Alfa i omega kluba: Dofu Bajraktarevic i Admir Ado Bukva. Kazu za pet godina Euroliga, idemooooo

A jadni direktor se ne smije pojaviti nigdje u gradu, traze ga svi redom...
Zaplatit ce na kraju...
Ili kako on kaze Javit cu ti se/Cut cemo se kasnije

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Samo ne znam šta je to u tim ljudima pa mogu funkcionisati na taj način. Ne mogu da vjerujem da su još uvijek ubjeđeni da su sposobni da se bave tim poslom.neno#4 je napisao/la:Nemoj se nicemu iznenaditi![]()
![]()
Alfa i omega kluba: Dofu Bajraktarevic i Admir Ado Bukva. Kazu za pet godina Euroliga, idemooooo![]()
![]()
A jadni direktor se ne smije pojaviti nigdje u gradu, traze ga svi redom...
Zaplatit ce na kraju...
Ili kako on kaze Javit cu ti se/Cut cemo se kasnije![]()
Jeste zato sto su oni katastrofa, nije on toliki sportski radnik da bi se dizao u nebesa vjeruj mi.neno#4 je napisao/la:Nihad je za sve danasnje mediokritete koji se krecu po klubu gospodin. I covjek koji je dao vise tom klubu nego oni svi zajedno.
NIje ga ni dizao u nebesa. I rekao je da je za njih odličan. Po meni Nihad je čovjek koji želi da ulaže i jedan od rijetkih koji je svjestan šta znači ulaganje u sport i da to doprinosi kompaniji koja se promoviše. Nažalost mnogi u BiH toga nisu svjesni i sve se svodi na ulaganje zbog poznanstava i sl stvari a ne zbog marketinga. DOduše ni klubovi nemaju marketnig planova. Sa druge strane Nihad se slabo razuniej u vođenje jednog sportskog kolektiva i milsimd a je previše vjerovao ljudima koji su ga savjetovali sem ako nije svjesno radio neke loše poteze zbog pranja para, a mislim da je dovoljno zaradio u životu da mu to nije potrebno.bhsport je napisao/la:Jeste zato sto su oni katastrofa, nije on toliki sportski radnik da bi se dizao u nebesa vjeruj mi.neno#4 je napisao/la:Nihad je za sve danasnje mediokritete koji se krecu po klubu gospodin. I covjek koji je dao vise tom klubu nego oni svi zajedno.
Fuad Dofu BajraktarevicIma li spasa Košarkaškom klubu Bosna ASA BH Telecom? Sarajevski "Studenti" četiri godine prolaze agoniju, plešu na ivici ponora, smjenjuje se igrači, treneri, predsjednici... a ostaju samo dugovi s kojima se malo ko želi uhvatiti ukoštac.
Dodatni razlog za pesimizam i mogući uvod u još jednu turbulentnu sezonu predstavljala je činjenica da se niko izvan kluba nije hio prihvatiti dužnosti predsjednika Upravnog odbora nakon nedavne ostavke Miralema Šabovića.
Sanacioni plan
No, istup člana Upravnog odbora Fuada Bajraktarevića, koji je jednoglasno izabran za vršioca dužnosti predsjednika na 45 dana (a možda i duže ukoliko klupska Komisija ne pronađe adekvatno rješenje), teško da će bilo koga ostaviti ravnodušnim.
-Za pola godine izaći ćemo iz trenutnih problema, sto posto! Stvorit ćemo preduvjete da se Bosni skinu sva finansijska opterećenja, odnosno da saniramo još jedan preostali bankovni kredit, a potom od decembra skidamo obaveze prema igračima.
Sanacioni plan provodi se i uz dodatne injekcije, odnosno određene privrednike koji imaju volju da se uključe, izaći ćemo iz krize. Takvi ljudi trebaju Bosni, a ne da, kao ranije, imamo pola uprave koju ništa ne zanima i da klub moramo vući samo Miralem Šabović, Muris Alić i ja - kaže Bajraktarević te dodaje da, nakon dvije i po godine, u Bosni ima skeniranu kompletnu situaciju i pripremljeno rješenje.
- Imam visoke ambicije, da nemam, ne bih ni dolazio u klub i s ljudima prolazio svu patnju. U narednom periodu imat ćemo sastanke sa predstavnicima različitih nivoa vlasti, ali od njih ništa nećemo tražiti nego ćemo ponuditi rješenje.
Vidačić ostaje
Strategiju rada uskoro će usvojiti Upravni odbor, a oslonac će biti na mlade, kojima ćemo osigurati adekvatne uvjete. Što se tiče budžeta, i to ćemo uskoro usvojiti i, u skladu s tim, postavit ćemo ciljeve pred ekipu. Ono što sada mogu reći jeste da Dragoljub Vidačić ostaje trener - kaže Bajraktarević, koji je još nešto naglasio:
- Oko kluba uvijek vladaju barem tri struje, ali ja nisam ničiji nego sam sada neki anonimus za kojeg se svi pitaju ko je. To mi je drago, jer će me ljudi ili prihvatiti ili neće, ili će mi pomoći da vratimo Bosnu ili neće. A ja sam spreman, jer nemam oraha u džepu, javno prozvati svakoga ko pomogne ili ne pomogne klub.
