FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Željovac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Željovac » 16 dec 2009, 01:58

pile87 je napisao/la:
Željovac je napisao/la:
TheManiacs je napisao/la:Htio sam reći da je produžio ugovor sa Željom
i da ga željo proda mogo bih i on a i Željo vise Zaradit .
Pa stvar je u tome što Amar i ne želi baš da prodaje igrače. Bar ne ni za blizu one cifre koju su drugi klubovi spremni ponuditi. Već je ranije odbio ponudu za Cocu, kao i sve vraijante za prodaju Bekrića, a proslavio se odbijajući milion za Hasagića od kojeg smo na kraju i tužbu ispušili(oko 100.000 KM čini mi se). Upropastio je haman i život Mulaliću za kojeg je svojevremeno odbio ponudu iz Ukrajine kojom bio ovaj riješio egzistenciju, a sad je skoro pa socijalni slučaj.
O mnogo toga mozes pisati ali nemoj o Mulalicu i prici kako je on sad skoro pa socijali slucaj, helem poznajem covjeka jako dobro, pa ako hoces i Elviru zenu mu i mogu ti reci da nije istina to sto pricas.Dobro sve da ja grijesim o prelasku naseg igraca u neki klub u nasoj lizi, obijasni zasto smo mi platili 30 000 za Viscu kad se ne mora platiti?Uostalom vidim da znas situaciju oko Coce pa obecao mu je da ce mu zagrcat zivot, cini mi se i da hoce, da Coca vrijedi toliko koliko on misli da vrijedi 100 000 je **** lova za jednog dobrog fudbalera i sve jedan ozbiljni klub bi platio u cemu je problem.Da mu je prosla foluska sa Hasagicem mi bi sad prodavali igrace redovno po milion uostalom otjeralo ga sto on kaze iz kluba pa mu je to dosao ko nedovrsen posao...Nije nase da vodimo politiku kluba i onako ce mo doci na gotovo, mi mozemo nekog igraca gotiviti ili ne ali Zeljin interes iznad Amra i Coce.
Ovisi šta podrazumijevaš pod socijalnim slučajem, ali to ti je otprilike svaki igrač ŽELJE koji mora da izdržava porodicu, a koji nije riješio egzistenciju. Ne pomaže ni kad su pred kraj karijere, osim ako imaju kakav fakultet. Mulalić nema.
Višću smo platili toliko jer mu je to bio prvi profesionalni ugovor. U Budućnosti je imao amaterski. Imaš i za to cjenovnik na stranici saveza.
Ovo za 100.000 nisam tačno skontao na šta misliš.
Elem, vrlo si subjektivan što se Amara tiče dok ideš dotle da opravdavaš i Lazara kao pojačanje. A da ne spominjem ovo sa zagorčavanjem života. Da i to vidiš kao nešto normalno i čemu se maltene raduješ.
Pazi ovo, ŽELJO može da dobije sljedeće, 50.000 Eura od Panioniosa, 45.000 KM Cocinog oprosta dugova, 10% od narednog transfera, pa možda čak i 20.000 Eura od Cocinog ugovora sa Panioniosom. Da ne spominjem buduća plaćanja ŽELJI od mogućih transfera po osnovu solidarnosti.
U najgorem slučaju po Cocu, odradi godinu i po' recimo u Olimpiku ili Veležu(ako ne uspije opcija sa posudbom Panioniosu) i onda se sa 23 godine bez ikakvih naknada proda. Amar i ostali nafurani zlobnici mogu da ga za kitu povuku. I to ako im dozvoli! Bolje mu je da se brine da nam ŽELJO 3 pasa uveže i da nam nije Nijaz najbolji igrač.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Nisde77
Kontakt:

