muxa je napisao/la:Bas si sve fino pojasnio i onda na kraju sve uprskao

Kako moze biti samo bitna zadnja godina??? Ako se određeni elementi iz bilansa stanja unose u bilans uspjeha, onda nije zgoreg naglasiti da se i neki elementi iz bilansa uspjeha prenose u bilans stanja. Nagradno pitanje glasi: Gdje završiše gubici iz prethodnih godina?

Zavrsiće na teret kapitala ili nadoknadom iz akumulirane dobiti iz nekih ranijih godina, a pogrijesio sam jer napisah da je bitna zadnja godina a zapravo su bitne zadnje 3 jer kako procitah UEFA ti daje maksimalno 45 miliona gubitka da ostvaris rasporedjenog na tri zadnje godine.
Al i dalje tvrdim da suma tj.ovaj red koji predstavlja sumu od zadnjih 5 godina kad procitas da je ukupno recimo 200 miliona gubitka, nista posebno ne pokazuje dok ne vidis na koje tacno godine se odnosi tj.da li na zadnje tri, jer mozda od tih 200 miliona 190 mil gubitka si ostvario prije 5 i 6 godina a u zadnje tri si na nuli ili blagom dobitku a UEFA gleda zadnje tri godine.
Jednostavno sam htio reci da je suvisna kao zbir jer se odnosi na zadnjih pet godina, da se odnosi na zadnje tri onda bi bila korisna, cisto je fazon vremenskog rasporeda,a vala i bez te kolone mozes vidjet zadnje tri godine kakve su, cisto sam sliku komentarisao uz gresku jer UEFA gleda zadnje 3 godine a ja sam mislio samo zadnju godinu.
p.s.

procitah da u troskove kod računanja dobiti/gubitka nece ulazit troskovi izgradnje stadiona i troskovi razvoja mladih igraca, te ugovori sa igracima potpisani prije 2011, sem ako nisu produzili u medjuvremenu, tj.potpisali novi ugovor.Dakle moci ce se bez problema ulagat u stadion, to je barem dobro za Serie A, ako ko bude gradio stadion naravno.
Evo isto ako npr.Real kupi Bale-a za 100 miliona, amortizovace ga kroz cetiri godine, tj.trosak amortizacije ce bit 25 miliona godisnje. Imajuci u vidu Realove godisnje prihode, bice njima lako ispunit ove stvari, jos plus gubitak ce moci vlasnik kluba da nadoknadi iz svog dzepa ako hoce, pa ako ja dobro kontam,
seici nece imat nekih velikih problema.