Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - opcenito
[quote="masteRofPoker"]Zamolio bi moderatore da promijene naziv teme u Zeljeznicar VS ostatak premier lige .
Meni samo nije jasno zasto se Zelji spominje Evropa kada pojedini do te Evrope ne mogu ni doci.
Zeljo uzme kes od Evrope i to dobar kes za nase uslove, pa smijem slobodno reci cetvrtinu ili trecinu budzeta pojedinih klubova ove premier lige, malo uefa, malo ulaznice, malo reklame, malo popularizacija kluba i sada se nasli svi nesto protiv da pricate.
Pa Zenica ceka 10 godina priliku za trofej i dode doktor Osim i 0-3 i hvala lijepo.
Pa dode Grbalj i ajmo cao.
Pa dode drugoligas iz Crne Gore i ajmo cao.
Pa dode "velikan" iz Luxemburga i ajmo cao i ne mogu se sjetiti svih ostalih bisera naseg fudbala a vi se smijete Zelji.
Niste objektivni, mijesate navijace i klub.[/quote"]
Ako cemo tako gledati bilo je i Zelji vise puta "ajmo cao",i to po 5,7 golova razlike.
Ne bih da umanjujem uspjeh Zelje koji je prekucao ovu ligu.Protiv Viteza igraju bez pola igraca koji su samo tijelom u Zenici a duhom negdje drugo.
Meni samo nije jasno zasto se Zelji spominje Evropa kada pojedini do te Evrope ne mogu ni doci.
Zeljo uzme kes od Evrope i to dobar kes za nase uslove, pa smijem slobodno reci cetvrtinu ili trecinu budzeta pojedinih klubova ove premier lige, malo uefa, malo ulaznice, malo reklame, malo popularizacija kluba i sada se nasli svi nesto protiv da pricate.
Pa Zenica ceka 10 godina priliku za trofej i dode doktor Osim i 0-3 i hvala lijepo.
Pa dode "velikan" iz Luxemburga i ajmo cao i ne mogu se sjetiti svih ostalih bisera naseg fudbala a vi se smijete Zelji.
Niste objektivni, mijesate navijace i klub.[/quote"]
Ako cemo tako gledati bilo je i Zelji vise puta "ajmo cao",i to po 5,7 golova razlike.
Ne bih da umanjujem uspjeh Zelje koji je prekucao ovu ligu.Protiv Viteza igraju bez pola igraca koji su samo tijelom u Zenici a duhom negdje drugo.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 12 avg 2013, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nakon tri odigrana kola cak sedam klubova nema niti jedan poraz. Da mi je ovo netko pricao prije pet godina smijao bi mu se. Smijao bi mu se i da mi je pricao da ce biti dva kluba bez poraza.
- masteRofPoker
- Kontakt:
Da, jeste, ali uz titulu u vitrinama i kes u dzepu i marketing.samo_lijevo je napisao/la:masteRofPoker je napisao/la:Zamolio bi moderatore da promijene naziv teme u Zeljeznicar VS ostatak premier lige .
Niste objektivni, mijesate navijace i klub.[/quote
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.
- Armageddon2012
- Kontakt:
i zimus je borac imao pripreme 8 dana,igraci u strajku igrali generalku sa celikom (samo zbog humanitarnog karaktera utakmice),pa lagano pobjedili taj zeljeznicar koji se pripremao 2 mjeseca, u 2. kolu sa 2-0...sta ti to govori o tvom kvalitetu?Buu je napisao/la:Ma niste vi nikad...AllGunsBlazing je napisao/la:Kad smo se dicili bodu sa Grbavice? Proslavimo ga kao i svaki pozitivan rezultat.
@Buu Nije bitno sta je trebao uraditi, uradio je sve u skladu sa kvalitetom premijer lige, primao 5-6 golova. Istina je da bi Celik primio 7, ali to je nebitno jer Celik nije igrao. Samo hocu reci da je kvalitet lige smijesan.
Kvalitet je smijesan kad Sarajev, Celik, Borac, Zrinjski... prave ligu smijesnim. Pa ove sezone jedina 2 kluba koji su uradili kompletne pripreme sa svim igracima na broju je Siroki i Željo. Sarajevo hoce neki iskorak u evropi, a igra utakmice sa tek pridoslim igracima i jos im dolaze. Vama su najbolji igraci koji su 2 mjeseca hladili mu.da. Borac ne znam jeli ikako odradio pripreme... Prodaja igraca jos gora i tu ima jos tonu stvari.
