Hajduk Split

Moze li Hajduk da skine Dinamo sa trona ove sezone ?

Da
81
25%
Ne
238
75%

Ukupno glasova: 319

frenki
Kontakt:

Re: Hajduk Split

Post Postao/la frenki » 13 avg 2013, 15:23

ŠB_Fidelis je napisao/la:Dubrava, duplo bolje od ocajno je i dalje samo malo manje ocajno. :)
ajde, ne lupaj, ti baš zapeo po hajduku...naravno da nije sjajno, ali određena perspektiva je tu, način igre je bolji, kao što reče dubrava, finansijski ide na bolje, i mislim samo da su dinamo i rijeka igrački i timski jači od hajduka.

kako god, bar milju je i sad ispred tvog širokog (ili bilo kog drugog kluba kod nas), kojeg se kuje u zvijezde nakon što je udineze ubacio u ler bar po jedno poluvrijeme u dvije tekme. da je bilo kvasine na dispoziciji, siguran sam da bi se dila gori prošla, i naravno palo sad od trabzona. biće to dogodine bolje, samo nek se ovako nastavi.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 avg 2013, 15:26

Momak, ti evidentno ne shvacas ili ne pratis internu provokaciju doticnom.

A o tome koliko je Hajduk jak ili ne jak u ovom momentu pokazuje jasno i ljestvica i vec navedena Dila i masa slicnih ''Dila'' kroz godine, to sto sam ja realan i to vidim naspram kojekakvog isforsiranog 'ajduckog dispeta i cega vec sto je jedino od istog i ostalo, je neka druga prica.
Medjutim, da se vratim na originalnu poantu, see first statement.
...Život za Široki...

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 13 avg 2013, 15:52

Rijeka ce vam ove godine biti prvak

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 13 avg 2013, 15:55

york je napisao/la:Rijeka ce vam ove godine biti prvak
nije to ovdje tema, ali dam ti milijun maraka ako tako bude :mrgreen:

jednostavno ne moze.
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 13 avg 2013, 17:10

ŠB_Fidelis je napisao/la:Momak, ti evidentno ne shvacas ili ne pratis internu provokaciju doticnom.

A o tome koliko je Hajduk jak ili ne jak u ovom momentu pokazuje jasno i ljestvica i vec navedena Dila i masa slicnih ''Dila'' kroz godine, to sto sam ja realan i to vidim naspram kojekakvog isforsiranog 'ajduckog dispeta i cega vec sto je jedino od istog i ostalo, je neka druga prica.
Medjutim, da se vratim na originalnu poantu, see first statement.
evidentiraj pa će biti evidentno :P ma nema smisla dalje trunit, nego mi flak povuče,a sjećam se tvojih komentara na temi široki o igri istog, koliko god se ti trudio biti objektivan, smiješno mi bilo ono prikazivanje jada protiv udinezea kao nešto solidno, a ovaj jad hajdukov je kao očaj...to su te neobjektivnosti navijačke, pa se otud ne trebaš niti nešto hvatat za taj dišpet neki kojeg navijači pominju, irelevantna stvar. hajduk ni blizu nije bio što je bio (ali je sve oko njega gotovo isto, ljudi, atmosfera, poljud, ugled), diže li se, vidjet ćemo, a ništa se posebno ne nadam osim kojeg grupnog učešća u euroligi i bar jednom ligi prvaka - uzevši u obzir u šta se fudbal pretvorio u globalnom okviru, pa uzevši naše prostore gdje je neko i nešto samo dinamo (malkice i partizan), sprva državni projekt, sad privatna dobra firma mamića - i to je dovoljno, za razliku od naših klubova (mog veleža,tvog širokog) kojima ne vidim pomak ni za narednih 50 godina...male žabe što se rokaju u bari.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 13 avg 2013, 20:27

Zna onaj kome treba biti evidentno.

