FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Grammar nazi!
@ DzoleZeljo
Slažem se sa tvojim postom, al' kad već spomenu taj milion, možda bi bilo bolje da npr. Bauhaus (eto ispravno za našeg gramatičara) da taj milion eura odmah, a da ih nosimo na dresu 3-4-5 godina, mi ćemo se odmah moći probiti, a sponzor se osigurao na duže vrijeme i pomogao svoju promociju...
@ DzoleZeljo
Slažem se sa tvojim postom, al' kad već spomenu taj milion, možda bi bilo bolje da npr. Bauhaus (eto ispravno za našeg gramatičara) da taj milion eura odmah, a da ih nosimo na dresu 3-4-5 godina, mi ćemo se odmah moći probiti, a sponzor se osigurao na duže vrijeme i pomogao svoju promociju...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
-
- Kontakt:
Treba se ugledati na Viteza, oni imaju Generalne spnzore za koje niko nije cuo i imaju ih 5-6 na dresu. Neku pekaru su zalijepili na guzicu 
Tako i mi trebamo da se oblijepimo sponzorima, pa 100-200k x5=500k-1M sto je extra, jer ovako ces uzeti jednog generalnog koji ce ti dati 400k i traziti ce da samo on bude na dresovima

Tako i mi trebamo da se oblijepimo sponzorima, pa 100-200k x5=500k-1M sto je extra, jer ovako ces uzeti jednog generalnog koji ce ti dati 400k i traziti ce da samo on bude na dresovima
Izgleda da Lončarić redovno izlazi na zagrijavanje.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
- DzoleZeljo
- Kontakt:
@veteran 1987 - Sta ces pametnice moja? Neko zna napisati nesto pa se normalna rasprava napravi, a opet neko kopa po tudem smedu da bi njegov post bio u centru paznje. 

sto kokuz moze zamisliti. ni plava lokomotiva ne moze povuci
imam istu zelju, kao i ogromna vecina posjetilaca ovog podforuma, a to je da nas Zeljo konacno stane na zelenu granu po pitanju finansija, jer bi tada i rezultati bili jos daleko bolji (mada su i sada na lokalnom nivou fantasticni). ali, imam osjecaj, da o sponzorima i materijalnim mogucnostima, vecinom, pisu ljudi (da ne kazem djeca) koja veze sa ekonomijom nemaju. igrom slucaja, radim u firmi koja ima uvid u finansijsko stanje firmi koje posluju na podrucju bih i mogu reci: ne d'o Bog nikom'. vrlo rijetke su firme (da ne kazem na nivou ekscesa) koje posluju sa dobitkom, koje nemaju ogromne probleme sa naplatom svojih potrazivanja, koje imaju redovno sredstva za servisiranje neophodnih obaveza... u BiH se stvorio jedan zacarani krug, u kojem vladaju virtualne pare, odnosno, imas ih na papiru, a na sonu jedna obicna 0. dodajmo na to i da ne postoji zakonska regulativa (kao prije rata), pa da se sredstva ulozena u sport i kulturu ne oporezuju. raja, shvatite, kokuzluk je zavladao u ovoj nasoj avliji. pogledajte spisak blokiranih firmi (dostupno mjesecno na UINO), pogledajte spisak stecaja (opet UINO), pogledajte broj nezaposlenih koji svakodnevno raste, uputite se u namete koji svakodnevno opterecuju privrednike a za njih nista zauzvrat ne dobijaju... o nepotizmu, stimanju tendera, sivoj ekonomiji da ne govorimo. raja, jednostavno, svaka marka se prije ulaganja vaga 10 puta, jer svaki pogresan potez vodi u sunovrat.
cudi me da niko ne pomenu coca-colu kao moguceg sponzora. ta firma (po meni) cisto baca lovu na reklamiranje i to u ciframa od stotine miliona Eura na godisnjem nivou (govorim na razini globalne reklame). zasto kazem da baca pare? pa coca-cola je coca-cola, raja ima naviku da je pije i ja ne vidim nekog posebnog osnova za daljnju reklamu i "bacanje" novca na istu (barem u obimu u kojem je trose). ali, politika firme je da dio zarade usmjerava u reklamu, sa idejom da se pare od reklame visestruko vracaju. gdje je Zeljo u tome? nema ga i kraj price. zasto? zasto bi coca-cola bacala veliku lovu na Zelju, kojeg kuci u prosjeku gleda 2.500-3000 gledalaca, koji i nemaju mogucnost na samom stadionu, u toku utakmice, negdje i kupiti neki od njihovih napitaka? isto se moze primjeniti na sarajevsku pivaru, sarajevski kiseljak (Jamnica), naseg vrlog Brajlovica
i mnoge druge vece i manje sponzore, koji ce dati nesto sadake, ako im se ponudi zdrava prica o povratu te love i dodatnoj zaradi.
da ne duljim previse, mnogim ce i ovo djelovati kao suplja i bez veze prica. ali, ponavljam, love na sonu nema i to je cinjenica. do sponzora mozemo doci sa zdravom pricom i jasnim planovima. kada se napravi jasan plan marketinga, od koga ce korist imati i Zeljo i sponzor, lova ce i doci. dok prosimo i pricamo o brendu Zelje, sa ozbiljnim firmama od toga nema nista. mozemo samo ostati na nivou Seje Brajlovica i one (po meni bruke) price sa aerodroma.
izvinjavam se na duzem postu, ali trebaju nam ljudi sa znanjem i vizijom. sve ostalo je suplja, forumska

