FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

anelbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la anelbavarac » 03 avg 2013, 15:47

U ovoj 4-1-4-1 formaciji meni je iskreno najveca boljka Martinez, momak je jednostavno PRESPOR za stopera to je protiv Citiya bilo i vise nego ocigledno.

I ono sto je jasno je da Muller nije za klasicnog spica,neko je vec ranije napisao da se bukvalno odbija od protivnickih stopera, s cime sa u potpunosti slazem dok je sa Mandzom druga prica,grehota je da onakav igrac grije klupu :evil:

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 03 avg 2013, 16:40

Pozdrav svima! Iskreno ne znam ima li veceg pesimista pred pocetak ove sezone od mene, a jedini i iskljucivi razlog je nas novi trener.Sjecam se kad sam cuo da klinsi postaje nas novi strucnjak i osjecaja koji se tad javio u meni i bio sam vise nego u pravu.Ista stvar se dogodila i imenovanjem pepa za novog trenera ali naravno nisam nista htio brzat dok ne vidim sta ce covjek da napravi, sad vidim da ovo nazalost vodi u ponor najaci i najmocniji kolektiv od prosle sezone!

Lik sebe i svoje ideje stavlja ispred momcadi, od atomskog nogometa koji smo igrali prosle sezone on inzistira na tome da se lopta gnjavi,da se usece s njom u gol... pored najboljih para bekova i krila na svijetu on zeli igrati tika taku koja je prosle sezone razvaljena,razbijena(barca imala posjed i petljala loptu, a mi zabijali golove) i bojim se da ce nasa momcad upravo tako izgledat ove sezone,imat cemo posjed i prilike dok ce drugi zabijati,nakon dortmunda koji je pokazao upravo to sljedeci pravi test je chelsea u superkupu koji bi nam ako se nesto ne promijeni mogao uvaliti par komada..

Vecina vas prica i priziva gotzea kao da je on neki spasitelj i kao da cemo igrati nesto bolje radi njega,ma da imamo ronalda i messija nebi bilo nista puno bolje jer ovaj sistem s jednom DM koji niti nije pravi DM ne moze funkcionirati protiv jacih ekipa,pa samljet ce nas ako to bude kao sto trenutno izgleda.

Igramo s 5 ili 6 ofenzivnih veznih igraca pa gdje to ima????? Za uspjeh,za trofeje su POTREBNI igraci tipa martinez,luiz gustavo, razaraci protivnickih napada i s njima u momcadi mozemo samo bolje i ucinkovitije igrati,pa nije ovo FM da ako igras sa sto vise napadacki orijentiranih igraca zabijas vise golova i razvaljujes...
To su igraci koji donose trofeje ako igraju na prirodnim pozicijama!
Naravno biti ce dana kad cemo se nazabijat golova i ostvarit visoke pobjede ali bilo je i kod klinsmana takvih tekmi pa svi znamo kako je sezona zavrsila!

Martinez na stoperu a joj meni, schweini sam na dm je izgubljen radi visoko postavljene obrane koja zapravo zapocinje napad, a posto u sredini ima toliko naguranih igraca schwein jedva da dobije loptu, igraci se u sredini trenutno gube,ne znaju sta ima je za radit,smetaju jedni drugima...

Nadam se da grijesim, jako se nadam, jer ovaj tim ima toliko potencijala samo mu treba netko tko ce to poslozit a mislim da pep radi upravo suprotno.Toliko je placen,a realno jedan prosjecni njemacki trener ustedio bi nam i para i zivaca jer naravno uz neke inovacije i promjene koje su uvijek dobrodosle trebalo je nastavit onim sto su gaal i jupp radili. :x

petersen
Kontakt:

Post Postao/la petersen » 03 avg 2013, 17:41

goetze

ribery mueller robben

martinez schweinsteiger

alaba dante boateng lahm

neuer

petersen
Kontakt:

Post Postao/la petersen » 03 avg 2013, 17:43

idealan sastav samo bi rotirao napadace mandzukic goetze pizzaro.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 03 avg 2013, 18:12

Bundesliga je napisao/la:
farinelli123 je napisao/la:Ja bih sad graficki prikazao neke solucije koje mi se cine rezonskim a ticu se potencijalnih formacija, odabira igraca, ali necu da davim ovaj narod ovde.
Slobodno prikazi mene zanimaju, a vjerujem i ostale momke na forumu.
Ajd da pokusam, nego je to nezahvalno, i zahteva malo vise vremena, pa cu nesto najkrace moguce.