Tko prica o Udinese-u? Široki je ispao protiv kluba iz lige petice, prosao svoju skolu, zabio pogodak, mogao do solidnog rezultata u uzvratu, nema se sta tu tko zanositi, odigrao je solidno drugo poluvrijeme, mogao je do boljeg rezultata u obje utakmice, stigao u medjuvremenu ''mlatnuti'' i Sarajevo u gostima i Velež kuci, no u konacnici makar je svojim trudom i svemu ostalom dosao do toga da uopce moze igrati s takvim jednim protivnikom dok su svi ostali poispadali, necu ni pricati kako bi prosli ostali klubovi iz ove drzave protiv doticnih Talijana niti se uopce sta tko ima usporedjivati na taj nacin jer takav nogomet je za nas, ukljucujuci i Hajduk, pa cak i Dinamo i slicne, misaoni pojam.
A to sto ne smatram da je Hajduk ista posebno u odnosu na prosjecno najbolje klubove BH lige to je obicna cinjenica u ovom momentu, zna se sta je HNL i tko u HNL vrijedi, Hajduk je trenutacno i iza Rijeke sasvim realno. Sta ce sa njim biti u buducnost ostaje da se vidi, medjutim ovakav Hajduk je obicni zalogaj i Dila Gori kako ispada, a i kako sam i sam rekao tada, odnosno zapitao se po cemu su to oni apsolutni favoriti u tom susretu, zato sto su Hajduk valjda? A bogami ne bi bio nikakav apsolutni favorit ni protiv najboljih BH momcadi. U ovom momentu.
Ima naravno vise potencijala jer ima puno vise ljudi i firmi iza sebe i hiperveci grad, odnosno cjelokupnu sredinu, logicno, medjutim s obzirom na sve to, ne figuriraju nista posebno bolje osim sto igraju u boljoj ligi, a i to nije njihova zasluga ako cemo realno. A sto se tice mene i mog kluba, za tebe i tvoj ne bih znao, medjutim ja sam zadovoljan s napretkom istog u zadnjih 20 godina i ulaganje u samog sebe i ozbiljnost i ni marke duga uz gradnju omladinskog kampa meni pokazuje stabilnost i organizaciju i daje neku nadu u buducnost. Medjutim, iluzorno je ocekivati takvu jednu buducnost jos, odnosno da u ovakvoj ligi i ovakvoj drzavi itko moze napraviti vise, jer ulagati u ovakvoj drzavi u nesto takvo je cisto bacanje novca i naravno da to apsolutno nitko nece napraviti pa da ima sve novce svijeta, to bi i dalje bilo presmijesno za napraviti, a sto se tice HNL-a, Hajduk moze samo zahvaliti Dinamu sto je ugled HNL i koeficijent i sve ostalo iznad pa potom tom nekom imenu pa si mogu priustiti da ih svake tri godine grad i privatnici spasavaju multimilijunskih dugova i pacenja, prosutih obecanja i propalih sezona. Oprostiti ces, ali meni to sekunde nije impresivno, dapace, to je cisto ni da se zna tko pije, a tko placa, forsiranje i utuvljivanje novca i gomilanje duga bez opipljivog efekta makar. Realno. Ako je pak tebi to impresivno ili nesto iznad, u redu, medjutim ja volim kad se vec neki klub k.urci da je netko i nesto da makar moze opstati, odnosno biti likvidan, a ne da ih ovrha svake godine ceka. Sad su konacno poceli drugacije, pa cemo vidjeti sta ce u iducem razdoblju biti. Da se razumijemo, nikakav sam Hajdukovac, nikakav Dinamovac, nemam nikakvu osobnu preferenciju, a post na koji si se nakacio je standardno prepucavanje, odnosno 'bockanje' kolege dubrave, medjutim i pored svega toga je napisano cinjenicno stanje u ovom momentu. No eto. Drukaj i gotovo.
...Život za Široki...

