Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

111
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la 111 » 12 avg 2013, 21:28

Damian je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:EPL je isad daleko najjača liga.
Svatko ima svoje subjektivno misljenje, ali da je daleko najjaca je totalno promasena konstatacija.

Hajde mi sad navedi argumente?
Klubovi su im finansijski dosta jaci i po tom pitanju je najjaca liga....evo svjedoci smo sa kojom lakocom klubovi iz EPL kupuju najbolje igrace iz Primere, sve sami reprzentativce Španije, najbolje selekcije svijeta...to je citav niz transfera koji vec godinama traje.
Sad ovaj talas Navas, Negredo, Soldado itd - je samo nastavak te tradicije odljeva kvalitetnih igraca iz Primere.
Klubovi iz Primere (osim Barce i Reala) su primorani da prodaju svoje najbolje igrace....i to je bitna stvar koja pravi razliku.

Žalosno je da ovi ne mogu ništa po tom pitanju i da Svonsi,Totenhem ili City kupuju ko od šale kupuju igrace Valenciji i Sevilli, koji su daleko veci klubovi od njih....eto na šta je to spalo i koliko su ovi finansijski jaci.

Druga je stvar što su španci jako talentovana nacija za fudbala u svim kategorijama i što imaju produkciju igraca ( i to im je jedina sreća i vadiona), a s druge strane englezi totalno netalentovana fudbalska nacija, pa moraju kupovati sa strane.
Ovi sa parama sve to kompenziraju ...imaju pare i može im se.

Meni se jako sviđa Bundes liga....extra su sređeni, organizovani i vrlo brzo bi mogli postati najjaci liga svijeta.

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 12 avg 2013, 22:00

pa i ja mislim da je epl bolja, ali ne da je DALEKO bolja :mrgreen:

prekinimo ovo odmah, tisucu puta isto :mrgreen:
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 12 avg 2013, 23:49

Klubovi iz Primere jesu prodali ovog ljeta bas dosta kvalitetnih igraca.Posebno se to odnosi na Valenciu,Sevilu i Atletico Madrid,ali treba sagledati koga su sve i doveli.
Valencia je prodala Soldada jer je morala (otkupna kluzula 30 miliona eura),dovela je Postigu i dovest ce jos jednog kvalitetnog napadaca.Zaista se povezuje s odlicnim igracima,pa cemo vidjeti i od toga sto ce biti.Sto se Atletica tice prodali su Falcaa,a doveli majstora Davida Villu,te Lea.Rekao bih da nista slabiji nisu,naprotiv jaci su i to ce vjerovatno dokazati.Sevilla prodala svoj dvojac Negredo-Navas,a doveli su tri odlicna napadaca Gameira,Baccu i Russescu.Moze li netko garantovati da je Negredo bolji napadac od Gameira?.Uz to su doveli jos kvalitetna dva krilna nogometasa,Vitola (tko prati španjolski nogomet zna kakva je klasa),te Jaira,inace mladog reprezentativca La Roje.Dodatno su pojacali i svoju odbranu igracima kao sto su Carriço i Pareja.Ako Unai Emery sve poslozi kako treba,a osobno ne sumnjam u njega,odlazak Negreda i Navasa ne bi se trebao osjetiti.Cak bi Sevilla bez njih dvojice mogla biti i opasnija te izboriti plasman u Ligu prvaka.
Jos bitna cinjenica kod klubova u Španjolskoj je da ne trose punu jer realno i nemaju,ali zato imaju prejaku canteru.Valencia je ove godine izbacila u prvu momčad Argentinca Fedea Catabriu,koji ima podlogu da postane klasa.Precizna ljevica,brzina,dribling sve to posjeduje i vec ga porede s Messijem.To je ta prednost timova iz Primere u odnosu na druge.Mogu prodati koliko god hoce,ali ce uvijek izraditi u svom pogonu kvalitetnog nogometasa ;).Fede je samo primjer,a svi ostali timovi iz Primere rade na isti nacin.
P.S @111 Navedi primjer od koga je to Swansea kupio bitnog nogometasa?.Pa vidis da im je povratnik u Primeru Villarreal ustupio na posudbu De Guzmana.U EPL je standardan,a u Villarrealu nije imao mjesta među 25 igraca :roll:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 12 avg 2013, 23:52

Španski timovi grcaju u dugovima igračima nisu u mogućnosti isplatiti plaće i neminovno je da svake godine odlaze iole kvalitetni igrači u druge lige.

Valjda će TV prava nekako regulisati inače se Primeri crno piše.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 13 avg 2013, 00:07

Saurman je napisao/la:Španski timovi grcaju u dugovima igračima nisu u mogućnosti isplatiti plaće i neminovno je da svake godine odlaze iole kvalitetni igrači u druge lige.

Bajke za malu djecu.Hoces reci da Soldado nije imao redovnu placu u Valenciji ili Falcao u Atleticu?.Nije problem u tome,problem je sto recimo konkretno se Englezi razbacuju,dok Španjolcima nije do toga jer i nemaju toliko.Evo primjer da je Soldado u Valenciji po sezoni zarađivao 1,8 miliona eura,dok ce u Tottenhamu zarađivati po 4 miliona eura.S mog stajalista Valencia je itekako dobro prosla na Soldadu.Uzela je 30 miliki za igraca kojem ce uskoro 29 godina :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 avg 2013, 00:13

Adi_Zepce je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Španski timovi grcaju u dugovima igračima nisu u mogućnosti isplatiti plaće i neminovno je da svake godine odlaze iole kvalitetni igrači u druge lige.

Bajke za malu djecu.Hoces reci da Soldado nije imao redovnu placu u Valenciji ili Falcao u Atleticu?.Nije problem u tome,problem je sto recimo konkretno se Englezi razbacuju,dok Španjolcima nije do toga jer i nemaju toliko.Evo primjer da je Soldado u Valenciji po sezoni zarađivao 1,8 miliona eura,dok ce u Tottenhamu zarađivati po 4 miliona eura.S mog stajalista Valencia je itekako dobro prosla na Soldadu.Uzela je 30 miliki za igraca kojem ce uskoro 29 godina :mrgreen:
Većina klubova jedva sastavlja kraj sa krajem i prisiljeni su prodavati najbolje igrače to je činjenica.Želio ti priznati ili ne Primera je pred kolapsom s ovim načinom poslovanja.

Englezi imaju pare a Španci ne i razumljivo je da će sve što valja ići u Englesku.Valenicia jest uzela dobre pare za Soldada ali je i ostala bez igrača koji je bio najbolji u zadnjih nekoliko sezona, gubi se na kvaliteti.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 13 avg 2013, 00:17

To je istina da su pojedini klubovi primorani prodavati svoje najbolje igrace,ali na kvaliteti se ne gubi toliko.Oni prodaju skupo,a dovedu jeftine zamjene koje kasnije pokazu da nisu nista slabije kvalitete.Kazem,sto se konkretno Valencije tice vidjet cemo tko ce biti zamjena za Soldada,pa tek onda mozemo pricati da li je izgubila sta na kvaliteti.Za Atletico i Sevillu sam vec kazao da nisu izgubili nista odlaskom Falcaoa,odnosno Navasa i Negreda.Uostalom,sezona pocinje u subotu i tada cemo sve najbolje vidjeti ;)

www.valencia-balkan.net

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 avg 2013, 00:24

Adi_Zepce je napisao/la:To je istina da su pojedini klubovi primorani prodavati svoje najbolje igrace,ali na kvaliteti se ne gubi toliko.Oni prodaju skupo,a dovedu jeftine zamjene koje kasnije pokazu da nisu nista slabije kvalitete.Kazem,sto se konkretno Valencije tice vidjet cemo tko ce biti zamjena za Soldada,pa tek onda mozemo pricati da li je izgubila sta na kvaliteti.Za Atletico i Sevillu sam vec kazao da nisu izgubili nista odlaskom Falcaoa,odnosno Navasa i Negreda.Uostalom,sezona pocinje u subotu i tada cemo sve najbolje vidjeti ;)
Ovo može upaliti nekoliko puta al' i tome će doći kraj.Jedini spas za klubove je ravnomjerna raspodjela novca od Tv prava.Drugi način ne vidim.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 13 avg 2013, 00:28

Saurman je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:To je istina da su pojedini klubovi primorani prodavati svoje najbolje igrace,ali na kvaliteti se ne gubi toliko.Oni prodaju skupo,a dovedu jeftine zamjene koje kasnije pokazu da nisu nista slabije kvalitete.Kazem,sto se konkretno Valencije tice vidjet cemo tko ce biti zamjena za Soldada,pa tek onda mozemo pricati da li je izgubila sta na kvaliteti.Za Atletico i Sevillu sam vec kazao da nisu izgubili nista odlaskom Falcaoa,odnosno Navasa i Negreda.Uostalom,sezona pocinje u subotu i tada cemo sve najbolje vidjeti ;)
Ovo može upaliti nekoliko puta al' i tome će doći kraj.Jedini spas za klubove je ravnomjerna raspodjela novca od Tv prava.Drugi način ne vidim.
To ce paliti uvijek.Jer u Primeri ima dosta kvalitetnih igraca,pa kad zaradis 30 i vise miliona to mozes dovesti,a tu su uvijek atraktivne lige kao sto su belgijska i nizozemska,te lige iz J.Amerike.Ali svakako da se slazem da je ravnomjerna podjela TV prava neophodna za spas spanjolskog nogometa.Valjda ce nesto uraditi po tom pitanju ;)

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 avg 2013, 16:35

Spanska liga gubi na kvaliteti. Uredu dovela je Valencija nekoga umjesto Soldada iz Spanske lige, ali koga je taj klub doveo? Znaci gubi se na kvaliteti. I dovodjenje iz Brazila/Belgije/Argentine, sve je to uredu, ali jel to kvalitetno kao dovodjenje iz Spanije? Ja mislim da nije.
Celik!3,2,2.

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 13 avg 2013, 17:22

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Blaszczykowski je napisao/la: Prvi je taj što će se velik broj ovih jakih imena pokazati kao promašaj ili jednostavno neće uspjeti izboriti za status kakav se od njih očekuje.
Igramo se vidovite Džemile :mrgreen:
Nope, povijest nas uči tome.
Blaszczykowski je napisao/la:Drugi, i po meni važniji razlog, je taj da engleski klubovi više nisu 1. izbor za najbolje svjetske nogometaše, već su to (p)ostali neki drugi svevremenski velikani (Bayern, Barca, Real) ili novopečeni bogataši (Monaco i PSG). Tako danas Falcao, Goetze, Cavani, Neymar ili Lewandowski imaju drugačije želje od odlaska u Prem.
Možda ti igrači nikad i nisu imali ozbiljnu želju za Premom, jer logično je da su Barca i Real (a i Bayern, s obzirom da se radi o Nijemcu) veće ribe na tržištu za određeni tip igrača, prva dva posebno ze Latinose :mrgreen: (a npr. Falcao i Cavani bi otišli svakome onom ko bi dao onoliko koliko je bilo traženo). Pored toga Premovci se ovo ljeto i nisu razbacivali na neka bespotrebna pojačanja, već su sva bila ciljana i dosta njih je iskoristilo to što novim TV ugovorom dobijaju znatno veća sredstva koja su oni iskoristili za jačanje momčadi, posebno klubovi sredine i sa donjeg dijela tabele, dok su takvi transferi za klubove sličnog ranga iz drugih liga trenutno nezamislivi :mrgreen:
Ne ulazim u razloge, ali činjenica je da nijedna od top zvijezda prijelaznog roka nije završila u premu. Donedavno nezamislivo.
Blaszczykowski je napisao/la:Ono što je posebno zanimljivo, a donedavno je bilo nezamislivo, je da klubovima iz drugih liga prednost daju i neki odlični igrači iz drugog kvalitativnog razreda poput Mkhitaryana, Eriksena, Ville, Alcantare ili Gomeza.
Miki je izabrao LP u odnosu na Liverpool, što je sasvim logično, Villa nije otišao u drugu ligu, već ostao u Primeri i to u Atletiu gdje opet ima mogućnost igranja LP, Alcantara je sam priznao da ga nitko iz Uniteda nije kontaktirao (i da je sve to laž medija) tako da sva ta priča oko njega i Uniteda nikad i nije pila vodu, dok Erikssen nije još nigdje ni otišao, tako da ne znam otkud na ovoj listi :?
Alcantara i MUFC su bili vruća tema dosta dugo da bi se tako olako reklo da je sve novinska špekulacija. Eriksen je se otvoreno nudio Dortmundu iako se par premierligaša zanimalo za njega.
Blaszczykowski je napisao/la:Ovo ljeto vrh za Premierligaše su bili igrači iz drugog plana Elfa (Schurrle), Furije (Navas, Negredo, Soldado) i Selecaoa (Paulinho, Fernandinho).
Što je sasvim dovoljno za te klubove da se kvalitetno pojačaju i pokrpe one pozicije na kojima su bili tanki, a pored toga ostatak Prema (kao što sam gore spomenuo, mid table klubovi) se još više pojačao, a neki klubovi tek trebaju potrošiti novce u ovom prijelaznom roku, kao Arsenal i United, tako da će do deadline daya ta ukupna cifra još više porasti ;)
ne znam da li će jedan Negredo, Navas ili Schurrle biti toliko bolja rješenja od onih koja su klubovi imali i lani.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 13 avg 2013, 17:25

@Adi Postiga je 2 klase ispod Soldada i daleko je od adekvatne zamjene. Sevilla je izgubila 3 ponajbolja igrača - Negreda, Navasa i Medela, a ovi što su dovedeni umjesto njih su ili mladići koji se tek trebaju dokazati ili otpatci iz dr. klubova poput Marina.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 13 avg 2013, 17:44

Blaszczykowski je napisao/la:@Adi Postiga je 2 klase ispod Soldada i daleko je od adekvatne zamjene. Sevilla je izgubila 3 ponajbolja igrača - Negreda, Navasa i Medela, a ovi što su dovedeni umjesto njih su ili mladići koji se tek trebaju dokazati ili otpatci iz dr. klubova poput Marina.
Postiga i nije zamjena za Soldada.On je samo jedno od pojacanja u napad jer tek sada treba stici zamjena za Soldada.Vec sam rekao za Sevillu,konkretno odlazak Negreda su nadomjestili s 3 napadaca,a Navasa je nadomjestio Vitolo,pa tu je pomenuti Marin koji je daleko od otpatka te mladi Jairo.Napadaci su im vec manje-vise svi dokazani,a isto se moze reci i za Vitola te Marina.Marku je samo potrebno da uđe u pravu formu,a za to cemo imati prostora u Sevilli.Sto se Medela tice za njih je vaznije da je ostao Kondogbia,a stigao im je i Cristofer.

www.valencia-balkan.net

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 avg 2013, 17:54

Blaszczykowski je napisao/la: Nope, povijest nas uči tome.
Ne prije će biti da se ti igraš Milana Tarota i ekipe :mrgreen:
Blaszczykowski je napisao/la: Ne ulazim u razloge, ali činjenica je da nijedna od top zvijezda prijelaznog roka nije završila u premu. Donedavno nezamislivo.
Vrlo zamislivo, posebno ako se za njih interesuju Real ili Barca, ili ako kojim slučajem neko ponudi više love od Premovaca ;)
Blaszczykowski je napisao/la: Alcantara i MUFC su bili vruća tema dosta dugo da bi se tako olako reklo da je sve novinska špekulacija.

Naravno da je novinska špekulacija, a sam Alcantara je to potvrdio, i rekao da je sve to bilo obično medijsko naklapanje i da United nikada nije pokazao interesovanje za njega i stupio u kontakt sa njim ;)
"The truth is that in no moment did United come to us and talk to us. It came from the press, it was always a lie,"
Blaszczykowski je napisao/la:Eriksen je se otvoreno nudio Dortmundu iako se par premierligaša zanimalo za njega.
Koliko ja znam jedini je Liverpool dovođen u vezu sa njim (a uvaljuje se i Spursima ovih zadnjih par dana), a logično da će se pokušati uvaliti u klub koji igra LP ;)

Blaszczykowski je napisao/la:ne znam da li će jedan Negredo, Navas ili Schurrle biti toliko bolja rješenja od onih koja su klubovi imali i lani.
Za City su ovi igrači dovedeni na inzistiranje Pellea, i naravno da će Navas biti bolje rješenje i apgrejd od bilo kojeg krila kojeg je City imao u kadru, a Negredo će popuniti prazninu nastalu prodajom Balonje, dok su Schurrle i Lukaku svakako apgrejd u odnosu na ono što su Plavci imali prošle sezone u napadu (koji je bio i njihova najslabija karika), a još idu i za Rooneyem ili eventualno nekim drugim napadačem ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 avg 2013, 18:22

Blaszczykowski je napisao/la: Nope, povijest nas uči tome.
Ne prije će biti da se ti igraš Milana Tarota i ekipe :mrgreen:
Blaszczykowski je napisao/la: Ne ulazim u razloge, ali činjenica je da nijedna od top zvijezda prijelaznog roka nije završila u premu. Donedavno nezamislivo.
Vrlo zamislivo, posebno ako se za njih interesuju Real ili Barca, ili ako kojim slučajem neko ponudi više love od Premovaca ;)
Blaszczykowski je napisao/la: Alcantara i MUFC su bili vruća tema dosta dugo da bi se tako olako reklo da je sve novinska špekulacija.

Naravno da je novinska špekulacija, a sam Alcantara je to potvrdio, i rekao da je sve to bilo obično medijsko naklapanje i da United nikada nije pokazao interesovanje za njega i stupio u kontakt sa njim ;)
Interes Utd je postojao za Thiaga što je i njegov otac potvrdio ali kad se umješao Pep i Bayern priča je otišla u drugom smjeru.

Utd je podbacio što se tiče ovog transfera.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 avg 2013, 19:23

Saurman je napisao/la:
Interes Utd je postojao za Thiaga što je i njegov otac potvrdio ali kad se umješao Pep i Bayern priča je otišla u drugom smjeru.

Utd je podbacio što se tiče ovog transfera.
Nije United podbacio jer ga nije ni pokušao dovesti, to je i sam Tiago rekao, u citatu ispod:
"The truth is that in no moment did United come to us and talk to us. It came from the press, it was always a lie,"
Pep je htio Thiaga od početka te sage, a i Thiago je čekao samo da Pep dobije dozvolu od Ullia i pošalje ponudu, tako da tu United nije nikako mogao podbaciti jer nije ni slao ponude upravo zbog te situacije ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 avg 2013, 19:27

@adi

Evo malo materijala za diskusiju:

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=742694" onclick="window.open(this.href);return false;

Sta rece ti: Valencia ima kintu za pojacanja :!: :?:

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 14 avg 2013, 22:56

MaGiCa je napisao/la:@adi

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.p ... _id=742694" onclick="window.open(this.href);return false;

To je odlicno :lol: :lol: .Dug je bio oko 450 miliona,a nije istina da cijelokupna imovina ne prelazi taj dug.Samo zemljiste na kojem se nalazi sadasnja Mestalla vrijedi preko 300 miliona,a da ne govorimo o novoj Mestalli,te trening centru Paterna i budućem centru u Riberoji.
Niti je ova izjava Salva dobro provedena.Cak ovo je mozda nesto iz konteksta,jer je on rekao da ce doci napadac ali da je neralno ocekivati ogromne cifre za njegov potpis.Realnost je do nekih 15ak miliona eura.

www.valencia-balkan.net

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 15 avg 2013, 00:06

Adi_Zepce je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:@adi

To je odlicno :lol: :lol: .Dug je bio oko 450 miliona,a nije istina da cijelokupna imovina ne prelazi taj dug.Samo zemljiste na kojem se nalazi sadasnja Mestalla vrijedi preko 300 miliona,a da ne govorimo o novoj Mestalli,te trening centru Paterna i budućem centru u Riberoji.
Niti je ova izjava Salva dobro provedena.Cak ovo je mozda nesto iz konteksta,jer je on rekao da ce doci napadac ali da je neralno ocekivati ogromne cifre za njegov potpis.Realnost je do nekih 15ak miliona eura.
Prodajom Mestalle mogu rijesiti sve dugove i jos dobro zaraditi. A bilo je kupaca koliko ja znam, vjerovatno se ceka selidba na novi stadion.
Primera bez jake Valencie definitivno nije ista.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 15 avg 2013, 11:41

Za svu patnje Valencie od 2008 ili 2009 doci ce, dakle, do kompenzacije .
Dug koji je nasljedio Llorente (doskorasnji predsjednik) iznosio je 550 miliona a sada 4 ili 5 godina kasnije, iznosi samo 275, to znaci da Valencia ispunjava svoje obaveze polako, i ne bi imala toliko problema da su mogli prodati staru Mestallu prije par godina ,to je najvise zaustavilo napredak kluba ,da nije bilo tako, davno bi imala novi stadion i ne bi bila primorana prodavati najbolje igrace. Obzirom na velicinu kluba ovaj dug je nista u usporedbi s dugovima koje imaju Real ,Atletico i Barca . A on iznosi preko 400 miliona.

Kada zavrse novi stadion prakticno ce imati dva ekstra stadona , stari ce moci prodati za dosta novca ,sto znaci da ce biti u mogucnosti potrositi pare na sta hoce, Buducnost Valence izgleda dobro ;) . A pazi ovo :Mendieta = 42 miliona eura, G Lopez = 35 mil, 20 mil = Gerard, FARINOS = 18, Aimar = 11 mil ,28 miliona = Mata, Soldado = 30 mil, = 33 mil Silva, Villa = 40 miliona. Prihodi od prodaje igraa = 257.000.000 eura :shock: .
Dug "priznati " = 270.500.000 €. Razlika od 13 miliona eura, mislim da bi ovdje neke stvari trebalo objasniti malo vise u Valenciji . Ocito da se neko dobro opario . :?
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.