FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

geronimo
Moderator
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la geronimo » 12 avg 2013, 00:11

gerdmuller je napisao/la:Pozdrav kolega Gero :) Kakav ti vidis Bayern sa Pepom? Kao ja(da ce biti jos veca dominacija) ili kao recimo forumas Valencia ili mozda nesto trece :mrgreen:
Kao Valencia sigurno. :D Taj čovjek mrzi Bayern više nego ja 'njegovo' Jedinstvo. :mrgreen:
Inače (nakon početnih nesuglasica) mi je @Vale jedan od dražih forumaša (valjda što je zreliji i što je čuo za 'belgiju' :? ) i rado čitam njegove postove bez obzira što se sa većinom ne slažem. :)

Šta da velim ili rečem a da ne bude uprazno. :? Neki dan 'naš zubar ado' nabroja citate nakon što se objelodanilo da će Gvardo doći i tako se prisjetih šta sam kaz'o dok je bilo friško.
Smiješak iz razloga što je baš NAS izabrao a drugi razlog je što želim vidjeti još ljepšu igru Bayerna nego što je to bio slučaj sa prethodnicima. A ako nećeš to dobiti sa ex-trenerom Barse, s kim ćeš onda...
Put će biti eben, bez daljnjeg. Treba dosta strpljenja (sa svih strana) i sreće da se to sve posloži.
Ne bih volio da iskaže preveliku tvrdoglavost i da ne odstupa od nekih ranije zacrtanih ciljeva/ideja. To bi ga moglo koštati...
Moram još jednom istaći kako mi je drago što je Sammer na klupi. Divota. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 12 avg 2013, 00:13

geronimo je napisao/la:Vidi bombardera što uskače upomoć. :D Staley je ostao neprimjećen. :mrgreen:

Startali smo (a ja sam ponovo tekmu fulio), pobjedili, nema ozlijeda, upisani bodovi...
Skeptici se malo utišali, dok je pobjeda bila bez pretjeranog glanca, tako da ni ovi Pepoljubci nisu skakali sa stolica od oduševljenja.
Dugogodišnje simpatizere najdražeg nam kluba neću komentarisati jer su toliko kul, nadmoćni, superiorni...da nama (odnosno meni :mrgreen: ) ostaje samo da upišemo ono famozno (i meni odvratno :? ) +1.
Da, da..po ko zna koji put Staley-ev doprinos je ostao neprimjecen :D

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 avg 2013, 00:17

geronimo je napisao/la: Kao Valencia sigurno. :D Taj čovjek mrzi Bayern više nego ja 'njegovo' Jedinstvo. :mrgreen:
Inače (nakon početnih nesuglasica) mi je @Vale jedan od dražih forumaša (valjda što je zreliji i što je čuo za 'belgiju' :? ) i rado čitam njegove postove bez obzira što se sa većinom ne slažem. :)
Uspješno je podmladio druga Klareta..... :lol: :lol: To mi je bilo najjače. A drug Klare zna podvalit loptu, mnogi su na njegove trikove pali na ovom forumu, pa onda kuhali s njim (kad se sjetim i sebe i ja sam bio proletio na početku..... :D ).
Ta stara bitanga ispade dijete....... :lol:
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 avg 2013, 00:54

Quelle: kicker - Printausgabe · Transfer findet laut Quelle statt im: Sommer
Demnächst wird Luiz Gustavo (26) überhaupt nicht mehr dem Bayern-Kader angehören. Der brasilianische Mittelfeldspieler - so der Trend - wird nach Wolfsburg wechseln. Mit VfL-Geschäftsführer Klaus Allofs wurde bereits gesprochen, bei der PR-Reise für VW und Audi nach Györ am gestrigen Sonntag gab es die beste Gelegenheit zur Fortsetzung. Die Ablöse soll 15 bis 20 Millionen betragen.
Prema kickerovom današnjem printanom izdanju, Gustavo neće više nikako biti u kadru našeg tima i najvjerovatnije će preći u Wolfsburg. Visina obeštećenja: 15-20 miliona eura. Naša uprava razgovarala s Allofsom već o transferu.