Obećanja ne prolaze
- Pozivam i one koji sjede sa strane, da nam se priključe. Odmah prepuštam svoju funkciju onome ko je spreman da radi, a ne samo da naplati. Klupska politika se promijenila, nekada se u Bosnu dolazilo po pare, a tako više neće moći. Naravno, profesionalci trebaju da zarađuju, ali ne u omjerima kako je to bilo nekada. Ja sam menadžer kod kojeg ne prolazi "ovaj je nešto obećao ili rekao" nego samo papir, potpis i rad - kaže Bajraktarević.
Formirao teniski klub
Bajraktarević, inače univerzitetski profesor, osnivač je Teniskog kluba TENNSA, čiji je bio direktor i trener i čiji su igrači, ističe, donijeli Sarajevu 19 državnih titula i više od 140 pehara.
- Kada sam doktorirao, privremeno sam zatvorio klub, ali nadam se da ću ga jednog dana ponovo pokrenuti kada budem imao više vremena - kaže Bajraktarević, čija je supruga Jasna neko vrijeme bila klupski psiholog u KK Bosna, a sada je angažirana u Skupštini kluba.
Da ali sta ce sada ulagati, Ase vise nema, tamo ga nema, svoje privatne pare - cisto sumnjam. Naravno da se slabo razumije kada je KK Bosna nakon F8 u Sarajevu isla umjesto ka vrhu strmoglavo ka dnu.zaboljisportuBiH je napisao/la:NIje ga ni dizao u nebesa. I rekao je da je za njih odličan. Po meni Nihad je čovjek koji želi da ulaže i jedan od rijetkih koji je svjestan šta znači ulaganje u sport i da to doprinosi kompaniji koja se promoviše. Nažalost mnogi u BiH toga nisu svjesni i sve se svodi na ulaganje zbog poznanstava i sl stvari a ne zbog marketinga. DOduše ni klubovi nemaju marketnig planova. Sa druge strane Nihad se slabo razuniej u vođenje jednog sportskog kolektiva i milsimd a je previše vjerovao ljudima koji su ga savjetovali sem ako nije svjesno radio neke loše poteze zbog pranja para, a mislim da je dovoljno zaradio u životu da mu to nije potrebno.bhsport je napisao/la:Jeste zato sto su oni katastrofa, nije on toliki sportski radnik da bi se dizao u nebesa vjeruj mi.neno#4 je napisao/la:Nihad je za sve danasnje mediokritete koji se krecu po klubu gospodin. I covjek koji je dao vise tom klubu nego oni svi zajedno.
Sto se tice situacije u Bosni, oko nje, spadam vjerovatno u jedan posto ljudi koji sve znaju sta se desavalo i sta se desava u tom klubu. Nihad Imamovic je ispao najveci olos, kriminalac, idiot i zrtveno janje, a to je smijesno reci. I kredit koji spominjao vajni magistar/doktor Fuad Bajraktarevic za isti dan magistrao i doktorirao, Nihad ureduje tu. Opet se prica o Nihadu da udje u klub i opet da pokusa navuci pare. Isto kao sto se prica i za dvojicu ljudi koji bi mogli biti predsjednici, ali kao nema kvoruma UODa ali sta ce sada ulagati, Ase vise nema, tamo ga nema, svoje privatne pare - cisto sumnjam. Naravno da se slabo razumije kada je KK Bosna nakon F8 u Sarajevu isla umjesto ka vrhu strmoglavo ka dnu.
@neno, doticnog ne poznajem ali mi nije jasan tvoj stav jer obicno postujes sve i svakoga a ovog ismijavas u cemu je kvaka?
STRAAAAAAAŠNOOOOOOOOOOOO,ne mogu biliv it.Suljo,Zlaja,Bakire,Dino,Nihade.......gorite u paklu!!!!!!!zaboljisportuBiH je napisao/la:Čuh info da je Dofu izabran za v.d. predsjednika, jel to tačno? Ako jeste onda samo mogu ostaviti komentar hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahaha taman kad pomisliš da ne može gore dođe demant
Grobar kk Bosna, a sada grobar Kantona Sarajevo.neno#4 je napisao/la:Nesto sam malo svrljao po internetu i naidjem na ovo:
http://www.klix.ba/sport/pismo-navijaci ... /060425014" onclick="window.open(this.href);return false;
Hahahahaha, jos jednom hahahahaha i opet hahahahahaha samo je na ovo palo par novinarcica koji su slijepo branili ovo pismo, kovali Tomovica u zvijezde i velicali truhlovinu od trenera a sada sirijca covjeka koji je izmuzao KK Bosnu ko malo ko a donio nikakav rezultat. Upuceni ce znati o kome se radi a ja necu da mu spominjem ime jer mi vrijedja inteligenciju.neno#4 je napisao/la:Nesto sam malo svrljao po internetu i naidjem na ovo:
http://www.klix.ba/sport/pismo-navijaci ... /060425014" onclick="window.open(this.href);return false;
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.