Post Postao/la Nisde77 » 16 dec 2009, 06:53

mislim da je to totalna bruka da se naši( igrači iz bosne) prodaju za tako male pare...kako može biti klub (sarajevo i željo) zadovoljan sa 50.000eura..a neki ofk beograd,rad,osijek,zadar,... mogu prodati igrača po 500.000 - 1.000.000 eur...da zvezdu,partizan,dinamo i hajduk ne spominjem..oni prodaju igrača po 5 - 20 mio eur...
ne razumijem zašto naši klubovi ne mogu prodati igrača za tolike para...znam da je offtopic samo me zanima...
pozdrav ;)
Since I was a boy I always hate the winter and now I know why bacause it reminds me of Stalingrad

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 dec 2009, 08:33

pa iz dosta razloga. ugled i renome lige, odnosno nedostatak istog, menadžerski talovi, lopovi i taldžije u klubovima (pa mi ni za koga bukvalno ne znamo za koliko je ustvari otišao...)...dosta je česta situacija da menadžer bukvalno plaća i hrani igrača - ali zato uzima i pare od eventualnog transfera.

eh, da mamić prodaje cocu iz dinama, uzeo bi jedno 5-6 miliona k'o ništa :D sve je to marketing. koliko uložiš - toliko i dobiješ.

pozdrav svim manijacima :mrgreen:

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 16 dec 2009, 09:12

Nisde77 je napisao/la:mislim da je to totalna bruka da se naši( igrači iz bosne) prodaju za tako male pare...kako može biti klub (sarajevo i željo) zadovoljan sa 50.000eura..a neki ofk beograd,rad,osijek,zadar,... mogu prodati igrača po 500.000 - 1.000.000 eur...da zvezdu,partizan,dinamo i hajduk ne spominjem..oni prodaju igrača po 5 - 20 mio eur...
ne razumijem zašto naši klubovi ne mogu prodati igrača za tolike para...znam da je offtopic samo me zanima...
pozdrav ;)
Ma jesi ti u pravu,ali kada bi gledao tradiciju...vec sam to ranije napisao,za ove sve klubove sto si nabrojao Zeljo je veliki klub,ali samo jos po tradiciji...po svemu ostalom trenutno,mi smo za njih kantonalna liga,a to bi ti se samo kazalo da se igra regionalna liga,bilo bi ti isto kao sada Bosna u kosarci...ona velika cetvorka nabrojana bez problema zabije transfer,ali zato i kupi igraca za milioncic,a ovi njihovi "mali" klubovi su za nas elita po svakom pitanju,i po organizaciji,i po uslovima i po platama i po radu sa mladima i po skolovanju i po kvalitetu igraca...Ivanovic koji igra u Celziju nije morao igrati u partizanu ili zvezdi da bi postao to sto jeste,vec je igrao u OFK Beograd,ali je on i tamo imao odlicne uslove...ja se ne sjecam kada je Zeljo zabio neku ozbiljnu lovu da bi doveo nekog igraca,zadnji je bio Tica koliko mi se cini,i on je bio totalni promasaj od igraca,a doveden je za sitnu lovu u tim regionalnim okvirima,koja je u nasim okvirima ogromna...za tu lovu Partizan ili Dinamo kupe nekog omladinca iz Rada ili Cibalije...nama recimo ne pada na pamet da kupimo nekog eventualnog talenta iz Zepca za 40 000 eura,lupam naravno,ali kada bi se to desilo svi bi rekli da je to neko cudo od igraca,kada je "tolika" lova otisla za njega...upravo zato ne treba da cudi zasto ne prodajemo igrace za velike cifre...po realnoj osnovi,nijedan igrac u sadasnjem pogonu ne bi mogao da igra za "mali" OFK Beograd,a neki igraci se furaju da mogu u bundes ligu,ako neko ima i dobrog menadzera,moze otici u drugu rusku ligu,poljsku i slicne lige i da cak tamo i dobro prodju...ove male regionalne ekipe svoje igrace prodaju u italiju,belgiju,spaniju i u najgorem slucaju u prvu rusku ligu koja je jaka ko beton finansijski...sve nase ekipe osudjene su da igraju na sitno,zato sto se u klubove ne ulaze,niko ili rijetko ko ima sponzora koji je ozbiljan,svodi se na to da iz omladinskog pogona izvuces neki potencijal koji prodas za 30 000 ako imas srece,ili da kupis nekog igraca za 10 000 i da molis boga da se ne povrijedi jer valja ga prodati za 30 000...kao pijacari smo...e sada sve ovo sto sam napisao moglo je stati u jednu recenicu :"neozbiljni smo"...problem je najveci sto smo mi talentovana nacija i nismo nista losiji u talentu od susjednih zemalja,samo sto oni to rade mnogo ozbiljnije...a to mora poteci iz samih klubova,te i da nasa liga dobije generalnog sponzora...pa nama je sada Pelak problem,zato sto Gracic trazi 50 000...tuzno,smijesno,zalosno,za plakati !!! A hocemo u evropu !!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 16 dec 2009, 10:59