Kao sto sam napisao u onom postu od pre 6-7 strana, stekao sam utisak da, iako se jos uvek proba sve i svasta, razne kombinacije, rotacije i ostalo, da se ipak ide na soluciju bez klasicnog razbijaca.

To znaci da se na ide sto veci broj "kreativaca" u sredini, igraci dobri sa loptom, napadacki orijentisani....da ne davim.
Isto vazi i za odbranu, traze se igraci koji su tehnicki potkovani, igraci koji dobro grade napade, otvaraju igru. Sto je Pep kad je dosao trazio Luiza pored nasih stopera? Verovatno mu ne odgovaraju ovi dvometrasi, ne znam :)

Na taj nacin bi se "zrtvovao" Martinez tako sto bi bio prebacen na stopera, da bi se napravilo mesta za Svajnija na zadnjem veznom. Jer sam stekao utisak da Pep ne bi Svajnija malo napred. Mislim da on hoce ove lucidnije, da kazem i kreativnije, u smislu da mogu bolje da podvale lopte kroz sredinu itd (prostim recima)

Svajni poseduje sve gorepomenute osobine, ali mislim da Pep njega hoce blize svom golu. A sa obojicom na centru verovatno ne moze da uspostavi dominaciju na sredini kakvu bi hteo. Ne znam. Lupam i ja. Mislim i da necemo toliko cesto gledati Svajnija i Martineza zajedno na sredini kao prosle godine, nego vise kao na mecu sa Sitijem. Mozda oni budu u vezi kad protivnik ima snazne i robusne igrace, a tad bi im verovatno drustvo pravio Gece, kao glavni plejmejker.

Ovo je tesko analizirati, zbog ogromnog broja kombinacija, sa Geceom i Tiagom se otvara bezbroj mogucnosti.

U ovom sistemu koji Pep pokusava da uspostavi, nekako mi je tesko da zamislim Svajnstajgera i Martineza na sredini, iako bih to najvise voleo da gledamo.

Ako igramo sa laznom devetkom u obliku Gecea, onda pored Riberija i Robena tu dolazi ili Saciri, ili eventualno Tiago, zato sto bi se oni mnogo brze rotirali i stvarali pometnju u odbrani, nego da je tu recimo Kroos.

Hipoteticki Roben - Gece - Riberi su najistureniji. Ako je Martinez zadnji vezni, onda nema Svajnstajgera, onda igraju Saciri i Tiago. Samo sto je to nezamislivo. Ali bice svega, ima dosta igraca i utakmica.

NE ZNAM, POGUBICU SE TOTALNO, EVO VEC JESAM. :? BOLJE DA BATALIM OVO DOK NIJE KASNO. Izvnini, ovo je ipak malo veci zalogaj. :)

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 03 avg 2013, 18:21

Sta je sa Effe-om, prikrivenim autoritetom ovog podforuma, nekako mi je prazno kad nema njega?

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 03 avg 2013, 18:32

Jedva cekam da mi istekne internet, i da opet budem odsecen od sveta. Ovo ne vodi nigde :)

Uostalom, Pep zna najbolje, nek on lupa glavu, to mu je posao.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 avg 2013, 18:45

@ farinelli
Odlcno zapazanje, mislim da Guardiola planira postaviti ekipu bas kao sto si napisao.
Volio bih da budu 2 DMFA, ali sve su prilike da nece biti tako. Nadam se da ce Guardiola naci balans, bas kao sto je i Jupp uspio prije njega.
petersen je napisao/la:goetze

ribery mueller robben

martinez schweinsteiger

alaba dante boateng lahm

neuer
Zaista gotovo pa idealna postava, samo je steta sto su sve prilike da ovakvog Bayu necemo gledati :cry:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 03 avg 2013, 18:49

Pa dobro nije to toliko sad tesko za shvatiti.
Ako igras sa 2 zadnja vezna imas stabilniju igru. Zrtvujes jednog playmakera za destruktivca.

Ako igras sa 1 zadnjim veznim imas kreativce naprijed i samim tim ostaje ti jedan zadnji vezni koji ne moze razbijati igru sam, nego je samo prenositi od odbrane do napada.

Pep ce vjerovatno igrati sa jednim i to sa Schweiniem jer on ide na posjed lopte kod koje je nepotreban Martinez / Gustavo.

