FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
JAVIER FAUS, dopredsjednik Barcelone, otkrio je u razgovoru za španjolske medije kako će katalonski div za dvije odigrane utakmice na turneji po Aziji inkasirati 6 milijuna eura.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!

Uoči početka Turneje mira, predsjednik Sandro Rosell dao je ekskluzivni intervju za katalonski sportski dnevnik "Sport", u kojem je, između ostalog, govorio je situaciji s Titom, dolasku Gerarda Martina te odnosu s Guardiolom. U nastavku pročitajte šta je rekao.
Prošlo je nešto više od 20 dana otkako je Tito odstupio s mjesta trenera. Kako se to desilo?
- Bila je to najgora vijest koju sam primio otkako sam na predsjedničkoj funkciji. Prvo zbog ljudskih razloga, jer to ne možete poželjeti ni svom najvećem neprijatelju, a zatim i zbog sportskih, jer je pred nama (Upravom) bio težak zadatak pronalaženja kvalitetne zamjene. Bio je to jako komplikovan i težak zadatak, jer je Vilanova u tom trenutku bio najbolji trener za Barçu.
Tito vam je to rekao lično?
- Sreli smo se na Camp Nouu u utorak u ponoć. Kada je telefon zazvonio u to vrijeme, pomislio sam na najgore. Zamislite kako su se čuvari kada su vidjeli da dolazimo mi, a potom Vilanova u svom automobilu i to s doktorom. "Šta se dešava ovdje" vjerovatno su se upitali. Sastali smo se u kancelariji pored ureda glavnog trenera, gdje sastanke održavaju članovi trenerskog osoblja.
Nastavite...
- Tito i doktor su mi objasnili situaciju, zašto su odradili testove koji ranije nisu bili planirani. Rezultati su pokazali da bolest ne izgleda kao što se ranije mislilo, tj. da se ona vratila. Zbog toga je Tito odlučio vrijeme posvetiti liječenju i to mu je morao biti glavni posao. Razgovarali smo oko sat vremena. Bio je to najgori trenutak za mene od dolaska na funkciju predsjednika.
Jeste li očekivali nešto takvo?
- Kada me je pozvao, pomislio sam: "Hmm... ovo ne izgleda dobro." Dan ranije sam u jednom intervju kazao da se Tito sjajno osjeća... i u to sam tada bio uvjeren. Međutim, testovi su narednog dana pokazali potpuno suprotno. Sve se promijenilo u samo nekoliko sati.
I šta se dešavalo nakon razgovora s njim (poslije sastanka)?
- Kada sam došao do parkinga, sjeo sam u automobil i rekao: "Ufff! Kako će biti zadatak pronaći novog trenera!" Bili su to oni trenuci kada vam se ništa nije radilo, ali ste morali, zbog odgovornosti koju imamo. Od tog trenutka smo razmišljali o zamjeni. Kao predsjednik i čovjek koji je odgovoran za Klub, mislio sam: "Kako se bespomoćno osjećam kao predsjednik Barcelone!" Kažu da predsjednička funkcija donosi veliku moć, ali je ta moć u našem slučaju bila jako mala. Da sam imao moć, ovo se ne bi desilo.
Šta mislite kako je Titu bilo?
- Loše se osjećao. Siguran sam. Postoji nešto što ne znam dobro objasniti, ali ću pokušati. U utorak navečer on mi je rekao: "To nije zbog bolesti i onoga što će se desiti sa mnom, ali osjećam ljutnju jer više neću biti menadžer FC Barcelone!"
Je li to isto kao rečenica "najbolja godina mog života se pretvara u najgoru"?
- To nisam čuo, ali je slično. Napuštanje posla Barçinog trenera znači da više ne možete uživati i ostvarivati zacrtane ciljeve. Sve je bilo jako teško, ali je posebno teško bilo Vilanovi, koji mnogo voli ovaj Klub. I to nakon odlične sezone, u kojoj je ekipa odigrala najbolju ligašku sezonu u klupskoj historiji, uz najveću prednost nad drugoplasiranom ekipom, uz rekordan broj golova... Njegov uspjeh je trebao biti slavljen, ali su mediji plasirali priče koje su umanjile vrijednost osvojene titule Lige. To stvara suprotne osjećaje.
U konačnici, kako ste vidjeli tu situaciju?
- On je pokazao svoju ljutnju i ja sam se osjetio bespomoćnim.
A, onda je došlo vrijeme za provođenje plana B?
