Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la calcio » 11 avg 2013, 02:22

Nema Pjanica ni na klupi veceras, izgleda temperatura ga pravo spucala. Ili je na putu za Spurse/Atletico pa nece da rizikuju povredu. Sve je moguce...

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 12 avg 2013, 17:28

Ne smije Pjanic davati izjave zato sto mu to Roma ne dozvoljava,izgleda da je transfer blizu realizacije,nadam se da ce potpisati za Tottenham..

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 12 avg 2013, 17:37

Ne daju mu davati izjave zbog one izjave prije ljeta? 8-)

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 avg 2013, 17:40

Metanor je napisao/la:Ne smije Pjanic davati izjave zato sto mu to Roma ne dozvoljava,izgleda da je transfer blizu realizacije,nadam se da ce potpisati za Tottenham..
Ja licno ne bi volio da prede u Tottenham iz vise razloga. Engleska liga danas zahtjeva veliki otpor i jaku staminu i veliku borbenost, a Pjanic je dobar tehnicar sa dobrim pregledom i dodavanjem ali stamina i otpor za njega su pojam nedefinisan. Ja ne znam kako bi to izgledalo, mada mislim prije lose, nego dobro.

A sve i da bude dobar i dokaze se, kako ga prodati? Mislim Tottenham je dobra ekipa, ali to nije ni vrh ni krema Evropskog fudbala, a ja tu Pjanica vidim za 2-3 godine najkasnije. Jedino da neko Levy-a smjeni, drugacije nema sanse da ga prodaju.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 12 avg 2013, 17:58

I ja nekako mislim da je ta zabrana zbog transfera, koji je, po svemu sudeci, jaku blizu realizacije. Tome ide u prilog to sto nije igrao prije neku noc protiv Celzija, navodno je imao probleme sa povisenom temperaturom, a Susic danas govori da Miralem nema nikakvih problema. Ne vjerujem da je razlog ove zabrane ona nesuglasica nakon finala kupa. A, sto se tice Totenhema, i ja sam pomalo skeptican iz gore navedenih razloga kolege forumasa.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 12 avg 2013, 18:01

15 miliona funti.

http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... st-2146526" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.sportsmole.co.uk/football/sp ... 97737.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.caughtoffside.com/2013/08/10 ... em-pjanic/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.fanatix.com/news/tottenham-s ... ic/136410/" onclick="window.open(this.href);return false;
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 12 avg 2013, 18:05

DonCorleone je napisao/la:
Metanor je napisao/la:Ne smije Pjanic davati izjave zato sto mu to Roma ne dozvoljava,izgleda da je transfer blizu realizacije,nadam se da ce potpisati za Tottenham..
Ja licno ne bi volio da prede u Tottenham iz vise razloga. Engleska liga danas zahtjeva veliki otpor i jaku staminu i veliku borbenost, a Pjanic je dobar tehnicar sa dobrim pregledom i dodavanjem ali stamina i otpor za njega su pojam nedefinisan. Ja ne znam kako bi to izgledalo, mada mislim prije lose, nego dobro.

A sve i da bude dobar i dokaze se, kako ga prodati? Mislim Tottenham je dobra ekipa, ali to nije ni vrh ni krema Evropskog fudbala, a ja tu Pjanica vidim za 2-3 godine najkasnije. Jedino da neko Levy-a smjeni, drugacije nema sanse da ga prodaju.

Nije uvreda,ali staminu koristis valjda kao zamjenu za rijec ''izdrzljivost''?Zasto xD? DaljeTottenham je odmah ispod kreme,a vjerovatno bi mogli biti krema cak i ove godine,pogotovo ako ne prodaju Balea.Pjanic ako se pokaze i stigne prava ponuda,vjeruj mi da ce ga prodati,hjoj tebe,pa svi su vlasnici klubova zahtjevni,mozda je Levy malo gori,ali za pravu cijenu i on prodaje,nije ni Modric nesto jak,pa je uspio,meni se cini da Baleu i Lenonu nikako ne mozes dati losu loptu,a pogotovo to Pjanic nece moci uraditi.Tottenham bi ga stavio u izlog ovim najvecima,mada je i Tottenham blizu njih.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 12 avg 2013, 18:16

mokhe je napisao/la:15 miliona funti.

http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... st-2146526" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.sportsmole.co.uk/football/sp ... 97737.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.caughtoffside.com/2013/08/10 ... em-pjanic/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.fanatix.com/news/tottenham-s ... ic/136410/" onclick="window.open(this.href);return false;

joj moke koji si ti kralj.

ne vrijedi vise od 15 milja, a ovo nema veze s vezom s njegovim transferom.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 avg 2013, 18:22

