BiH - USA (14.08.2013)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: BiH - USA (14.08.2013)
bez spahe u dobrani,ona lici na premijerligasku odbranu.Tu dodje do izrazaja sav kvalitet ostalih,a on je upitan.Zukanovic izgleda ko tery u odbrani akd irgfa sa Spahic ,kad on izadje Zuka ko Kerla,isto tako i ostali.Spaha igra za trojicu dole.Zuku navodim zato jer je standardi igrac,ove sto su usli kasnije necu komentarisat jer su propuh.Visca i Medunjanin su irgaci koji pokazuju da imaju kvaltiet.Pjanic je majstor protiv prosjecnih i ispod prosjecnih reprezntacija kad dodje reprezentacije po mjeri tesko ga vidjeti na terenu kad ga cuva igrac po mjeri, tu dodje do izrazaja dr. sc.Miske.(Vrhunski igrac ali daleko od onog top svjetskog veznjaka kako ga predstavljaju mediji).Trebo nam je poraz i trebao je uvesti sve ove igrace da se vidi kako je to kad budemo prinudjeni mjenjati glavne igrace,i ko moze pruzit dostojnu zamjenu.Nadati se da ce Kolasinac i Hajrovic zaigrat jer ce bit pojacnja.
S obzirom da smo do sad igrali sa protivnicima koji nisu mjrilo(osim grcke) kvalitete nadam se da je Pape mogao vidjeti kako ekipa reguje i kad gubi.I da je vidio ono sto he htio.
S obzirom da smo do sad igrali sa protivnicima koji nisu mjrilo(osim grcke) kvalitete nadam se da je Pape mogao vidjeti kako ekipa reguje i kad gubi.I da je vidio ono sto he htio.
- DonCorleone
- Kontakt:
amho je napisao/la:kad si selektor ne mozes biti upravu... barem kad je vecina javnosti u pitanju.. kad selektor odigra prijateljsku kao da je kvalifikacijska, tj. odigra s pocetnih 11 do 80 i neke minute i ubaci tek radi reda trojicu novih... vecini ne odgovara... lafo za sta sluze prijateljske nego da se nesto proba...
kad selektor nesto proba u prijateljskoj, odnosno test utakmici (sto je i blize istini, kakvo ba prijateljstvo???) i rezultat bude u skladu s mogucnostima sunjica, vrsajevica, visce, zahirovica, onda opet ne valja... lafo remeti se atmosfera, samopouzdanje itd...
odbrana do sinoc nikad nije igrala u onoj formaciji... par spahic-zukanovic je novina... bicakcic na desnom boku takodjer... u drugom poluvremenu se ta neuigranost spoji s nekvalitetom u liku sunjica i onda se prime i oni golovi, koje je amerika realno trebala zabiti i u prvom, ali ih je iskustvo i pozrtvovanost pojedinaca uz naravno srecu sprjecilo.
vezni red sa rahimicem, salihovicem/lulicem, misimovicem i pjanicem je preofenzivan protiv ozbiljne repke... rahimic je rekreativac, misimovic izgleda po fizickoj spremi takodjer... tako se ne igra ozbiljna utakmica protiv ekipe koja ima fizicki top spremne i brze igrace...
lijeva strana s lulicem i salihovicem koji se rotiraju i nadopunjuju je dovoljno defenzivna protiv ekipa koje igraju zatvorenije (grcka) i koje imaju slabiju ofenzivu, ali u otvorenoj igri s ofenzivno mocnim protivnicima je to hazarderski... u nekoliko navrata se to vidjelo sinoc... amerikanci su cesto imali igraca viska na svojoj desnoj strani, samo nas je njihova nespretnost u dodavanju spasavala u prvom vremenu...
selektor nista nije pogrijesio, samo je svjesno ili nesvjesno pokazao koliko smo ovisni o 3,4 igraca, i koliko nam je klupa ogranicena kvalitetom... likovi poput vrsajevica, sunjica, visce, zahirovica mogu popunit' prazninu kad se bez nekog mora ili biti prosjecni pomocnici... rahimicu je bolje da ulazi po 5-10 minuta kad ne ganjamo rezultat... za vise covjek realno i razumljivo vise nije... misimovic u ovoj fizickoj spremi moze u prvih 11 kad je protivnik toliko ogranicen da sebi mozemo priustit' i igraca manje... inace klupa...
bice dobro ako sinosnji rezultat doprinese realnijem sagledavanju stvari... selektor je to dobro opisao... utakmica je pokazala da mi jos uvijek nismo reprezentacija kakvom nas smatraju... dopunio bih: 'i kakvom je i mi sami smatramo'...