imam istu zelju, kao i ogromna vecina posjetilaca ovog podforuma, a to je da nas Zeljo konacno stane na zelenu granu po pitanju finansija, jer bi tada i rezultati bili jos daleko bolji (mada su i sada na lokalnom nivou fantasticni). ali, imam osjecaj, da o sponzorima i materijalnim mogucnostima, vecinom, pisu ljudi (da ne kazem djeca) koja veze sa ekonomijom nemaju. igrom slucaja, radim u firmi koja ima uvid u finansijsko stanje firmi koje posluju na podrucju bih i mogu reci: ne d'o Bog nikom'. vrlo rijetke su firme (da ne kazem na nivou ekscesa) koje posluju sa dobitkom, koje nemaju ogromne probleme sa naplatom svojih potrazivanja, koje imaju redovno sredstva za servisiranje neophodnih obaveza... u BiH se stvorio jedan zacarani krug, u kojem vladaju virtualne pare, odnosno, imas ih na papiru, a na sonu jedna obicna 0. dodajmo na to i da ne postoji zakonska regulativa (kao prije rata), pa da se sredstva ulozena u sport i kulturu ne oporezuju. raja, shvatite, kokuzluk je zavladao u ovoj nasoj avliji. pogledajte spisak blokiranih firmi (dostupno mjesecno na UINO), pogledajte spisak stecaja (opet UINO), pogledajte broj nezaposlenih koji svakodnevno raste, uputite se u namete koji svakodnevno opterecuju privrednike a za njih nista zauzvrat ne dobijaju... o nepotizmu, stimanju tendera, sivoj ekonomiji da ne govorimo. raja, jednostavno, svaka marka se prije ulaganja vaga 10 puta, jer svaki pogresan potez vodi u sunovrat.
cudi me da niko ne pomenu coca-colu kao moguceg sponzora. ta firma (po meni) cisto baca lovu na reklamiranje i to u ciframa od stotine miliona Eura na godisnjem nivou (govorim na razini globalne reklame). zasto kazem da baca pare? pa coca-cola je coca-cola, raja ima naviku da je pije i ja ne vidim nekog posebnog osnova za daljnju reklamu i "bacanje" novca na istu (barem u obimu u kojem je trose). ali, politika firme je da dio zarade usmjerava u reklamu, sa idejom da se pare od reklame visestruko vracaju. gdje je Zeljo u tome? nema ga i kraj price. zasto? zasto bi coca-cola bacala veliku lovu na Zelju, kojeg kuci u prosjeku gleda 2.500-3000 gledalaca, koji i nemaju mogucnost na samom stadionu, u toku utakmice, negdje i kupiti neki od njihovih napitaka? isto se moze primjeniti na sarajevsku pivaru, sarajevski kiseljak (Jamnica), naseg vrlog Brajlovica