- On je postojao, jer smo ja i Zubi (sportski direktor) razgovarali o tome nakon prvog zahvata. Tada smo stavili sve karte na stol te razgovarali sa svim doktorima kako bismo vidjeli šta će se dogoditi u New Yorku. Odlučili smo da će Jordi Roura obnašati njegovu funkciju tokom tretmana u SAD-u, a sada želim reći da tom čovjeku nikada nećemo moći zahvaliti za ono što je učinio. On je, kao što sam još jednom rekao, naš heroj. Uvijek smo razmišljali o planu B, a sada smo ga morali sprovesti u djelo. Međutim, istina je da se lista znatno promijenila tokom predsezone, jer su mnogi treneri pronašli nove angažmane.
Je li Luis Enrique bio prvi izbor?
- Nije.
I samo ste znali Tatu Martina?
- Nije bilo tako. Mnogo naših ljudi poznaje fudbal, prate mnoge lige u svijetu i imali su visoko mišljenje o njemu. Oni koji znaju, koji ne slušaju samo medije i političke priče, nikada nisu dali nijedan loš komentar o Tati. Zbog živortnih okolnosti, znam ga oko 12-13 godina.
Šta je Vaš otac rekao kada ste mu rekli da Tata Martino izabran? Da li je mislio da je njegov san uradio lud potez?
- (smijeh) To mu nikada nisam rekao... to je Zubijeva stvar. Andoni je analizirao sve opcije, čak i one koje nisu bile među favoritima na prvoj listi, jer su uslovi bili drugačiji. Na kraju je izabrao Martina.
Jeste li razgovarali s njim (Martinom)?
- Da, jesam, jer sam želio komunicirati preko agenata i posrednika.
Ne zbog Jorgea (Leovog oca)?
- Ne zbog njega, jer nije znao ništa o našim namjerama. Kontaktirao sam Tatu zahvaljujući predsjedniku Paragvaja, jer je on ranije bio potpredsjednik za sport za Libertadu i uvijek je bio u bliskim odnosima s Tatom. Rekao sam mu: "Predsjedniče, želio bih razgovarati s Tatom. Molim Vas dajte mi njegov broj". Pozvao sam ga (Tatu) i preporučio da bude u kontaktu sa Zubijem. Andoni je razgovarao s brojnim ljudima iz svijeta sporta i oni su mu kazali da da taj čovjek (Tata) ima više Barçinog DNK-a od mnogih ljudi u Klubu.
Je li Vas ta odluka uplašila?
- Ni najmanje. Nula. Dozvolite mi da napravim usporedbu.
U redu...
- Ako je osoba u Vatikanu, ne mora značiti da je najveći katolik. Postoji mnogo ljudi koji su vrlo realigiozni a nikada nisu otišli u Vatikan, ali, također, i onih koji su bili u Vatikanu a nisu realigiozni. To se može uporediti sa La Masijom. Nije nužno da odrastete ovdje da biste imali Barçin DNK. Možda neki ljudi nikada nisu bili ovdje, ali imaju taj DNK. To je slučaj s Tatom Martinom. On vrlo dobro poznaje Barçin sistem, mnogo bolje od većine koji su prošli kroz La Masiju, kao i musliman koji nikada nije posjetio Mekku te katolik koji nikada nije bio u Vatikanu.
To je veoma važna odluka. Je li predsjednik siguran u svoj odabir, s obzirom da se mnogo lakše bilo osloniti na nekog poznatijeg?
- Bio sam apsolutno uvjeren.
U toku tih događanja stigli su i Guardiolini komentari. Kako ste se osjećali?
- To je bilo iznenađenje. Sve što je rekao nije istina, rekao je to bez objašnjenja i dokaza. To bih pripisao osobi koja ima interes da otruje Pepov um, a zatim ga puštati da bude otrovan. Nakon što je to rekao, to je mala mrlja, kao kap u okeanu, u poređenju s onim što je on učinio za FC Barcelonu. Vrijeme je da se okrene stranica i zaboravi Guardiola. Mogao se vratiti nazad.
U Minhenu, čini se da je njegov odnos s igračima i članovima trenerskog osobolja hladan. Da li Vas to iznenađuje?
- Da. Ipak, možda je to samo trenutak. Za godinu dana će taj odnos biti drugačiji. Bit će to voda ispod mosta.
Osjećate li se neugodno zbog sastanaka između Guardiole i Johana Cruyffa?