Odlicno, svaka ti cast na ovom postu.
Misimovic ako ne bude trcao vise, KLUPA, pa nek rafala do zore.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
kraj tog teksta treba da je.... "ne mjenja se tim koji pobjedjuje nit' se napusta stadion na kojem pobjeđujes."
sve ostalo su igre i igrice...
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 15 avg 2013, 11:50, ukupno mijenjano 2 puta.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
- NoName
- Kontakt:
Odlična utakmica, prije svega sa aspekta provjere kvaliteta pojedinih igrača. Lako je drugom štoperu igrati kada je Spaha tu, lako je jednom nekvalitetnom igraču da izgleda dobro na terenu kada tim igra za njega ali tek se pravi kvalitet vidi kada teret padne na tvoja leđa. E tako je sinoć teret, nakon svih onih izmjena, pao na Šunjića, Vršajevića, Zukanovića i sl. i lako se moglo vidjeti koliko oni zapravo vrijede.
Naravno da će selektor probati razne varijante, da će vidjeti s čime mi stvarno raspolažemo. Kada ne proba igrače onda ovdje bulaznimo da treba probavati igrače a kada proba onda je i to problem. Znaš nas...
Vršajević, Šunjić pa i Zahirović očito nisu kalibar za ovu reprezentaciju. I Višća mora biti puuuunoo hrabriji, umro je od straha svaki put kad bi dobio loptu.
Po meni je sve bilo super, super provjera. Iako sam za 2 istoka platio 100 KM sa stadiona sam izašao zadovoljan i još više uvjeren u naš plasman u Brazil. Pravi pokazatelj ove reprezentacije je bilo 1 poluvrijeme a 2 poluvrijeme je opravdano iskorišteno da se probaju i drugi igrači.
Naravno da će selektor probati razne varijante, da će vidjeti s čime mi stvarno raspolažemo. Kada ne proba igrače onda ovdje bulaznimo da treba probavati igrače a kada proba onda je i to problem. Znaš nas...
Vršajević, Šunjić pa i Zahirović očito nisu kalibar za ovu reprezentaciju. I Višća mora biti puuuunoo hrabriji, umro je od straha svaki put kad bi dobio loptu.
Po meni je sve bilo super, super provjera. Iako sam za 2 istoka platio 100 KM sa stadiona sam izašao zadovoljan i još više uvjeren u naš plasman u Brazil. Pravi pokazatelj ove reprezentacije je bilo 1 poluvrijeme a 2 poluvrijeme je opravdano iskorišteno da se probaju i drugi igrači.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Lako je Misketa stavit na klupu. Al koga ubacit' umjesto njega.
Mislim da ovo s pravom možemo nazvati porazom u najboljem trenutku. I zasluženo smo izgubili, većina igrača je odigrala preko qrca utakmicu i uopće se nisu trudili. Čast izuzecima, a Džeko ih predvodi. Sad tek vidimo koliko možemo biti zahvalni na ovakvom WC igraču u napadu, koji je sposoban zabiti gol iz bilo kakve pozicije, čak i onda kada tim igra katastrofalno. Kao i na ubici - Vedadu Ibiševića. Obojica su smrtonosni za protivničke odbrane.
Krenimo ispočetka. Prvo poluvrijeme je donijelo donekle izjednačenu igru, dobru s obje strane. Naša reprezentacija je za trunku bila bolja i konkretnija, a to je rezultiralo vodstvom od 2:0. Iskoristili smo svoje prilike, Ameri nisu i kraj priče. Veza je igrala solidno, ne tako dobro ali i dalje dovoljno da držimo konce u svojim rukama. Napad sjajan na čelu s Džekom i Ibiševićem. Međutim, već tada se vidjelo da odbrana itekako škripi te da je ponovo sam Spaha održava. Jadno je to da Emir u četvrtoj deceniji čini više od 50% naše odbrane. Zukanović je odigrao ubjedljivo najlošiju utakmicu u repki, nigdje ga nije bilo. Spor, trom, neoprezan... Skrivio je penal, no Skomina isti nje želio svirati (a mogao je, s punom pravom). Bičakčić je dobro zamijenio Mujdžu na desnom beku. Ofanzivno nije bio loš, dok je u defanzivi bilo sitnih propusta koji su nas mogli skupo koštati. Sve u svemu, srednje dobar nastup. Ipak, treba uzeti u obzir da je ovo njegov debi u reprezentaciji. Lulić je na lijevom beku bio nevidljiv, dosta neprimjetan i u potisnut u drugi plan. To nije njegova pozicija i sigurno da ga Sušić treba koristiti na krilu ili u vezi, gdje mu je po prirodi i mjesta i tu pruža nabolje partije u repki i Laziju. I pored toga, nije bila toliko loša izvedba s njegove strane. Salihović mu je pomagao u defanzivi i to se osjetilo, premda je Sejo dosta zakazao u ofanzivi i imao onaj centaršut u ragby stilu.