@Metanor

Nikada Tottenham nece biti medu najboljima, nikada nisu ni bili. Ove godine favoriti za osvajanje Premiershipa su Man U, Man C, Arsenal, Liverpool i Chelsea. Tottenham je uvijek tu negdje ali krema ne postajes jednom dobrom sezonom, a pitanje je dali ce biti ove sezone u samom vrhu, u sto ja kao prvo vec sumnjam, jer tu vidim ove gore navedene. Modric je jedva presao, a Bale je izrazio zelju da ide, Madrid poslao ponudu ali transfera jos nema, vidjecemo, mada je sigurno da je se lakse prodati iz drugih klubova nego iz Tottenhama.

Pjanic ima slabu staminu, slabasan je, i ne vjerujem da bi njegova duel igra u Engleskoj bila dovoljno dobra, ali ne moze se to naravno sada reci sa sigurnoscu. Treba sacekati i vidjeti....Tottenham jeste bolji izlog od Rome, ali za Miralemov napredak nije bolji korak od Rome, a to su dvije razlicite stvari.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

mokhe
Kontakt:

Post Postao/la mokhe » 12 avg 2013, 18:23

Ma nemoj? S čim onda ima veze?
fino piše da su totenhem i roma u kontaktu u vezi transfera igraca koji se zove Miralem Pjanic. (valjda je to ovaj naš Pjanić) I koji se procjenjuje na 15 mil funti.
Nigdje ja nisam rekao da je transfer gotov ili bilo šta.
samo sam stavio linkove da vidite da se i vani o tome piše.
a gdje ima dima...
''Uvijek je bilo velikih igrača i ranije i sada i u budućnosti'' Pape (čovjek izvan vremena)

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 12 avg 2013, 18:32

DonCorleone je napisao/la:@Metanor

Nikada Tottenham nece biti medu najboljima, nikada nisu ni bili. Ove godine favoriti za osvajanje Premiershipa su Man U, Man C, Arsenal, Liverpool i Chelsea. Tottenham je uvijek tu negdje ali krema ne postajes jednom dobrom sezonom, a pitanje je dali ce biti ove sezone u samom vrhu, u sto ja kao prvo vec sumnjam, jer tu vidim ove gore navedene. Modric je jedva presao, a Bale je izrazio zelju da ide, Madrid poslao ponudu ali transfera jos nema, vidjecemo, mada je sigurno da je se lakse prodati iz drugih klubova nego iz Tottenhama.

Pjanic ima slabu staminu, slabasan je, i ne vjerujem da bi njegova duel igra u Engleskoj bila dovoljno dobra, ali ne moze se to naravno sada reci sa sigurnoscu. Treba sacekati i vidjeti....Tottenham jeste bolji izlog od Rome, ali za Miralemov napredak nije bolji korak od Rome, a to su dvije razlicite stvari.

Kakav crni Liverpool prva tri mjesta su vjerovatno rezervisana za Man C. Man. U i Chelsea,a 4. i 5. vjerovatno za Tottenham,cuj jednom dobrom sezonom ne postajes krema,Tottenham je zadnjih sezona konstantno dobar,i glupo je napisati to sto si napisao za te kreme,iako po toj logici Tottenham nije krema,ja bi vise volio da on igra za njih nego za Inter(za kojeg navijam) ili jos gore za Nottingham Forrest koji su sigurno krema po toj teoriji da vise dobrih sezona kremu cini kremom. Bas ja mislim da mu je Tottenham bolji za napredak,igra se brze,jace,to su stvari u kojima mora napredovati da bi postao kompletan,i Modric je bio sokiran prvih par kola,pa se kasnije prilagodio i postao jedan od boljih igraca Tottenhama, s tim da Pjana ima puno vise talenta od Modrica po meni,samo treba jos raditi.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 avg 2013, 18:35

Ja tesko mogu povjerovati da je on sada dobio zabranu davanja izjava, a ne nakon one malo nesretne izjave, dje on u sustini nije imao nikakve lose namjere, medutim rulja Romina nasla se ispoljavati na njemu i toj izjavi. Ja to ne uzimam za razlog, jer da je to razlog, zabranili bi mu izjave odmah nakon te nesretne izjave a ne bas sada.

Ja prije vjerujem da se ovde nesto dobro kuha u vezi Tottenhama, i da Bale brise prema Madridu a Pjanic stize u Englesku. Samo se pitam dali je to pametan potez za profil igraca kakav je Pjanke.

