FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Donnie Darko
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Donnie Darko » 10 avg 2013, 19:05

M4kaveli je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:
DesimaL je napisao/la:Koji seljaci ovi iz malezije.

Svaki start im je bio za crveni karton.
Hoce to kad obavljas pripreme na kraju svijeta, kojima apsolutno nista neces postici.
Vec su zaradili preko 10 miliona. :mrgreen:
Nek sa tim parama kloniraju Messija kada ga polomi neki poluamater koji toči tjelesne izlučevine na Ronalda.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 10 avg 2013, 19:14

Nema vise, zavrsena je turneja @Donnie.
Sljedeca je za 10 dana - La liga protiv Levantea.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 11 avg 2013, 00:34

danas se vidilo koliko ce xavi usporavati igru barce kad god bude igro,stvarno je lik opao u igri .
vec su mu 33 godine i treba sve manje igrati sto jest jest ,
ne moze izdrzat kao prvo onako jak intezitet igre i jak presing na posjed rivala.
barca sa njime gubi igraca u sredini terena i presing je mnogo slabiji jer on ne moze odgovoriti zadatku sto se tice tog segmenta igre.
s .roberto je sto se tice presinga mnogo bolji,a nista ne zaostaje bgm ni u kreaciji igre i pasovima za xavijem
lik se totalno opustio igra svoj najbolji fudbal.zasluzuje mnogo vecu minutazu u sljedecoj sezoni.

nadam se cak vecu od xavija
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 11 avg 2013, 01:52

Naravno da se to neće desiti, nebulozno je uopšte pomisliti da će Roberto u ovom trenutku imati veću minutažu od Xavija.
Smoke Weed Everyday!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 11 avg 2013, 02:14

barca_87 je napisao/la:danas se vidilo koliko ce xavi usporavati igru barce kad god bude igro,stvarno je lik opao u igri .
vec su mu 33 godine i treba sve manje igrati sto jest jest ,
ne moze izdrzat kao prvo onako jak intezitet igre i jak presing na posjed rivala.
barca sa njime gubi igraca u sredini terena i presing je mnogo slabiji jer on ne moze odgovoriti zadatku sto se tice tog segmenta igre.
s .roberto je sto se tice presinga mnogo bolji,a nista ne zaostaje bgm ni u kreaciji igre i pasovima za xavijem
lik se totalno opustio igra svoj najbolji fudbal.zasluzuje mnogo vecu minutazu u sljedecoj sezoni.

nadam se cak vecu od xavija

Nije to toliko do godina koliko do umora. Recimo Pirlo je isto godiste, ali zadnju sezonu je odigrao na dosta vecem nivou od Xavija koji ima i velike hronicne probleme s koljenom.
I ja bi volio da ga cesto odmara jer on kad je spreman neces naci boljeg za nekih 30-tak utakmica po sezoni, ali cisto sumnjam.
Del Bosque ga je ostavio na klupi na KK protiv yebenog Tahitija i skoro se zakacio s njim. :mrgreen:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 11 avg 2013, 02:59

Hronicni problemi sa tetivama su usporili Xavija + godine koje isto cine svoje....neki izgleda i dalje ocekuju da Xavi igra na onom nivou od prije 5-6 godina :lol: misle da covjek ne stari, da je otporan na svaku povredu, da se organizam ne troši, da je konzerviran u vremenu :mrgreen:
Pomirite se više konacno da to nije onaj Xavi iz 2009, niti to može biti.
I Messi kad prebaci 30-tu nece biti kao ovaj današnji.

Xaviju je mjera da igra prvenstvene i Kup utakmice, da mu se doziraju utakmice i minutaža... on uvijek može odigrati 45 minuta na vrhunskom nivou (toliko još može trcati kvalitetno) jer veliki majstor fudbal može uvijek odigrati neki pas ili zabiti gol....sama cinjenica da se ,i u njegovoj 33 godini života, Del Bosque ne želi odreci njegovih usluga - govori koliko je bitan igrac (pa makar i za jedno poluvrijeme)...ali forsirati ga u utakmicama gdje se traži maksimalno trcanje, kondicija, koncentracija, snaga, gdje jak tempo, opasan protivnik, u El Clasicima, u završnicama Lige prvaka i slicnim jakim utakmicama - može biti samo kontraproduktivno za Barcu.
Vrijeme je da Fabregas konacno istupi iz sjene i pocne preuzimati odgovornost na sebe....jasno, yebeno je nasljediti jednog Xavija i njegovu poziciju (koja je najbitnija u cijelom sistemu Barce), ali neko mora....Thiago je pobjegao, ostao je Cesc...sad mu je vakat da se nametne i zacementira u postavi...kad ce, ako sad nece :? :?:

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 11 avg 2013, 03:16

Jarane ja bi ga prvi stavio na Xavijevo mjesto, ali izgleda da njega niko ne vidi na toj poziciji.
Kod Guardiole je igrao ofanzivnog veznog i krilo, kod Vilanove ofanzivnog, krilo i laznu 9-ku i sada ga 'Tata' forsira na SS. Cesto mijenja pozicije kao i svi igraci, ali svaku ofanzivniju igra vise od Xavijeve. On nije takticki jak kao Xavi i Iniesta, kretanje mu je haoticno tako da ga vjerovatno zbog toga stavljaju blize golu.
Po meni je to greska. Recimo protiv Tajlanda je igrao centralnog i vidjeli smo koliko je jak na toj poziciji, bio je daleko najbolji igrac. Sljedeca utakmica opet ga saltaju u vrh napada i tako u krug ..

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 11 avg 2013, 03:34

M4kaveli je napisao/la:Jarane ja bi ga prvi stavio na Xavijevo mjesto, ali izgleda da njega niko ne vidi na toj poziciji.
Kod Guardiole je igrao ofanzivnog veznog i krilo, kod Vilanove ofanzivnog, krilo i laznu 9-ku i sada ga 'Tata' forsira na SS. Cesto mijenja pozicije kao i svi igraci, ali svaku ofanzivniju igra vise od Xavijeve. On nije takticki jak kao Xavi i Iniesta, kretanje mu je haoticno tako da ga vjerovatno zbog toga stavljaju blize golu.
Po meni je to greska. Recimo protiv Tajlanda je igrao centralnog i vidjeli smo koliko je jak na toj poziciji, bio je daleko najbolji igrac. Sljedeca utakmica opet ga saltaju u vrh napada i tako u krug ..
Slažem se sa svim napisanim....ali neko mora nasljediti Xavija, što prije to bolje...to je tako naprosto, jbg :?
Kad kažeš : Cesc nije takticki jak i disciplinovan kao Xavi, da zna biti haotican na terenu - slažem se i sa tim dijelom (ali treba dodati i to - da on i nema obaveze ni odgovornost u igri kao što ima Xavi sa svojom ulogom)....sve je to možda tacno....samo vakat mu je da to postane, da se uozbilji, da stisne muda i da preuzme od njega tu kljucnu poziciju u timu (ne mora i traku, to od njega niko ne traži....ali može barem tu poziciju i ulogu na terenu)... pa jbg, zar nije zbog toga i doveden u Barcu :?
Ako Cesc to ne može podnijeti ili ako nije materijal za toga - onda neka stvore/rode/izmisle/nacrtaju takvog igraca, mladog S.Roberta ili nekog treceg....uglavnom, moraju što prije poceti tražiti buducu zamjenu za Xavija.
Nece valjati nimalo i ako u 35 godini ovaj bude glavni veznjak Barcine igre.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 11 avg 2013, 10:36

Strah me samo da ne bude kao i sa Pujolom. Da nikako ne nadju zamjenu a Xavi udje u godine. Jedine i blage izmjene koje bi polahko radio je bas to - sanacija Xavijevog mjesta. Ostalo sve isto i jos jacati konstrukciju igre da se ta izmjena sto bezbolnije uradi. A dobro znamo kako se sve osulo u odbrani zbog toga sto se dugorocno nista nije radilo po tom pitanju. Sve se svodilo ja Pujdu kao da ce on 1000 god biti onaj od prije. Mora se na vrijeme poceti sa izmjenama pa tako i sa Xavijem. Dolaskom Neymara fokus ide skroz u vrh a imajuci Inijestu i Cesca u vezi mislim da problem Xavija nije jos toliko izrazen. Ali pod hitno pocet sa izmjenom....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 11 avg 2013, 10:44