.....GOTZE......
RIB--KRS--TGO--ROB- Ova ce biti dovoljna da samelje buraniju iz BundesLige.
--------SCHW---------

Sad problem bi bio kad on ne bi htio mjenjati sistem nikad, pa da na neke ekipe naletimo koji imaju dobru kontru.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 03 avg 2013, 18:51

To je nasa proslogodisnja formacija pod Juppom 4-2-3-1 gdje je Mandzo briljirao.
Naravno da od ove formacije nema nista to je vec odavno jasno.

petersen
Kontakt:

Post Postao/la petersen » 03 avg 2013, 18:55

ovo sto je pep zamislio mi se uopce ne svidja bayern ne igra onako leprsavo ofanzivno kao prosle godine kad smo hsv dali 9 golova ili hanoveru 7,moramo igrat formaciju 4-2-3-1 sa dva dm sprijecavamo protivnicke napade a sa pokrtljivim veznim redom i napadacem dobijamo ubojitost u napadu.

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 03 avg 2013, 19:00

Gledaj farinija, Kineza starog, jest u formi. :mrgreen:

Kao što ste već rekli, teško je analizirati sve te mogućnosti. Nikada nijednog trenera koji je došao u Bayu nije bilo ovako teško predvidjeti. Trener toliko drugačiji od ostalih, a tako širok i raznovrstan kadar.

Sve bi bilo lakše kada bi se znalo gdje će Javi igrati.
Zasad na stoperskoj poziciji nije puno pokazao. Međutim, sjetimo početka prošle sezone, koliko smo bili nezadovoljni njime na sredini terena (Klare :lol: ). Čovjeku je očito potrebno određeno vrijeme za prilagodbu, a Pep je dovoljno uporan da ga dugo forsira.
Sad, možda se nikad i ne navikne jer jednostavno nije stoper, ko će ga znat'.

Činjenica je da je Javi najbolji zadnji vezni na svijetu i stvarno nema potrebe da mu se mijenja pozicija.
Em je on bolji je DMC od Thiaga, em je Boa bolji stoper od njega. Ali sve su to trenutne pretpostavke i zaključci, a sve to se može puno izmijeniti do kraja polusezone.

Teško će ovako ofanzivna igra prolaziti protiv ekipa koje imaju dobru kontru, ali to nije sve.
Kako na ovaj način pobijediti Barcu? Neozbiljno bi bilo očekivati da ćemo njihovu igru (tika taku) igrati bolje od njih. Njih se pobjeđuje potpuno drugačijom igrom, što je i dokazano prošle godine.

Ofanziva me toliko i ne brine, igrat će svi, a svi su kvalitetni. Povratkom Goetzea će mnoge stvari postati jasnije.
Valjda Pep do tad ne dobije nogu, što bi vjerujem mnogi željeli. :twisted:
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 03 avg 2013, 19:34

JetSet_Hantraga je napisao/la:Gledaj farinija, Kineza starog, jest u formi. :mrgreen:
Haha, ma koja forma, ja sam bre petarda od coveka, ovo sam sad poceo da palamudim, a nema veze sa zivotom.
Ne znam koji me djavo naterao da se aktiviram ovde. Najbolje bilo dok sam citao sta drugi pisu. Bio sam bolji covek.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 03 avg 2013, 19:38

Nisam ja uvek ovako glup, kao u poslednje vreme. Sad se posebno trudim.

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 03 avg 2013, 20:07

Boateng je za mne beton stoper, i treba da igra prije Javia na toj poziciji. DEFINiTIVNO ;)
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 avg 2013, 23:38

JetSet_Hantraga je napisao/la: Povratkom Goetzea će mnoge stvari postati jasnije.
Misliš komplikovanije. :D
Valja svu tu čeljad držati u dobrom štimungu i paziti da ih ne uhvati đilkošmanija. :mrgreen:
Dobro, Gotze reče da je (najviše) došao radi Pepinja pa će lakše i istrpiti sjedenja na banku. Mensčini da je Mario i u Elfu bio drugi pobjednik u poređenju sa Tonijem. :?
Divi ga ođe kako je mali, ki da je fotomontaža. :lol:

slika

@anel, tvoj se ne vidi.
farinelli123 je napisao/la:Nisam ja uvek ovako glup
Misliš na ovo jutros? :? Ne, nemoj brisati postove, ionako ih nisi previše nakucao. ;)

Dakle, satrasmo se pišući o Gvardi i neslaganju oko njegovog slaganja :mrgreen: momčadi. Sve smo ispucali i ostaje samo da sačekamo početak prvenstva - pa da se konkretnije napadne ili ušuti, ko zna.

