Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Cartman
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Cartman » 03 avg 2013, 16:43

Elegant je napisao/la:Jos samo da krene prica kako BiH krade igrace RS-u, i onda cirkus moze da pocne.
Sta bi od one njihove slavne utakmice sa Srbijom? :lol: Vidim Srbija nema protivnika sad za August, profesionalnost na nivou.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 03 avg 2013, 16:47

Recept je jednostavan.Koliko god bude moguce kupiti sve sto vrijedi po dijaspori.Truditi se da budemo redovni ucesnici velikih natjecanja.Novac koji dobijemo od UEFA-e i FIFA-e za ucesce na tim natjecanjima uloziti u razvoj omladinskim skola u nasoj zemlji,kao i u poboljsanje infrastrukture.I onda nakon 15-20 godina mogli bi se vise oslonuti i forsirati kadar koji je izasao iz naseg domaceg prvenstva u repci.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 03 avg 2013, 16:50

Cartman je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Jos samo da krene prica kako BiH krade igrace RS-u, i onda cirkus moze da pocne.
Sta bi od one njihove slavne utakmice sa Srbijom? :lol: Vidim Srbija nema protivnika sad za August, profesionalnost na nivou.
Niko nije lud da igra sa njima pa da gubi bodove na rang listi.... ha ya... I Omanu i sl. vise nisu interesantni.... :P
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 avg 2013, 16:57

TMovac je napisao/la:Recept je jednostavan.Koliko god bude moguce kupiti sve sto vrijedi po dijaspori.Truditi se da budemo redovni ucesnici velikih natjecanja.Novac koji dobijemo od UEFA-e i FIFA-e za ucesce na tim natjecanjima uloziti u razvoj omladinskim skola u nasoj zemlji,kao i u poboljsanje infrastrukture.I onda nakon 15-20 godina mogli bi se vise oslonuti i forsirati kadar koji je izasao iz naseg domaceg prvenstva u repci.
Ja sam uvijek skeptican kad je u pitanju ulagnje u BIH pa tako i sport, s obzirom da se te pare samo pokradu, podjele podobnima tako bi sigurno bili i u ovom slucaju. Nasli bi kriminalci nacin da se ubace na te pozicije, samo zali Boze ovig ljudi iz saveza koji stvarno rade dobar posao. Uvijek ima neki novi Iljo i Uske.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 03 avg 2013, 22:59

Husejnovic odlican veceras + strasna asistencija... ;)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 03 avg 2013, 23:00

Husejinovic odigra drugo poluvrijeme za Dinamo i sjajnom asistencijom posluzio Soudanija koji zabija ;)
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 03 avg 2013, 23:09

Damian je napisao/la:Husejinovic odigra drugo poluvrijeme za Dinamo i sjajnom asistencijom posluzio Soudanija koji zabija ;)
Said je klasa momciluko.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 04 avg 2013, 00:03

Sajo mi te volimo.

joj razlike. :lol: :lol:

slika

slika
1946

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 04 avg 2013, 01:21

Ima li gdje video da vidim tu genijalnost velikog Saje? :mrgreen:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 04 avg 2013, 01:26

Amar Dzeko je napisao/la:Ima li gdje video da vidim tu genijalnost velikog Saje? :mrgreen:
http://www.tportal.hr/sport/prvaliga/27 ... Split.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Drugi video.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 04 avg 2013, 01:34

England je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Ima li gdje video da vidim tu genijalnost velikog Saje? :mrgreen:
http://www.tportal.hr/sport/prvaliga/27 ... Split.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Drugi video.
hvala
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 avg 2013, 02:04

Xavi nas. :mrgreen:

Kad tad ce morati dobiti sansu da zaigra u svetom dresu a na njemu je samo da nastavi raditi punom parom.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gringobih
Kontakt:

Post Postao/la gringobih » 04 avg 2013, 08:02

Omerbavarac je napisao/la:Xavi nas. :mrgreen:

