FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

borac_sampion
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la borac_sampion » 13 dec 2009, 20:31

VB 1987 je napisao/la:Ma jok, pa nemože Vuleta platiti Partizan, a tek bilo ko odavde, čak sam pročitao da i ako napusti Himki ostaje u Rusiji 99 posto...
KAZE DA BI IZ BIH IGRAO SAMO ZA BORAC :D I SARAJEVO :?
TREĆI PUT ČASTIMO

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 13 dec 2009, 20:35

E OVAKO CITAM NA SOCCERWAY IGRACE BORCA : NENAD STUDEN(NAPADAC),DANIJEL TADIC(N),MOMCILO RAMIC(V) ,SERGEJ KUNOVAC (V) DEJAN NOVAKOVIC(O)...DA LI SU ONI UOPSTE IGRACI BORCA?
TREĆI PUT ČASTIMO

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 13 dec 2009, 20:44

borac_sampion je napisao/la:E OVAKO CITAM NA SOCCERWAY IGRACE BORCA : NENAD STUDEN(NAPADAC),DANIJEL TADIC(N),MOMCILO RAMIC(V) ,SERGEJ KUNOVAC (V) DEJAN NOVAKOVIC(O)...DA LI SU ONI UOPSTE IGRACI BORCA?
Svi su nekada bili igrači Borca, A SAD Studem mislim da je u Kozari, Tadić zvani glista ko zna gdje je, ovaj Ramić nemam pojma, Kunovac mislim da je Gomionici, Novaković mislim da je u Slobodi Tuzla, tj trebalo bi da je tamo...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 13 dec 2009, 21:34

igraci nisu primili platu za 10. mjesec? :o
TREĆI PUT ČASTIMO

antipolitika2
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika2 » 13 dec 2009, 21:39

borac_sampion je napisao/la:igraci nisu primili platu za 10. mjesec? :o
Kao sto je moj kolega na nasoj temi rekao,pare nisu problem,para nema :D
1.Zrinjski 2008/09 57 bodova ,polufinale kupa 08/09,polufinale 09/10
12.Velez 2008/09 37 bodova!
Ibrakovic trener godine?!what a fuck?!

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 13 dec 2009, 21:41

antipolitika2 je napisao/la:
borac_sampion je napisao/la:igraci nisu primili platu za 10. mjesec? :o
Kao sto je moj kolega na nasoj temi rekao,pare nisu problem,para nema :D
more bit bidne al sada nema :mrgreen:
TREĆI PUT ČASTIMO

antipolitika2
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika2 » 13 dec 2009, 21:43

politika uprave: i da imamo ,odakle nam!
1.Zrinjski 2008/09 57 bodova ,polufinale kupa 08/09,polufinale 09/10
12.Velez 2008/09 37 bodova!
Ibrakovic trener godine?!what a fuck?!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 14 dec 2009, 17:17

antipolitika2 je napisao/la:politika uprave: i da imamo ,odakle nam!

Dobarrrrrr!

Samo to važi za većinu naših klubova i "umnjaka" koji ih vode :D
Bosno moja poharana....

borac_sampion
Kontakt:

Post Postao/la borac_sampion » 14 dec 2009, 21:50

- " ? " " ? у & је & /, ? ' $ - нова управа " $, уз - $ ? $ ? " $ ? &, овај ? " у $ " ?. $ је $ ", ' $ нас & ¥. Не ' " " & $ " ? новца ? је & $ ?, ' се " ? " $ $ $ $. & $ " $ " на " " ? ? " ', а ? не & " $ ? " ? & " ".

Ово је " $ ", $ ? ?. " " "црвено-?", & "$ на "", отворено је у " " о стању у $ ? " ? ?, ? " ", " $ ? $, ? ?, ' ? $, &, " уговора са " " $ " у $ ".

$ $ ? ? ? је $ погон " ? $. - ? & $ $ & у ' правцу?