Pošto ima raznih špekulacija stalno, vidjet ćemo da li je ovo definitivno. Iako Wolfsburg je od starta prema mom mišljenju uvijek imao realne šanse, iako je tu bilo i konkurencije. Međutim, ako se posebno Chelsea više bude trudio oko Khedire, onda će Gustavo radije ostat u Njemačkoj i otići među Vukove. Vjerovatno mu onda druge opcije i nisu više interesantne.... ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 12 avg 2013, 02:09

Molio bih sve simpatizere i navijace Bayerna da potpisu peticiju da bude vise stajacih mjesta na juznoj tribini.Cilj ultrasa je skupiti 50 000 potpisa pa hajmo onda,sta cekamo?! Zelite li ovakav Bayern sa navijacima? " onclick="window.open(this.href);return false; Ja ŽELIM,a bio bih presretan kada bi i vi dijelili moje misljenje.VI odlucite.SUDKURVE FOREVER :!: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 5422_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; :)

https://www.openpetition.de/petition/on ... ianz-arena" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 12 avg 2013, 10:25

http://www.bayernzone.com/blog/guardiolas-laboratory" onclick="window.open(this.href);return false;

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 12 avg 2013, 10:28

Gero bi kao iskusan cova trebao znati da je u zivotu sve moguce. U sportu je sve moguce.

Iz ljubavi proizilazi zaslijepljenost, posebno kod mladjih osoba. Koliko puta se desilo da momak ili djevojka nakon raskida kazu, 'sa kakvom sam ja budalom bila/bio ovoliko godina'. Tek nakon raskida dobijes pravu sliku o osobi sa kojom si bio/bila. Sto su emocije vece to je teze uvidjeti realnost.

Na ovoj i drugim temama se vidi upravo ovo o cemu govorim. Izrazito pristrasni i navijacki komentari. Zbog toga je diskusija uglavnom na jako niskom nivou. Kolektivni hvalospjevi/kolektivno kudjenje, premalo individualizma i kritickog razmisljanja. Zbog toga tesko pamtim forumske likove, svi imaju skoro identicne stavove. I mene su napadali na temi Junajted kada bih bio skeptican prema Berbatovu, Jangu, Andersonu, Naniju i dr. Na kraju su se mnogi posuli pepelom kada su u pitanju ovi igraci.

Rajkard je sa Barsom pojeo Evropu. Poslije ga nije bilo nigdje. Kako je moguce sa vrha tako naglo pasti na dno?

Skolari je doktorirao brazilski fudbal, a u EPL pokazao veliko NISTA.

Magat je sa prosjecnom ekipom uzeo titulu, u Bajernu nije zadovoljio.

Hidink je pravio cuda sa prosjecnim reprezentacijama, u Celziju nista nije napravio.

Itd, itd...

Spanski i njemacki fudbal su razlika kao nebo i zemlja. Potpuno razlicita filozofija i pristup igri. Pep je sa Barsom pravio cuda, to mu niko ne moze osporiti. Al Barsa je prica za sebe. Godinama usavrsavan sistem, u kojem svako zna sta mu je ciniti bez obzira ko bio trener. To su naucini u mladjim selekcijama. Jos kada dodas Cavija, Iniestu i Mesija, moras biti idiot i ne iskoristiti takav potencijal.

Bajern ima drugaciji stil, ali isto tako mocan i godinama usavrsavan. Stil igre kroz godine je trpio jako malo izmjena. Jedina veca razlika je sto se igra brze, ali to je globalna promjena, svaka ekipa je ubrzala ritam igre.

Gvardiola ocigledno pokusava nesto drugo. Pricao sam sa prijateljima koji vole Bajern... Svi su saglasni da pojedini igraci izgledaju kao strano tijelo na terenu. Ili nisu shvatili ili se ne mogu uklopiti u Pepove zamisli. Odbrana je posebno kriticna i konfuzna.