Željovac je napisao/la:Višću smo platili toliko jer mu je to bio prvi profesionalni ugovor. U Budućnosti je imao amaterski. Imaš i za to cjenovnik na stranici saveza.
Elem, vrlo si subjektivan što se Amara tiče dok ideš dotle da opravdavaš i Lazara kao pojačanje. A da ne spominjem ovo sa zagorčavanjem života. Da i to vidiš kao nešto normalno i čemu se maltene raduješ.
Pazi ovo, ŽELJO može da dobije sljedeće, 50.000 Eura od Panioniosa, 45.000 KM Cocinog oprosta dugova, 10% od narednog transfera, pa možda čak i 20.000 Eura od Cocinog ugovora sa Panioniosom. Da ne spominjem buduća plaćanja ŽELJI od mogućih transfera po osnovu solidarnosti.
U najgorem slučaju po Cocu, odradi godinu i po' recimo u Olimpiku ili Veležu(ako ne uspije opcija sa posudbom Panioniosu) i onda se sa 23 godine bez ikakvih naknada proda. Amar i ostali nafurani zlobnici mogu da ga za kitu povuku. I to ako im dozvoli! Bolje mu je da se brine da nam ŽELJO 3 pasa uveže i da nam nije Nijaz najbolji igrač.
Kazem da je Coca tako dobar igrac kao sto ga menadzer fura, dizburg bi dao 100 000 bez razmisljanja, kazem ti jos jednom s obzirom da je za Zelju vec izgubljen pare koje dobijamo su vise nego dobre.Jako sam subjekitivan kad je Amar u pitanju nekako sam imao osjecaj da nam je ovo sve kazna nakon sto je on na pravdi boga otjeran, ako Amar kaze da mu je Popovic pojacanje ja se slazem sa tim uostalom on je trener a ne ja.E sad neces vjerovati subjektivan sam i po pitanju Coce, znas zasto kad nije pruzao najbolje partije meni je izgledao da ima slifa i bio borac na terenu kad je postao kapiten biilo mi je drago pravo ustvari gotivio sam ga pravo i nekako se osjecam da je izdao Zelju i vjeruj mi nije mu Amar dusman mozda bio otisao i za vece pare i napravio bolji trensfer.Helem to je sto je nek mu je sretno i da Zeljo vidi nekog haira od njega taman i tih 100 000
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 16 dec 2009, 11:38

Obje strane su pogrijesile...trazio ugovor kao culum, nista vise, nisu mu dali (mislim da je dovoljno dobar da ima takav ugovor...po meni greska uprave)...njegova greska je sto nije pokusao dalje pregovarat sa upravom...
A znamo tersonju kakav je, odma :arrow: tribina!
Amar sa svojim postupcima dize klubu rejting...to je radio prije, sa Hasagicem i Ticom (jbg moras fulit u nekim transferima), i to radi sada tj pokusava da radi sa ovim igracima...onda ga je Hearts dosao glave :roll: a vidjet cemo sada sta ce...
Valjda ga necemo opet otjerati...nemogu stvari preko noci da se poprave...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 16 dec 2009, 12:25

