Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

lumani
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la lumani » 08 avg 2013, 22:58

Nedime,oprastam ti uzasnu tekmu :)
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 08 avg 2013, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 08 avg 2013, 22:59

Iscupa Djedovic polaganjem iako nije mogao da pogodi nista cijelu utakmicu. Svaka cast za karakter.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 08 avg 2013, 22:59

huh :D
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

Martex
Kontakt:

Post Postao/la Martex » 08 avg 2013, 22:59

Djedovic kada je najpotrebnije :)
"Kažu da sam spavao sa 7 misica svijeta. Ne, to nije tačno, spavao sam sa 4, ostale mi nisu bile zanimljive..." - George Best

Tuzla - Grad koji volim!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 08 avg 2013, 22:59

Hahaha jaooo! BRAVO NEDIME! 8-) :lol:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

barsa77
Kontakt:

Post Postao/la barsa77 » 08 avg 2013, 22:59

uvali ga Nedim kad bi najvažnije,uffff
vamossssss Barsa,naprijed Bosna

sejo12
Kontakt:

Post Postao/la sejo12 » 08 avg 2013, 23:34

svaka cast momcima :D aBd u drugi krug da se plasiramo, samo moramo poboljsati malo napad :? nisam gledao utakmicu uzivo al po box scoru ovo je nevjerovatno lose. Durak koji igra cijelu utakmicu ima sut iz igre 2/15 to je nevjerovatno. Pa nije on valjda Mirza Teletovic pa da ima od trenera dozvolu da uzme toliko suteva kad ga ne ide :( Nadam se da ce ubuduce i Dedovic malo vise proraditi i ako se neke stvari posloze ja mislim da mozemo da napadnemo drugi krug aBd. :D :D :D

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2013, 00:04

Vidite kako je statistika kao bikini, sve kazuje, a nista ne govori. Durak je u prvom dijelu utakmice sutirao sve i svasta, ali su to sve bile slobodne pozicije, nikoga nije bilo kraj njega. Prva utakmica mnogo bitna, tj. mnogo bitan nacin na koji smo dobili, u subotu Danska i bice super tesko. Danci imaju odlicnog centra, kod nas nema dominantnog igraca, ali Fahro ce biti sve bolji. Momci su se bacali za svaku loptu, napad nije isao, ali bitna je pobjeda. Sa Dancima ce to izgledati puno puno bolje. Idemo dalje.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 09 avg 2013, 00:18

evo vratio sam se sa utakmice. necu puno pisati jer se javljam sa telefona, a i prvi put gledam ovako mlade igrace pa nemgou uporedit.
igra mi se nije nesto dopala, nisam vidio nekih izradjenih akcija, slabo se spusta na centre a u odbrani smo ostavili nekoliko puta holandjane same.
ja sam mislio da je durak malo bolji suter, mogao je imati koji airball manje... ali eto mozda bude bolje a mogao ga jr i halimic malo odmorit
od djedovica sam vise ocekivao ali i holandjani su ga posebno cuvali. a i saigraci su mu slabo pomagali. zadnji sut je fino rijesio

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2013, 00:21

Bice to sve ok. Prva utakmica, breme favorita, domacin, prevelika zelja, dosta greski.

Ostalo je samo ime.....