- ' $ " " $ ? $. ' су у & " $ на $ ". $ је $ " " % " ? " $ се & за успјех. " зато се ' $ $ ? ? ? $ &. ? је $ се успјех награђује, неуспјех &. $ $ - у & " &. " $ тренера - " $ & $ - у ? " $ ". & ' ?, не ' $ $ $ ?. ' " ?. У $ ? - " онај & $ стварао ". - $ " & " " & по $ ' ?. Он јест ", ? & се $ ? $ са $, " ' $ се & $ ' " " " ? за & - се " " ?. & се $ $ & $ $, & се $ $ петнаест $ $ & ? "?".
TREĆI PUT ČASTIMO

TheManiacs
Kontakt:

Post Postao/la TheManiacs » 14 dec 2009, 22:31

? " " $ вас :mrgreen:
Na vjernost ti se kunem !
THE MANIACS 1987

Источно Стајање
Kontakt:

Post Postao/la Источно Стајање » 15 dec 2009, 01:36

' " ... Све по ' ... :mrgreen:
$ ? ногу ја ' " & , % & $ " $ све , сву своју / " % $ " " & " ¥ све ... !!! &

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 dec 2009, 10:21

borac_sampion je napisao/la:- " ? " " ? у & је & /, ? ' $ - нова управа " $, уз - $ ? $ ? " $ ? &, овај ? " у $ " ?. $ је $ ", ' $ нас & ¥. Не ' " " & $ " ? новца ? је & $ ?, ' се " ? " $ $ $ $. & $ " $ " на " " ? ? " ', а ? не & " $ ? " ? & " ".

Ово је " $ ", $ ? ?. " " "црвено-?", & "$ на "", отворено је у " " о стању у $ ? " ? ?, ? " ", " $ ? $, ? ?, ' ? $, &, " уговора са " " $ " у $ ".

$ $ ? ? ? је $ погон " ? $. - ? & $ $ & у ' правцу?

- ' $ " " $ ? $. ' су у & " $ на $ ". $ је $ " " % " ? " $ се & за успјех. " зато се ' $ $ ? ? ? $ &. ? је $ се успјех награђује, неуспјех &. $ $ - у & " &. " $ тренера - " $ & $ - у ? " $ ". & ' ?, не ' $ $ $ ?. ' " ?. У $ ? - " онај & $ стварао ". - $ " & " " & по $ ' ?. Он јест ", ? & се $ ? $ са $, " ' $ се & $ ' " " " ? за & - се " " ?. & се $ $ & $ $, & се $ $ петнаест $ $ & ? "?".
Sve bi i ja ovo 'potpisao' ali da stvarnost nije, ipak, malko drugačija.
Lijepo zbori g.Šipovac, "bez dlake na jeziku", ali nekako mi kontradiktorno zvuči traženje finansijske podrške od grada, vlade, firmi.... a onda navede da se i klub mora boriti za prihode i mora prodavati igrače - čak uzme za primjer jedan Arsenal i Manchester United (ili City?) :o Uhhhhhh - neka navede barem 2-3 vrhunska igrača koje je "proizveo" Arsenal ili oba Manchestera zadnjih 3-4 godine!? Da, i spominje 'Borčev glib' a ne rece ko je Borca to toliko zaglibio.... :shock:

Što se tiče omladinskog pogona - i tu je djeliimično u pravu! Kad su treneri u pitanju (inace danas su svi zaposlenici, radnici i nikom više nema garancije 'do penzije', ta su vremena prošla) slažem se da se od njh moraju tražiti "rezultati".

E sad je tu 'kvaka' - koji i kakvi rezultati?
Istina, g.Šipovac navodi da mu svake godine treba makar jedan "Bilbija" ili slično, a opet kaže da je bruka da ih pobjede tamo neki Glamočani, Zalužani... :!:
Činjenica je da mnoge uprave traže od omladinskih selekcija (njihovih trenera) da budu ekipno najbolje, da i oni donose titule, pehare....a onda bi da imaju i svake godine 'jednog Bilbiju'.... e to ide malo teže, to je rijetko "spojivo"!