[/quote]
Kazem da je Coca tako dobar igrac kao sto ga menadzer fura, dizburg bi dao 100 000 bez razmisljanja, kazem ti jos jednom s obzirom da je za Zelju vec izgubljen pare koje dobijamo su vise nego dobre.Jako sam subjekitivan kad je Amar u pitanju nekako sam imao osjecaj da nam je ovo sve kazna nakon sto je on na pravdi boga otjeran, ako Amar kaze da mu je Popovic pojacanje ja se slazem sa tim uostalom on je trener a ne ja.E sad neces vjerovati subjektivan sam i po pitanju Coce, znas zasto kad nije pruzao najbolje partije meni je izgledao da ima slifa i bio borac na terenu kad je postao kapiten biilo mi je drago pravo ustvari gotivio sam ga pravo i nekako se osjecam da je izdao Zelju i vjeruj mi nije mu Amar dusman mozda bio otisao i za vece pare i napravio bolji trensfer.Helem to je sto je nek mu je sretno i da Zeljo vidi nekog haira od njega taman i tih 100 000[/quote]

moramo svatiti da svak danas ganja svoje interese...i jos cu jednom reci coca vrijedi vise od 50k eu....ali sobzirom da smo tog igraca izgubili jos prije mjesec dva to je sasvim dobra cifra
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

maximus_genius

Post Postao/la maximus_genius » 16 dec 2009, 12:42

TMovac je napisao/la:dajte ba ko bi vama ugodio???????????????????????kada klub proda odma igrača koji se pokaže nevalja vam,kada ga ne proda opet vam nevalja.pa koji k.... hočete??????????Ja imam povjerenje u Amara i njegova mora biti zadnja.ovi naši menađerćići nafuraju igrača da je bolji od Mesija odma.i prodaju ga negdje i lik se povlači sezonu dvije,propadne i onda se vrati vamo.I šta je bilo pojeo vuk magarca.Amar je rekao i Coci i Bekriću,pa i Supiću koji nije završio kod nas.Ostanite i potpišite prodaču vas za godinu dvije toliko dobro da će i klub i svaki od njih dobro zaraditi,al jok neće to da sluša.vidječete kada se Coca vrati za 2 do tri godine.al tada će moći jedino da sjedi na klupi i to Vrbanjuše.Tako da ja podržavam AMARA sto posto.pa makar i neotišli ove sezone na euroscenu.jer ozbiljna i jaka ekipa se ne pravi preko noći.kada sam mogao sve ove godine gledati pačenje i borbu za opstanak,mogu se vala strpiti još godinu.al zato iduće sezone nema opravdanja.TITULA ILI RAZLAZ LAGANINI SVI DO JEDNOG
Ako se Amar,Zujo i ostali vratili nezanci da cemo odma iduce sezone dobit titulu pored Sirokog koji jako dobro ekipa i dobro funkcijonira,Sarajeva koji je jedna od jacih klubova,Borca koji ce se obogatit od prodajem Bilbije i dovest velika pojacanja,a?kako dobit titulu pored njih?ti bi novu upravu?hotica,faruka itd. ?

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 16 dec 2009, 12:53

Cilj za ovu sezonu nije titula nego izlazak u Evropu!
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Manijakk
Kontakt:

Post Postao/la Manijakk » 16 dec 2009, 13:08

Stole iz Bora je napisao/la:Cilj za ovu sezonu nije titula nego izlazak u Evropu!
Naravno! Ja ne znam sta ovi lupaju vise...

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 16 dec 2009, 14:06

TheManiacs je napisao/la:
vjeran1987 je napisao/la:kakvih likova ima ovdje :oops: :oops: pa zeljovac ti samo pametujes,a nista novo ne govoris daj ba popusti se amara vise a ti the maniacs daj uozbilji se mali i ne ofiraj se po ovim stranicama vise :idea: :arrow:

Nemoj mi ti govorit da se uozbiljim savrseno sam ozbiljan
nemoj govorit da se ofiram kad se ne ofiram
Nemoj mi ti pametovati i govorit da sam mali .
HAHHA :mrgreen:
Joj TheManiacs kako e ja smijem kad citam tvoje postove :mrgreen: :mrgreen:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 16 dec 2009, 14:15