Hocemo bolje terene i manju ligu, sta onda kad se to uradi ? Kad ce opet 2 kluba ozbiljno raditi i pokusavati.
Pa Željo ima 2 jake utakmice tokom citave sezone, max 4 ako se sretnomo u kupu i to sa Sirokim.
Mi smo pobjedili Seriff jacu ekipu, smijemo li se sada diciti i kur.citi ?
ili ako u subotu izgubis od ekipe kojoj je otislo 14 igraca i koja se pripremala 19 dana u okolini banjaluke?
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
- masteRofPoker
- Kontakt:
I sta ima veze ?? Gleda se konacni cilj, tako da...Armageddon2012 je napisao/la:i zimus je borac imao pripreme 8 dana,igraci u strajku igrali generalku sa celikom (samo zbog humanitarnog karaktera utakmice),pa lagano pobjedili taj zeljeznicar koji se pripremao 2 mjeseca, u 2. kolu sa 2-0...sta ti to govori o tvom kvalitetu?Buu je napisao/la:Ma niste vi nikad...AllGunsBlazing je napisao/la:Kad smo se dicili bodu sa Grbavice? Proslavimo ga kao i svaki pozitivan rezultat.
@Buu Nije bitno sta je trebao uraditi, uradio je sve u skladu sa kvalitetom premijer lige, primao 5-6 golova. Istina je da bi Celik primio 7, ali to je nebitno jer Celik nije igrao. Samo hocu reci da je kvalitet lige smijesan.
Kvalitet je smijesan kad Sarajev, Celik, Borac, Zrinjski... prave ligu smijesnim. Pa ove sezone jedina 2 kluba koji su uradili kompletne pripreme sa svim igracima na broju je Siroki i Željo. Sarajevo hoce neki iskorak u evropi, a igra utakmice sa tek pridoslim igracima i jos im dolaze. Vama su najbolji igraci koji su 2 mjeseca hladili mu.da. Borac ne znam jeli ikako odradio pripreme... Prodaja igraca jos gora i tu ima jos tonu stvari.
Hocemo bolje terene i manju ligu, sta onda kad se to uradi ? Kad ce opet 2 kluba ozbiljno raditi i pokusavati.
Pa Željo ima 2 jake utakmice tokom citave sezone, max 4 ako se sretnomo u kupu i to sa Sirokim.
ili ako u subotu izgubis od ekipe kojoj je otislo 14 igraca i koja se pripremala 19 dana u okolini banjaluke?
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!
borac nas lagano pobijedio uz posjed lopte 20%,dali 2 gola na foru,jedan odbica iz prekida,drugi iz kontre i igrali bunker ostatak utakmice po terenu kakav je do tada a i do dana današnjeg neviđen na našim stadionima,gdje nisi mogao uvezati 2 pasa.
ali nema para,sve se rastalilo....
- samo_lijevo
- Kontakt:
Slazem se,ne bih da im umanjujem uspjeh u ligi.Davno su oni ovu ligu prekucali.Da, jeste, ali uz titulu u vitrinama i kes u dzepu i marketing.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
da smo igrali LP to mi govoriArmageddon2012 je napisao/la:i zimus je borac imao pripreme 8 dana,igraci u strajku igrali generalku sa celikom (samo zbog humanitarnog karaktera utakmice),pa lagano pobjedili taj zeljeznicar koji se pripremao 2 mjeseca, u 2. kolu sa 2-0...sta ti to govori o tvom kvalitetu?Buu je napisao/la:Ma niste vi nikad...AllGunsBlazing je napisao/la:Kad smo se dicili bodu sa Grbavice? Proslavimo ga kao i svaki pozitivan rezultat.
NO PYRO NO PARTY
Istina je to, da je utakmica od prvog maja, ne znam koje godine, ne mogu da sada tražim po kartama, kada smo igrali protiv Želje donijela kasnije bojkot. Bio sam na toj utakmici.Armageddon2012 je napisao/la:mozda ce zizu biti iskren pa ti napisati zasto je RA zapoceo jednogodisnji bojkot velezovih utakmica,nakon te utakmice velez-zeljeznicar 1-2 koju pominjes.
a mozda i nece.