Omladinski pogon upravo i služi da selektira i 'izgradi' talentovane djecu, momčiće... i da iz svake juniorske generacije 'liferuje' barem 3-4 igrača za prvi tim, a po mogućnosti da barem jedan bude na visokom kvalitativnom nivou! To je logično i tako bi trebalo da bude, ali. :shock:

Ti isti ljudi od trenera omladinskih selekcija traže i ekipne uspjehe, titule, pehare....a u tom slučaju treneru ništa ne preostaje nego da se ponaša kao da vodi prvi tim i sve 'snage' posveti 'taktici' i kolektivnom 'uspjehu', a tad fizički ne može posvetiti pažnju talentovanim pojedincima i raditi na njihovoj pojedinčanoj 'izgradnji, razvoju...", tj. nema vremena da se više posveti individualnom radu sa mladim igračima.
Stoji činjenica da bi Borčeve mlade selekcije trebale biti bolje od svih iz opštine i okoline...ali i tu je 'problem' ko se sve angažuje za trenera omladinskih selekcija (i ko ih angažuje - direktor..?), kakvi su to stvarno "strucnjaci", koliko znaju, i da li vole rad s djecom ili samo se nadaju da 'uskoče' i vode prvi tim.... selekcija trenera po njhovoj stručnosti i želji da rade s mladima je najbitnija, bitnija od bilo kakvog 'ugovora'.

Iako su "druga vremena" sjećam se jednog Borčevog legendarnog trenera mladih selekcija, trenera koji je znao izvršiti selekciju (procijenti potencijal) i koji je cijeli svoj život radio sa djecom u Borcu, i 'izbrusio' mnogo vrsnih igrača za Borac, ali i za ostale banjalučke klubove, pa i neke druge (gdje su već igrači odlazili...). Tog trenera su zvali "Haha", a znao je sve o fudbalu, pogotovo to znanje prenijeti na djecu i nikad nije 'trčao' da bude trener prvog tima, a ne vjerujem da to nije želio. Samo, teško je biti objektivan sam prema sebi, a 'Haha' je i to znao... danas većina misli, pogotovo ako su koliko-toliko šutali 'bubamaru', da su 'rođeni za trenera' i da im je 'poniženje' raditi s djecom....

A sjetih se i čuvenog Florijana Matekala koji je stvorio, čudo - čitavu jednu generaciju čuvenu i nazvanu "Partizanove bebe" (evropski viceprvaci 1966) i koji je izbacio vrhunskih pojedinaca da se teško može navesti precizan broj... Ali jednom, Matekalu, vrhunskom igraču i još boljem treneru nije bilo "poniženje" raditi desetljećima s djecom...

Danas kojekakvi igrači "iz kopački" odmah hoće 'fotelju šefa stručnog štaba! :mrgreen:

Završio bi samo jednom "paralelom" - postoje nastavnici (svi su danas profesori-VII stepen obrazovanja) koji su sposobni za rad u osnovnoj skoli, pa oni za rad u srednjoj skoli i na kraju oni koji su sposobni za rad na fakultetima, postdiplomskim....

Eto, iz ovog, opširnog, teksta, tj. navoda u njemu - ipak ne bi potpisao "tekst g. Šipovca"... pogotovo što nikad niko od tih šipovaca neće da kaže koliko to para treba za evropski Borac a pogotovo koliko je para do sad 'pojela maca'...a Borac godinama, za sitniš prodavao svoju 'djecu' i tavorio....
Borac ni iole čestitog pomoćnog terena nema već desetljećima...Da za sve je na kraju kriv grad, vlade, firme....A gdje je lova :?:

Što onaj kratko, ali ubitačno, duhovito napisa: "Sve da i imamo, odakle nam!" :D

PS:
Ovaj intervju meni 'smrdi' na uranjeno stvaranje 'alibija' kad se završi prelazni rok, a Borac po svoj prilici vrlo slabo prođe u toj "trgovini" u odnosu na konkurente... Ne znam, volio bi da nisam u pravu... :cry:
Bosno moja poharana....

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 15 dec 2009, 10:29

Kliber ide u Sarajevo?!Zna li neko vise?
Treci put castimo

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 15 dec 2009, 10:45

tatamata je napisao/la:Kliber ide u Sarajevo?!Zna li neko vise?

I mene interesuju te glasine!
Hajd' kad si vec u BL, pitaj g. Šipovca i Fišera....
Hvala 8-)
Bosno moja poharana....