da ne duljim previse, mnogim ce i ovo djelovati kao suplja i bez veze prica. ali, ponavljam, love na sonu nema i to je cinjenica. do sponzora mozemo doci sa zdravom pricom i jasnim planovima. kada se napravi jasan plan marketinga, od koga ce korist imati i Zeljo i sponzor, lova ce i doci. dok prosimo i pricamo o brendu Zelje, sa ozbiljnim firmama od toga nema nista. mozemo samo ostati na nivou Seje Brajlovica i one (po meni bruke) price sa aerodroma.
izvinjavam se na duzem postu, ali trebaju nam ljudi sa znanjem i vizijom. sve ostalo je suplja, forumska
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 12 avg 2013, 14:30, ukupno mijenjano 1 put.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
-
- Kontakt:
Ne, nego neko pise o necemu o cemu nema pojma, pa cak ni kako se zove to o cemu pise, ali zna da treba traziti milion.DzoleZeljo je napisao/la:@veteran 1987 - Sta ces pametnice moja? Neko zna napisati nesto pa se normalna rasprava napravi, a opet neko kopa po tudem smedu da bi njegov post bio u centru paznje.
Hajd samo nastavi, nisam zelio prekidati raspravu.
"JOŠ OD 1926"
što kaže stara narodna - šta zna dijete šta je milion maraka?
zaradite vi milion, sami ili preko firme, nebitno je, pa javite kako je i imate li gdje pametnije da ga uložite nego u želju ili bilo koji drugi klub naše lige...
zaradite vi milion, sami ili preko firme, nebitno je, pa javite kako je i imate li gdje pametnije da ga uložite nego u želju ili bilo koji drugi klub naše lige...
- BosniaHerzegovina
- Kontakt:
Kadeti i juniori ubilježili nove pobjede
Kadeti i junori našeg Željezničara jučer su savladali vršnjake iz Viteza. Kadeti su slavili rezultatom 2:0, dok su juniori slavili 1:0.
Kadeti Željezničara jučer su u Hadžićima, gdje igraju domaće utakmice, savladali odgovarajući tim Viteza rezultatom 2:0. Golove su postigli Amar Plakalo i Almin Redžić. Kadeti nakon tri utakmice imaju maksimalan učinak. U prvoj utakmici Plavi su bili bolji od Zvijezde rezultatom 5:1 kada je briljirao Amer Gojak koji je postigao četiri gola. U drugom kolu kadeti su ponovo bili efikasni i savladali Travnik rezultatom 4:1.
Baš kao i kadeti, i juniori našeg Kluba imaju tri boda iz tri susreta. Jučer su u Hadžićima bili bolji rival od Viteza rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Senad Kašić sa 11 metara. Treba istači da su juniori Viteza igrali jako grubo, zaradili dva crvena kartona, a u jednom momentu su čak napali sudiju. Juniori su u prva dva kola savladali Zvijezdu (4:1) i Travnik (2:1).
Tri selekcije Plavih, kadeti, juniori i seniori nakon tri kola imaju maksimalan učinak od devet bodova. Naredno kolo sve selekcije igraju protiv Borca.
Kadeti i junori našeg Željezničara jučer su savladali vršnjake iz Viteza. Kadeti su slavili rezultatom 2:0, dok su juniori slavili 1:0.
Kadeti Željezničara jučer su u Hadžićima, gdje igraju domaće utakmice, savladali odgovarajući tim Viteza rezultatom 2:0. Golove su postigli Amar Plakalo i Almin Redžić. Kadeti nakon tri utakmice imaju maksimalan učinak. U prvoj utakmici Plavi su bili bolji od Zvijezde rezultatom 5:1 kada je briljirao Amer Gojak koji je postigao četiri gola. U drugom kolu kadeti su ponovo bili efikasni i savladali Travnik rezultatom 4:1.
Baš kao i kadeti, i juniori našeg Kluba imaju tri boda iz tri susreta. Jučer su u Hadžićima bili bolji rival od Viteza rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Senad Kašić sa 11 metara. Treba istači da su juniori Viteza igrali jako grubo, zaradili dva crvena kartona, a u jednom momentu su čak napali sudiju. Juniori su u prva dva kola savladali Zvijezdu (4:1) i Travnik (2:1).
Tri selekcije Plavih, kadeti, juniori i seniori nakon tri kola imaju maksimalan učinak od devet bodova. Naredno kolo sve selekcije igraju protiv Borca.
Za sve ti hvala Amare!
Kadeti i juniori ubilježili nove pobjede
http://fkzeljeznicar.ba/kadeti-i-junior ... jede/6299/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fkzeljeznicar.ba/kadeti-i-junior ... jede/6299/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
ipe grijesisBosniaHerzegovina je napisao/la:Kadeti i juniori ubilježili nove pobjede

Ja mesara ovih iz viteza kako ih uce od malih nogu da udaraju. cuj sudiju napali

I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Do mene, do mene, do mene.... 

Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !
White shoes never lose !
White shoes never lose !
Dobar poststarigrad je napisao/la:sto kokuz moze zamisliti. ni plava lokomotiva ne moze povuci![]()
cudi me da niko ne pomenu coca-colu kao moguceg sponzora. ta firma (po meni) cisto baca lovu na reklamiranje i to u ciframa od stotine miliona Eura na godisnjem nivou (govorim na razini globalne reklame). zasto kazem da baca pare? pa coca-cola je coca-cola, raja ima naviku da je pije i ja ne vidim nekog posebnog osnova za daljnju reklamu i "bacanje" novca na istu (barem u obimu u kojem je trose). ali, politika firme je da dio zarade usmjerava u reklamu, sa idejom da se pare od reklame visestruko vracaju. gdje je Zeljo u tome? nema ga i kraj price. zasto? zasto bi coca-cola bacala veliku lovu na Zelju, kojeg kuci u prosjeku gleda 2.500-3000 gledalaca, koji i nemaju mogucnost na samom stadionu, u toku utakmice, negdje i kupiti neki od njihovih napitaka? isto se moze primjeniti na sarajevsku pivaru, sarajevski kiseljak (Jamnica), naseg vrlog Brajlovicai mnoge druge vece i manje sponzore, koji ce dati nesto sadake, ako im se ponudi zdrava prica o povratu te love i dodatnoj zaradi.