Rahimić je razočarao u potpunosti; prestar je za reprezentaciju koja preferira brz i moderan fudbal. Po stilu igre, Elvir je dakako ostao u devedesetim. Najgore od svega što je Zahirović možda i još gori od Generala.
Adnan je, poslije nekoliko izvrsnih igara u dresu repke, totalno propao i izgubio se iz prvog plana. Yebote, zadnji vezni nam za kratko vrijeme postade jedna od najdeficitarnijih pozicija u timu. Misimović je imao par dobrih pasova (od toga onaj misimovićevski centaršut za gol Vede
), no isto tako je imao i par loših. Kretanje mu je bilo grozno, sve je to bilo nekako nazor i odrađeno na iskustvo i rutinu. Takav Miske nam ne može koristiti, iskreno se nadam da će popraviti fizičku spremu. Što se tiče Mireta, imao je ona pas za Džeku i nekoliko driblinga lijepih za oko, urađenih za publiku na Koševu. Ostalo nije vrijedno pomena, Pjana je izgledao izgubljeno i bez volje i želje za napraviti nešto. Zaboravio sam spomenuti Begovića, smatram da je mogao biti bolji i odbraniti neki gol Amerikanaca, pogotovo se to odnosi na loše postavljanje kod slobodnog udarca (i gola) Altidorea.
Kada govorimo o drugom dijelu, onda ga možemo opisati jednom riječju. Potop. Izmjene koje je Pape napravio uzele su maha, a Amerikanci su konačno imali sreće i pretvorili svoje prilike u golove. Šunjić i Vršajević nisu ni za kakve reprezentacije. Prvi je očajan i imao je sreće da sudija opet nije svirao penal za SAD, dok je Vršajević općenito beskoristan. Kao i u Hajduku, počeo je i u repki ostavljati prostor na strani koju pokriva i samim tim bio direktan krivac za gol. Vranješ je za sve naše štopere, osim Spahe, doktor i igračina. Pa i jedan Pandža odigra bolje od njih.
Ostale izmjene u vidu Stevanovića, Višće i Medunjanina su odigrale solidno, prosječno njihovo izdanje. Uglavnom, ovo je lekcija Safetu da NIKAD, ali NIKAD ne smije igrati 3-5-2, tj. koristiti samo tri igrača pozadi. To je ravno samoubistvu!
Mislim da će reprezentacija mnogo dobiti Kolašincem, Hadžićem i Hajrovićem. Prvi jer je polivalentan igrač i može na tri pozicije u timu odigrati fantastično. Dakle, popunit će rupe na lijevom beku i omogućiti Luli i Seji da djeluju ofanzivno. Može uskočiti u vezni red i odigrati libera, što je također pohvalno. No siguran sam da će ga Pape najviše koristiti na štoperskoj poziciji. Hadžić je veoma dobar veznjak i može super odigrati zadnjeg veznog, upravo što nam treba da pošaljemo Rahimića u penziju i Zahi damo do znanja da se mora popraviti. U suprotnom, dvije zamjene za njega postoje i više nema garanta da će ovakav biti potreban repki. Što se tiče Hajrovića, zlata vrijedan džoker u napadu koji će uskočiti po potrebi, da popuni rupe ako Džeko i Ibišević ne budu igrali. Ako ništa, onda će mijenjati Vedu u 70-80 minuti, ili pak Edina ako bude potrebe. Sasvim zadovoljavajuće jer smo ostali na samo 2 napadača u timu. Niko ne razmišlja šta će biti ako neko od njih ne bude mogao igrati
Činjenica je da nemamo širine u cijelom timu, da roster zavisi od nekoliko kvalitetnih igrača, dok je ostalu buranija koja izgleda svjetski u ovom Papetovom sistemu. Velike ekipe, koje pretendiraju na top 10, ne igraju s 4-5 vrunskih igrača.
I da, dok nisam zaboravio, nikad više na ukleto Koševo. Pored onog groblja ni meni se ne bi igralo. Bilino Polje je naša arena i tu trebao igrati. Na kraju krajeva, tu smo postigli i svoje najveće uspjehe i najviše pobjeda. Da se Sarajlije ne osjećaju uvrijeđenima, donijelo nam je i Koševo svijetlih trenutaka. Mada, mislim da je i bordo dijelu glavnom grada jasno zašto je Zenica prvi odabir.
Btw, Ne kritikujte Safeta bez veze. Ovo je samo prijateljka, ljudi. Ovaj poraz nam može biti dobra lekcija i dobitak za ubuduće. Poslije Slovačke, ako se desi nešto nepredviđeno, iznesite argumente i opletite po njemu. Mislim da je jedan Safet Sušić najmanje zaslužio ovakve riječi od nekolicine vas. Pape, heroju naš, samo naprijed

Krenimo ispočetka. Prvo poluvrijeme je donijelo donekle izjednačenu igru, dobru s obje strane. Naša reprezentacija je za trunku bila bolja i konkretnija, a to je rezultiralo vodstvom od 2:0. Iskoristili smo svoje prilike, Ameri nisu i kraj priče. Veza je igrala solidno, ne tako dobro ali i dalje dovoljno da držimo konce u svojim rukama. Napad sjajan na čelu s Džekom i Ibiševićem. Međutim, već tada se vidjelo da odbrana itekako škripi te da je ponovo sam Spaha održava. Jadno je to da Emir u četvrtoj deceniji čini više od 50% naše odbrane. Zukanović je odigrao ubjedljivo najlošiju utakmicu u repki, nigdje ga nije bilo. Spor, trom, neoprezan... Skrivio je penal, no Skomina isti nje želio svirati (a mogao je, s punom pravom). Bičakčić je dobro zamijenio Mujdžu na desnom beku. Ofanzivno nije bio loš, dok je u defanzivi bilo sitnih propusta koji su nas mogli skupo koštati. Sve u svemu, srednje dobar nastup. Ipak, treba uzeti u obzir da je ovo njegov debi u reprezentaciji. Lulić je na lijevom beku bio nevidljiv, dosta neprimjetan i u potisnut u drugi plan. To nije njegova pozicija i sigurno da ga Sušić treba koristiti na krilu ili u vezi, gdje mu je po prirodi i mjesta i tu pruža nabolje partije u repki i Laziju. I pored toga, nije bila toliko loša izvedba s njegove strane. Salihović mu je pomagao u defanzivi i to se osjetilo, premda je Sejo dosta zakazao u ofanzivi i imao onaj centaršut u ragby stilu.

Kada govorimo o drugom dijelu, onda ga možemo opisati jednom riječju. Potop. Izmjene koje je Pape napravio uzele su maha, a Amerikanci su konačno imali sreće i pretvorili svoje prilike u golove. Šunjić i Vršajević nisu ni za kakve reprezentacije. Prvi je očajan i imao je sreće da sudija opet nije svirao penal za SAD, dok je Vršajević općenito beskoristan. Kao i u Hajduku, počeo je i u repki ostavljati prostor na strani koju pokriva i samim tim bio direktan krivac za gol. Vranješ je za sve naše štopere, osim Spahe, doktor i igračina. Pa i jedan Pandža odigra bolje od njih.

Mislim da će reprezentacija mnogo dobiti Kolašincem, Hadžićem i Hajrovićem. Prvi jer je polivalentan igrač i može na tri pozicije u timu odigrati fantastično. Dakle, popunit će rupe na lijevom beku i omogućiti Luli i Seji da djeluju ofanzivno. Može uskočiti u vezni red i odigrati libera, što je također pohvalno. No siguran sam da će ga Pape najviše koristiti na štoperskoj poziciji. Hadžić je veoma dobar veznjak i može super odigrati zadnjeg veznog, upravo što nam treba da pošaljemo Rahimića u penziju i Zahi damo do znanja da se mora popraviti. U suprotnom, dvije zamjene za njega postoje i više nema garanta da će ovakav biti potreban repki. Što se tiče Hajrovića, zlata vrijedan džoker u napadu koji će uskočiti po potrebi, da popuni rupe ako Džeko i Ibišević ne budu igrali. Ako ništa, onda će mijenjati Vedu u 70-80 minuti, ili pak Edina ako bude potrebe. Sasvim zadovoljavajuće jer smo ostali na samo 2 napadača u timu. Niko ne razmišlja šta će biti ako neko od njih ne bude mogao igrati

I da, dok nisam zaboravio, nikad više na ukleto Koševo. Pored onog groblja ni meni se ne bi igralo. Bilino Polje je naša arena i tu trebao igrati. Na kraju krajeva, tu smo postigli i svoje najveće uspjehe i najviše pobjeda. Da se Sarajlije ne osjećaju uvrijeđenima, donijelo nam je i Koševo svijetlih trenutaka. Mada, mislim da je i bordo dijelu glavnom grada jasno zašto je Zenica prvi odabir.

Btw, Ne kritikujte Safeta bez veze. Ovo je samo prijateljka, ljudi. Ovaj poraz nam može biti dobra lekcija i dobitak za ubuduće. Poslije Slovačke, ako se desi nešto nepredviđeno, iznesite argumente i opletite po njemu. Mislim da je jedan Safet Sušić najmanje zaslužio ovakve riječi od nekolicine vas. Pape, heroju naš, samo naprijed

Zadnja izmjena: Claus, dana/u 15 avg 2013, 11:58, ukupno mijenjano 1 put.
ovdje je sve receno, ali dzaba nekima ovdje to objasnjavati.NoName je napisao/la:Pravi pokazatelj ove reprezentacije je bilo 1 poluvrijeme a 2 poluvrijeme je opravdano iskorišteno da se probaju i drugi igrači.
ja bi se tek zabrinuo da nam je prva postava u 45 minuta gubila sa 2:0, eh to bi malo bilo skakljivo. onliko izmjena vala se mogolo ocekivati poraz. hem sto su nekvalitetne izmjene hem sto su ne ugrani zato sto nije sezona pocela.
uglavnom na slovackoj cemo masakr izvrsiti, zivi bili pa vidjeli.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
dosadan si više sa zenicom , popeo si mi se na vrh qurca i ti sa zenicom i sa bilinim poljem i sa svojom retardiranom pričom . repka ode jednom u godini u sarajevo i tebi odjednom nešto pukne u glavi .bparena je napisao/la:kraj tog teksta treba da je.... "ne mjenja se tim koji pobjedjuje nit' se napusta stadion na kojem pobjeđujes."
(nisam iz sarajeva , ako to pomisliš)
-
- Kontakt:
Prvo sto je meni sinoc naumpalo je da Safet nije trebao mijenjati pola ekipe na poluvremenu nego tek nekad od 60-te min. jer stvarno nema nikakve potrebe dodatno testirati jednog Vrsajevica ili Medunjanina...
Ali onda sam skont'o da neki od ovih udarnih haman nisu imali vise snage igrat tako da ih je mor'o zamijenit pa nije ni imao puno izbora.
Sunjica i Bicakcica se,priznacete svi,moralo ovako kvalitetnije testirati da se vidi njihov realni kvalitet. Onaj Lichtenstein nije nikakvo mjerilo. Sad se makar ima bolji uvid u kvalitet nekih igraca.
Ali onda sam skont'o da neki od ovih udarnih haman nisu imali vise snage igrat tako da ih je mor'o zamijenit pa nije ni imao puno izbora.
Sunjica i Bicakcica se,priznacete svi,moralo ovako kvalitetnije testirati da se vidi njihov realni kvalitet. Onaj Lichtenstein nije nikakvo mjerilo. Sad se makar ima bolji uvid u kvalitet nekih igraca.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić
Ovo je sve dobro proslo. Kao broj jedan, uspjeh nije jedino mjerilo. (Ne)uspjeh je itekako isto dobro mjerilo. Barem sada znamo kakva nam je odbrana kad Spahica nema (u slucaju povrede, kartona ili tako nesta). A jos sada tek oni koji su govorili da je Spaha kriv za remi protiv Francuske mogu mozda da se uvjere da bez Spahe najvjerovatnije ni baraza nebi bilo.
Isto tako se jos uvjek vidi da neprirodne pozicije itekako dodju do izrazaja kad se igra bez par prvotimaca. Zbog kvaliteta tima kad su svi skupa, to se i ne primjeti. Ali ovako - cisto kao suza. Dakle Salihovic i Lulic nisu za lijevog beka vec krilo ili sredina (Salihovic).
Sunjic je jak momak. Mislim da ne treba da ga otpisu ljudi. Samo zamislite formacije protiv super protivnika gdje nas tim stoji blizu svog 16-terca a drugi tim ubacuje lopte. Mislim da je itekako momak jak pogotovo u vazdusnim duelima. Ali da se on na ovaj nacin treba forsirati kao Usain Bolt u odbrani protiv brzih igraca - to je smijesno. I jos smijesnije da je selektor fakticki momku dao takvu odgovornost. I pored toga, Sunjic nema sta traziti u igri gdje on treba da vodi loptu unaprijed. Njegov zadatak se nalazi u bunker igri.
Zahirovic nije za driblinga niti za dodavanje/vodjenje lopte. On treba da cisti kao De Jong ili Gareth Barry. Ostalo - ne! U drugom poluvremenu je jednostavno bilo previse igraca koji nisu tehnicki potkovani. Dva pasa se nisu mogla sloziti kako treba.
Misimovic treba na baci par kilograma i da se nauci vracat nazad. Momak je mozak i zna s loptom. Ali bez lopte je nula i cak citavu zonu u odbrani poremeti.
Stevanovic nije za spica - covjek jest brz ali nema on zavrsnicu. Mozda bolje kao lijevo ili desno krilo (zavisi od ubacivanja ili sut s distanse).
Na kraju zelim da vidim jos igraca koji u timu igraju takticki - znaci iz inostranstva. Ovi domaci igraci mogu biti tehnicki potkovani i sve to, ali jednostavno cesto kao muha bez glave. Sve je to na neki amaterski nivo sto se tice plasiranja na teren. Nebi bilo lose u strucnom stabu imati nekog ko barem ima trenersku skolu - barem sto se tice odbrane.
Isto tako se jos uvjek vidi da neprirodne pozicije itekako dodju do izrazaja kad se igra bez par prvotimaca. Zbog kvaliteta tima kad su svi skupa, to se i ne primjeti. Ali ovako - cisto kao suza. Dakle Salihovic i Lulic nisu za lijevog beka vec krilo ili sredina (Salihovic).
Sunjic je jak momak. Mislim da ne treba da ga otpisu ljudi. Samo zamislite formacije protiv super protivnika gdje nas tim stoji blizu svog 16-terca a drugi tim ubacuje lopte. Mislim da je itekako momak jak pogotovo u vazdusnim duelima. Ali da se on na ovaj nacin treba forsirati kao Usain Bolt u odbrani protiv brzih igraca - to je smijesno. I jos smijesnije da je selektor fakticki momku dao takvu odgovornost. I pored toga, Sunjic nema sta traziti u igri gdje on treba da vodi loptu unaprijed. Njegov zadatak se nalazi u bunker igri.
Zahirovic nije za driblinga niti za dodavanje/vodjenje lopte. On treba da cisti kao De Jong ili Gareth Barry. Ostalo - ne! U drugom poluvremenu je jednostavno bilo previse igraca koji nisu tehnicki potkovani. Dva pasa se nisu mogla sloziti kako treba.
Misimovic treba na baci par kilograma i da se nauci vracat nazad. Momak je mozak i zna s loptom. Ali bez lopte je nula i cak citavu zonu u odbrani poremeti.
Stevanovic nije za spica - covjek jest brz ali nema on zavrsnicu. Mozda bolje kao lijevo ili desno krilo (zavisi od ubacivanja ili sut s distanse).
Na kraju zelim da vidim jos igraca koji u timu igraju takticki - znaci iz inostranstva. Ovi domaci igraci mogu biti tehnicki potkovani i sve to, ali jednostavno cesto kao muha bez glave. Sve je to na neki amaterski nivo sto se tice plasiranja na teren. Nebi bilo lose u strucnom stabu imati nekog ko barem ima trenersku skolu - barem sto se tice odbrane.
Konzerva je napisao/la:uglavnom na slovackoj cemo masakr izvrsiti, zivi bili pa vidjeli.

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ja sa pricom o Bilino Polju zastupam 99% navijacka u i izvan BiH. Ja nisam nikad i necu da te omalovazavam i pisem kao ti meni ali .... ZENICA I SAMO ZENICA I SAMO ZENICA I SAMO BILINO POLJE I SAMO ZENICA i pukni od muke ali procitaj dio komentara Clausa...viKK je napisao/la:dosadan si više sa zenicom , popeo si mi se na vrh qurca i ti sa zenicom i sa bilinim poljem i sa svojom retardiranom pričom . repka ode jednom u godini u sarajevo i tebi odjednom nešto pukne u glavi .bparena je napisao/la:kraj tog teksta treba da je.... "ne mjenja se tim koji pobjedjuje nit' se napusta stadion na kojem pobjeđujes."
"...I da, dok nisam zaboravio, nikad više na ukleto Koševo. Pored onog groblja ni meni se ne bi igralo. Bilino Polje je naša arena i tu trebao igrati. Na kraju krajeva, tu smo postigli i svoje najveće uspjehe i najviše pobjeda. Da se Sarajlije ne osjećaju uvrijeđenima, donijelo nam je i Koševo svijetlih trenutaka. Mada, mislim da je i bordo dijelu glavnom grada jasno zašto je Zenica prvi odabir."
Ako ti nije jasno nemoj ni dolazit u Zmajevo gnijezdo .... neces nam ni falit.... SAMO SAMO SAMO ZENICA...
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 15 avg 2013, 12:17, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
- PatrickBateman
- Kontakt:
Jel ikome jos smijesno kad procita ove izjave Amerikanaca kad govore o svojoj snazi i preokretu,a ono zmire na cinjenicu da smo promijenili pola tima na poluvremenu. 

- DonCorleone
- Kontakt:
Dobro pitanje, ima i odgovor i ako je za citati komplikovan.DukeOfWellington je napisao/la:Lako je Misketa stavit na klupu. Al koga ubacit' umjesto njega.
Ja sam primjetio da mi igramo najbolje u 4-4-2 sistemu, daleko njajbolje, 3-5-2 se gubimo protiv jacih ekipa , a u 4-2-3-1 sistemu Dzeko gore visi sam. Ako zelis naci odgovor na tvoje pitanje, kreni prvo od onoga sto nama najbolje odgovara kao formacija i koji igraci se najbolje uklapaju za utakmice protiv najspremnijih i najjacih ekipa svijeta u toj formaciji.
Naprijed to su Dzeko i Ibisevic i to ni u ludilu ne bi trebalo mjenjati. Imamo onakvu gol razliku kakvu imamo, najvise radih njih dvojice.
Znaci....-----------------------------Dzeko---------------Ibisevic------------------------
Pozadi je Kolasinac koji zna igrati ljevog beka i stopera, daleko bolji na ljevom beku od Lulica i Salihovica, zato bi on isao na lj. beka. Spahic pored njega. Ako se Bicakcic pokaze, juce nije bio dobar ali to ne znaci nista, onda on ide pored Spahica, desno je mjesto za Mudjzu rezervisano. Znaci imas zadnju liniju gotovu.
-----------------------------Kolasinac----------Spahic-------Bicakcic--------Mujdza------------------
U sredini treba jedan kreator i jedan jak stabilan i brz def. vezni koji fali, trenutno se tu uklapa najbolje Medunjanin. To bi izgledalo ovako:
...............................----------------------.Pjanic-------Medunjanin----------------------
Sa strana trebaju igrati oni koji to najbolje znaju: U opticaju imas Viscu, Lulica, Salihovica, Hajrovica, tu mozes variirati po volji. Naprimjer:
------------------------------------------Salihovic----------Hajrovic-------------------------------------
Po toj teoriji dobijes najjacih prvih 11 koji bi bez Misimovica izgledali ovako:
------------------------------------Dzeko-----------------------Ibisevic-----------------------------
---------------Salihovic--------------------------------------------------------------Hajrovic-------
-----------------------------------Pjanic----------------------Medunjanin-------------------------
--------------Kolasinac-------------Spahic-----------------Bicakcic----------------Mujdza-------
-------------------------------------------------Begovic----------------------------------------------
To je po principu matematike, kada trazis X, a poznajes samo P, pa je X=1-P.
Po toj logici je nasih trenutno najjacih 11 upravo ovo

Po ovoj formaciji i uz pomoc matematike dobijes da Lulic konkurise sa Salihovicem, a Pjanic sa Misimovicem i nikako ne mogu igrati svi odjednom. Izgleda da je Ciro imao pravo da Pjanic i Misimovic ne bi trebali igrati zajedno, mogu protiv slabijih, ali sa racionalnog gledista vise gubimo protiv najjacih nego sto dobijemo.
-
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Drago mi je da je Bicakcic postedjen zestokih kritika, jer on treba da bude nasljednik Spahica, sobrizom da mu je ovo prva utakmica , trema, 30000 hiljada dusa, nije lahko...tako da mu se greske mogu oprostiti sinoc dok drugima bas i nemogu. Bicakcicu je to opravdanje, a sad mu krece sezona i treba da se ustabili i ojaca,
bit ce ovo pravo
mujdza----bicakcic-----spahic---kolasinac
a mladi Hajrovic stoper treba da sto prije sazrije iz mlade repke, onako visok i jak i ako bude standardan u grasshoppersima, onda moze SPahic sa pjesmom da se oprosti od repke..
bit ce ovo pravo
mujdza----bicakcic-----spahic---kolasinac
a mladi Hajrovic stoper treba da sto prije sazrije iz mlade repke, onako visok i jak i ako bude standardan u grasshoppersima, onda moze SPahic sa pjesmom da se oprosti od repke..
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Negdje sam pročito da će biti revanš u Americi daj Bože i da ih onda poderemo bez zezancije sa izmjenama
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA
jel shvataš da si naporan sa pričom ? i ja najviše volim kad se igra u zenici , ali skontali smo šta hoćeš da kažeš , postao si naporan ko majstor sa rušiocom , a znaš šta to znači . i zapravo , claus lijepo piše jer on piše normalno i razumno , za razliku od tebe koji si već jučer počinjao razne svađe sa ljudima oko toga , i SMARAŠ sa time .bparena je napisao/la:Ja sa pricom o Bilino Polju zastupam 99% navijacka u i izvan BiH. Ja nisam nikad i necu da te omalovazavam i pisem kao ti meni ali .... ZENICA I SAMO ZENICA I SAMO ZENICA I SAMO BILINO POLJE I SAMO ZENICA i pukni od muke ali procitaj dio komentara Clausa...viKK je napisao/la:dosadan si više sa zenicom , popeo si mi se na vrh qurca i ti sa zenicom i sa bilinim poljem i sa svojom retardiranom pričom . repka ode jednom u godini u sarajevo i tebi odjednom nešto pukne u glavi .bparena je napisao/la:kraj tog teksta treba da je.... "ne mjenja se tim koji pobjedjuje nit' se napusta stadion na kojem pobjeđujes."
"...I da, dok nisam zaboravio, nikad više na ukleto Koševo. Pored onog groblja ni meni se ne bi igralo. Bilino Polje je naša arena i tu trebao igrati. Na kraju krajeva, tu smo postigli i svoje najveće uspjehe i najviše pobjeda. Da se Sarajlije ne osjećaju uvrijeđenima, donijelo nam je i Koševo svijetlih trenutaka. Mada, mislim da je i bordo dijelu glavnom grada jasno zašto je Zenica prvi odabir."
Ako ti nije jasno nemoj ni dolazit u Zmajevo gnijezdo .... neces nam ni falit.... SAMO SAMO SAMO ZENICA...
nisam pročitao ovu silu postova od sinoć poslije utakmice, pa me interesuje, može li mi neko kratko i jasno odgovoriti:
- jesmol već sahranili selektora, reprezentaciju ili samo pojedine igrače?
- jesmol već sahranili selektora, reprezentaciju ili samo pojedine igrače?
Undici stelle - ACM 1899
Samo vala mi ono napuštanje stadiona ne ide nikako u glavu... Umjesto da su ostali i pozdravili igrače, pa i čestitali Amerima na zasluženoj pobijedi, jer što jest jest, zaslužili su pobijediti onu horor postavu iz drugog poluvremena, ljudi se pokupiše isto kao da je repka zadnja u kvalifikacijama i da je izgubila 5:0 utakmicu. A ovamo sve fol BiH zakletva...
Razumijem emocije. Mene je sinoć baš nešto steglo kao nikad prije, ali napustiti stadion prije kraja, pa nismo Luxemburg.
Razumijem emocije. Mene je sinoć baš nešto steglo kao nikad prije, ali napustiti stadion prije kraja, pa nismo Luxemburg.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.