D€LUX je napisao/la:Kao simpatizer svih bosanskih ekipa u evropskim takmicenjima , ma da iskreno blago simpatisem vise Zelju

, ja bih kao neutralan u svemu ovome dao svoje misljenje. Ponajvise o Sarajevu pa i ostalim malo (ma da je ovo topic sarajevo al ok).
1.Stimaljke- Zeta nije nastimana sigurno pogledajte tu utakmicu koliko se pucalo u okvir gola i koliko se napadalo i koliko je bilo ozbiljnih prilika , nema sanse. To je greska Joviceva (iako meni jako drag trener) koji je krenuo ofanzivno bukvalno All Attack sto bi se reklo i po mom velika greska. Jer se imao rezultat od 2-1 i trebalo je polahko napadati , ma da i njega treba razumjeti htio zabiti gol i rijesiti sve dileme o tome se moze danima raspravljati al ispast od takve ekipe ipak je zalosno. Ipak su se sad borili za opstanak u CG ligi al otom potom. Eh vec ovaj Kukesi ili kako vec po mom jako sumnjivo ,neke cudne greske , cudna desavanja u toku utakmice , mislim da je to vec moguca stimaljka sa puno golova (pogledajte i Lazara Popovica gol

) . Druga utakmica , Sarajevo ima incijativu al nista konkretno i zato mi je sumnjivo , i kako je frajer procitao penal kako je ovaj pucao , nezz sta bih rekao. Sve u svemu jako sumnjivo , i nadam se da ce se poduzeti neka istraga. Iako ja znam da u nasem fudbalu nije nimalo lahko doci do para da , klubovi grcaju u dugovima ocigledno vide jedini izlaz u tome u ovom slucaju FKS. Ma da ne zelim to da vjerujem. I svaki vid kriminala treba osuditi tako i taj. al opet ponavljam ne zelim da vjerujem u to!!!!
2. Irfan - Irfan po mom misljenju je trebao ostati al njegove igrace jest trebalo kazniti raskidom ugovora jer su realno najlosije karike u timu. Al irfan vam nije bio rak ko sto vi kazete , po mom misljenju irfan vam je bio spas. Covjek ima lovu sto je najbitnije u danasnjem fudbalu ima veze , ima poznanstva od koje bi Sarajevo nekad imalo koristi. Jako se dobro razumije u problematiku nogometa i mislim da je preuranjena odluka njegovog "protjerivanja" iz kluba. Trebalo je po mom misljenju Selimovica smjeniti na neku poziciju za koju je on edukovan tj finansije , ekonomija itd al u fudbal cini mi se da je zalutao. Al opet vi koji ste blize klubu to bolje znate , i koji zivite u Sarajevu. I ponavljam Klub ispred svega , al kad neko u danasnje vrijeme dodje sa lovom na ovoj krizi vjerujte dobro ga treba prigrliti i nedat mu ici , jer velika kriza u svijetu a kamoli u BIH , gdje na fudbalu nemozes za kifle zaraditi (tj klubovi). OBAVEZNO postaviti Sportskog direktora!!!! I jos jedno znaci irfan je napravio samo dvije greske otkad je u klubu a to su melunovic i haurdic , al iskreno i ja bih ucinio isto da su npr. moji igraci ipak su igrali u ceskoj pa su koliko toliko skolovani igraci (bar smo svi mislili) greske se desavaju sta sad ipak ne treba otjerati covjeka. btw nisam sandzaklija

da ne bude branim sandzu. I price da je on namjestio glupost frajer menadzer edinu dzeki ima bruku love , svoju firmu ima koliko ja znam i njemu sad treba da zatvora zaglavi sumnjam bgm da bi to iko uradio ko je menadzer tako pozantom igracu.
3 Husref - Meni je njega zao , i mislim da treba da ostane. On voli FKS , jucer se vidjelo srce mu lose frajer ba kad udar nije dobio 90 min je igracima davao instrukcije vidjela se zelja , vidjelo se da on to radi sa ljubavi i srcem. A takvog trenera je danas tesko naci. Sta ce vam neki stranac koji pokupi lovu libo ga racku , a vjerujte nista nije bolji od Husrefa , dajte mu ekipu pa cete vidjeti sta ce napraviti. Sa ovim dosadasnjim pojacanjima treba mu dati 5 6 kola pa cete vidjeti , koliko je sposoban ukoliko bude isto onda nista drugo nego noga!
4 Igraci - Suljic po mom ima previse kredita u klubu , a nista ne radi. Nije los kad mu se gurne lopta u for , ali kad mu je u nogama nista posebno. Trebao se Huseinbasic ranije ubaciti definitivno jos u 60 min , kao i Mahir Karic. Osmanagic je morao zapoceti umjesto Haurdica to je jedino sto zamjerim ostalo nije problem. Jedino sa Dzakmicem vidjeti hocel on igrat jos nogometa ili je vec otisao u penziju sta je u pitanju?!?!?!
Sa pojacanjima vjerujte mi ste pogodili i bicete u samom vrhu , al treba otjerati jos mozda 2.
5-Zeljo - Ipak pored svega sto pricali da stimaju pokazali su da su dobra ekipa , da su imali malo srece prosli bi Plzen. Povrede , greska golmana , ofsajd sve ih poremetilo i gotovo. I realno u ovom trenutku su bolji od vas , jer su uigraniji vasoj novoj ekipi ce trebati vremena da dodje na taj nivo. I nemojte sta zamjeriti kada sam citao Prvaci sa Prvacima , Konobari sa Konobarima rekao sam joj sto ovi zeljini sebi umisljaju kad ce dobiti gutu , medjutim ako cemo iskreno bili su upravu pokazali kako se igra sa prvacima , dok je Sarajevo jedva Libertas proslo (no hard feelings) Sirokom svaka cast ona ekipa je bolja od Kukesija i prosli su kapa dole , ekipi sirokog
Eto forumasi nadam se da vas nisam razljutio al to je moje misljenje kad gledam sa strane. Nemojte sad mislit ja nekog branim , ja volim BIH , BH fudbal zelim da se sto prije oporavi i postanemo ponosni kad nasi klubovi igraju u evropi. I to je moje misljenje , al forum je tu da se misljenja razmjenjuju , da se o svemu komentarise pa tako nadam se da ce te tu samnom sloziti ako ne gore.

Jer sto jaca liga , vise potencijalnih reprezentativaca , internacionalaca im da ih je sto manje po Azerbejdzanu a sto vise po Evropi
LP!!