Željovac je napisao/la:
Željovac je napisao/la:
TheManiacs je napisao/la:Htio sam reći da je produžio ugovor sa Željom
i da ga željo proda mogo bih i on a i Željo vise Zaradit .
Pa stvar je u tome što Amar i ne želi baš da prodaje igrače. Bar ne ni za blizu one cifre koju su drugi klubovi spremni ponuditi. Već je ranije odbio ponudu za Cocu, kao i sve vraijante za prodaju Bekrića, a proslavio se odbijajući milion za Hasagića od kojeg smo na kraju i tužbu ispušili(oko 100.000 KM čini mi se). Upropastio je haman i život Mulaliću za kojeg je svojevremeno odbio ponudu iz Ukrajine kojom bio ovaj riješio egzistenciju, a sad je skoro pa socijalni slučaj.
O mnogo toga mozes pisati ali nemoj o Mulalicu i prici kako je on sad skoro pa socijali slucaj, helem poznajem covjeka jako dobro, pa ako hoces i Elviru zenu mu i mogu ti reci da nije istina to sto pricas.Dobro sve da ja grijesim o prelasku naseg igraca u neki klub u nasoj lizi, obijasni zasto smo mi platili 30 000 za Viscu kad se ne mora platiti?Uostalom vidim da znas situaciju oko Coce pa obecao mu je da ce mu zagrcat zivot, cini mi se i da hoce, da Coca vrijedi toliko koliko on misli da vrijedi 100 000 je **** lova za jednog dobrog fudbalera i sve jedan ozbiljni klub bi platio u cemu je problem.Da mu je prosla foluska sa Hasagicem mi bi sad prodavali igrace redovno po milion uostalom otjeralo ga sto on kaze iz kluba pa mu je to dosao ko nedovrsen posao...Nije nase da vodimo politiku kluba i onako ce mo doci na gotovo, mi mozemo nekog igraca gotiviti ili ne ali Zeljin interes iznad Amra i Coce.
Ovisi šta podrazumijevaš pod socijalnim slučajem, ali to ti je otprilike svaki igrač ŽELJE koji mora da izdržava porodicu, a koji nije riješio egzistenciju. Ne pomaže ni kad su pred kraj karijere, osim ako imaju kakav fakultet. Mulalić nema.
Višću smo platili toliko jer mu je to bio prvi profesionalni ugovor. U Budućnosti je imao amaterski. Imaš i za to cjenovnik na stranici saveza.
U najgorem slučaju po Cocu, odradi godinu i po' recimo u Olimpiku ili Veležu(ako ne uspije opcija sa posudbom Panioniosu) i onda se sa 23 godine bez ikakvih naknada proda. Amar i ostali nafurani zlobnici mogu da ga za kitu povuku. I to ako im dozvoli! Bolje mu je da se brine da nam ŽELJO 3 pasa uveže i da nam nije Nijaz najbolji igrač.[/quote]

Tebe treba banovat i to pod hitno!Izvini fakat za tebe je Amar zlobnik, e pa sad bi volio da nam Amar nije tu ,da pobjedujemo u 87 minuti utakmice, da se patimo i valjamo po Trenu da ne dosnesemo nijednu gostujucu pobjedu! :evil: Totalno si nerealan.. ;)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 16 dec 2009, 15:15

19TM87 je napisao/la:
[/quote]
moramo svatiti da svak danas ganja svoje interese...[/quote]

Isto tako i klub ganja svoje interese,dosta je bilo pcihkastog odnosa trenera i drugih ljudi u klubu prema klubu,sada dosla 2-3 covjeka koji to nece dopustiti i odmah se u bijeg dali tipovi k'o Coca.Sto niko ne spomene da je ucjenjivao svojim igrama Simu,da je trenera marsnuo na treningu te da mu dirigovao gdje ce igrat'(e cuj molim te igrac govori treneru gdje treba igrat',joj Simo :roll: ),al' nije Amar - Simo,pa se Coca shebao malo i nek' je,ko je bio prosle godine u Modrici ovo u vezi Coce ga ne moze iznenaditi...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

edotm87
Kontakt:

Post Postao/la edotm87 » 16 dec 2009, 15:37

[/quote]
U najgorem slučaju po Cocu, odradi godinu i po' recimo u Olimpiku ili Veležu(ako ne uspije opcija sa posudbom Panioniosu) i onda se sa 23 godine bez ikakvih naknada proda. Amar i ostali nafurani zlobnici mogu da ga za kitu povuku. I to ako im dozvoli! Bolje mu je da se brine da nam ŽELJO 3 pasa uveže i da nam nije Nijaz najbolji igrač.[/quote]
ajde priznaj sta ti je Coca, rodjak ili jaran??? pa pametnjakovicu, ja ti garantujem da ce se taj isti Coca za najvise 3 sezone vratiti u Zelju, menadzer ga je nafurao da je on Vidic, (samo da zaradi na njemu), realnost je da ce on da sjedi na klupi, isti slucaj kao Memisevic i jos milion njih, i na kraju nece moci ni u Zelju, pa ce zavrsiti u Vrbanjusi :mrgreen: . Volio bi da ga Amar ne pusti, nek se vuce malo po Olimpiku i Velezu, da vide navijaci kakav je to igrac, nas bivsi kapiten. I jos nesto pogledaj malo kakvi igraci vec igraju u Panionisu, i skontaj kakve su Cocine (kao igrac koji vrijedi 50k eura) sanse da igra.
BRAVE HEART 1979-2005

Har3
Kontakt:

Post Postao/la Har3 » 16 dec 2009, 15:38

Pa neko mora posluzit ko primjer, a ko ce biti bolji primjer od kapitena, nea vishe zajebancije fala bogu. :mrgreen:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 16 dec 2009, 17:10

Igraci nikad nisu imali ni autoritet,sad kad im je Amar dos'o e pa nema vise ... 8-)

"A, znaci neces da produzis ugovor ,u redu onda nek ti je sa srecom" ;) ;) :mrgreen:

"Dodji sutra po papire"! :mrgreen:

Nisde77
Kontakt:

Post Postao/la Nisde77 » 16 dec 2009, 18:15

boccaccio je napisao/la:
Nisde77 je napisao/la:mislim da je to totalna bruka da se naši( igrači iz bosne) prodaju za tako male pare...kako može biti klub (sarajevo i željo) zadovoljan sa 50.000eura..a neki ofk beograd,rad,osijek,zadar,... mogu prodati igrača po 500.000 - 1.000.000 eur...da zvezdu,partizan,dinamo i hajduk ne spominjem..oni prodaju igrača po 5 - 20 mio eur...
pozdrav ;)
Ma jesi ti u pravu,ali kada bi gledao tradiciju...vec sam to ranije napisao,za ove sve klubove sto si nabrojao Zeljo je veliki klub,ali samo jos po tradiciji...po svemu ostalom trenutno,mi smo za njih kantonalna liga,a to bi ti se samo kazalo da se igra regionalna liga,bilo bi ti isto kao sada Bosna u kosarci...ona velika cetvorka nabrojana bez problema zabije transfer,ali zato i kupi igraca za milioncic,a ovi njihovi "mali" klubovi su za nas elita po svakom pitanju,i po organizaciji,i po uslovima i po platama i po radu sa mladima i po skolovanju i po kvalitetu igraca...Ivanovic koji igra u Celziju nije morao igrati u partizanu ili zvezdi da bi postao to sto jeste,vec je igrao u OFK Beograd,ali je on i tamo imao odlicne uslove...ja se ne sjecam kada je Zeljo zabio neku ozbiljnu lovu da bi doveo nekog igraca,zadnji je bio Tica koliko mi se cini,i on je bio totalni promasaj od igraca,a doveden je za sitnu lovu u tim regionalnim okvirima,koja je u nasim okvirima ogromna...za tu lovu Partizan ili Dinamo kupe nekog omladinca iz Rada ili Cibalije...nama recimo ne pada na pamet da kupimo nekog eventualnog talenta iz Zepca za 40 000 eura,lupam naravno,ali kada bi se to desilo svi bi rekli da je to neko cudo od igraca,kada je "tolika" lova otisla za njega...upravo zato ne treba da cudi zasto ne prodajemo igrace za velike cifre...po realnoj osnovi,nijedan igrac u sadasnjem pogonu ne bi mogao da igra za "mali" OFK Beograd,a neki igraci se furaju da mogu u bundes ligu,ako neko ima i dobrog menadzera,moze otici u drugu rusku ligu,poljsku i slicne lige i da cak tamo i dobro prodju...ove male regionalne ekipe svoje igrace prodaju u italiju,belgiju,spaniju i u najgorem slucaju u prvu rusku ligu koja je jaka ko beton finansijski...sve nase ekipe osudjene su da igraju na sitno,zato sto se u klubove ne ulaze,niko ili rijetko ko ima sponzora koji je ozbiljan,svodi se na to da iz omladinskog pogona izvuces neki potencijal koji prodas za 30 000 ako imas srece,ili da kupis nekog igraca za 10 000 i da molis boga da se ne povrijedi jer valja ga prodati za 30 000...kao pijacari smo...e sada sve ovo sto sam napisao moglo je stati u jednu recenicu :"neozbiljni smo"...problem je najveci sto smo mi talentovana nacija i nismo nista losiji u talentu od susjednih zemalja,samo sto oni to rade mnogo ozbiljnije...a to mora poteci iz samih klubova,te i da nasa liga dobije generalnog sponzora...pa nama je sada Pelak problem,zato sto Gracic trazi 50 000...tuzno,smijesno,zalosno,za plakati !!! A hocemo u evropu !!!
ma glupo je to da nam igrači odlaze za male pare..jbg izgleda da nama treba u Bosni jedan Mamić koji bi sredio stvari...žalostno da smo zadovoljni sa 50.000 eur...Ko što si reko da bi ga dinamo prodo dobili bi minimum 5 mio eur...hvala ti na odgovoru ;)
Since I was a boy I always hate the winter and now I know why bacause it reminds me of Stalingrad

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 16 dec 2009, 18:24

bistrikboy je napisao/la:
19TM87 je napisao/la:
moramo svatiti da svak danas ganja svoje interese...[/quote]

Isto tako i klub ganja svoje interese,dosta je bilo pcihkastog odnosa trenera i drugih ljudi u klubu prema klubu,sada dosla 2-3 covjeka koji to nece dopustiti i odmah se u bijeg dali tipovi k'o Coca.Sto niko ne spomene da je ucjenjivao svojim igrama Simu,da je trenera marsnuo na treningu te da mu dirigovao gdje ce igrat'(e cuj molim te igrac govori treneru gdje treba igrat',joj Simo :roll: ),al' nije Amar - Simo,pa se Coca shebao malo i nek' je,ko je bio prosle godine u Modrici ovo u vezi Coce ga ne moze iznenaditi...[/quote]

ja se sa tim slazem i klub treba da ima svoje pricipe i i interese...a ja sam uvjek za interes kluba jer igraci dolaze i odlaze a klub ostaje... LIMVO TE LJOZE
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

sorrow
Kontakt:

Post Postao/la sorrow » 16 dec 2009, 18:48

manite se stvari o kojima niste kompetentni da pričate ;)...nego ima li kakvih novosti oko Zebe ili je još uvijek status quo?

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 16 dec 2009, 18:58

sorrow je napisao/la:manite se stvari o kojima niste kompetentni da pričate ;)...nego ima li kakvih novosti oko Zebe ili je još uvijek status quo?
Zeba dosad nema nista samo sam cuo da ima neke nerealne ponude iz ino scene ,ali ih ne prihvata on naravno tako da ce 90% ostat u Zelji! ;)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MrkiMedo i 52 gosta.