Pep voli eksperimentisati, voli svojim ekipama utisnuti snazan licni pecat. Ta ambicija se sasvim sigurno moze obiti o glavu, kao sto ga moze promovirati kao fudbalskog genijalca.

U Barsi je pokusao igrati formaciju 3-4-3 kako bi ekipa imala jos veci napadacki potencijal. Na kraju je zavrsilo kao vrlo losa avantura. I ovo je dokaz da je Pep sklon izmjenama i inovacijama.

U Bajernu ima sve preduslove za velike rezultate. Fantastican mentalitet, odlicnu ekipu... Sve je na vrhunskom nivou. Doveli su Gecea i tako tim pojacali izvrsnim igracem, a glavnom konkurenta drasticno oslabili i ponizili. Sa Levandovskim su unijeli nemir u njihovu svlacionicu. Kada se sve sagleda, bila bi tragedija izvisiti u Bundesligi. U LP poslije Barse imaju najjaci tim. U tom takmicenju ce se pokazati sta je spremio Pep za prvu sezonu. Iako je Bajern favorit, od velikih engleskih i spanskih klubova uvijek mogu izgubiti. U takvim utakmicama presudjuje 'x faktor', koji trener u ekipu treba utkati. Vidjet cemo..
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 12 avg 2013, 10:45

izgleda da se samo čeka objava transfera L.Gustava u Wolfsburg baš šteta za takvog igrača da ode u jedan tako izgubljen tim :( mogli smo i pretpostaviti da ga pušta Pep kako vidimo Kirchhoff će biti na poziciji zadnjeg veznog kao njegova zamjena

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 12 avg 2013, 12:14

Ovaj Bayern trenutno,je sto se tice napada za nekih 10% jaci sigurno,a kad u ekipu udje jos i Götze to ce biti jos jace onda.

Kao sto neko rece najveci minus trenutno jeste odbrana, ali sjetite se kakva je odbrana bila prosle godine, bila je najjaci dio naseg tima i generalno najjaca odbrana na svijetu!
Tako da ne sumnjam da ce se to popraviti!

Pep ce vjerovatno sto je moguce duze pokusavati da igraju Alcantara i Basti u veznom, a Javi na stopera, onog trenutka kad vidi da to ne moze, da je bolje sa Bastianom i Javijem,onda cemo opet biti najjaci tim na svijetu i pocet cemo mljet protivnike.

Ko ce ispasti iz ekipe uopste nije bitno,jer sad imamo toliko dugu klupu i kvalitetnu prije svega,da sebi lagano mozemo priustiti da Ribery ne igra svaku utakmicu, da Basti ne igra svaku utakmicu ili recimo Robben.

Bit ce ovo paklena sezona u kojoj svi ocekujemo dosta, a pitanje je samo trenutka kada ce se sve posloziti i kada cemo pocet mljet protivnike pred sobom!

ODJAVA!
Stern des Südens

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 12 avg 2013, 13:05

Palikuca Breno dobija drugu sansu u Bayernu.

Nasi su odlucili da mu dozvole da bude u strucnom stabu Dremmlera Volfganga, koji vodi mladje kategorije Bayerna.

Od piromana se ocekuje da se svakog dana u dogovoreno vrijeme vraca u zatvor,nakon obavljenog treninga.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 12 avg 2013, 13:13

proFCB je napisao/la:onda cemo opet biti najjaci tim na svijetu i pocet cemo mljet protivnike.
Druze nismo nikad ni prestali biti :)
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 12 avg 2013, 13:20

Hm, kome sada vjerovati,nemackim ili britanskim medijima? :?

Vidim kod vas na temi pisu da LG ide u Wolfsburg dok po britanskim medijim pise da su se Arsenal i Bayern dogovorili oko cijene (14 miliona funti) i da se sada trebaju dogovoriti Arsenal i Gustavo oko njegovih primanja...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 12 avg 2013, 13:21

Gunner4 je napisao/la:Hm, kome sada vjerovati,nemackim ili britanskim medijima? :?

