EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

storm_raider
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la storm_raider » 07 avg 2013, 11:05

skyisthelimit je napisao/la:Znaci Mirza nasjeo :D . Samo ne znam kako ce mu leci ovo u teretani, znam da je bila prica u Netsima kako je navodno zbog misicne mase izgubio svoj prepoznatljiv sut.. :roll:
Nece biti problema, radi sa malim kilazama, a i dobro je da "probije" malo. Nije se uopste zapustio mnogo, po meni je i smrsao.
Sport je lijek za tijelo i duh.

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 07 avg 2013, 11:12

drmashh je napisao/la:Aco je i rekao -problem s Mirzinom fiziockom spremom ce se rijesiti ali veci problem je način na koji on ima ulogu za Mirzu i Mirzino poimanje lidera .Upravo to moze biti problem jer tu teretana ne pomaže baš ništa
Ovo s slikama teretane i podizanjem nivoa snage je priča za malu djecu -Mirzin glavni problem je to što želi sam da igra dok ostali gledaju sa strane a Aco je vodio u klubovima i repki i veca imena koja su se uklapala u Acin sistem, uz dužno poštovanje Teletoviću
+1
Samo sto su svi gotovo nasjeli na ovo halo ovo nije problem nego Mirza i njegovo soliranje tj jest kad pređemo pola Mirzi lopta i da on opali tricu sa 11 metara
Jeste li slusali sta je Aco govorio ??? Mirza hoce sve sam a to tako ne ide jer je kosarka kolektivan sport Mirza nije igrao u Netsima i sad se*e po repki pa furaj kralju
Vratio se laf privatnim aražmanom iz Slovenije svi igraci i selektor i ljudi iz saveza u jednom avionu Mirza u drugom to je cisto rusenje atmosfere
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 07 avg 2013, 12:46

Ja da sam Aco,s njim bih rascistio te stvari pa makar me kostalo stolice...
Ja bih s ekipom pa makar imao i svoj avion,malo postovanja nije n odmet...

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 07 avg 2013, 13:23

Smijesno je to sto ovakve stvari Aco iznosi u javnost.Ovo se trebalo rijesiti u cetiri oka,a ne da mi ovdje o tome raspravljamo i dajemo neke sudove ili kasnije stvorimo pogresne slike o uspjehu ili neuspjehu na osnovu ovoga.Mirza je sigurno imao razloga da ide privatnim avionom za Sarajevo,nije on toliko bahat i prepotentan da to radi da bi se kurcio.Kako god bilo ja uvijek stojim iza naseg kapitena naravno.Mirza nam je donio toliko srece i sada nam Aco svojom suvislom izjavom treba stvoriti pogresnu ili losu sliku o njemu? Naravno da ne treba i nece,ko god je ovo shvatio kao neku taktiku,moze tu teoriju okaciti macku o rep jer je ovo isto mogao rijesiti i nasamo sa Mirzom,osim u slucaju da misli da se Mirza vise boji novina nego samog Ace.Ako je i to istina,to opet vise govori o Aci nego o Mirzi,i dalje Mirza je solirao u kvalifikacijama,pa smo bili daleko najefikasnija ekipa kvalifikacija,Mirza ne mora odustati od soliranja u reprezentaciji u kojoj je za 2 do 3 klase bolji od ostalih,treba se vise truditi u odbrani i to je to.

drmashh
Kontakt:

Post Postao/la drmashh » 07 avg 2013, 14:29

Smijesno je to sto ovakve stvari Aco iznosi u javnost.Ovo se trebalo rijesiti u cetiri oka,a ne da mi ovdje o tome raspravljamo i dajemo neke sudove ili kasnije stvorimo pogresne slike o uspjehu ili neuspjehu na osnovu ovoga.Mirza je sigurno imao razloga da ide privatnim avionom za Sarajevo,nije on toliko bahat i prepotentan da to radi da bi se kurcio.Kako god bilo ja uvijek stojim iza naseg kapitena naravno.Mirza nam je donio toliko srece i sada nam Aco svojom suvislom izjavom treba stvoriti pogresnu ili losu sliku o njemu? Naravno da ne treba i nece,ko god je ovo shvatio kao neku taktiku,moze tu teoriju okaciti macku o rep jer je ovo isto mogao rijesiti i nasamo sa Mirzom,osim u slucaju da misli da se Mirza vise boji novina nego samog Ace.Ako je i to istina,to opet vise govori o Aci nego o Mirzi,i dalje Mirza je solirao u kvalifikacijama,pa smo bili daleko najefikasnija ekipa kvalifikacija,Mirza ne mora odustati od soliranja u reprezentaciji u kojoj je za 2 do 3 klase bolji od ostalih,treba se vise truditi u odbrani i to je to.
Slažem se da je Mirza pravio sam serije u kvalifikacijama ali imaj na umu da ekipe iz grupe igraju mnogo kolektivniju odbranu, agresivniju (sjeti se Mirze protiv Makedonije) Srbija iako nema kvaliteta ce siguran sam 100% igrati najagresivniju odbranu na turniru( Ivkovic ni ne moze nista postici s ovim rosterom bez ovakve igre)
Da me neko ne protumači pogrešno-Mirza je naš junak ,heroj i volio bih da trpa svaku po 30 poena i mi da pobjedjujemo ali male su šanse tako da odigra igrač 5 utakmica u 6 dana
Jedini segment u kojem očekujem napredak Mirze je odbrana:
Ako je išta u Netsima morao poboljšavati da poveća minutažu to je odbrana i tu bi repka trebala osjetiti njegov doprinos.Mirza može čuvati sve četvorke u grupi bez problema pa i klasične centre (Peković je izuzetak koji na sreću ne igra)

