Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

EnzoFerrari
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la EnzoFerrari » 15 avg 2013, 22:18

Trequartista je napisao/la:Ma nije onda ovo tačno, nije Juve prošle sezone nije imao gubitak od 45 miliona.

Što kaže Tritolone ovo se sigurno odnosi na transfere, a ne na kompletno poslovanje.

The forecast for the year 2012/2013 is a loss, but with a significant
improvement over the previous year

Citat sa Juventusovog objavljenog finansijskog izvještaja, očekuje se ostvarenje gubitka al mnogo manjeg od prethodnih 45 miliona, negdje kako procitah oko 8-9 miliona.
To i nije toliko bitno koliko rast prihoda, tako da naredne godine moze se vec krajem trećeg mjeseca očekivat nula, a dugovanja Juventusa su oko 160 miliona.Najbitniji je rast prihoda iz kojeg mozes hladno pokrit neka dalja zaduzivanja i odrzavat pozitivnu nulu ili cak preci i u dobit, jer ce UEFA to da gleda, krajnji godisnji rezultat, a ti se zaduzi koliko god hoces, ako imas prihode da to pokrijes sve ok.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 15 avg 2013, 22:29

Bas si sve fino pojasnio i onda na kraju sve uprskao :D Kako moze biti samo bitna zadnja godina??? Ako se određeni elementi iz bilansa stanja unose u bilans uspjeha, onda nije zgoreg naglasiti da se i neki elementi iz bilansa uspjeha prenose u bilans stanja. Nagradno pitanje glasi: Gdje završiše gubici iz prethodnih godina? ;)
Il Club più titolato al mondo!

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 15 avg 2013, 23:11

muxa je napisao/la:Bas si sve fino pojasnio i onda na kraju sve uprskao :D Kako moze biti samo bitna zadnja godina??? Ako se određeni elementi iz bilansa stanja unose u bilans uspjeha, onda nije zgoreg naglasiti da se i neki elementi iz bilansa uspjeha prenose u bilans stanja. Nagradno pitanje glasi: Gdje završiše gubici iz prethodnih godina? ;)
Pa na kontu Gubici ranijih godina.... Dakako da se sve te (-) godine akumuliraju u jedno negativno fin. stanje... Uglavnom ta tabela je fula teska, jer su tu recimo navedeni i rashodi za stadion, a ustvari Juve je otplatio taj stadion od sponzora i dr. kojekakvih nagrada, priznanja i ostalih vrsta prihoda, pa tako fakticki ti rashodi i nisu trebali biti navedeni jer su momentum pokriveni, ta tabela treba da konkretno pokazuje nepokrivene rashode ili jos blize receno gubitke ( a ona to ne pokazuje), koji su mnogo manji od te cifre, jer Juve je u ovom kvartalu dosao skoro na prag ekonomicnog poslovanja (tacka pokrica) i u sljedecem kvartalnom finansijskom izvjestaju (oktobar-decembar) se ocekuje ulazak u plus poslovanje... I to predstavlja svojevrsni raritet u poslovanju i poslovnom svijetu jer do prije samo 2 godine po otvaranju stadiona ni najvece optimiste nisu mogli ovo ocekivati, o monetarnim strucnjacima, realistima i njihovim prognozama da ne govorim... Al' eto i to se desilo, da prihodi naglo skacu, samim tim i rashodi (al' mnogo manje nego prihodi), dakle totalno neproporcionalno i nelinearno, i to u toj mjeri da se citav gubitak koji je bio preko 250mil eura ''istopi'' u sačicu miliona za samo 2 godine....
Sa ovom tendencijom rasta, Juve ne samo da ima svjetlu buducnost u Itaiji, nego bi mogao uskoro biti i medju dominantnijim klubovima svijeta na ovom polju.... Al' zato jos treba barem 2 godine ovakvog poslovanja i ovih rezultata, prema svim proracunima, statistikama i procjenama monetarnih strucnjaka.... Al' ima i dr. strana medalje da ako rezultati ne budu pratili rast kluba na finansijskom polju i aspektu moze doci do vrtoglavo strmoglavog pada iz kojeg ce se biti tesko ponovno vinuti u visine tj. skroz krahirati.... Mada je malo realan scenario jer ne rade u Juventusu braca Selimovici i sl. diletanti, vec najjaci i najbolji svjetski ekonomski i atrucnjaci iz dr. podrucja...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 15 avg 2013, 23:17