- Ne, oni se redovno sastaju. Igraju gol, ručaju i pričaju o fudbalu. Cruyff vjerovatno govori o Ajaxu, Chivasu ili Barçi, a Pep o Bayernu.
Ne bi trebalo da je predsjednik Barcelone u lošim odnosima s Guardiolom i Cruyffom, ličnostima koje su mnogo dale Barçi?
- Pokušao sam uspostaviti kontakt s Cruyffom, ali on nije bio zainteresovan. Kontaktirao sam Pepa, razgovarali smo i nadam se da ćemo uskoro moći sjesti zajedno tokom nekog ručka i objasniti jedan drugom šta se desilo, jer Tito, ostali članovi trenerskog osoblja i igrači ne razumiju ništa.
Kakva su Vaša osjećanja prema Guardioli sada?
- Dugi niz godina sam bio šef njegovom bratu u Nikeu i mnogo poštovao njegovog oca. Znam ga 20 godina, poštujem ga i divim mu se zbog igračke i trenerske karijere.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
Gay de Liebana (ekonomist): "Izuzev Real Madrida, Barcelone i možda Athletica Bilbaa, svi španski klubovi su u opasnosti od bankrota."
Pobjeda je bolja od orgazma!
Dok je Realu i Barci glupih Dubaidjija i Katardjija ne mislim da ce bankrotirati. Naravno govorim o njihvom halal poklonima ovim klubovima. Navijacki jest al puno je.Gorki je napisao/la:Gay de Liebana (ekonomist): "Izuzev Real Madrida, Barcelone i možda Athletica Bilbaa, svi španski klubovi su u opasnosti od bankrota."
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
- hule_barca
- Kontakt:
Čitajući Rosselov intervju, čovjek bi rekao da je cvjećka. Kada sam pisao prije mjesec dana da od štopera nema ništa svi su se smijali. Vremena je sve manje, a oni hoće tamo neke Argentince,...Luiza sigurno neće dovesti jer ako uzmemo u obzir da je Neymar doveden za 57 M i da su otkupili Krkića za 13 M, dolazimo do toga da je već 70 M potrošeno. Ne vjerujem da će potrošiti više od 30-35 M na štopera, a najvjerovatnije na kraju bi mogli Aggera ili Vermaelena za nekih 15 M dovesti i smiriti na trenutak buru.
Mes Que Un Club
Za Neymara je uplaceno tek 17 miliona, nisu odma dali 57 u kesu.hule_barca je napisao/la:Čitajući Rosselov intervju, čovjek bi rekao da je cvjećka. Kada sam pisao prije mjesec dana da od štopera nema ništa svi su se smijali. Vremena je sve manje, a oni hoće tamo neke Argentince,...Luiza sigurno neće dovesti jer ako uzmemo u obzir da je Neymar doveden za 57 M i da su otkupili Krkića za 13 M, dolazimo do toga da je već 70 M potrošeno. Ne vjerujem da će potrošiti više od 30-35 M na štopera, a najvjerovatnije na kraju bi mogli Aggera ili Vermaelena za nekih 15 M dovesti i smiriti na trenutak buru.
Trenutno u kasi ima preko 30 miliona, ali uprava kaze kako novac nije problem i da mogu ispuniti svaku zelju trenera.
Vilanova je htio Silvu i na to je otislo pola prijelaznog roka, sada je tu drugi trener sa novim zamislima.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
- hule_barca
- Kontakt:
Oni da imaju novca već bi kupili nekoga davnih dana. Znači, 17 M Neymar + 13 M Krkić=30 M. Poznavajući Rosselovu taktiku da troši oko 50 M svakog ljeta opet nam ostaje minimalno 20, i neka to ide i više opet dolazimo da neće dati više od 30-35 max 

Mes Que Un Club
Pa najlakse je kupit, ali koga ?hule_barca je napisao/la:Oni da imaju novca već bi kupili nekoga davnih dana. Znači, 17 M Neymar + 13 M Krkić=30 M. Poznavajući Rosselovu taktiku da troši oko 50 M svakog ljeta opet nam ostaje minimalno 20, i neka to ide i više opet dolazimo da neće dati više od 30-35 max
Vilanova: ''Ili Thiago Silva ili niko''!
Rosell je bio spreman dati 40 miliona, ali djaba kad PSG ne zeli da razgovara a kamoli da proda. Nemoguc.