Metanor
Kontakt:

Post Postao/la Metanor » 07 avg 2013, 14:54

drmashh je napisao/la:
Slažem se da je Mirza pravio sam serije u kvalifikacijama ali imaj na umu da ekipe iz grupe igraju mnogo kolektivniju odbranu, agresivniju (sjeti se Mirze protiv Makedonije) Srbija iako nema kvaliteta ce siguran sam 100% igrati najagresivniju odbranu na turniru( Ivkovic ni ne moze nista postici s ovim rosterom bez ovakve igre)
Da me neko ne protumači pogrešno-Mirza je naš junak ,heroj i volio bih da trpa svaku po 30 poena i mi da pobjedjujemo ali male su šanse tako da odigra igrač 5 utakmica u 6 dana
Jedini segment u kojem očekujem napredak Mirze je odbrana:
Ako je išta u Netsima morao poboljšavati da poveća minutažu to je odbrana i tu bi repka trebala osjetiti njegov doprinos.Mirza može čuvati sve četvorke u grupi bez problema pa i klasične centre (Peković je izuzetak koji na sreću ne igra)

Protiv Makedonije je igrao ledjima protiv Antica,to nikada nece biti dobro(na Sabitovu incijativu). Antic ga je cuvao dva mjeseca kasnije Caja-Olympiakos igrao je licem prema kosu protiv Antica,rezultat-oko tridesetak poena.
Neka on odigra 3 utakmice na tom ludjackom nivou od oko 30 koseva na utakmici to ce biti dovoljan doprinos od njega,a ici ce svaku 20+ to garantujem,ne igraju nasi protivnici u grupama puno cvrsce odbrane od Latvijaca i od Gruzijaca sigurno,osim mozda Srba,ali protiv svakog ocekujem 80+ koseva nase reprezentacije,jer jednostavno imamo strasan napadacki arsenal.Odbrana je stvar volje,a nadam se da ce Mirza biti motivisaniji nego ikada.No to i nije poenta mog posta,poenta mog posta je iznosenje u javnost ovih stvari koje se desavaju na relaciji kapiten-selektor,isto kao sto ne znamo pozitivne stvari,ne moramo znati ni negativne,neka Aco ne pokusava preko novina rijesiti probleme unutar svlacionice,nek' to radi,upravo,unutar svlacionice.

musla
Kontakt:

Post Postao/la musla » 07 avg 2013, 14:57

najvažnije je da se ne naruši atmosfera,mirza je najbitniji naš igrač,išlo njega il neišlo bitno je da je na terenu,protivnici moraju pažnju obratiti na njega,a neko će već zabiti...što se tiče njegove obrane,jasno je da je puno bolja nego prije,mislim da je u brooklynu exstremno popravio odbranu.
kad je istrpio one američke trenere i njihovo "maltretiranje" logično da se čovjek uželio da bude važna karika u timu,mislim da će to sve biti ok.

zicer
Kontakt:

Post Postao/la zicer » 07 avg 2013, 16:10

gledam raspored utakmica, i tri igramo u 14:30! dvije od tri cemo igrati radnim danima, tako da dosta ljudi nece moci pogledati od posla. nisu nas Slovenci ispostovali nikako, nijednu ne igramo u 21:00 :x

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 07 avg 2013, 16:23

sto su se okupili forumski lesinari oko mirze...a prvi ce te biti kad zabije 30 poena da glumite njegove najvece ljubitelje... :evil:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 avg 2013, 16:39

vidim neki su cak vidili i napustanje priprema i reprezentacije od strane mirze zbog acine izjave, kakvi li su to mentalni sklopovi i shvatanje ali neka, pokazati ce mirza ko je kada bude najpotrebnije kao i svakoga puta, to svi vi znate ali se pravite englezi, valjda vam je to neka furka zanimljivija u zadnje vrijeme
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 avg 2013, 16:55