Bale je ove seone postigao 26 golova u Premiershipu i to je barem 10 golova vise nego svaki najbolji strijelac Tottenhama ikada. Takve igrace Tottenham ne moze drzati dugo, jedino na silu kako danas to cini upravo Daniel Levy.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 12 avg 2013, 18:47

@Metanor

Kakav Tottenham ba. Oni od kada su usli u Premiership najbolji rezultat je 4to mjesto. To je daleko od svega. Tottenham jeste dobra ekipa, zna namuciti i najvece ali se tu sve i zavrsava oko njih. Tottenham ne moze drzati igrace poput Modrica i Balea dugo, jer ti igraci zele u klubove najvece, a to ovi nisu. Pjanica i Modrica ne mozes porediti, jer je Modric ostvario za sada dosta vise ali je i stariji i tesko je prognosticirati kojim ce putem ici nas Pjanke, jer od statusa "talenat" se dugo ne zivi a potencijal sa druge strane ima, medutim okolnosti u kojim ce taj potencijal razvijati su esencijalne za njegov dalji napredak a ja ne znam koliko otok pruza uslove za dobar napredak za profil igraca kakav je Pjanic.

Za napredak Pjanica je potrebna liga koja njegovom profilu odogovara, a to je vise Italija i Spanija nego Engleska. Dosta talenata je stiglo u Englesku ali bogme tesko se naviknuti na taj ritam i tu borbenost kakva je na otoku.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 12 avg 2013, 18:51

Tottenham ima puno veznjaka i to po imenima dosta dobrih. Pitanje je sta oni zele sa Pjanicem? Da poprave sirinu u kadru ili ga vide kao pojacanje, kao nekoga ko ce zamjeniti Van der Vaarta koji im je otisao nedavno. Jer izgleda mi da im fali malo vise kreativnosti na sredini i to je mozda uloga koju vide za Pjanica. Ali i velika odgovornost za njega... Nema vise zajebancije, sad bi bio glavni kreativac jednog velikog tima koji je ciljano doveden i to je ogromna odgovornost. Moze li se Pjanic nositi sa tim?
A sto se tice Atletico Madrida, tamo je vec nesto drugacija situacija, imao bi ulogu slicnu kao u Romi ali ne znam koliko je tacno da ga i oni zele. Neki dan je pisalo da je njihov predsjednik otputovao u Rim da pregovara oko Pjanica ali ne mora biti istina.

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 12 avg 2013, 19:05

DonCorleone je napisao/la:@Metanor

Kakav Tottenham ba. Oni od kada su usli u Premiership najbolji rezultat je 4to mjesto. To je daleko od svega. Tottenham jeste dobra ekipa, zna namuciti i najvece ali se tu sve i zavrsava oko njih. Tottenham ne moze drzati igrace poput Modrica i Balea dugo, jer ti igraci zele u klubove najvece, a to ovi nisu. Pjanica i Modrica ne mozes porediti, jer je Modric ostvario za sada dosta vise ali je i stariji i tesko je prognosticirati kojim ce putem ici nas Pjanke, jer od statusa "talenat" se dugo ne zivi a potencijal sa druge strane ima, medutim okolnosti u kojim ce taj potencijal razvijati su esencijalne za njegov dalji napredak a ja ne znam koliko otok pruza uslove za dobar napredak za profil igraca kakav je Pjanic.

Za napredak Pjanica je potrebna liga koja njegovom profilu odogovara, a to je vise Italija i Spanija nego Engleska. Dosta talenata je stiglo u Englesku ali bogme tesko se naviknuti na taj ritam i tu borbenost kakva je na otoku.

Ti meni hoces reci da je Tottenham ekipa tipa Fulham,koja moze namuciti jace klubove i koja je nezgodna?
Ti izgleda ne razumijes da je Tottenham doveo Paulinha ispred mnogih po tebi nenormalno vecih ekipa?
Uredu je kada imas misljenje da se Pjana ne bi dobro razvijao u Engleskoj,ali minimizirati Tottenham do te mjere je cista glupost. Tottenham nije jedan od najvecih,ali je odma tu,i u Tottenhamu igra dosta igraca i koji su za dosta klasa i bolji od Pjanica i koji su na svjetskom nivou i mozda nekih koji su medju najboljim na svojoj poziciji,tako da Tottenham je odlicna ekipa u koju Pjanic moze otici i bilo bi dobro da ode i bude konstantan,jer mu treba samo jedna dobra sezona u kojoj ce imati malo vise srece,jer je vec sazrio kao igrac,to se vidjelo u par utakmica prosle sezone,i ono sto on moze pruziti rijetko koji veznjak moze,stoga se nadam da ce Pjanke pojacati Tottenham,a za dvije godine neki jos jaci klub.

