OFK Gradina Srebrenik

Moderator/ica: GracanicaAA

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Re: OFK Gradina Srebrenik

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 08 avg 2013, 12:04

U narednu subotu kreće i Ženska Premier liga BiH u kojoj će se takmičiti naš klub..

17.08. Gradski stadion Srebrenik

ŽOFK Gradina Srebrenik - ŽNK Čelik Zenica
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 10 avg 2013, 09:53

http://ofkgradinasrebrenik" onclick="window.open(this.href);return false;. blogger .ba/

Gradina kompletirala igrački kadar

U odnosu na prošlu sezonu ekipu Gradine napustili su Armin Delić, Damir Smajlović i Damir Zukić koji su pojačali redove Bratstva iz Gračanice. Brčkalić je prešao u Slobodu iz Tuzle, Udovičić u trebinjski Leotar, rezervni golman Salihović u Mramor, a Pirić se nalazi na probi u belgijskom prvoligašu Gentu.

Nova imena u redovima "plavih" su Džafić, Sinanović, Fačić, golmani Baščelić i Josić te Mašić i Tursunović koji su prošli omladinsku školu našeg tima. Dodajmo i to da Elvedin Aletić nema pravo nastupa za Gradinu u narednoj polusezoni radi problema sa papirima u zagrebačkoj Lokomotivi.

Golmani: Baščelić, Josić;

Odbrana: Jahić, Škahić, Muminović, Likić, Mašić, Hodžić;

Vezni red: Selimović, Salibašić, Fačić, Smajlović, Muratović, Andrić;

Napad: Turbić, Džafić, Popara, Sinanović, Šehrić, Ibrić, Tursunović.
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 11 avg 2013, 10:26

"Iako je danas odigrana generalna utakmica, još uvijek nije poznato kojih 11 igrača će istrčati u prvoj postavi protiv Jedinstva. Neki igrači još misle da je ovo "zezancija" i nisu svjesni težinu ove lige. Nadam se da će se na vrijeme uozbiljiti i da ćemo protiv Jedinstva pružiti dobru partiju i ostaviti srce na terenu, te se vratiti neporaženi iz Bihaća." - izjavio je kapiten "plavih", Alen Turbić.

Gradina remizirala sa kantonalnim prvoligašem Doboj Istokom

U generalnoj utakmici ,koja je danas odigrana na stadionu "Luke" u Klokotnici, Gradina je remizirala sa ekipom Doboj-Istoka, članom Prve kantonalne lige. Rezultat je glasio 2-2.

Domaćin je na poluvrijeme otišao sa prednošću od 1-0. Gradina je u drugom dijelu susreta postigla dva gola i povela sa 2-1, ali pred sami kraj susreta fudbaleri Doboj-Istoka izjednačili su rezultat na 2-2. Golove za Gradinu su postigli Šehrić i Turbić iz voleja, nakon lijepe akcije sa Muminovićem.

Bravo Turba na izjavi, bez dlake na jeziku. KAPITENSKI ! ! !
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 14 avg 2013, 16:39

Mislim da u će se igrači vratiti iz Bihaća minimum sa bodom, nekako mi Jedinstvo izgleda tanko, valjda me Gradina ne demantuje.

Btw; Benjo čestitke na novom činu.

bihac1968
Kontakt:

Post Postao/la bihac1968 » 14 avg 2013, 17:17

Casp3r je napisao/la:Mislim da u će se igrači vratiti iz Bihaća minimum sa bodom, nekako mi Jedinstvo izgleda tanko, valjda me Gradina ne demantuje.

Oca mi smjesan komentar !! Pa pogledaj ucinak Jedinstva kroz pripreme, pola ekipe se upisalo u listu strijelaca, 36 golova, napadaci Nuspahic 7 komada, Besic 7 komada, Pljevljak 5 komad, Stojanov 4 komada itd....Osam utakmica sest pobjeda. OCA MI tvoji komentari su zalosni.

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 14 avg 2013, 17:30

Smiješno, ali moram da repliciram.

Stambi, uz svo dužno poštovanje ali pobjede protiv Sloge iz Bosanske otoke, Slobode iz Bosanskog novog, Crikvenica i slični nisu uopšte isto nogometno sazviježđe, milioni svijetlosnih godina. Tako da 14 golova koji su postignuti protiv ove tri ekipe koje je ponavljam smiješno porediti sa Gradinom ništa ne govori i mahanje tom statistikom iz priprema, ponovo uz svo dužno poštovanje Stambi moj solidni smiješno.

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 14 avg 2013, 17:32

Casper zahvaljujem, i ja se nadam ali daj Bože da bude šta od toga nešto su neozbiljni ovi naši :mrgreen:
bihac1968 je napisao/la: Oca mi smjesan komentar !! Pa pogledaj ucinak Jedinstva kroz pripreme, pola ekipe se upisalo u listu strijelaca, 36 golova, napadaci Nuspahic 7 komada, Besic 7 komada, Pljevljak 5 komad, Stojanov 4 komada itd....Osam utakmica sest pobjeda. OCA MI tvoji komentari su zalosni.
!!! Crikvenica je šampion
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 14 avg 2013, 17:34

bihac1968 je napisao/la:
Casp3r je napisao/la:Mislim da u će se igrači vratiti iz Bihaća minimum sa bodom, nekako mi Jedinstvo izgleda tanko, valjda me Gradina ne demantuje.

Oca mi smjesan komentar !! Pa pogledaj ucinak Jedinstva kroz pripreme, pola ekipe se upisalo u listu strijelaca, 36 golova, napadaci Nuspahic 7 komada, Besic 7 komada, Pljevljak 5 komad, Stojanov 4 komada itd....Osam utakmica sest pobjeda. OCA MI tvoji komentari su zalosni.
To su pripremne utakmice..
I ja iskreno očekujem pozitivan rezultat iz Bihaća..mislim da imamo kvalitetniju ekipu..to su sve igrači koji imaju iskustva igranja PL a dosta je tu igrača iz one šampionske sezone..valjda ne demantuju..
OFK Gradina Srebrenik

bihac1968
Kontakt:

Post Postao/la bihac1968 » 14 avg 2013, 17:58

Ok, "Oca mi", Vi izgleda najbolje znate sve ne zelim dalje ulaziti u diskusije ali Vam porucujem poslije odigrane tekme u Bihacu javim Vam se ovdje da Vas pozdravim.

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 14 avg 2013, 18:18

bihac1968 je napisao/la:Ok, "Oca mi", Vi izgleda najbolje znate sve ne zelim dalje ulaziti u diskusije ali Vam porucujem poslije odigrane tekme u Bihacu javim Vam se ovdje da Vas pozdravim.
Pa onda bi na hiljade ljudi svakog trebalo pozdravljati? :mrgreen:

To niko izgleda ne smije napisati svoje mišljenje za bodove na strani. Pozdrav
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 15 avg 2013, 15:05

Samo da vas pitam da li Apachi dolaze na utakmicu u Bihac ?
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 15 avg 2013, 15:06

LloriS je napisao/la:Samo da vas pitam da li Apachi dolaze na utakmicu u Bihac ?
Planiran je dolazak, 10tak ljudi :D
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 15 avg 2013, 15:16

Benjo_AFC86 je napisao/la:
LloriS je napisao/la:Samo da vas pitam da li Apachi dolaze na utakmicu u Bihac ?
Planiran je dolazak, 10tak ljudi :D
Bilo bi lijepo, dobro nam dosli ;)
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 15 avg 2013, 23:02

Casp3r je napisao/la:Smiješno, ali moram da repliciram.

Stambi, uz svo dužno poštovanje ali pobjede protiv Sloge iz Bosanske otoke, Slobode iz Bosanskog novog, Crikvenica i slični nisu uopšte isto nogometno sazviježđe, milioni svijetlosnih godina. Tako da 14 golova koji su postignuti protiv ove tri ekipe koje je ponavljam smiješno porediti sa Gradinom ništa ne govori i mahanje tom statistikom iz priprema, ponovo uz svo dužno poštovanje Stambi moj solidni smiješno.
Sloga iz Otoke trebala igrati ovu ligu, Sloboda iz Novog respektabilan prvoligas u RS-u, pobjediti premijerligasa Travnika, izgubiti od Zelje 0:1 za njihovu generalnu probu pred Plzen sa samo 10dana treninga, jedino eto ta Crikvenica koja je 3. HNL Zapad, protivnik za klasu ispod, iako vecina tih klubova moze igrati i nasu ligu, izgubiti tjesno od Rudara pred kraj njihovih priprema, nitko nas nije nadigrao, tako da je mozda previse pretenciozno najavljivati neke bodove iz Bihaca...
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 15 avg 2013, 23:07

Mirzoni89 je napisao/la:

Sloga iz Otoke trebala igrati ovu ligu, Sloboda iz Novog respektabilan prvoligas u RS-u, pobjediti premijerligasa Travnika, izgubiti od Zelje 0:1 za njihovu generalnu probu pred Plzen sa samo 10dana treninga, jedino eto ta Crikvenica koja je 3. HNL Zapad, protivnik za klasu ispod, iako vecina tih klubova moze igrati i nasu ligu, izgubiti tjesno od Rudara pred kraj njihovih priprema, nitko nas nije nadigrao, tako da je mozda previse pretenciozno najavljivati neke bodove iz Bihaca...
Da budem realan ja se ne nadam bodovima iz Bihaća, a isto tako ne nadam nešto posebnoj predstavi ni naredno kolo kući protiv Bratstva,. smatram da ćemo prije i kod vas nešto uraditi gore nego kući sa Bratstvom.

Kad si već to spomenuo da i ja tebi spomenem, da je ova ekipa većina sa premierligaškim isusktvom, kakvim takvim, bilo je tu svega oko ispadanja. Uglavnom ova ekipa je igrala drugu polusezonu, kada smo uzeli Sarajevu bod, namučili Olimpica, Zrinjskog, Čelika.. u gostima kada smo poveli pa izgubili nažalost jedan razlike.. a isto tako i GOŠK i Borac se nisu naigrali kući protiv nas protiv ove ekipe kada su nas dobili 1-0. Sa Veležom u Mostaru 1-1. (Ovi rezultati su iz druge polusezone, kada su ovi momci igrali).

Pozdrav za Bihać
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Mirzoni89
Kontakt:

Post Postao/la Mirzoni89 » 15 avg 2013, 23:34

Benjo_AFC86 je napisao/la:
Mirzoni89 je napisao/la:

Da budem realan ja se ne nadam bodovima iz Bihaća, a isto tako ne nadam nešto posebnoj predstavi ni naredno kolo kući protiv Bratstva,. smatram da ćemo prije i kod vas nešto uraditi gore nego kući sa Bratstvom.

Kad si već to spomenuo da i ja tebi spomenem, da je ova ekipa većina sa premierligaškim isusktvom, kakvim takvim, bilo je tu svega oko ispadanja. Uglavnom ova ekipa je igrala drugu polusezonu, kada smo uzeli Sarajevu bod, namučili Olimpica, Zrinjskog, Čelika.. u gostima kada smo poveli pa izgubili nažalost jedan razlike.. a isto tako i GOŠK i Borac se nisu naigrali kući protiv nas protiv ove ekipe kada su nas dobili 1-0. Sa Veležom u Mostaru 1-1. (Ovi rezultati su iz druge polusezone, kada su ovi momci igrali).

Pozdrav za Bihać
Niko nije nista osporio o igrackom kadru vase ekipe, ali je ovo ipak prvo kolo gdje se svako hoce da dokaze da vrijedi ove lige, a prvenstveno o najavljenim borbama za Premijer ligu, gdje Jedinstvo realno sa ovim sastavom moze da konkurise, a i vi po tom navedenom kadru igraca.
Nadam se fer i sportskom nadmetanju i prije svega dobroj utakmici, jer imamo i mi i vi taj neki kvalitet za ovu ligu, nadam se da nam doticni sudija nece upropastiti derbi ovog prvog kola. Bujrum vama i svima koji budu dolazili u Bihac.
NK Jedinstvo 1919 - Zajedno kroz zivot idemo...

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 16 avg 2013, 17:53

Obavještenje:

Organizovanog odlaska u Bihać od strane Apača sutra neće biti.

- Razlog je taj što nas naš klub nije htio najaviti na utakmicu, zbog samo njima poznatih razloga!? Umjesto da se izađe u susret ljudima koji vole i prate svoj klub i grad, te su odlučili preći 620 kilometara puta kako bi u sutrašnjem meču dali podršku plavima, i umjesto da im se npr. srede karte za Bihać te im se pruži podrška oni na ovaj način prave lakrdiju sa navijačima. Navijači koji su uvijek bili tu, čak i od Druge lige FBiH kada se igralo sa raznim selima tipa Malešića, Tojšića itd., sada nisu poželjni? Momci koji su uvijek davali bezrezervnu podršku i dovoljno je naspomenuti da su proteklu sezonu (iako je naš klub imao 3-4 osvojena boda) išli u daleki Mostar, Banja Luku, Sarajevo itd i tamo zaradili aplauze cijelog stadiona.

- Svaki klub bi volio imati svoje navijače, što je danas rijedak slučaj u ovoj ligi gdje imamo samo par organizovanih navijačkih skupina. Logično bi bilo klub izađe u susret te da se na ovaj način vrši i promocija kluba i grada, te da ljudi u drugim gradovima vide da se srebrenički klub Gradina voli te da su ga navijači uvijek pratili i bodrili, ali izgleda da samo kod naše uprave ovakva situacija javlja. Fudbal se igra radi gledalaca i navijača, i vjerujemo da je igračima uvijek lakše igrati kada imaju podršku sa tribina. Ako im nismo potrebni neka se izjasne, "odmoriti ćemo" i bojkotovati dok se situacija ne riješi, pa da vidimo hoće li to ići na bolje. Da tribine budu prazne, možda bi to bilo najbolje rješenje za neke? Hoće li se ovako privući ljudi na tribine "Gradskog stadiona" u Srebreniku?

Uprava, treneri i igrači dolaze i odlaze, a ostaju samo MI - NAVIJAČI!

- U potpisu: Udruženje navijača "Apachi" Srebrenik 1986.

slika
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

Brcko87
Kontakt:

Post Postao/la Brcko87 » 16 avg 2013, 20:03

Treba njima uzet koji litar rakije,ispeć koju kokoš,dat par stotina maraka i onda bi bili zadovoljni..naravno uz ovo sve ekipa mora da izvuče pozitivan rezultat..bez ovog ide ono poznato ebavanje..
Kod nas klub neće imat napretka dok se ne zabrani pojedincima dolazak blizu stadiona..ljudi moji pa njima nije godio Husara koji je klub iz trećeg ranga doveo do PL..Sad nije dobra ni ova uprava koja je dovela opet Gradinu u Srebrenik,sastavila solidnu ekipu za ove lige..spasila nas sudbine Omladinca..
OFK Gradina Srebrenik

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 16 avg 2013, 20:11

Brcko87 je napisao/la:Kod nas klub neće imat napretka dok se ne zabrani pojedincima dolazak blizu stadiona..
Tako je i ovamo, vjeruj.

DrzavaTuzla
Kontakt:

Post Postao/la DrzavaTuzla » 17 avg 2013, 00:43

Casp3r je napisao/la:
Brcko87 je napisao/la:Kod nas klub neće imat napretka dok se ne zabrani pojedincima dolazak blizu stadiona..
Tako je i ovamo, vjeruj.
Svugdje je tako.
www.fksloboda.ba
www.crveno-crni.ba

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.