Pjevalo se, prodali ste nas, prodali ste nas. I to je tačno. No, šta ja imam od toga da sve ovo pišem.
Jedino da nahranim tvoj ego. Međutim, niti to ne mogu da uradim, jer za iste navode, i povike nema dokaza.
Sada će se naravno reći, ko će ti dati materijalne dokaze za takvo što u ovoj ligi ? Žao mi je što je to tako, što se ne iznose javno dokazi o namještanju u našoj ligi, jer se to svugdje po Evropi, a i Svijetu naveliko radi.

Naravno da neću kriviti Željezničar i optuživati ih za kupovinu, a svoje za prodaju dok ne budem imao dokaze za takvo što. A pošto dokaza nema, ne ostaje mi ništa drugo nego se pomiriti sa Željinom pobjedom i porazom moga tima koji je izgubio u fer i sportskim okvirima, sve dok se ne dokaže suprotno.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Meni to govori da ste odigrali tu utakmicu u kojoj ste dali sve od sebe da spasite sezonu a kasnije su vas dobijale i objektivno losije ekipe od vas. Nama toliko nije zapelo a i ne mozes dobiti sve utakmice u sezoni nije nam trebalo da se ne daj boze jos neko povrijedi.Pogledaj i ove godine u zadnjoj liniji od standarda cetri u zadnjoj liniji imamo tri koja su out.Mislim to je nas problem niti gdje kukamo niti placemo nekome ali opet uzmemo hladno titulu i takvi a pogledas recimo Borac jednom uzme titulu i nemoze narednih 10 godina finansiski da dodje sebi slicno kao Leotar, Modrica i ostali na silu sampioni a Zeljo hladno godinu za godinom ko od vas pacenika prezivi pricace svojoj djeci naravno pod uslovom da ne obolite na zivcima...Vama majke mi niko nije kriv sto vam pola grada navije za zvezdu a ostatak za partizan...rezervni im klub borac pa nije ni cudo da ste pred gasenjem.Armageddon2012 je napisao/la:Buu je napisao/la:
i zimus je borac imao pripreme 8 dana,igraci u strajku igrali generalku sa celikom (samo zbog humanitarnog karaktera utakmice),pa lagano pobjedili taj zeljeznicar koji se pripremao 2 mjeseca, u 2. kolu sa 2-0...sta ti to govori o tvom kvalitetu?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Čini mi se da je prošlo tih 50 godina i da si ti progovorio!Armageddon2012 je napisao/la:i zimus je borac imao pripreme 8 dana,igraci u strajku igrali generalku sa celikom (samo zbog humanitarnog karaktera utakmice),pa lagano pobjedili taj zeljeznicar koji se pripremao 2 mjeseca, u 2. kolu sa 2-0...sta ti to govori o tvom kvalitetu?Buu je napisao/la:Ma niste vi nikad...AllGunsBlazing je napisao/la:Kad smo se dicili bodu sa Grbavice? Proslavimo ga kao i svaki pozitivan rezultat.

Zadnja izmjena: chanchi, dana/u 12 avg 2013, 21:53, ukupno mijenjano 1 put.
Ma liga je prije bila kvalitetnija, jos se sjecam maestralnog zepca u evropskim utakmicama sa baskimijem, briljantmih nastupa oraskih labudova protiva slovenaca i ukupnog poraza od 10:0. Sjajnog golmana slavije "nisam regovao dok me nije zaboljelo a onda sam ih prebio", inace crnogorskog kolosa. Divnih navijackih kolorita u banja luci, sa miroljubivim porukama, svastika u sirokom. Placenih navijaca u mome FKS, od strane SDA, divnih kocija na kosevu. Nogometnog vurtuoza u repki Jakirovica, i selektiranja igraca od strane bake sliskovica, nakon savjeta od munje usanovica, u ugodnom caskanju, u prelijepom ambijentu restorana bosna, na ilidzi u drustvu maloljetniva koje su savrseno poznavale taktiku katanaco 10-0-0, sa barbarezom na liberu. Ehhhhhhh to su vremena bila.
