BiH - USA (14.08.2013)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Harrison
Kontakt:

Re: BiH - USA (14.08.2013)

Post Postao/la Harrison » 12 avg 2013, 16:05

Najbolje bi bilo da odigramo nerijeseno, jer ako ih pobijedimo proglasit ce nas teroristima i lobirat ce kod UEFE i FIFE da nam namjeste da ne odemo na SP u Brazil.
Zato remi ko kuca :mrgreen:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 12 avg 2013, 16:06

barsa77 je napisao/la:ja nisam imao namjeru da podcjenujem ameriku, nismo ni mi velesila, ali za mene to nema smisla, da se toliko brinemo za poziciju desnog beka protiv takvog protivnika, jer uz sav respekt, ipak to nije nogometna sila da se mi brinemo ko ce nam igrati desnog beka......po mom misljenju je najbolje rijesenje ili zukanovic ili vrsajevic, druge alternative mi nemamo za tu poziciju trenutno......ipak, ja bi voliko zukanovica vidjet na toj poziciji.....
Dešnjaka možeš staviti na lijevog beka,ali ljevaka na desnog beka NIKAKO!Tako da Zuka odpada za tu poziciju...a bezveze se prepirete oko sastava,kad svi znate da če Vršajević počet na desnoj strani,pa da ćuskije padaju![/quote]

ne kontam jarane, zasto obrnuto nemozes ljevaka na desnog beka? molim te za objasnjenje....hvala unaprijed!

valterboy
Kontakt:

Post Postao/la valterboy » 12 avg 2013, 16:44

US tim protiv BiH:

http://www.bigsoccerbosnia.com/20/post/ ... xpect.html" onclick="window.open(this.href);return false;

GOALKEEPERS (3): Cody Cropper (Southampton), Brad Guzan (Aston Villa), Tim Howard (Everton)

DEFENDERS (7): John Anthony Brooks (Hertha Berlin), Geoff Cameron (Stoke City), Edgar Castillo (Club Tijuana), Brad Evans (Seattle Sounders FC), Michael Orozco Fiscal (Puebla), Michael Parkhurst (Augsburg), Tim Ream (Bolton Wanderers)

MIDFIELDERS (8): Alejandro Bedoya (Nantes), Michael Bradley (Roma), Joe Corona (Club Tijuana), Mix Diskerud (Rosenborg), Fabian Johnson (Hoffenheim), Jermaine Jones (Schalke), Sacha Kljestan (Anderlecht), Danny Williams (Reading)

FORWARDS (5): Jozy Altidore (Sunderland), Terrence Boyd (Rapid Vienna), Eddie Johnson (Seattle Sounders FC), Aron Johannsson (AZ Alkmaar), Bobby Wood (1860 Munich)

barsa77
Kontakt:

Post Postao/la barsa77 » 12 avg 2013, 16:44

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:
barsa77 je napisao/la:ja nisam imao namjeru da podcjenujem ameriku, nismo ni mi velesila, ali za mene to nema smisla, da se toliko brinemo za poziciju desnog beka protiv takvog protivnika, jer uz sav respekt, ipak to nije nogometna sila da se mi brinemo ko ce nam igrati desnog beka......po mom misljenju je najbolje rijesenje ili zukanovic ili vrsajevic, druge alternative mi nemamo za tu poziciju trenutno......ipak, ja bi voliko zukanovica vidjet na toj poziciji.....
Dešnjaka možeš staviti na lijevog beka,ali ljevaka na desnog beka NIKAKO!Tako da Zuka odpada za tu poziciju...a bezveze se prepirete oko sastava,kad svi znate da če Vršajević počet na desnoj strani,pa da ćuskije padaju!
ne kontam jarane, zasto obrnuto nemozes ljevaka na desnog beka? molim te za objasnjenje....hvala unaprijed![/quote]
Problem je u mozgu,ne da su ljevaci zaostali,nedo bog,nego jednostavno,kod njih mozak radi drugačije.Prosto je nemoguče njih naučiti da igraju desnom nogom(pr.Robben,Salihović,Carlos,Kolarov...)!Da bi ti bilo jasnije proguglaš, nađeš mozak i vidiš kako funkcioniše kod dešnjaka a kako kod ljevaka,i koje su mane a koje prednosti,te SNALAŽENJE U PROSTORU!
vamossssss Barsa,naprijed Bosna

