slažem se, mada je ukrao neke fore od dostojevskog...Bundesliga je napisao/la:Stranac je predobra knjiga, pogotovo zbog filozofije apsurda.
Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

4 dijela.
Poučna knjiga i nešto se može naučiti o Otomanskom carstvu
Ja te volim, volim Željo..
4 dijela??? ja sam čitao davno jednu knjigu i stvarno je dobra... nisam znao da ima 4 dijela..
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Okruglo 4 dijela. Uzela mama da čita, ja bio besposlen pa sam i ja počeo 

Ja te volim, volim Željo..
Po bogzna koji put je uzeh čitati:

Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Kupio sam Inferno od Dana Browna, buybook je preveo, 22KM. Javim svoje utiske kada je pročitam ako Bog da. Jedva čekam !
zašto? ja se jezim od krleže, crnjanskog i lalića...High je napisao/la:Po bogzna koji put je uzeh čitati:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Odgovaraju mi njegova djela. Uostalom, veliki je on intelektualac.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
-
- Kontakt:
A sta ces gotovo svaki autor ima plagijata u svome pisanju i djelima.DANTES je napisao/la:slažem se, mada je ukrao neke fore od dostojevskog...
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- PatrickBateman
- Kontakt:
pa dantes se jezi, kako ti mozes citati Krlezu? Odakle ti obrazDANTES je napisao/la:zašto? ja se jezim od krleže, crnjanskog i lalića...High je napisao/la:Po bogzna koji put je uzeh čitati:

- Cautinho
- Kontakt:

Bila u garaži,išarana,kad sam bio manji služila mi kao bojanka.
Kad sam u zadnje vrijeme shvatio da je imam,potrazio sam je i hah.
Ne znam kakva je,jel ovo ljubavni roman?
Keep walking.
Jeste li se uhvatili u laži?
Link na tekst

Kod: Označi sve
Stranica BookRiot, posvećena književnosti i čitanju, sastavila je popis dvadeset knjiga za koje ljudi najčešće tvrde da su ih pročitali, iako zapravo nisu.
Riječ je najviše o naslovima koji spadaju u englesko govorno područje, iako su se na listu provukli i naslovi iz ruske književnosti.
Lista je sastavljena na osnovu ankete provedene među čitateljima BookRiota. Od dvadeset naslova, samo su dva relativno aktualni književni hitovi, a ostatak pripada klasicima književnosti. Evo i cijela lista 20 knjiga za koje ljudi tvrde da su ih pročitali, iako to nije istina:
1. Ponos i predrasude - Jane Austen
2. Uliks - James Joyce
3. Moby Dick - Herman Melville
4. Rat i Mir - Lav Tolstoj
5. Biblija
6. 1984 - George Orwell
7. Gospodar prstenova - J. R. R. Tolkien
8. Veliki Gatsby - F. Scott Fitzgerald
9. Ana Karenjina - Lav Tolstoj
10. Lovac u žitu - J. D. Salinger
11. Beskonačna šala - David Foster Wallace
12. Kvaka 22 - Joseph Haller
13. Ubiti pticu rugalicu - Harper Lee
14. Pedeset nijansi sive - E. L. James
15. Jane Eyre - Charlotte Bronte
16. Zločin i kazna - Fjodor Dostojevski
17. Orkanski visovi - Emily Bronte
18. Velika očekivanja - Charles Dickens
19. Harry Potter (cijeli serijal) - J. K. Rowling
20. Priča o dva grada - Charles Dickens
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Normalno da će slagat' da je pročit'o Rat i Mir, knjižurinu od preko 1000 strana koja uglavnom ide u više tomova, to odma' daje na važnosti nesuđenom čitatelju. Makar wannabe čitatelji imaju stila kad lažu.
Lagao sam za lovac u žitu jednoj djevojci
Njoj draga knjiga,a ja sam pročitao malo manje od pola dok me nije smorila i uz wiki sam uspio donekle povezat radnju 

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Pottera ne bih citao, nema tih para. Nisam ni filmove gledao. Sta ja znam, nije moj fazon. Nema potrebe da lazem o tome.
Ni Tolkienov GP-a nisam citao, iako sam jednoj osobi obecao da hocu, pa da uz pivo diskutujemo (jbg Tanzla, popravit cu to).
Zena cita ove "nijanse", a to me ne privlaci nikako. Ako budem morao lagati, obavezno cu nazvati zenu pa da mi s druge strane zice glumi jokera.
Imao sam referat iz AK-a u srednjoj, tako da sam je morao procitati. Tu i tamo samo lijevu stranu romana, ali sam na kraju morao procitati.
Jbt, dosta stvari s ove liste nisam citao. Ne vjerujem ni da cu procitati do kraja zivota.
Ni Tolkienov GP-a nisam citao, iako sam jednoj osobi obecao da hocu, pa da uz pivo diskutujemo (jbg Tanzla, popravit cu to).

Zena cita ove "nijanse", a to me ne privlaci nikako. Ako budem morao lagati, obavezno cu nazvati zenu pa da mi s druge strane zice glumi jokera.

Imao sam referat iz AK-a u srednjoj, tako da sam je morao procitati. Tu i tamo samo lijevu stranu romana, ali sam na kraju morao procitati.

Jbt, dosta stvari s ove liste nisam citao. Ne vjerujem ni da cu procitati do kraja zivota.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Jel te stid, ja nisam 6 knjiga odavdje pročito, a imam namjeru da sve pročitam, tog lovca nisam nikad ni vidio
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Bravo.Monolog je napisao/la:Pottera ne bih citao, nema tih para. Nisam ni filmove gledao. Sta ja znam, nije moj fazon. Nema potrebe da lazem o tome.

Jos ne voli Tarantulu. Da nije moderator rekao bi pametan covjek.

ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Jok.Dex je napisao/la:Jel te stid,
Haman ne citam djela o kojima ljudi lazu. Dobro je, razlikujem se od mase.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Dobar si, nisi mainstream, kad meni kažu da sam lud kad im kažem da mi Khaled ne valja, ovdje se svi furaju na lovca na zmajeveMonolog je napisao/la:Jok.Dex je napisao/la:Jel te stid,
Haman ne citam djela o kojima ljudi lazu. Dobro je, razlikujem se od mase.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 175 gostiju.