Vidim kod vas na temi pisu da LG ide u Wolfsburg dok po britanskim medijim pise da su se Arsenal i Bayern dogovorili oko cijene (14 miliona funti) i da se sada trebaju dogovoriti Arsenal i Gustavo oko njegovih primanja...
Spominju se i po njemačkim medijima obje opcije. Tako da teško je sad reći šta je sigurno. Ali mislim da će se ubrzo znati, vjerovatno već i tokom ove sedmice.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 12 avg 2013, 15:23

Film o Bayernu, Football's coming Hoam izlazi :)
Prelijep Trailer najezio sam se.
http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... /44242.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Zadnja izmjena: BadrHari, dana/u 12 avg 2013, 17:03, ukupno mijenjano 1 put.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 12 avg 2013, 15:24

Po njemackim medijima i dalje je glavna tema katastrofalna atmosfera na stadionu protiv Gladbacha 8-) Pritisak raste sa svih strana na nasu upravu.Kad skupimo 50 000 potpisa uprava ce da se zacrveni od srama 8-) A i neki sa ovog foruma koji nisu bas za ultrase(prepoznat ce se koji) " onclick="window.open(this.href);return false; je BAYERN 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 12 avg 2013, 16:44

gerdmuller je napisao/la:Molio bih sve simpatizere i navijace Bayerna da potpisu peticiju da bude vise stajacih mjesta na juznoj tribini.Cilj ultrasa je skupiti 50 000 potpisa pa hajmo onda,sta cekamo?! Zelite li ovakav Bayern sa navijacima? " onclick="window.open(this.href);return false; Ja ŽELIM,a bio bih presretan kada bi i vi dijelili moje misljenje.VI odlucite.SUDKURVE FOREVER :!: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 5422_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; :)

https://www.openpetition.de/petition/on ... ianz-arena" onclick="window.open(this.href);return false;

moj potpis imaju
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 12 avg 2013, 17:40

phily je napisao/la:
gerdmuller je napisao/la:Molio bih sve simpatizere i navijace Bayerna da potpisu peticiju da bude vise stajacih mjesta na juznoj tribini.Cilj ultrasa je skupiti 50 000 potpisa pa hajmo onda,sta cekamo?! Zelite li ovakav Bayern sa navijacima? " onclick="window.open(this.href);return false; Ja ŽELIM,a bio bih presretan kada bi i vi dijelili moje misljenje.VI odlucite.SUDKURVE FOREVER :!: https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 5422_n.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; :)

moj potpis imaju
puno ti hvala kolega ;)
- Karl-Heinz Rummenigge

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 12 avg 2013, 19:00

Bayern dao dozvolu Gustavu da pregovara sa drugim klubovima.
Nasi traze 17mill € tj.istu cifru za koji je dosao iz Hoffenheima prije 2 sezone.

http://www.bild.de/sport/fussball/bayer ... .bild.html" onclick="window.open(this.href);return false;

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 12 avg 2013, 19:09

gerdmuller je napisao/la:Po njemackim medijima i dalje je glavna tema katastrofalna atmosfera na stadionu protiv Gladbacha 8-) Pritisak raste sa svih strana na nasu upravu.Kad skupimo 50 000 potpisa uprava ce da se zacrveni od srama 8-) A i neki sa ovog foruma koji nisu bas za ultrase(prepoznat ce se koji) " onclick="window.open(this.href);return false; je BAYERN 8-)
Recimo da sam iz Berlina i da Shickeria ima podrsku u vidu mog glasa :) .

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 12 avg 2013, 20:34

phily je napisao/la:moj potpis imaju
+1 8-)
BadrHari je napisao/la:Recimo da sam iz Berlina
iz berlina a navijas za bayern? cudi me da nisi za hertu.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.