Idemo dalje, Luiz alternativa, Rosell spreman dati 35 miliona Chelsea hoce minimalno 46. Vidjecemo sta ce biti od ovoga, mozda i izvali ove pare, ali ne vjerujem, ogroman je to novac za stopera.
Jesi li racunao pare od prodaje igraca, zarade po turneji, od Neymara ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
nadam se da će promašiti barselonu i produžiti do madridabarca_87 je napisao/la:znaci senderos novo pojacanje u odbrani,al dok dodje pjeske potrajace toGorki je napisao/la:FA7 je napisao/la:
![]()
senderos
Čojk dolazi pješke direktno preko La Manša,juce je kreno
ocekuje se do kraja septembra da dodje u barcelonu

.
pomalo zabrinjava prica oko nedovodjenja stopera, ne znam sta se ceka, prva opcija je kao sto i treba bio silva, znali smo da ga je tesko dovesti, sad je i nemoguce, druga najbolja opcija je luiz po svemu sudeci,moguce je ga dovesti ali za velike pare
ne znam sta se sad ceka,izvaliti 40 miliona i dovesti ga, na toliko bi celzi sigurno pristao, frajer je igracina, vrijedi puno, ne vrijedi bas sad 40 miliona, al kad znamo da igra u bogatom celziju, znamo i da valja iskesirati veliku sumu, prema tome svako odugovlacenje je sad glupo, sto prije dovesti luiza da prodje koliko toliko pripreme se ekipom i da se sto prije uklopi
svako otezanja i cjenkanje je opasno, mogao bi postati i on nemoguc i onda bi se moralo dovoditi nekog puno slabije rjesenje
luizje igracina, sa karakteristikama se sjajno uklapa, nema se sta vise misliti i neckati,i budali je jasno da ga ovi iz celzija nece pustiti za manje od 40 miliona,nisu im pare prijeko potrebne
ne znam sta se sad ceka,izvaliti 40 miliona i dovesti ga, na toliko bi celzi sigurno pristao, frajer je igracina, vrijedi puno, ne vrijedi bas sad 40 miliona, al kad znamo da igra u bogatom celziju, znamo i da valja iskesirati veliku sumu, prema tome svako odugovlacenje je sad glupo, sto prije dovesti luiza da prodje koliko toliko pripreme se ekipom i da se sto prije uklopi
svako otezanja i cjenkanje je opasno, mogao bi postati i on nemoguc i onda bi se moralo dovoditi nekog puno slabije rjesenje
luizje igracina, sa karakteristikama se sjajno uklapa, nema se sta vise misliti i neckati,i budali je jasno da ga ovi iz celzija nece pustiti za manje od 40 miliona,nisu im pare prijeko potrebne
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Luiza se ne bi smjelo ispustiti definitivno. On i Silva su od svih štopera koji su bili u opticaju jedini koji zadovoljavaju apetite Barcelone. Silva nedostižan, dakle treba se potpuno posvetiti Luizu i dati i 40 miliona ako treba.
Smoke Weed Everyday!
Odbio nas, i on i Szczesny.nedim1993 je napisao/la:dovedete koscielnog
Don't hate what you don't understand.
Kažu bolje u Arsenalu, lahak pos'o a parali.nedim1993 je napisao/la:i ja bi da sam igrač odbrane
Don't hate what you don't understand.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Iskreno, ja bih se radije okrenuo Koscielnyju koji se moze dovesti za duplo manje novca nego Luiz, a nije uoce slabiji igrac. No, siguran sam da u Barceloni ne zamisljaju ovako, te ce gledati da dovedu Brazilca kojeg ce sigurno u par utakmica koristiti i na zadnjem veznom.
Naravno, ovo vazi samo ukoliko Luiz na kraju zavrsi u Barceloni.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Daj sad. Koscienly dobar kao LuizMonolog je napisao/la:Iskreno, ja bih se radije okrenuo Koscielnyju koji se moze dovesti za duplo manje novca nego Luiz, a nije uoce slabiji igrac. No, siguran sam da u Barceloni ne zamisljaju ovako, te ce gledati da dovedu Brazilca kojeg ce sigurno u par utakmica koristiti i na zadnjem veznom.Naravno, ovo vazi samo ukoliko Luiz na kraju zavrsi u Barceloni.

Nedo' Bog da njega dovedu

RIP CITY!
Dok dišem ja ću živjeti za Modree!
Dok dišem ja ću živjeti za Modree!
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 8 gostiju.