Kad tad ce morati dobiti sansu da zaigra u svetom dresu a na njemu je samo da nastavi raditi punom parom.
A bilo bi dobro da je dobio motiv u vidu SAD-a ali znamo kako to ide kod stratega... :(
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 04 avg 2013, 10:10

Sta je sa Zecom... Treba ga pozvati nazad u Repku

kerber
Kontakt:

Post Postao/la kerber » 04 avg 2013, 10:18

Boskvalitet je napisao/la:Sta je sa Zecom... Treba ga pozvati nazad u Repku
ZEC JE UŠUMI ŠTA JE SA JAHIČEM, ON JE IGRAČINA

Boskvalitet
Kontakt:

Post Postao/la Boskvalitet » 04 avg 2013, 10:23

kerber je napisao/la:
Boskvalitet je napisao/la:Sta je sa Zecom... Treba ga pozvati nazad u Repku
ZEC JE UŠUMI ŠTA JE SA JAHIČEM, ON JE IGRAČINA
lik je imo povredu.. pripreme idu solidno... ipak poslje vede on je nas naj bolji napadac.... zasluje mjesto na klupi...

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 04 avg 2013, 11:28

Said Husejinovic od milja Sajodinix.
1946

mujo205
Kontakt:

Post Postao/la mujo205 » 04 avg 2013, 11:32

Head je napisao/la:Said Husejinovic od milja Sajodinix.
igrac koji bi mogao donijeti prevagu u repci, pa cak da igra i u napadu, nek bude treci napadac
nije mi jasno sto zove viscu iz druge lige, a said je izmislio fudbal za njega a stariji samo 2 godine

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 04 avg 2013, 11:33

Said tajno oruzje Papeta za Brazil. 8-)
1946

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 05 avg 2013, 11:54

FERIZ ĆELOVIĆ, KOORDINATOR FUDBALSKOG KAMPA “OTVORENA VRATA”
U budućnosti nam se neće više dešavati seferovići i halilovići

Mladost, ponos, ljubav prema Bosni i Hercegovini ispunit će Minhen 31. avgusta i 1. septembra ove godine. Naime, šezdeset mladića iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Holandije, Belgije… koji vuku korijene s ovih prostora, imat će jedan zajednički cilj - da se nametnu selektorima U-15 (Zoranu Erbezu), U-17 (Sakibu Malkočeviću), U-19 (Toniju Karačiću) reprezentacija Bosne i Hercegovine kako bi zaigrali u najdražem dresu - onom s državnim grbom.

Državni grb

Nakon što se 1. juna ove godine prvi selektivni fudbalski kamp "Otvorena vrata", koji organiziraju Nogometni savez BiH, na čelu s direktorom Denijalom Pirićem, te trojicom koordinatora Ferizom Ćelovićem, Mujom Salkanovićem i Omerom Boškailom, pokazao kao pun pogodak, kamp je prerastao u tradiciju i narednih godina služit će kao svojevrsna baza kada su u pitanju budući reprezentativci BiH.

Jedan od koordinatora i čovjek koji je među najzaslužnijima za ovaj projekt je Feriz Ćelović, nekadašnji fudbaler Rijeke i turskog giganta Galatasaraja, a danas trener s A-licencom. Ekskluzivno za naš list govori o važnosti ovog projekta.

- Cilj ovog kampa je da se mladićima koji vuku korijene s ovih prostora, odmah od malih nogu usadi ljubav prema BiH. Želimo da ih odmah pridobijemo tako što će im pokraj srca na dresu stajati državni grb te tako što će slušati državnu himnu. Nakon toga, u budućnosti nam se neće ponavljati Haris Seferović i Alen Halilović - rekao je Ćelović.

Šta ovaj projekt znači našim talentima rasutim po cijelom svijetu, najbolje govori činjenica da će, pored selektora reprezentacija BiH, kampu prisustvovati veliki broj skauta, među kojima i skauti evropskog prvaka Bajerna iz Minhena.