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 13 avg 2013, 21:12

Fidelis aka Veležovac (samo priznat se stidi :P ) je mučki provokator! :P
Divit će se on ovom Hajduku na kraju sezone, pa ćemo se citirati :P
Rijeka bolja od Hajduka :lol: Only in Your dreams Ero :P
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 avg 2013, 01:02

Aaako me iznenade i naprave nesto jednom sami za sebe i opravdaju vlastiti ugled bez da odu plakati Kerumu i gradu Splitu da ih vadi iz govana, onda cu se diviti. :P
Pa sta cu mu ja kad jest, dobar su posao ljudi napravili. :)
...Život za Široki...

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 14 avg 2013, 16:10

bumo videli ove godine i idućih. niko i ne misli da će se ikad biti u rangu reala, barci i manchestera, ali sam siguran da će se koji put povalit klubovi ranga udinezea (a ne štipnut ko neki, je li :P) i dohvatiti evropska liga, a već je odrađena par godina prije (što naši krokodilići iz bare mogu sanjati). i to je to, na broju i ovce i dišpet i ćejf. za nešto više treba kakav privatnik (ne mislim tipa žužul). otud i moljakanja, svugdje ih ima, normala, od moljakanja gradu do sponzorima, tako da ta primjedba samo hajduku ne stoji.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 14 avg 2013, 18:49

Pise se da Hajduk dovodi Abdurahimija. Bit ce da se uprava Hajduka dala u pljacku neke banke :mrgreen:

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 18 avg 2013, 21:10

Pobjeda je pobjeda :mrgreen: Idemo hrabro do titule!
Grbavica naš je Hram!!!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 18 avg 2013, 22:21

Je li igrao Vrsajevic u prvih 11?
1946

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 18 avg 2013, 22:33

Head je napisao/la:Je li igrao Vrsajevic u prvih 11?
Je, on je ustvari asistent za gol, ubacio je s desne strane, pa je nakon odbijanca Maglica postignuo gol.

Inače, Hajduk - Slaven Belupo 1:0, Maglica u 77. minuti.
Teška utakmica, pred 8 tisuća gledatelja, ali utakmica u kojoj je Hajduk bio bolji. Ponovno smo imali dvije sto posto šanse, ali ponovno imamo jednog smotanog Maglicu kojem treba jedno 10 šansi da dadne gol. Realizacija, neefikasnost, je i dalje veliki problem.
Na žalost, u 20. i nekoj minuti se ozlijedio Mikanović, ne znam o kakvoj je ozljedi riječ. Zamijenio ga je mladi Lučić koji je bio malo pod tremom pa nije bilo puno probijanja po desnoj strani. Nadam se da nije neka teža ozljeda jer bi to biojoš jedan pretežak udarac poslije ozljede Caktaša koji će na pauzi biti pola godine :( Caktaša je zamijenio Pašalić, imao je par lijepih dodavanja i prodora, ali i grešaka. Maloča je odigrao dobro, fino.
Sušić iz utakmice u utakmicu igra slabo i ne znam što se događa s njime.

Sada nam slijede tri teška gostovanja i zato je ova pobjeda jako bitna.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 19 avg 2013, 11:04

Tudor sa sinoćnje konferencije za novinare:
Dosta smo se mučili, imali smo par šansi za zabit i normalno je kad nismo odmah zabili da raste nervoza. Ali, da nismo dali gol bilo bi nepošteno! Dominirali smo, imali te šanse. Posebno draga i slatka je ova pobjeda, vrlo bitna, psihološki važan momenat. Lijepo je vidjeti i tu tablicu gdje smo s utakmicom manje samo bod iza Dinama
Još je pohvalio Maloču i Milovića (što jes jes, Maloča je odigrao stvarno dobro, napokon), spomenuo Caktaša i njegov nedostanak, "vapaj" prema Upravi za pojačanjima, te najavu teških predstojećih gostovanja...

