Svraka! Muamer Svraka!! Šta reči za igre ovog momka.
U utakmici odigranoj sinoć bilo je mnogo loših pojedinaca, pogotovo u prvom poluvremenu. Međutim većina njih je u pojedinim trenucima imala i kvalitetnih poteza. Oštrica napada navijača Želje je uvijek usmjerena na Adilovića. U prvom poluvremenu nije ga bilo nigdje, dok je u drugom bio izuzetno aktivan i opasan i mnoge prilike stvorene su zahvaljujući njegovom otvaranju. Kako Adilović tako i drugi igrači ne samo sinoć nego i u dugom nizu predhodnih utakmica imali su dosta svojih loših trenutaka, ali isto tako i ponekad dobrih.
A gdje se u ovu priču uklapa Muamer? Ja vjerujem da niko ni iz struke nebi mogao odgovoriti šta on u zadnjih godinu i pol dana igra, tj. koju poziciju. Da li je on zadnji vezni, ofanzivni vezni, neka vrsta polu špica, na ovo pitanje odgovor nebi mogao dati ni Murinjo (u slučaju da prati njegove igre). U fazi napada bezopasan, više od 50% pogrešnih pasova, u fazi odbrane lako prelazan i tada protivnički tim stvara igrača više (sjetimo se drugog gola Plzena). Razumijem struku Želje (prije svega Amara) jer je ovo očito zadnji trenutak da se Svraka proda, a to može samo ako eventualno redovno igra. Ali bez obzira na njegovo konstantno igranje od početka utakmice, kvalitet njegove igre je u stalnom padu, a time i njegova cijena tj.mogučnost prodaje. Prije tri godine odigrao je vrlo dobru sezonu, pretprošle godine bio je ništa više nego solidan (ovo se odnosi uglavnom na jesen 2011). Prošla sezona definitivno za zaborav, a kako je krenuo ove sezone, svima će dokazati da može i gore. Kako sam gore pisao, svima se desi da odigraju loše, pa i par utakmica, ali ovo je kod njega postala konstanta, tako da svaku utakmicu započinjemo sa 10,5 igrača. Forisiranjem Muamera, drugi igrači ne mogu dobiti priliku i dokazati se, a tako postati i finansijska zamjena za Svraku. Nije prodan na vrijeme, pa mislim da je sada bolje halaliti te novce i fokusirati se na nekog drugog koji će nam u dogledno vrijeme donijeti prijeko potrebne pare. Ko zna možda će ulazeći sa klupe, napokon zaigrati kao treba i time demantovati mene i druge koji isto misle.
Međutim do tog demanta, vrijeme je za klupu.