Nisam uopste komentarisao tabelu vec pojasnjenje bilansa stanja i uspjeha :wink:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 16 avg 2013, 01:00

muxa je napisao/la:Bas si sve fino pojasnio i onda na kraju sve uprskao :D Kako moze biti samo bitna zadnja godina??? Ako se određeni elementi iz bilansa stanja unose u bilans uspjeha, onda nije zgoreg naglasiti da se i neki elementi iz bilansa uspjeha prenose u bilans stanja. Nagradno pitanje glasi: Gdje završiše gubici iz prethodnih godina? ;)
Zavrsiće na teret kapitala ili nadoknadom iz akumulirane dobiti iz nekih ranijih godina, a pogrijesio sam jer napisah da je bitna zadnja godina a zapravo su bitne zadnje 3 jer kako procitah UEFA ti daje maksimalno 45 miliona gubitka da ostvaris rasporedjenog na tri zadnje godine.
Al i dalje tvrdim da suma tj.ovaj red koji predstavlja sumu od zadnjih 5 godina kad procitas da je ukupno recimo 200 miliona gubitka, nista posebno ne pokazuje dok ne vidis na koje tacno godine se odnosi tj.da li na zadnje tri, jer mozda od tih 200 miliona 190 mil gubitka si ostvario prije 5 i 6 godina a u zadnje tri si na nuli ili blagom dobitku a UEFA gleda zadnje tri godine.
Jednostavno sam htio reci da je suvisna kao zbir jer se odnosi na zadnjih pet godina, da se odnosi na zadnje tri onda bi bila korisna, cisto je fazon vremenskog rasporeda,a vala i bez te kolone mozes vidjet zadnje tri godine kakve su, cisto sam sliku komentarisao uz gresku jer UEFA gleda zadnje 3 godine a ja sam mislio samo zadnju godinu.

p.s. :D procitah da u troskove kod računanja dobiti/gubitka nece ulazit troskovi izgradnje stadiona i troskovi razvoja mladih igraca, te ugovori sa igracima potpisani prije 2011, sem ako nisu produzili u medjuvremenu, tj.potpisali novi ugovor.Dakle moci ce se bez problema ulagat u stadion, to je barem dobro za Serie A, ako ko bude gradio stadion naravno.

Evo isto ako npr.Real kupi Bale-a za 100 miliona, amortizovace ga kroz cetiri godine, tj.trosak amortizacije ce bit 25 miliona godisnje. Imajuci u vidu Realove godisnje prihode, bice njima lako ispunit ove stvari, jos plus gubitak ce moci vlasnik kluba da nadoknadi iz svog dzepa ako hoce, pa ako ja dobro kontam, seici nece imat nekih velikih problema. :cry: :mrgreen:
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 17 avg 2013, 21:19

"Navijači Lazija su mi uvijek iskazivali poštovanje. Moja obaveza je da ih pozdravim. Nogomet nije stvoren za uvrede." - Gianluigi Buffon

slika
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 avg 2013, 21:42

Gospodin covjek.

EDIT: Evo malo slika pred sutrasnju utakmicu.

slika
slika
slikaslika
slika
slika
slika
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 18 avg 2013, 11:50

JTS je napisao/la:"Navijači Lazija su mi uvijek iskazivali poštovanje. Moja obaveza je da ih pozdravim. Nogomet nije stvoren za uvrede." - Gianluigi Buffon

slika

Ima l' ko jači ha?
Allegri je gospodin!

RickBlaine
Kontakt:

Post Postao/la RickBlaine » 18 avg 2013, 12:26

slika

tiboga :shock:
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 18 avg 2013, 14:25

slika
★★★

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 18 avg 2013, 14:29

nije 4-5-1, to izgleda defanzivno :D možda će biti tako u fazi odbrane, ali u fazi napada 4-2-3-1, inače moja omiljena formacija 8-)

NON MOLLARE MAI

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 18 avg 2013, 14:43

Ma valja vam se povuci protiv nas kako god :P :D
★★★

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 avg 2013, 14:46

Ma nemaju potrebe kosonja ce to sve pokrivati :grin:

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 18 avg 2013, 14:47

osjećam da će Candreva, Buffonu poslati jednu iza ušiju sa jedno 25 m :D večeras će Hernanes da demonstrira sambu kao 'trequartista' 8-)

NON MOLLARE MAI

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 18 avg 2013, 14:57

Optimisticno :mrgreen:

Jedva cekam utakmicu. Pozelio sam ovu ''nasu'' ligu, a ovo vcrs je kao neki uvod u sezonu. Ocekujem spektakl. Vidim 60.000 dusa ce biti na stadionu. Do ovog trenutka je prodano oko 55 hiljada, nek jos do vcrs ode 5 i to ce biti savrseno.
★★★

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 18 avg 2013, 15:00

inače, večeras će po prvi put biti prisutna sva tri trofeju na stadionu .. samo da ih Juventini ne ukradu :mrgreen:

tekmu će prenositi Rai Uno, nadam se da ga neće zatamniti :D

NON MOLLARE MAI

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 18 avg 2013, 15:09

Ne krademo mi titule, zna se ko to radi :mrgreen:

Mi osvajamo na terenu :mrgreen:
★★★

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 18 avg 2013, 15:22

Vidim ovi laziali narijani ko snecari prosle gos :mrgreen:
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 18 avg 2013, 15:52

L'Avvocato je napisao/la:Ne krademo mi titule, zna se ko to radi :mrgreen:

kradete trofeje, ipak je to zlato i srebro :lol:
AvantiSignora je napisao/la:Vidim ovi laziali narijani ko snecari prosle gos :mrgreen:
titula je titula, za mene lično ne postoji manje ili više važnija, svaka je podjednako važna :D

NON MOLLARE MAI

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 18 avg 2013, 16:45

L'Avvocato je napisao/la:Ne krademo mi titule, zna se ko to radi :mrgreen:

:lol::lol::lol:

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.