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 13 avg 2013, 15:43

To što pričate za fizikalije Pjanića je čista glupost, sjetite se samo Modrića kakav je bio kad je došao u Totenham...
Bratstvo do groba....

milomlat
Kontakt:

Post Postao/la milomlat » 13 avg 2013, 21:31

Kako je meni taj decko drag, ko da mi je rodjeni sin. Hem sto je pametan, odmjeren, i u svakom smislu primjer pristojnosti, on je jos i virtuoz na terenu, igracina nevidjenih mogucnosti koje ce tek ako Bog da doci do izrazaja, i veliki patriota. Stvarno je decko klasa za sebe.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 13 avg 2013, 22:13

milomlat je napisao/la:Kako je meni taj decko drag, ko da mi je rodjeni sin. Hem sto je pametan, odmjeren, i u svakom smislu primjer pristojnosti, on je jos i virtuoz na terenu, igracina nevidjenih mogucnosti koje ce tek ako Bog da doci do izrazaja, i veliki patriota. Stvarno je decko klasa za sebe.
Moja mama ti je ista takva. Njoj gol nije gol dok ga Pjanic ne dadne. Kad god je na tv-u nesto o njemu sve zaboravlja i sjede da gleda :lol: :lol: I vazda kaze ono majka jednom u sto godina radja 8-) 8-)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

milomlat
Kontakt:

Post Postao/la milomlat » 13 avg 2013, 22:23

soccerfan je napisao/la:
milomlat je napisao/la:Kako je meni taj decko drag, ko da mi je rodjeni sin. Hem sto je pametan, odmjeren, i u svakom smislu primjer pristojnosti, on je jos i virtuoz na terenu, igracina nevidjenih mogucnosti koje ce tek ako Bog da doci do izrazaja, i veliki patriota. Stvarno je decko klasa za sebe.
Moja mama ti je ista takva. Njoj gol nije gol dok ga Pjanic ne dadne. Kad god je na tv-u nesto o njemu sve zaboravlja i sjede da gleda :lol: :lol: I vazda kaze ono majka jednom u sto godina radja 8-) 8-)

Hehehe. Ko moja hanuma, samo njoj je Dzeko zakon. Ali sala na stranu, Miralem je vise od dobrog igraca. Fin je to insan, i da nemam sina pozelio bih bas ovakvog jednog.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 14 avg 2013, 09:36

Ne treba od igranja u Engleskoj praviti naucnu fantastiku. Ispade kao da tamo igraju dzindasi. Ako je uspio jedan Modric, ako je svojevremeno uspio jedan Zola, zasto nebi i Pjanic?

Uostalom, on igra takvu poziciju gdje nece imati toliko bliskih duela tj hrvanja sa protivnickim igracima. Jedno je biti organizator na sredini terena, a drugo napadac.

Koliko god da sam prije smatrao da je Roma zdrava sredina, toliko smatram sada da nije. Pa oni mjenjaju svako pola godine trenera. Zamislite kakav je to stres za igraca da svako malo mora da se navikava na drugu metodologiju treninga, igranja itd. Pogotovo za mladog igraca to predstavlja hendikep. Druga stvar, Roma vec neko vrijeme tavori u gornjoj sredini tabele i nije u stanju da se lakta sa najjacima. Hoce li ove godine napraviti iskorak, ostaje da se vidi. No kako god okrenem, volio bih da Pjanic ode u tu Englesku jer smatram da bi ga tamosnji stil igre mogao dodatno poboljsati kao igraca. Sigurno bi se od njega trazilo da vise trci, da bude aktivniji i agresivniji u defanzivi, da fizicki malo ojaca. Dakle, smatram da ga Engleska sveukupno gledano moze uciniti boljim odnosno kompletnijim igracem.

Naravno, postoji rizik i da zbog nacina igre tamo ne uspije, a to bi bio veliki korak unazad u njegovoj karijeri. No ja bih radije da riskira i (nadajmo se) profitira, nego da se godinama provlaci kao neki vjeciti talenat. Vec nekoliko godina nije digao igru na visi nivo, a razlog tome mozda bas lezi u klubu/ligi gdje trenutno igra.

Volio bih dakle da predje u Englesku, da stisne damu i pokaze da moze, jer ako nema to samopouzdanje, onda tesko da ce od njega biti vrhunski igrac kakvog prizeljkujemo.

Ne kazem sada da se zalazem iskljucivo za Englesku, moze to biti i Njemacka ili Spanija. No nekako smatram da je u Romi dozivio taj period stagnacije i da nebi bilo lose da promijeni sredinu.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: HariTz i 26 gostiju.