LenBias je napisao/la:vidim neki su cak vidili i napustanje priprema i reprezentacije od strane mirze zbog acine izjave, kakvi li su to mentalni sklopovi i shvatanje ali neka, pokazati ce mirza ko je kada bude najpotrebnije kao i svakoga puta, to svi vi znate ali se pravite englezi, valjda vam je to neka furka zanimljivija u zadnje vrijeme
Pa jasno je da je i to bila jedna od opcija čim je Aco izašao u javnost, sigurno je imao bojaznost i od takvog raspleta, a konto je da izazove kontraefekat jer će raja izvršiti pritisak na njega pa će Mirza da poludi u Sloveniji.

Možda Mirza nije razmišljao o toj opciji, ali Aco upoznat sa ponašanjem ovih ex Ju zvijezda kad im se proturječi je se držao one bolje spriječiti nego liječiti.(Mirza je već nešto slično i radio)

A slično je nekad bila situacija Neno-Mršić pa je Damir pred Eurobasket napustio pripreme ;) zbog neslaganja oko uloge u timu :?: (ne sjećam se najbolje, ali nešto takvo je bilo)
Mirza to neće ni u ludilu uraditi jer bi ga raja razapela, sad samo može šutiti i raditi 8-)

Iako teško je sad naglabati šta je u glavama Mirze i Aca, ali sigurno je i ovo jedna od mogućnosti ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 avg 2013, 17:10

mrsic nikad nije bio nas lider, sto se tice reprezentacije nase ide markovic pa mirza, lideri ne napustaju svoje, ne brinite, pogotovo ne u ovakvim situacijama pred prvenstvo kada se od njih relativno puno ocekuje na kraju krajeva, razumijem acu ali mislim da ovo ipak na kraju nije bilo potrebno, nije mirza glup pa da misli da je iznad reprezentacije

drmashh
Kontakt:

Post Postao/la drmashh » 07 avg 2013, 19:51

Nema nista od napustanja repke,to je garant
Nije ovo nista oz iljno,a ako bi bilo onda ni Aco ni Mirza nisu za repku ako ne mogu naci zajednicku rijec a svjesni su da se radi o repki

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 avg 2013, 19:54

LenBias je napisao/la:mrsic nikad nije bio nas lider, sto se tice reprezentacije nase ide markovic pa mirza, lideri ne napustaju svoje, ne brinite, pogotovo ne u ovakvim situacijama pred prvenstvo kada se od njih relativno puno ocekuje na kraju krajeva, razumijem acu ali mislim da ovo ipak na kraju nije bilo potrebno, nije mirza glup pa da misli da je iznad reprezentacije

Damir nije možda bio čisti lider no bio je jedan od naših najboljih igrača. Prvi nastup za BiH i odmah hladno trica sa nekih 8-9 metara. Meni jedan od dražih igrača u BiH.

Mislim da je i jedan od glavnih aktera u šaketanju protiv Grka :mrgreen:

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 avg 2013, 20:39

stoji da je bio jedan od najboljih igraca ali lider ni blizu, kao sto sam vec napisao

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 avg 2013, 00:10

LenBias je napisao/la:stoji da je bio jedan od najboljih igraca ali lider ni blizu, kao sto sam vec napisao
Ko je bio lider kad se Neno oprostio?
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 08 avg 2013, 00:54

neno#4 je napisao/la:
LenBias je napisao/la:stoji da je bio jedan od najboljih igraca ali lider ni blizu, kao sto sam vec napisao
Hukić,Mršić,Mujezinović bilo je par njih, ali sigurno da je Damir bio prvo ime ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 08 avg 2013, 01:15

hukic dok mrsic nije dosao, onda je on bio glavni "kos geter"...

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 08 avg 2013, 01:23

legenda reala je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:
Hukić,Mršić,Mujezinović bilo je par njih, ali sigurno da je Damir bio prvo ime ;)
Tacno sam rekao kad si se prestao druziti sa mnom, pamet ti je otisla na drugu stranu :lol: :lol:
Haris=Necu u reprezentaciju.
Huka=Fenomenalna klupska sezona i onda osam poena u prosjeku u repki.

Jeste da je Kaan carinio loptu, sutirao sa osam metara, imao problema sa disciplinom, ali je realnost da je u to doba bio nas najbolji igrac po svemu.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: newton_heath_lyr i 5 gostiju.