Ostalo je još 13 dana (sljedeća subota, 31.08.)) do kraja prijelaznog roka. Službenih ponuda za Maloču (i Blaževića) kao prvih na tapeti još nema. Što se tiče eventualnih dolazaka, jučer je u loži bio mladi reprezentativac Burkine Faso, ofenzivni veznjak, 19-godišnji Patrice Zoungrana. Prošli tjedan je u optjecaju bio Nigerijac Kayode, pa će se vidjeti ovih dana ima li tu što il je sve to mlaćenje prazne slame. Priča se i dalje za dolazak Šovšića i/ili Abdurahimija iz Zagreba, ali mislim da je sve to rekla kazala i da od toga nema ništa, pogotovo od Abdurahimija koji je trenutno preskup za Hajduk.

I još da spomenem Torcidu i njihovo sinoćnje navijanje. Inače nemam nekih zamjerki, sigurno su uz Delije najjača grupa u regiji, a i šire, ali je za svaku osudu vikanje (ne mogu nazvati to navijanje) "ubij srbina". Teški primitivizam, ne znam stvarno što im je to trebalo jer samo ruše reputaciju grupi, a i pokazuju da imaju teških kompleksa kojih se još nisu riješili. Bruka i sramota!!

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 19 avg 2013, 13:29

Hajduka u 4 ovosezonske utakmice koje su odigrane na Poljudu gledalo 74000 gledatelja

Rijeka 25000
Dila Gori 30000
HR.Dragovoljac 9000
Slaven Belupo 10000

A sljedeca utakmica na Poljudu je Dinamo,ako zadrze prikljucak bit ce pun stadion
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 19 avg 2013, 14:48

Izgleda da nam je i Mikanović teže ozlijeđen te će propustiti naredne utakmice :( Popodne ide na magnetnu rezonancu gležnja pa ćemo znati više. Pu, bemti i sreću i sve :(

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 20 avg 2013, 12:26

Mikanović je povrijedio gležanj i out je dva tjedna, trebao bi se vratiti tek protiv Dinama, 14.09. :(
To znači da će protiv Istre Vršajević biti na poziciji desnog beka, a Jozinović na lijevom (ako se oporavi do subote). Ako ne onda će umjesto Jozinovića igrati Lučić, drugih zamjena više nemamo.
Trenutno su ozljeđeni Kouassi, Milić, Jozinović, te Caktaš :( i Mikanović. Katastrofa.

Patrice Zoungrana (19 god.), ofenzivni veznjak iz Burkine Faso kojeg sam već spomenuo, je na probi i jutros je na Poljudu imao trening sa kondicijskim trenerom. Kakav god da je, nadam se da će ga Uprava uzeti jer jednostavno nemamo više raspoloživih igrača.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 23 avg 2013, 18:55

Ostalo je nešto malo više od 24h do početka prve od tri gostujuće utakmice Hajduka u narednih tjedan dana, pa da najavim predstojeći meč u Puli.

7. kolo 1. HNL

slika

Subota, 24.08. s početkom u 21h
Stadion Aldo Drosina, Pula
Prijenos: ArenaTV, Hrvatski radio 2 i stream će biti na SportskaTV