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 15 dec 2009, 11:51

Trigger je napisao/la:

Hvala 8-)
pa najvjerovantije ljubojevic na proljece ne igra u borcu, a sad gdje ce da igra pitanje je, mislim da ce biti slobodan igrac pa je do njega

tatamata
Kontakt:

Post Postao/la tatamata » 15 dec 2009, 11:56

jovanbl je napisao/la: pa najvjerovantije ljubojevic na proljece ne igra u borcu, a sad gdje ce da igra pitanje je, mislim da ce biti slobodan igrac pa je do njega
Ali nije mi jasno zasto uprava ne zeli da zadrzi jednog od nosilaca igre?!?!Zasto ga pustaju?
Treci put castimo

jovanbl
Kontakt:

Post Postao/la jovanbl » 15 dec 2009, 12:01

tatamata je napisao/la:
jovanbl je napisao/la: pa najvjerovantije ljubojevic na proljece ne igra u borcu, a sad gdje ce da igra pitanje je, mislim da ce biti slobodan igrac pa je do njega
Ali nije mi jasno zasto uprava ne zeli da zadrzi jednog od nosilaca igre?!?!Zasto ga pustaju?
mislim da je dvojak razlog, pretezak ugovor koji ne zeli da spusti a s druge strane manja zainteresovanost za igru(ukljucujuci i treninge ), godine i to, a malo i remecenje autoriteta sefa strucnog staba u svlacionici.

materazzi
Kontakt:

Post Postao/la materazzi » 15 dec 2009, 12:25

prvi put se javljam na temu borac , navijac sam zelje i cesto sam u BL ono najpozitivnije u vezi borca je to da je do prije godinu , dvije na svakom cosku bilo moguce kupiti sve od zvezde i partizana ,a borca ni na mapi , da me neko ne razumije pogresno znam ja da ce se u BL i dalje navijati za te klubove i to me ne zanima ali mi je smetala cinjenica koliko se borac nalazio u degradiranom polozaju u svom gradu , vidim to se u veliko promijenilo i to je najpozitivnije i po meni i jedan od razloga sto i borcu sad ide puno bolje nego prije ,jedan navijac je pricao o tim omladinskim skolama i trenerima , po meni najveci trener sa prostora ex yuge je tomo ivic a on je stvorio hajduku cijelu fenomenalnu generaciju koja je i bila okosnica tima hrvatske kad su bili 3 na SP , e taj ivic kaze da su nekad u yugi najbolji treneri radili sa mladima pa teko recimo , velez proda pola prvog tima uzme pare i opet ima tim da se bori za kup uefa , sad boro primorac u arsenalu primjenjuje taj sistem i stil igre , a sad velez kupuje igrace i sa iznimkom ove sezonese bori za opstanak , dakle svi veliki bh klubovi bi trebali puno vise raditi na pravljenju igraca pa nemoguce je da u BL sad nema par talenata od nekih 16 godina , sad treba uloziti vrijeme , pare , strpljenje i za par godina imati okosnicu tima i prodajom zaraditi toliko para da mozes finansirati sezonu i ulagati jos vise u mladje kategorije , napraviti scouting cijele sjeverne bosne

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 15 dec 2009, 13:05

Mene iskreno brinu najvise strucnjaci u upravi :)

Sipovac - bivsi kopanjin urednik i covjek koji do prije pet godina nije znao nijednog igraca odjednom je veliki fudbalski strucnjak koji se vise slika od Baje i igraca. Njega su interesovale pjevaljke, a onda je naprosto postao predsjednik Sloge iz TRna (sto je sjajna pretpostavka da se vodi Borac , zar ne :evil: ). Umjesto da traze pare kako bi igracima platili dugovanja oni se bave izborima u FS RS i traze svoje mjesto u fotelji. Od svega toga ce na kraju biti da cemo ostati bez nekoliko igraca .

Kliber ima veliki ugovor ali to nije problem vec cinjenica da ce nakon svega traziti svoje mjesto u klubu kad zavrsi karijeru . Za to ga zele skloniti. Darko je pozitivan momak, me]utim smeta im jer ima ime, ne da na sebe i zna koliko vrijedi.
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 15 dec 2009, 13:32

jovanbl je napisao/la:
Trigger je napisao/la:

Hvala 8-)
pa najvjerovantije ljubojevic na proljece ne igra u borcu, a sad gdje ce da igra pitanje je, mislim da ce biti slobodan igrac pa je do njega
Kod vas svi imaju neke nadimke niko ziv skontati koji je igrac u pitanju :mrgreen: :mrgreen:
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.