Gdje mi je onaj momak koji se kladio sa mnom da ce Hummels doci u Barcu do danas?
Nek se javi pa da oklada stupi na snagu.
Keep walking.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 11 avg 2013, 10:48

Cautinho je napisao/la:Gdje mi je onaj momak koji se kladio sa mnom da ce Hummels doci u Barcu do danas?
Nek misli ko sta hoce al mojne mi Humelsa dosta mi ovih traktora i pehova kojih sad imamo. :(
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 11 avg 2013, 10:54

Ne,stvarno,jedan forumas se kladio sa mnom da ce Hummels doci u Barcu do 11.8.
Samo administracija obrisala post,pa ne znam kako se zove.
Keep walking.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 11 avg 2013, 12:03

bparena je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:Gdje mi je onaj momak koji se kladio sa mnom da ce Hummels doci u Barcu do danas?
Nek misli ko sta hoce al mojne mi Humelsa dosta mi ovih traktora i pehova kojih sad imamo. :(
pa koga hoćeš bog te pomazo ? Thiaga Silvu ? propalo . Luiz ? isto propalo . a ovi ostali što se spominju , Agger , Košćelni , Hummels i još neki ti ne valjaju , lafo kikseri i flopovi . pa yebiga onda , pomiri se s tim da će barca igrati sa prošlogodišnjom odbranom.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 11 avg 2013, 13:52

Cautinho je napisao/la:Ne,stvarno,jedan forumas se kladio sa mnom da ce Hummels doci u Barcu do 11.8.
Samo administracija obrisala post,pa ne znam kako se zove.
nije administracija obrisala post , evo ja sam ga našao u roku od 10 sekundi :
http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... t#p2672263" onclick="window.open(this.href);return false;
nema na čemu ;)

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 11 avg 2013, 13:58

viKK je napisao/la:
bparena je napisao/la:
pa koga hoćeš bog te pomazo ? Thiaga Silvu ? propalo . Luiz ? isto propalo . a ovi ostali što se spominju , Agger , Košćelni , Hummels i još neki ti ne valjaju , lafo kikseri i flopovi . pa yebiga onda , pomiri se s tim da će barca igrati sa prošlogodišnjom odbranom.
ma sad bi potpisao dolazak bilo koga :D ,samo da je malo iskusniji od bartre ,
stoper treba ,hummels je svjetska klasa .nezz zbog cega ga ne probaju dovest,nije skup a vise se ne spominje u kombinacijama za barcu ,mozda jedino ako on nece da ide pa odustali od njega ,jedino mi to pada na pamet .
vertongena nece dobit od totenhama ,luiza isto nece pustiti mou,agger nezz sta je sa njim ,on bi mozda mogo doc ,ovo ostalo nedostupno bar od ovih sto su se spominjali do sad.
trebaju ak nista dovest mangalu ,izvalit 40 miliona koliko trazi porto i je*at ga
ako opet krenu u sezonu sa ovom odbranom pa to ce biti cirkus
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 11 avg 2013, 14:16

Trenutno je Hummelsa nemoguće dovesti. Imaju para, ugovor je vezan na još par godina i budući kapiten BvB-a. Kehl je ostario, rijetko će počinjati a to tada će Weidenfeller biti kapiten. Nema klauzulu, a i da ima nije od onih igrača koji odlaze za novce, to je dokazao i sa izjavama da ne želi u Bayern koji ga je mogao vratiti sa dobro poznatom klauzulom.

Zanimljivo da nisu nikoga doveli za odbranu, bolje za njihove protivnike :)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 11 avg 2013, 14:19

Treba brzi stoper, Hummels je prespor za sistem. Takav jedan je vec Pique, drugi treba biti brzi i onaj klasicni stoper.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 11 avg 2013, 14:33

[youtube][/youtube]

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 11 avg 2013, 14:53

Vertonghen je brz.
Nekad zna povesti po krilu loptu i uletjeti u sesnaest.
Mislim da ce na kraju izbor pasti na njega,ali kad se sjetim ko vodi pregovore u Spursima,mislim da nema nista od stopera ovo ljeto ili cemo ga dobro naplatiti.
Keep walking.

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 11 avg 2013, 14:56

Ako Barca stvarno zapne za Vertonghena onda treba očekivati neku astronomsku cijenu, ipak se s Jevrejem pregovara.
Smoke Weed Everyday!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.