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 12 avg 2013, 16:54

barsa77 je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:
Dešnjaka možeš staviti na lijevog beka,ali ljevaka na desnog beka NIKAKO!Tako da Zuka odpada za tu poziciju...a bezveze se prepirete oko sastava,kad svi znate da če Vršajević počet na desnoj strani,pa da ćuskije padaju!
ne kontam jarane, zasto obrnuto nemozes ljevaka na desnog beka? molim te za objasnjenje....hvala unaprijed!
Problem je u mozgu,ne da su ljevaci zaostali,nedo bog,nego jednostavno,kod njih mozak radi drugačije.Prosto je nemoguče njih naučiti da igraju desnom nogom(pr.Robben,Salihović,Carlos,Kolarov...)!Da bi ti bilo jasnije proguglaš, nađeš mozak i vidiš kako funkcioniše kod dešnjaka a kako kod ljevaka,i koje su mane a koje prednosti,te SNALAŽENJE U PROSTORU![/quote]

Pa jedan od tvojih primjera, Robben, je neke od najboljih partija odigrao na desnom krilu tako da ta prica mozda u teoriji ima smisla, ali na terenu to nista ne mora da znaci. ;)
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

barsa77
Kontakt:

Post Postao/la barsa77 » 12 avg 2013, 17:21

Dešnjaka možeš staviti na lijevog beka,ali ljevaka na desnog beka NIKAKO!Tako da Zuka odpada za tu poziciju...a bezveze se prepirete oko sastava,kad svi znate da če Vršajević počet na desnoj strani,pa da ćuskije padaju![/quote]

ne kontam jarane, zasto obrnuto nemozes ljevaka na desnog beka? molim te za objasnjenje....hvala unaprijed![/quote]
Problem je u mozgu,ne da su ljevaci zaostali,nedo bog,nego jednostavno,kod njih mozak radi drugačije.Prosto je nemoguče njih naučiti da igraju desnom nogom(pr.Robben,Salihović,Carlos,Kolarov...)!Da bi ti bilo jasnije proguglaš, nađeš mozak i vidiš kako funkcioniše kod dešnjaka a kako kod ljevaka,i koje su mane a koje prednosti,te SNALAŽENJE U PROSTORU![/quote]

Pa jedan od tvojih primjera, Robben, je neke od najboljih partija odigrao na desnom krilu tako da ta prica mozda u teoriji ima smisla, ali na terenu to nista ne mora da znaci. ;)[/quote]

Niko ne spominje krilo,nego beka...dvije različite pozicije!!!Bek nikad ne vuče prema golu,nego prema liniji.Znači u jednom slučaju ide na centaršut što ljevak sa desne strane ne može,a druga situacija je kad treba loptu ispucat iz odbrane,može,al lopta ode dva metra!Nagledo sam se tih situacija,i ispadaju komični,i opasni po svoj go!!!
vamossssss Barsa,naprijed Bosna

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 12 avg 2013, 18:42

Interesentan podatak.. Saša Klještan (Anderlecht) koji ujedno igra za reprezentaciju USA je inace sin Slavke Klještana koji je nekada igrao za Želju. :D

Kakva sudbina da mu sin koji je rodjen u Americi 30 godine poslije trenira danas na Grbavici.
shandrlike-tandrlike

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 12 avg 2013, 20:10

Realno Ameri igraju, kako I oni samo govore, sa nekim eksperimentanim sastavom. Moglo bi se cak reci i sa B sastavom. S obzirom da smo mi skoro kompletni, izuzev Mujdze, i gledajuci da nam je zadnja linija u formi ocekujem da ni komarac ne prodje do Begovica. Ako momci ozbiljno shvate tekmu a neznam koju zadnju nisu, ocekujem 2:0 mada se lako moze desiti i potop Amera ako je vjerovati da ne izvode bas najuigraniji sastav.

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 12 avg 2013, 20:29

Zna li iko hoće li ameri ovo prenositi na ESPNu ili negdje drugo u HDu?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 avg 2013, 20:29

Pored BHT1, utakmicu prenosi i Eurosport2 8-)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 12 avg 2013, 20:32

Vidim ima u HD na British Eurosport2. Nadam se da će raditi sa pravom tehnikom, a ne da nas BHT produkcija opet sramoti. 8-)

BH430
Kontakt:

Post Postao/la BH430 » 12 avg 2013, 20:32

Chuckie je napisao/la:Zna li iko hoće li ameri ovo prenositi na ESPNu ili negdje drugo u HDu?
ESPN2