Takođe sam razmišljao o Microsoft-u, ne znam iskreno kakva su njihova ulaganja u reklame (neko će reći zar je potrebno, ali nije potrebno ni Coca-Coli pa opet svaki mjesec gledamo neku njihovu novu reklamu koja je, siguran, sam skupo plaćena), zašto ne probati.
Neko je u jednom postu rekao da Željo nije popularan u BiH kao Zvezda u Srbiji, ne bih se složio, nema kraja u BiH gdje Željo nema navijača, ako nisu navijači onda su simpatizeri, ako su protivnički navijači onda ima RESPECT i to veliki, samo je potrebno napraviti neku anketu, neki marketinški plan, a za to su opet potrebni stručni ljudi, ako ih nema u klubu u državi sigurno ima, evo koliko vidim čak i na ovom forumu.
Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Samo jedan gol može promijenit' sve, sve do kraja Željo nema predaje
Evo jednog od potencijalnih sponzora, godine osnivanja nam se podudaraju, a bliži se i stogodišnjica.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
- BosniaHerzegovina
- Kontakt:
koji kik uprave da ono dozvoliBosniaHerzegovina je napisao/la:

- DzoleZeljo
- Kontakt:
Pa koliko ja znam, ja nisam dosao da pemetujem, vec sam iznio svoje videnje, koje se tebi moze svidete ili ne. Iskreno, boli me neka stvar da li se slazes ili ne, ja cu opet ostati iza svog. Opet ti kazem, nemoj bez veze upadati sa sranjima u raspravu, ako imas nesto konkretno da iznes (pa cak i svoje videnje), iznesi, ali sada da seres na neciji post, u ovom slucaj na moj, ispada smijesno. (Kao vi, ti se ne razumijete, razumijes a ja se eto razumijem)veteran 1987 je napisao/la:Ne, nego neko pise o necemu o cemu nema pojma, pa cak ni kako se zove to o cemu pise, ali zna da treba traziti milion.DzoleZeljo je napisao/la:@veteran 1987 - Sta ces pametnice moja? Neko zna napisati nesto pa se normalna rasprava napravi, a opet neko kopa po tudem smedu da bi njegov post bio u centru paznje.
Hajd samo nastavi, nisam zelio prekidati raspravu.

EDIT: Ja ne trazim milion, ja samo kazem da bi bila dobra stvar za nas, radi stvari koje nam sljeduju ako odradimo sve zacrtano. Pa tako bi taj milion bio dobar za nas, tako i za njih. Sada je do nas, da li imamo nesto njima ponuditi sto bih njih zanimalo. Posto se ti puno razumijes u ovo, malo nam onda opsirnije iznesi kako stoje stvari...
@starigrad - veoma dobar i jasan post.
Samo me jedan segment zanima, a to je ti ljudi sa vizijom buducnosti koji nam trebaju, koju su strucni u svom poslu? Svima nama trebaju takvi, ali takvi kostaju zar ne? Ne mozemo sa nasom posebno "balijskom" politikom napraviti nesto, a to je od 1 KM da dobijes 100.000 KM. Mislim moze, ali 1:10000, u stvartnosti, ako ne i vise. Dakle, da bi dovukli ovakve treba nam lova za ljudi koji ce nas dici iz prasine. Mi love za takve nemamo, sta nam je onda alternativa?
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 12 avg 2013, 15:33, ukupno mijenjano 1 put.
- savatihotece
- Kontakt:
Usraste ko grlice. Onaj ko makar jednom u životu nije radio u nekom klubu i ganjo pare može pričat o Coca Coli, Pepsi i dr američkim g..... i našim uspješnim poduzetnicima.
To su priče za malu djecu. Grad mora stati iza kluba, ne može drugačije i neka državna kompanija. Od privatnika ne možeš isčačkat ni za košpa.
To su priče za malu djecu. Grad mora stati iza kluba, ne može drugačije i neka državna kompanija. Od privatnika ne možeš isčačkat ni za košpa.
BRČKO BRČACIMA
ŽELJO MANIJACIMA
ŽELJO MANIJACIMA
Nika je nisam pio, ali bih ovu s guštom

Ja volim Želju, za njega sve, o naprijed Željo do pobjede.
Upravu si bez grada ili opstine bice jedva kraj sa krajem sastavljati. Pogledajte samo kako dinamo funkcionise znaci prefektno a opet od grada dobijaju desetine miliona godisnje a sta mi dobijemo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 33 gosta.