A danas nam pametuju nekakvi Ivica Osim, Safet Susic, Sead Kajtaz, Dusan Bajevic u savezu, ljudi koji su iz piljara dosli da napune dzepove od inace bogatih zelje, borca, sarajeva. To zlo ce nam unistiti loptanje u BiH .
A danas nam pametuju nekakvi Ivica Osim, Safet Susic, Sead Kajtaz, Dusan Bajevic u savezu, ljudi koji su iz piljara dosli da napune dzepove od inace bogatih zelje, borca, sarajeva. To zlo ce nam unistiti loptanje u BiH .
- Armageddon2012
- Kontakt:
pa sta i da imas dokaze?zizu1991 je napisao/la:Istina je to, da je utakmica od prvog maja, ne znam koje godine, ne mogu da sada tražim po kartama, kada smo igrali protiv Želje donijela kasnije bojkot. Bio sam na toj utakmici.Armageddon2012 je napisao/la:mozda ce zizu biti iskren pa ti napisati zasto je RA zapoceo jednogodisnji bojkot velezovih utakmica,nakon te utakmice velez-zeljeznicar 1-2 koju pominjes.
a mozda i nece.
Pjevalo se, prodali ste nas, prodali ste nas. I to je tačno. No, šta ja imam od toga da sve ovo pišem.
Jedino da nahranim tvoj ego. Međutim, niti to ne mogu da uradim, jer za iste navode, i povike nema dokaza.
Sada će se naravno reći, ko će ti dati materijalne dokaze za takvo što u ovoj ligi ? Žao mi je što je to tako, što se ne iznose javno dokazi o namještanju u našoj ligi, jer se to svugdje po Evropi, a i Svijetu naveliko radi.![]()
Naravno da neću kriviti Željezničar i optuživati ih za kupovinu, a svoje za prodaju dok ne budem imao dokaze za takvo što. A pošto dokaza nema, ne ostaje mi ništa drugo nego se pomiriti sa Željinom pobjedom i porazom moga tima koji je izgubio u fer i sportskim okvirima, sve dok se ne dokaže suprotno.
jesu celik i jedinstvo bihac maltene kod notara ovjerili ugovor 3 za 3,i sta je savez lani kad je to otkriveno preduzeo u vezi toga?
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...
Onda bi mogli reći, Armageddon2012 upravu si, ako ništa. Do tada je to sve samo na principu, rekla - kazala.
A to što nisu ništa poduzeli povodom razmjene 3 za 3 u slučaju Jedinstvo - Čelik, to se obrati ljudima u Savezu i traži korijenite promjene u toj sferi našeg nogometa.
A to što nisu ništa poduzeli povodom razmjene 3 za 3 u slučaju Jedinstvo - Čelik, to se obrati ljudima u Savezu i traži korijenite promjene u toj sferi našeg nogometa.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
.FCS je napisao/la:Ma liga je prije bila kvalitetnija, jos se sjecam maestralnog zepca u evropskim utakmicama sa baskimijem, briljantmih nastupa oraskih labudova protiva slovenaca i ukupnog poraza od 10:0. Sjajnog golmana slavije "nisam regovao dok me nije zaboljelo a onda sam ih prebio", inace crnogorskog kolosa. Divnih navijackih kolorita u banja luci, sa miroljubivim porukama, svastika u sirokom. Placenih navijaca u mome FKS, od strane SDA, divnih kocija na kosevu. Nogometnog vurtuoza u repki Jakirovica, i selektiranja igraca od strane bake sliskovica, nakon savjeta od munje usanovica, u ugodnom caskanju, u prelijepom ambijentu restorana bosna, na ilidzi u drustvu maloljetniva koje su savrseno poznavale taktiku katanaco 10-0-0, sa barbarezom na liberu. Ehhhhhhh to su vremena bila.

Zadnja izmjena: lavsrebrenik, dana/u 12 avg 2013, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.