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 12 avg 2013, 20:32

Chuckie je napisao/la:Zna li iko hoće li ameri ovo prenositi na ESPNu ili negdje drugo u HDu?
ESPN2 HD za područje Amerike ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 12 avg 2013, 20:33

uhh letimo visokooooooooo :D :D Amerika p****n dim za nas, ta ce oni bez 5 kom. nista :roll:

Nedo Bog da nam Selektor i Igraci tako misle :lol: :lol:
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 12 avg 2013, 22:37

Da slucajno neko ne planira staviti snimak utakmice na YouTube ili neki drugi servis (ili mozda download) za kasnije gledanje. Moracu biti na poslu za vrijeme tekme. Unaprijed hvala.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 12 avg 2013, 22:45

Dado je napisao/la:Da slucajno neko ne planira staviti snimak utakmice na YouTube ili neki drugi servis (ili mozda download) za kasnije gledanje. Moracu biti na poslu za vrijeme tekme. Unaprijed hvala.
Ako zivis u Americi, na espn360.com uvijek mozes pogledati snimak :)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 12 avg 2013, 22:49

valterboy je napisao/la:US tim protiv BiH:

http://www.bigsoccerbosnia.com/20/post/ ... xpect.html" onclick="window.open(this.href);return false;

GOALKEEPERS (3): Cody Cropper (Southampton), Brad Guzan (Aston Villa), Tim Howard (Everton)

DEFENDERS (7): John Anthony Brooks (Hertha Berlin), Geoff Cameron (Stoke City), Edgar Castillo (Club Tijuana), Brad Evans (Seattle Sounders FC), Michael Orozco Fiscal (Puebla), Michael Parkhurst (Augsburg), Tim Ream (Bolton Wanderers)

MIDFIELDERS (8): Alejandro Bedoya (Nantes), Michael Bradley (Roma), Joe Corona (Club Tijuana), Mix Diskerud (Rosenborg), Fabian Johnson (Hoffenheim), Jermaine Jones (Schalke), Sacha Kljestan (Anderlecht), Danny Williams (Reading)

FORWARDS (5): Jozy Altidore (Sunderland), Terrence Boyd (Rapid Vienna), Eddie Johnson (Seattle Sounders FC), Aron Johannsson (AZ Alkmaar), Bobby Wood (1860 Munich)
"His brother Gordon once played an Open Cup match for the New York Red Bulls and currently plays for FC Tampa Bay Rowdies in USSF Division 2. Kljestan's father Slavko Klještan, an ethnic Serb from Bosnia, was a semi-professional player in Željezničar Sarajevo"

Ukarali nam ga oca im njihovog :lol:
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 12 avg 2013, 22:53

soccerfan je napisao/la:
Dado je napisao/la:Da slucajno neko ne planira staviti snimak utakmice na YouTube ili neki drugi servis (ili mozda download) za kasnije gledanje. Moracu biti na poslu za vrijeme tekme. Unaprijed hvala.
Ako zivis u Americi, na espn360.com uvijek mozes pogledati snimak :)
Koliko kontam kad ESPN 2 prenosi onda nema snimka na ESPN 3 (ESPN360). Ali mozda nisam u pravu. Je li znas za sigurno?

Kontam da ne provjeravam rezultat dok ne dodjem kuci. Valja istrpiti znatizelju, ali ako ne bude reprize da se dzaba ne mucim :mrgreen:

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 12 avg 2013, 23:10

Hoce li biti karti na dan utakmice? Tribina nebitna

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 12 avg 2013, 23:49

kaze safet da mu se svidja bicakcic brz jak i zna lopte , i da bi ga mogao probati na desnom beku....sto znaci da ce , posto znamo da se u papeta sastav previse ne mijenja , istrcati :

..................begovic...............
bicakcic...spahic...zukanovic...salihovic
.................rahimic.....................
......pjanic.....misimovic...lulic..........
...............dzeko...ibisevic..............

pored dva golmana na klupi je jos 6 igraca : vrsajevic i sunjic,koji nisu za prvih 11 , zahirovic koji je nespreman i medunjanin,visca i stevanovic koji ce sigurno uci u igru

mislim da je velika steta sto se povrijedio bas mujdza jer na tom desnom beku bas i nemamo alternativu a i bicakcic sigurno ne moze toliko probijati kao on jer je ipak prvo stoper .licno bih volio vidjeti njega na stoperu a zuku kao lijevog beka pa da jednom probamo kako funkcionise veza u trokutu salihovic, misimovic i pjanic gdje su lulic i mujdza bocni igraci.....ovako , pametnije bi bilo lulica prebaciti desno ispred bicakcica pa da ispred tri stopera bokove drze sejo i lula

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.