- Prvom kampu, na kojem smo od 120 djece selektirali ovih 60, prisustvovao je veliki broj skauta, a mnoga imena našla su se u njihovim notesima.

Znate li samo koju to radost i satisfakciju pruža toj djeci rasutoj po cijelom svijetu, a posebno u slučaju da se svide selektorima BiH, jer im to uliva dodatno samopouzdanje kada znaju da iza njih stoji država BiH i da nekome pripadaju - dodaje naš sagovornik.

Zahvaljujući upravo Ćelovićevim poznanstvima u Njemačkoj s obzirom na to da je mnogo godina proveo nastupajući za tamošnje klubove, predsjednik minhenskog kluba Fasangartena Lehner odlučio je odgoditi prvenstvenu utakmicu kako bi stadion dao na korištenje za održavanje kampa.

- Predsjednik Lehner uradio je veliku stvar, to je dokaz koliko je BiH cijenjena u Njemačkoj. Odgodio je prvenstvenu utakmicu kako bi nam dao stadion na korištenje. Pored njega, javio se i jedan od sponzora Bajerna Tarik Sadelden, koji je odlučio pokloniti opremu i lopte. Zaista su svi oduševljeni ovim projektom.

Budući asovi

Činjenica da se na posljednjem spisku selektora BiH Safeta Sušića našlo samo jedno ime iz domaćeg prvenstva (Asmir Avdukić), svima nam je ulila zabrinutost gdje ćemo pronaći nasljednike Edina Džeke, Miralema Pjanića... Ćelović tvrdi da je ovaj kamp upravo i pokrenut radi toga.

- Poznajem situaciju u bh. fudbalu, znam kakvi su uvjeti i koliko je teško postati kvalitetan fudbaler u izuzetno teškim uvjetima. Upravo smo zbog te činjenice došli na ideju da pokrenemo ovaj kamp, jer su djeca iz ovog kampa fudbaleri koji igraju u Borusiji, Bajernu, Salcburgu, PSV-u... tako da su oni u velikoj prednosti u odnosu na naše klubove.

Vjerujte, nema potrebe da se brinete za budućnost bh. fudbala, jer se među ovom djecom već nalaze neki budući reprezentativci - zaključio je Ćelović.

U NSBiH također su oduševljeni ovim projektom, a na junskom kampu Pirić je kratko kazao:

- Ovo što se dešava u Minhenu, velika je stvar za bh. fudbal.

Najveći trag u Turskoj

Feriz Ćelović rođen je 6. marta 1959. godine u Priboju, a karijeru je počeo u lokalnom klubu FAP, gdje je na sebe skrenuo ogromnu pažnju svih većih jugoslavenskih klubova (Crvena zvezda, Hajduk...). Ipak, odlučio se za Rijeku i nije pogriješio. Nakon nekoliko sezona provedenih u hrvatskom klubu, prešao je u Trepče s Kosova, a zatim je uslijedio transfer u Galatasaraj.

U dogovoru klubova, prešao je u Tarsus, gdje je igrao šest godina. Nakon Turske, prešao je u njemački klub SC Minhen 1906, u kojem je karijeru započeo i Franc Bekenbauer (Franz Beckenbauer). Posjeduje FIFA-inu A-licencu za trenera, a sljedeće godine namjerava položiti i za profesionalnu licencu. Govori četiri strana jezika.

Susjedima otvorio oči

Koliko je kvalitetna ideja o pokretanju kampu, najbolje govori Ćelovićeva sljedeća izjava:

- Svakog dana me zovu Srbi, Hrvati, Turci. Žele i oni da pokrenu sličan kamp u narednom periodu. Javljaju mi se mnogi turski stručnjaci i govore da sam im otvorio oči s obzirom na to da su mnoge generacije njihovih mladih fudbalera propale i odlučile da igraju za druge zemlje. Zbog toga i oni ubrzo pokreću sličan projekt.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.