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 avg 2013, 00:22

Eh,evo upravo sa utakmice pa da podijelim MOJE utiske o vecerasnjoj predstavi nasih igraca.Prvo,vjerovatno je rano donositi konacni sud o bilo kome,ali mi se Halimic ne cini kao covjek koji zna sta radi.Imamo jednu jedinu akciju,a to je blok u ledja na niskom postu koji pravi Durak nasem centru,a onda izlazi na liniju 6,75,pa sta Bog da iz toga.Ista ta akcija se vrtila i za Djedovica i iz nje smo zabili,0p. :shock: Druga stvar,centri nam ne znaju rolati iz pika i u 90% slucajeva rade pop,cime se stvara zid ispred Djedovica, time se zaustavlja njegovo najjace oruzje,a to je ulaz.Slovom i brojem nasi centri su roll uradili jedanput i iz toga su proizasla slobodna bacanja za nasu dvanaestku.(pisacu brojeve onih igraca cije ime nisam upamtio).Post up smo uradili isto tako jednom,za cijelu utakmicu i to je uradio lijepo mali Djeda,ali je promasio poluhorog.(neko ce misliti da se salim za ovo sto navodim,ali je to ziva istina,jer je ono antipropaganda kosarke sto sam vidio veceras;fundamenti ravni nuli).Djedovic odskace od ostalih,iako njegova napadacka statistika to nece potvrditi,ali ima lijepe kretnje,strasno dobro otvara tranziciju(nasi jedini poeni iz kontre su njegovi) i u odbrani je posvuda,od skokova do ukradenih lopti.Po meni nije ni forisrao toliko suteve,koliko lopta nije htjela u kos.Nema s kim da igra u ovoj ekipi.Idemo dalje...Sijercic koji nam je play je zabio neke suteve,ali decko igra kao da mu je 36. god ;toliko je spor,da je to za nepovjerovati i puno zivahnijim mi se cini njegova zamjena(br.8).Znaci u ovim kategorijama, gdje je tranzicija vise od pola posla,nas bekovski par hoda s loptom,svaki put poslije naseg skoka,pri cemu ih s klupe niko i ne pozuruje. :shock: :oops: Dalje, startni centarski par uzasan i da nisu usla 11.,12. i cini mi se 14.da je nesto malo odigrala,ne bi dali kosa s tih pozicija.Mali Hadzic,radnik,kao i otac mu,ali mi se ne cini kao neki potencijal,dok nam startni centar ne zna zauzeti poziciju niti u napadu niti u odbrani,zbog cega je,s razlogom,presjedio skoro cijelu tekmu,iako je najvisi igrac.Dolazim do igraca koji me ,u mozda 5min, igranja odusevio.Radi se o malom Gegicu koji je strasan potencijal,barem kada je fizicki plan u pitanju.Decko igra na Djedinoj poziciji,slicne su visine,s tim da mali ima nevjerovatan raspon ruku(sigurno vec preko 2m) i ima odlicne defanzivne instinkte sto je i dokazao sa 2-3 ukradene lopte u tih 5min;jedna bila 2+1.Upravo zbog ovog igraca me Halimic i razocarao,jer je u 2.pol.pogadjate,odigrao 0min. :? Neko rece da je decko 98.god,a znajuci 'staru skolu' Halimica to je osnovni razlog zasto mali ne dobija vise min.Moj skromni sud,a ruku dajem da je ispravan,je da bi Djeda na dvici i mali Gegic na trici defanzivno unistili svakog protivnika,te otvorili nasu tranziciju iz koje bi mogli dobijati utakmice.Ali,ali....Tu dolazimo da naseg glavnog problema.On se zove Durak u kombinaciji sa nasim selektorom.Znaci,taj igrac je odigrao 40min(to vise ne igra ni Kobe),igra na dvici,ima izrazito ruznu tehniku suta sa sporim izbacajem(a on mu je kao najjace oruzje :roll: ),uzasno je spor,nema visinu za tu poziciju i pogodio je 2 trojke,a sutnuo ih je barem 9,jer je to sve sto radi ,te je bacanja sutirao 2/4.Skokovi i odbrana nula bodova za toliku minutazu i ja zaista ne znam zbog kojeg razloga je on jedini igrac koji nije izasao cijelu tekmu!?? :oops: :roll: Momci su srcani,igraju sa velikom zeljom i ima tu nekog potencijala,ali sa ovakvim vodjenjem,mi necemo u A diviziju.Znam da je moj post predug i da zvucim pesimisticno,ali sam se razocarao...Holandjani ,koji su antitalnenti za ovaj sport ,su izgledali kompaktnije od nas veceras,sa vise ideje u igri.Daj Boze da budemo bolji u nastavku.

LFC
Kontakt:

Post Postao/la LFC » 09 avg 2013, 00:26

neno#4 je napisao/la:Bice to sve ok. Prva utakmica, breme favorita, domacin, prevelika zelja, dosta greski.
Kakva trema, ovi su se bukvalno na pocetku usrali. Ne mozete drzati igraca koji sutira ispod 20 posto 30+ min. u igri.
Dobro je da su Holanđani losi inace bi se mi halalili s ovom utakmicom. Hadzic veze 4 defanzivna 4 napada zaredom, u napadu odlicne kretnja, ali opet izlazi iz igre. Pogresna prva petorka: Memic i Piric nisu trebali uopste zajedno pocinjeti jer se ta dvojica nisu mogli otrijezniti citavu tekmu

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2013, 00:42

Polako ljudi, bez pesimizma. Idemo utakmicu po utakmicu i pobjedu po pobjedu. Tako se i za juniore govorilo prosle godine, pa pogledajte sada gdje smo. Neka.

Ostalo je samo ime.....

LFC
Kontakt:

Post Postao/la LFC » 09 avg 2013, 00:54

neno#4 je napisao/la:Polako ljudi, bez pesimizma. Idemo utakmicu po utakmicu i pobjedu po pobjedu. Tako se i za juniore govorilo prosle godine, pa pogledajte sada gdje smo. Neka.
Ako je neko gledao kako Danci igraju i Makedonci,Slovenci onda znate o čemu govorim

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 09 avg 2013, 00:55

Bil' sa Aticem sut za 3 bio bolji ? :?

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2013, 01:06

LFC je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Polako ljudi, bez pesimizma. Idemo utakmicu po utakmicu i pobjedu po pobjedu. Tako se i za juniore govorilo prosle godine, pa pogledajte sada gdje smo. Neka.
Ako je neko gledao kako Danci igraju i Makedonci,Slovenci onda znate o čemu govorim
Tako se i prosle godine govorilo za sve nase protivnike, pa smo ih na kraju sve dobili. Vecina ljudi u dvorani je bila odusevljena partijama ostalih, a na kraju smo se mi radovali.

Ostalo je samo ime.....

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 09 avg 2013, 01:39

I da zaboravih. Neka je na sramotu ovih vecih portala koji nisu pratili nikako vecerasnju utakmicu, tj. poslali fotografa .

Ostalo je samo ime.....

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 09 avg 2013, 03:10

durak 2-11 za tri,pa ne bi da je bryanat,jos 39 minuta,gdje je tu logika

Muumii
Kontakt:

Post Postao/la Muumii » 09 avg 2013, 03:31

Ovaj Piric ja ne znam sta ce on u repki on nema apsulutno nista vise osim visine

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.