Da li gresim ako kazem da veliku vecinu citalacke publike ovog autora cine zene ?BaDa12 je napisao/la: Kao i nakon druge Khaledove knjige.
Književnost
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Književnost
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
U biblioteci kod nas samo cure traže KhaledaTribalian je napisao/la:Da li gresim ako kazem da veliku vecinu citalacke publike ovog autora cine zene ?BaDa12 je napisao/la: Kao i nakon druge Khaledove knjige.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.
To je za predpostaviti da dosta djevojaka cita njegove knjige, ali ljude koje ja znam ovde, vise je muskaraca procitalo "Lovac na zmajeve" nego zenskih. Neki je ne vole citati jer je knjiga puna emocija i crnjaka, ali meni je knjiga kao knjiga dobra.
Ja ne znam za nase trziste, ali ovde ima ona knjiga "50 shades of grey" sto cujem samo zene citaju a nemam blage o cemu je, ali koliko sam cuo o toj knjizi, dovoljno mi je da je nikad ne uzmem u ruke jer nije moj zanr. Ne znam je l' neko zna na sta mislim i je l' to i kod nas slucaj sa zenama
Ja ne znam za nase trziste, ali ovde ima ona knjiga "50 shades of grey" sto cujem samo zene citaju a nemam blage o cemu je, ali koliko sam cuo o toj knjizi, dovoljno mi je da je nikad ne uzmem u ruke jer nije moj zanr. Ne znam je l' neko zna na sta mislim i je l' to i kod nas slucaj sa zenama

Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Ja sam se izgubio kad sam ovo citao stalno sam morao gledat' porodicno stabloDex je napisao/la:
Ovu knjigicu u ponedjeljak uzet

Sjajni serijal sjajnog Rodzera Zelaznija, tvorca Epske fantastike... čovjeka čije orginalne fore možete naći kod Kinga, Martina itd... svi su krali od njega jer on je uzor
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Evo jedna preporuka:
Pearl Buck, Žena carica.
Pearl Buck, Žena carica.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
- Nail for Real
- Kontakt:
Dantes, vjerovatno si citao onog Jordana, vrijedi li taj maraton
?
Skoro procitao, sjajna drama
.

Skoro procitao, sjajna drama

My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
- Cautinho
- Kontakt:
Harold Robins,lovci na sreću,2 knjige.
Valja li ista?
Poslano sa moj Digitron FCB
Valja li ista?
Poslano sa moj Digitron FCB
Keep walking.
Ne znam, moguće je da žene najprije padnu na tužne priče kojima se bavi ovaj autor, ali sam o njegovim knjigama diskutovala i sa mnogo muškaraca.Tribalian je napisao/la:Da li gresim ako kazem da veliku vecinu citalacke publike ovog autora cine zene ?BaDa12 je napisao/la: Kao i nakon druge Khaledove knjige.
Kolega @Murga spomenu "50 nijansi..." za kojeg vrijedi da je ženski roman, a ja ga recimo nikad pročitati neću, iako čitam sve i svašta. Dakle, u svim generalizacijama postoje izuzeci.
I od mene preporuka za "Sto godina samoće". Vrlo interesantna porodica.

Ovih dana ću se bacit na Pamukov "Snijeg". Nisam ga ranije čitala...
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
- samo_lijevo
- Kontakt:
Trenutno citam "Sumrak idola" i "Tako je govorio Zaratustra".Na sta ce to ispasti...
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Ostalo mi još 50 stranica 100 godina samoće, knjiga dobra, al se zagubi među likovima, nekih hiljadu s istim imenima, isto ko da gledam špansku sapunicu, ne zna se ni ko pije, a ni ko plaća
100 godina samoće je jedina knjiga koju sam pročitao više puta, neki će reći da im je dosadna ali ja sam je pročitao u jednom dahu .
Poslije toga sam se zainteresovao i za ostala Marquezova djela, Pukovniku nema ko da piše itd.

Don't hate what you don't understand.
- Cautinho
- Kontakt:
Zavrsio sam sa drugim knjigama,i u ruke ce mi ubrzo dospijeti "Druga strana ponoći" od Sidney Sheldon.
Volio bih da cujem vase preporuke,a isto tako ima knjiga "Golo lice" od istog autora koju cu da kupim kasnije.
Volio bih da cujem vase preporuke,a isto tako ima knjiga "Golo lice" od istog autora koju cu da kupim kasnije.
Keep walking.
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
"Ljubav u doba kolere" meni najbolja.xaviesta je napisao/la:100 godina samoće je jedina knjiga koju sam pročitao više puta, neki će reći da im je dosadna ali ja sam je pročitao u jednom dahu .Poslije toga sam se zainteresovao i za ostala Marquezova djela, Pukovniku nema ko da piše itd.

"Sto godina samoće" je odlična knjiga, samo je treba fino čitati, polahko, tek kad dođeš do kraja bude ti jasno sve, a dok čitaš misliš da si se pogubio.

Jel mi moze neko preporuciti dobru knjigu o ljubavi sa nekom bitnom poukom što se tiče bavilju ?
Ja te volim, volim Željo..
- pride_of_merseyside
- Kontakt:
1. Spomenuh u prethodnom postu, "Ljubav u doba kolere", divna knjiga, posebna, drugačija od ostalih, a naročito od današnjih bezveznih ljubavnih romana
2. "Notebook"
3. "Matildin posljednji valcer"
4. "Žena vremenskog putnika"
Najbolje ti je da pročitaš sve.
Mada muškarci imaju čudan ukus po pitanju ljubavnih knjiga. 
2. "Notebook"
3. "Matildin posljednji valcer"
4. "Žena vremenskog putnika"
Najbolje ti je da pročitaš sve.

Za mene najbolji ljubavni roman je Bournova nadmoć od Ludluma
A sad ozbiljno, Od Susan Elizabeth Phillips "Ovo moje srce"

A sad ozbiljno, Od Susan Elizabeth Phillips "Ovo moje srce"
- PatrickBateman
- Kontakt:
Nietzsche je vrh.samo_lijevo je napisao/la:Trenutno citam "Sumrak idola" i "Tako je govorio Zaratustra".Na sta ce to ispasti...
Od ljubavnih,Kundera i Hemingvaj malo

Završio 100 godina samoće, šokiran sam krajem, kako je to Marquez fino odradio, oči si mu cijelo vrijeme bile ovakve
Danas uzimam

Danas uzimam

-
- Kontakt:
Stranac je predobra knjiga, pogotovo zbog filozofije apsurda.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 234 gosta.