Poslije domaćih pobjeda protiv Dragovoljca i Slavena i jako dobrog otvaranja prvenstva u prvih 5 kola (samo jedan remi), Hajduci idu na teško gostovanje u Pulu, a s obzirom na njihov međusobni omjer, sigurno i jedno od najtežih gostovanja u prvenstvu (poslije Dinama i Slavena). Ukupno su u prvenstvu odigrali 16 utakmica, od toga 6 pobjeda Hajduka, 5 pobjeda Istre i 5 remija. U Puli je igrano 7 utakmica, od toga 3 pobjede Hajduka, 2 remija i 2 pobjede bijelih. Gol razlika je 18:12 za Hajduka. A zadnja pobjeda Hajduka bila je prije 2 godine, u kolovozu 2011.g. Dakle, u novijoj povijesti Hajduka, jedan jako neugodan protivnik koji je znao bez problema odnijeti pobjede i na Poljudu i u Puli. To su bile mahom tvrde, teške i ne baš gledljive utakmice sa malo golova, otprilike gol po utakmici. Vjerujem da nas isto tako očekuje i sutra.
Istra dočekuje Hajduk kao trenutno 5. ekipa u prvenstvu sa 8 bodova, a po prikazanoj igri mogli su osvojiti i bod više (nes(p)retni poraz od Lokomotive, te remi protiv Splita dok su veći dio utakmice vodili). Igraju slično Hajduku, pas igra od noge do noge i sa brzim kontrama i polukontrama. Što se tiče igračkog kadra u sastavu su mahom igrači sa finim stažom u HNL i više nego solidni igrači za naše uvjete. Tu se nalaze nekadašnji Hajdukovi talenti Obšivač i Marčić, Rijekini prvotimci Budicin, Čagalj, Križman, Slavenov Batarelo i Pilipović, Osjekov Miličević i tako dalje.. Najjače uzdanice su napadači, Sandi Križman i Dejan Radonjić koji su od Istrinih 8 postigli 4 gola (oba po 2). Križman je upitan za utakmicu i ukoliko ne bude igrao sigurno je da će to biti veliki hendikep za ekipu. Umjesto njega bi trebao igrati Miličević. U zadnjoj utakmici protiv Osijeka (pobjedili 3:1) igrali su 4-5-1, u sastavu: Ježina - Chung, Obšivač, Budicin, Graf - Jo, Blagojević, Havojić, Batarelo, Franjić - Križman. Budući da je Graf ozlijeđen, vjerojatno će u prvih 11 biti Čagalj. Od ozlijeđenih Pamić nema na raspolaganju Uzelca, Marčića, navedenog Grafa i Petraka. Križman je pod znakom pitanja.
Što se Hajduka tiče, nakon teških udaraca i ozljeda Caktaša, Mikanovića, a od prije i Kouassija, Milića i Jozinovića, sigurno je da će ovo biti težak meč i izostankom tih ključnih igrača smo hendikepirani prije svega u igri prema naprijed. Jozinovć je trenirao sa ekipom i moguće da on nastupi od prve. Ako ipak ne mogne tu je mladi Lučić.
Vjerojatni sastav Hajduka: Kalinić je siguran na golu. Stoperski dvojac Maloča - Milović također. Vršajević bi trebao igrati desnog beka, a Jozinović/Lučić lijevog. Zadnji vezni i jako bitni kotačić u Hajdukovoj igri je Anđelković koji će igrat protiv svog dojučerašnjeg kluba. Dalje u vezi bi trebali biti Andrijašević te možda najlošiji pojedinac u prvih 11 u dosadašnjem dijelu prvenstva, Tino Sušić koji više stagnira nego što napreduje. Mislim da će Sušić igrati desnog, krilnog napadača kao i protiv Slavena i nadam se njegovoj dobroj partiji. Na Caktaševoj poziciji, kao ofenzivni vezni biti će Pašalić. Lijevi krilni bi trebao biti Mujan, a špica Maglica kojem treba 10 šansi za gol. Dakle, na papiru bi to trebalo biti Tudorovih 3-4-3. Na klupi su Bencun, Tomičić, Luštica, Stipica (golman), Jonjić, Kiš. Prekratka klupa.
Ukratko, sretno Hajduče, nadam se dobroj igri, borbenom i agresivnom Hajduku kao i u prethodnim partijama i ako bude sreće i pameti, pobjedi!!!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 24 avg 2013, 15:11

Danas je počelo i kadetsko i juniorsko prvenstvo, a u 1. kolu igralo se protiv Istre i dvije uvjerljive pobjede 8-)

Kadeti: Istra - Hajduk 0:3
(Vlašić 8 i 79 min, Mamut 32)

Juniori: Istra - Hajduk 0:3
(Hairlahović 5, Prskalo 32 i 47)

Očekujem mlade Hairlahovića i Prskala već od zime priključene seniorima. Bravo dečki!!! 8-)
A večeras po treću pobjedu!!!

Nitko kao Hajduk iz Splita!!

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 24 avg 2013, 21:06

1500 Torcidasa na Aldo Drosini :D

Sretno Bili
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.