Ovaj post gore je bio ironicanlavsrebrenik je napisao/la:drug prije je bilo normalan savez ,jaki i kvalitetni klubovi ,,, a sada sve katastrofa.FCS je napisao/la:Ma liga je prije bila kvalitetnija, jos se sjecam maestralnog zepca u evropskim utakmicama sa baskimijem, briljantmih nastupa oraskih labudova protiva slovenaca i ukupnog poraza od 10:0. Sjajnog golmana slavije "nisam regovao dok me nije zaboljelo a onda sam ih prebio", inace crnogorskog kolosa. Divnih navijackih kolorita u banja luci, sa miroljubivim porukama, svastika u sirokom. Placenih navijaca u mome FKS, od strane SDA, divnih kocija na kosevu. Nogometnog vurtuoza u repki Jakirovica, i selektiranja igraca od strane bake sliskovica, nakon savjeta od munje usanovica, u ugodnom caskanju, u prelijepom ambijentu restorana bosna, na ilidzi u drustvu maloljetniva koje su savrseno poznavale taktiku katanaco 10-0-0, sa barbarezom na liberu. Ehhhhhhh to su vremena bila.
A ove sto ti nabroja bas su dosli da pune dzepove od borca nema sta.![]()
![]()

u srebreniku nema ironije sve bukve...
ali nema para,sve se rastalilo....
MOLIM ADMINISTRATORA DA ME BANUJE!!!lavsrebrenik je napisao/la:drug prije je bilo normalan savez ,jaki i kvalitetni klubovi ,,, a sada sve katastrofa.FCS je napisao/la:Ma liga je prije bila kvalitetnija, jos se sjecam maestralnog zepca u evropskim utakmicama sa baskimijem, briljantmih nastupa oraskih labudova protiva slovenaca i ukupnog poraza od 10:0. Sjajnog golmana slavije "nisam regovao dok me nije zaboljelo a onda sam ih prebio", inace crnogorskog kolosa. Divnih navijackih kolorita u banja luci, sa miroljubivim porukama, svastika u sirokom. Placenih navijaca u mome FKS, od strane SDA, divnih kocija na kosevu. Nogometnog vurtuoza u repki Jakirovica, i selektiranja igraca od strane bake sliskovica, nakon savjeta od munje usanovica, u ugodnom caskanju, u prelijepom ambijentu restorana bosna, na ilidzi u drustvu maloljetniva koje su savrseno poznavale taktiku katanaco 10-0-0, sa barbarezom na liberu. Ehhhhhhh to su vremena bila.
A ove sto ti nabroja bas su dosli da pune dzepove od borca nema sta.![]()
![]()
-
- Kontakt:
Ja bi se u potpunosti složio s tvojim sarkazmom da je tema Nogometna reprezentacija BiH.Što se naše lige tiče relno je da se popravila u samo jednom segmentu.To je definitivno sudjenje.Sve ostalo je po mom mišljenju lošije ili je u najboljem slučaju ostalo isto.Ima nekih i pomaka što se kazni za izgrede tiče.TV prenosi i medijska popraćenost lige je takodje bolja.FCS je napisao/la:Ma liga je prije bila kvalitetnija, jos se sjecam maestralnog zepca u evropskim utakmicama sa baskimijem, briljantmih nastupa oraskih labudova protiva slovenaca i ukupnog poraza od 10:0. Sjajnog golmana slavije "nisam regovao dok me nije zaboljelo a onda sam ih prebio", inace crnogorskog kolosa. Divnih navijackih kolorita u banja luci, sa miroljubivim porukama, svastika u sirokom. Placenih navijaca u mome FKS, od strane SDA, divnih kocija na kosevu. Nogometnog vurtuoza u repki Jakirovica, i selektiranja igraca od strane bake sliskovica, nakon savjeta od munje usanovica, u ugodnom caskanju, u prelijepom ambijentu restorana bosna, na ilidzi u drustvu maloljetniva koje su savrseno poznavale taktiku katanaco 10-0-0, sa barbarezom na liberu. Ehhhhhhh to su vremena bila.
Ali ono što je bitno kvalitet nogometa je na istom nivou.Koji su razlozi.Ima ih puno.Uglavnom odakle god krenemo završićemo na istom zaključku.Uglavnom dok nam je država ovakva kakva jest i dok je opšti kokuzluk i deficit na svim poljima nogometna liga će nam biti ovakva.Nažalost...
A sta vi mislite da bi savez trebao uraditi da bi se popravio kvalitet fudbala ? Ima li kakav konkretan prijedlog ?
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.