mnogo slabije lige.Onako sam mogao i ja da odigram utakmicu.Kada vec izgubi duel,nije spreman da proba da vrati loptu u posjed.Brine me njegova igra i stvarno ne znam sta taj momak konta,ali ovako se prodati nece.Ko bi kupio takvog igraca.Da li je motiv u pitanju,da li je neko njegovo unutrasnje nezadovoljstvo,stvarno ne znam,ali ovo oko njegovog stava na terenu mi ne izgleda obecavajuce.Umjesto da se motivise,jer je na korak do toga da zavrsi u repki na svjetskom prvenstvu,pa ce ga dobre igre prodati u inostranstvo,on to sve lagano baca pod sebe.Ne ide mi u glavu nikako.
Drugo poluvrijeme je bilo onakvo kakvo navijaci vole i ocekuju da Zeljo igra.Borac je dosta kumovao nasom nervozom na kraju,zbog raznih sitnih smicalica koje su radili na terenu,sto ne prilici nijednoj ekipi ove slabe lige.Morali su biti malo vise spotrski oprijedjeljeni,no oni su htjeli bodove i uzeli su ih,a mi smo glavni krivci za to.
Cestitam nasim igracima na drugom poluvremenu,a neka ih bude sramota za prvih 45 minuta.Poraz naravno nije tragedija,iz aviona se vidi da kada krenemo odlucno i sa zeljom da igramo lopte,mi to uradimo i budemo bolji.Nije poraz nikakav kiks,mozda nam je dao na vrijeme jedan opominjuci samar,da se ne bi trebali opustati ni na jedno poluvrijeme.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !