Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Armageddon2012
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la Armageddon2012 » 13 avg 2013, 15:26

sav normalan svijet igra vikendom po danu,samo se mi sirotinja nešto ložimo na reflektore :roll: ..kad kažem normalan svijet mislim na 90% utakmica bundes lige,100% utakmica engleske premijer lige i po jedno 70% utakmica španske i italijanske lige,vikendima naravno..

čuj,sad je to uslov....o,jbt,pa veći će biti račun za struju od prihoda za ulaznice...

fino kaže kolega,nek uslov bude travnati tepih kao u zenici,pomoćni tereni,natkrivene tribine,finansijske garancije ili tako nešto pametno,a ne glupi reflektori...
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 avg 2013, 15:30

ZZtop10 je napisao/la:Klubovi koji imaju reflektore:
Željezničar
Sarajevo
Borac
Široki
Zrinjski
Čelik

6 klubova.
Taman jos 4 i eto lige od 10 klubova za sezonu 2014/15.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 13 avg 2013, 16:07

Željezničar
Sarajevo
Borac
Široki
Zrinjski
Čelik

6 klubova.
Ima li iko iz druge lige da ima reflektore?
#divovi

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 13 avg 2013, 16:08

moustapha je napisao/la:
Željezničar
Sarajevo
Borac
Široki
Zrinjski
Čelik

6 klubova.
modrica,tuza,foca....

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 13 avg 2013, 16:21

nista gluplje nisam cuo vec ovo za reflektore. ulozi lovu za uvjetan travnjak da bih se kvalitet mogao pokazati ako ga ima. pomakni pocetak prvenstva za sredinu augusta i kreni proljetni dio krajem februara i to je to

vatreni
Kontakt:

Post Postao/la vatreni » 13 avg 2013, 16:23

terabajt je napisao/la:
moustapha je napisao/la:
Željezničar
Sarajevo
Borac
Široki
Zrinjski
Čelik

6 klubova.
modrica,tuza,foca....
Miloševac :lol: :lol: :lol: :lol: 3ili4 liga RS.

adnanhz
Kontakt:

Post Postao/la adnanhz » 13 avg 2013, 16:43

Samo 3 uslova mogu poboljsat kolko tolko nasu ligu a to je:
1.Smanjenje lige na 12 klubova kao kod hrvata (33 kola)
2.Terene podhitno napravit kako treba na svim terenima jer ovo sad sto se vidi su vise neke oranice i grbave zelene podloge gdje da dodje mesi i ronaldo ne bi mogli igrat kako treba a ne nasi "fudbalski znalci" :roll:
3.Reflektori cisto zbog ljetnog perioda i pocetka sezone gdje bi ja bez obzira na svjetsko prvenstvo iduce godine svaku sezonu ranije poceo ,jer znamo kakvi su kod nas tereni kad pocnu prve kise a tek snijeg .

I jos bi dodao da to savez uradi sa nekom od BH tv kuca da se svaka utakmica live prenosi jer to je najbolja popularizacija fudbala u nasoj zemlji bez obzira kakav je on, ako nista drugo neko ce iz ciste dosade nekad pogledat utakmicu nase lige i s vremenom mozda je i zavolit :D
Mi se ne furamo mi smo furka.
Sarajevo Horde Bog i Carsija, neka zivi Bosna nasa drzava...

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 13 avg 2013, 17:06

Elegant je napisao/la:
Željezničar
Sarajevo
Borac
Široki
Zrinjski
Čelik

6 klubova.
Taman jos 4 i eto lige od 10 klubova za sezonu 2014/15.
Čega bolan 10? Leotar ce igrati u Foci,Slavija na Kosevu,Prijedor u Modrici,Velez na Grbavici :D Olimpik u Zenici :D I eto ga nema smanjenja lige :lol: Nego svaki teren travnjak da ima,minimalno kao u Zenici...To je pravi uslov! Nemas travnjaka,nema lige i vozdra...Sta ce ti ba sijalice kao uslov ;)
::::SAMO ČELIK::::

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 avg 2013, 17:08

Tako je,teren mora biti uslov broj 1.Ko ne vjeruje u to,nek' pogleda slovensku 1.ligu.Znaci pojedini stadioni su kao kod nasih kantonalaca(izgledom i velicinom),ali zato je podloga,tepih!

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 13 avg 2013, 19:06

vatreni je napisao/la:
terabajt je napisao/la:
moustapha je napisao/la:
modrica,tuza,foca....
Miloševac :lol: :lol: :lol: :lol: 3ili4 liga RS.
Treća. :mrgreen:
Smoke Weed Everyday!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 avg 2013, 19:13

zamorano je napisao/la:Nego svaki teren travnjak da ima,minimalno kao u Zenici...To je pravi uslov! Nemas travnjaka,nema lige i vozdra...Sta ce ti ba sijalice kao uslov ;)
Jeste eto svako treba da 1. milion plati za onakav travnjak, a igraci nisu primili nekoliko plata u mnogim klubovima, da ne pricamo o ostalim dugovanjima , porezima, ovim-onim problemima klubova, a treba da se pravi super moderni tereni. Taman da kosta 100.000 mnogi nemaju ni blizu toj cifri.

Kantoni, Opstine, mjesne-lokalne zajednice sigurno nece izdvajat sredstava za to.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 13 avg 2013, 19:23

ja mislim da bi trebalo ovdje uvest amaterizam..bar dok ponovo Bog ne prohoda ovom zemljom...gomila antitalenata se ovdje igra nekog profesionalizma,a nemamo uslova za to ni finansijskih,ni infrastrukturnih ni ljudskih...nikakvih!! :(

treba da placam levata 12 mjeseci,a on igra od marta do maja i od avgusta do novembra...odakle?..

nek brate radi ko konobar,ili za masinom,i u slobodno vrijeme nek za dzeparac igra fudbal...nesto kao na islandu,u velsu,sjevernoj irskoj,farskim ostrvima...

trenutno ni za sta bolje i nismo..a kad prodje ovo lose vrijeme,los vazduh,losa voda,losi ljudi,lako se ponovo vratiti na prodesionalizam,klub po klub,kako koji bude ispunjavao uslove..
Zadnja izmjena: Armageddon2012, dana/u 13 avg 2013, 19:31, ukupno mijenjano 1 put.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 13 avg 2013, 19:26

Nego svaki teren travnjak da ima,minimalno kao u Zenici...To je pravi uslov! Nemas travnjaka,nema lige i vozdra...Sta ce ti ba sijalice kao uslov ;)
Uefa traži rasvjetu, pa za njihova natjecanja su određeni termini 20,45 i 19, 21.05, ako se ne varam, pričaš gluposti kao i uvjek, a pojma nemaš. To je prvi korak u svakom slučaju. Isključivo ako ti misliš da se niko nikada iz BiH neće plasirati u nekakvu grupu, a to je bolesno, zar ne.?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 13 avg 2013, 19:33

Reflektori i travnjaci prva faza, a onda prirodna slekcija, samo lakapo

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 13 avg 2013, 19:34

Kakvo ba smanjenje lige, pa ljudi dragi dok je ovih iz šumske nema smanjenja jer imaju uslove kakve Hitler ne bi postavljao, oni traže neke garancije da stalno imaju određen broj predstavnika u najjačem takmičenju
evo,ovaj filozof je skolski primjer sa kakvim bolidima se djeli vazduh na ovom forumu,i u ovoj drzavi...i sad kad bi neko imao zivaca da mu objasni da RS ima zagarantovano 1 (slovima "jedno") mjesto u premijer ligi od 16 klubova,neki takav napravi facu ko konj i nastavi po svome...zato....odoh na limunadu,yebo diskusije...ne vrijedi 8-)
Zadnja izmjena: Armageddon2012, dana/u 13 avg 2013, 19:37, ukupno mijenjano 1 put.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 13 avg 2013, 19:36

RiverPlate je napisao/la:Kakvo ba smanjenje lige, pa ljudi dragi dok je ovih iz šumske nema smanjenja jer imaju uslove kakve Hitler ne bi postavljao, oni traže neke garancije da stalno imaju određen broj predstavnika u najjačem takmičenju :lol: pametni su nema šta.Ako već smanjenje ne može, kakvi ba reflektori kakvi bakrači to je banalan uslov, eto svi ćemo igrati u terminu 20:45 kao da je Liga šampiona!Teren pod broj jedan i samo teren da je kao ćilim pa onda 5 hiljada sjedećih mjesta sa naslonjačima, a reflektore ako klub hoće neka postavi nigdje ne gori, Bog dao da se igra po danu kao sav normalan svijet.Ja baš sad nešto kontam, ja se ne sjećam kad je Željezničar moj igrao zadnju utakmicu u dnevnom terminu, od obnove reflektora na Grbavici ja mislim da nije niti jednu, možda utakmicu Kupa nekad u ranoj fazi!
Kome 5000? Svega dva ili tri kluba uopšte imaju priliku da ponekad igraju pred 5000 ljudi ili više. Totalno bespotrebno. 1000 je mjera, i to je puno, a kome treba više nek gradi.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 13 avg 2013, 19:39

RiverPlate je napisao/la:Ja baš sad nešto kontam, ja se ne sjećam kad je Željezničar moj igrao zadnju utakmicu u dnevnom terminu
Loše te služi pamćenje :D Leotar krajem maja, kad se slavila šampionska titula :mrgreen: Svakako se zadnja tri kola moraju odigrati u isto vrijeme...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 13 avg 2013, 19:40

Vidim po jedan navijac Borca, Celika i Zeljeznicara se cudi zasto trebaju usloviti imanje reflektora za PL. A njihove ekipe sve domace utakmice odigrale pod reflejktorima :mrgreen:

Pitajte igrace kakav je osjecaj odigrati utakmicu u 17.00h po na+38c? A ja cu vam reci da mi bukvalno nije bilo dobro, mucnima i vrtoglavica, a bio sam na tribini u Lukavici i gledao..GLEDAO, a ne igrao i trcao, utakmicu.

Kazu Bundesliga ima termine od 17-18h..pa ima, ali oni imaju zatvorene skoljke NATKRIVENIH stadiona, i apsolutno je najcesce dobar dio terena u hladu, da ne akzem gledaliste koje je totalno natkriveno. Isto tako, vecina i njihovih utamica se igra u nocnim terminima u ljetnim mjesecima.

Super je ovo ako je istina za reflektore od slijedece sezone. Vec su uganjane pare za 13 travnjaka koje ce se rekonstruisati novcem kojeg je donirala UEFA.

Eto reflektori i travnate podloge ;) ....dva uslova od potrebna tri. Treci uslov je 10 klubova k'o u Hrvatskoj.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 13 avg 2013, 19:45

AdiRajvosa je napisao/la:Vidim po jedan navijac Borca, Celika i Zeljeznicara se cudi zasto trebaju usloviti imanje reflektora za PL. A njihove ekipe sve domace utakmice odigrale pod reflejktorima :mrgreen:

Pitajte igrace kakav je osjecaj odigrati utakmicu u 17.00h po na+38c? A ja cu vam reci da mi bukvalno nije bilo dobro, mucnima i vrtoglavica, a bio sam na tribini u Lukavici i gledao..GLEDAO, a ne igrao i trcao, utakmicu.

Kazu Bundesliga ima termine od 17-18h..pa ima, ali oni imaju zatvorene skoljke NATKRIVENIH stadiona, i apsolutno je najcesce dobar dio terena u hladu, da ne akzem gledaliste koje je totalno natkriveno. Isto tako, vecina i njihovih utamica se igra u nocnim terminima u ljetnim mjesecima.

Super je ovo ako je istina za reflektore od slijedece sezone. Vec su uganjane pare za 13 travnjaka koje ce se rekonstruisati novcem kojeg je donirala UEFA.

Eto reflektori i travnate podloge ;) ....dva uslova od potrebna tri. Treci uslov je 10 klubova k'o u Hrvatskoj.

Ta prva dva uslova idu u korist trecem. Celik, Sa, Zeljo, Siroki, Zrinjski i Borac imaju reflektore, ostali jock. Kad se malo bolje sagleda situacija, ovih 6 klubova i "odskacu" od ostatka lige(uz Velez i Olimpik), dok je ostatak tragikomican..

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 13 avg 2013, 19:48

Armageddon2012 je napisao/la:
Kakvo ba smanjenje lige, pa ljudi dragi dok je ovih iz šumske nema smanjenja jer imaju uslove kakve Hitler ne bi postavljao, oni traže neke garancije da stalno imaju određen broj predstavnika u najjačem takmičenju
evo,ovaj filozof je skolski primjer sa kakvim bolidima se djeli vazduh na ovom forumu,i u ovoj drzavi...i sad kad bi neko imao zivaca da mu objasni da RS ima zagarantovano 1 (slovima "jedno") mjesto u premijer ligi od 16 klubova,neki takav napravi facu ko konj i nastavi po svome...zato....odoh na limunadu,yebo diskusije...ne vrijedi 8-)
I za tebe je to sasvim uredu da se u sportu postavljaju takvi uslovi?
Jesam li nešto izmislio što se tiče ovih zahtjeva? Zašto se sa druge strane takvi uslovi ne postavljaju?
Iz Saveza šumske ne žele napredak i to je svima jasno, samo izgleda nije vama!
Zadnja izmjena: RiverPlate, dana/u 13 avg 2013, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.
Grbavica naš je Hram!!!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.