Nagle promjene donose nevjericu (pogotovo nakon onakve sezone) i mnogi ne bi čačkali mečku nešto previše (to je ono što se najviše zamjeri Pepu). Ovaj opet želi da ostavi svoj štembilj (što prije) i ne haje plaho na povike razuzdane mase. :mrgreen: Čak je i igračima dao zeleno svjetlo da ga smiju ogovarati iliti pođahkad o'sovati.
Vom Jäger zum Gejagten

Klare

Post Postao/la Klare » 04 avg 2013, 00:55

Evo mene, džaba ljudi, krv nije voda. :P

Ali nu ti vraga, kud odmah baš na njega :?
JetSet_Hantraga je napisao/la:Kao što ste već rekli, teško je analizirati sve te mogućnosti.
Da zaista teško, jest kad ne znaš, da znaš sve bi bilo lakše. :mrgreen:
JetSet_Hantraga je napisao/la:Trener toliko drugačiji od ostalih, a tako širok i raznovrstan kadar.
Niđe veze s vezom. :lol:
JetSet_Hantraga je napisao/la:Sad, možda se nikad i ne navikne jer jednostavno nije stoper
Da ga u bunar i bez dna baciš, Španac će se snaći, jednostavo od Boga dato takva sorta. 8-)
JetSet_Hantraga je napisao/la:Teško će ovako ofanzivna igra prolaziti protiv ekipa koje imaju dobru kontru, ali to nije sve.
A recimo da im ne pružimo priliku za takvo nešto? :?
Jer ovaj sistem je u začecima, a vidjeli da jaki City sa odličnim trenerom, City koji se ove godine šeta do naslova engleskog prvaka, nije uspio do daha da dođe.
Šta tek očekivati sa buranijom tipa Domuz. :twisted:
JetSet_Hantraga je napisao/la:Kako na ovaj način pobijediti Barcu?
A znaš li onu klin se klinom izbija? 8-)
JetSet_Hantraga je napisao/la:Povratkom Goetzea će mnoge stvari postati jasnije.
Ne trebamo i ne smijemo u ovakvoj konkurenciji toliko željuno iščekivati jednog nogometaša, te se nadati da stvari postanu iznova bolje, ili jasnije kako ti kažeš, ja sam ljudima samo preveo. :mrgreen:
JetSet_Hantraga je napisao/la:ko će ga znat'.
Ti sigurno nećeš. :lol:
------------------------------------------------------------------
slika
:cry: Kako? :cry:
čovjek koji je bio Bayern, čovjeka se riješiti kao da je ološ zadnji, a ne najbolji napadač kojeg svijet trenutno ima,
i sada ćemo gledati dodavanja, a gola neće imati ko da zabije. :roll:

Rođen za ovakvu dominatornu igru 8-) , ovo je greška neoprostiva,
greška koja će ovaj Bayern možda i koštati, ne želim i neću više o tom da mislim. ;)
Svakako da je bilo boljih solucija, recimo Pizo u ovim godinama ne može puno, ne fizički, nego teško da on ima tako jak motiv da trči za tom loptom...

Pep je krenuo prerizično, trenutno je to ružno za gledati, sve one stopere kako po svaku cijenu jurcaju na centar ili još dalje,
one bekove što ostavljaju propuh pozada, te igraju krila, krila koja su utonula s tim bekovima,
balansa nikakvog nema, a posebno interesantno kako se naguzio Klopu, a ovaj mu ga turn'o herojski, momački 8-) , nema šta, ala su nas nakantali kao one proljetne večeri. :evil:

I to mi se tada nije strašno činilo, jer mišljenje imadoh da smo oslabljeni poprilično.
Ali se evo dokaza da uopšte daleko od punog gasa nismo bili. :?

Daćemo mu fore, evo koliko effe kaže toliko će da bude? :)

Pišemo nekom drugom prilikom, a sada odoh da obiđem ljepotice i sex. :lol:

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 04 avg 2013, 00:57

Ljudi Ljudi vratia se Klare :D
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 04 avg 2013, 01:00

Meni se svidja taj nacin sto Pep pokusava stvoriti neku novu napadacku formaciju,ali opet sam skeptik...Ali hajd,dobro ce ovo na kraju ispast svi se nadamo...samo bih volio da se Lahm vrati na svoju staru poziciju 8-)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 04 avg 2013, 01:56

http://www.gazzetta.it/Calciomercato/03 ... 7837.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Steven Ribery na probi u U19 ekipi. 8-) Sa koljena na koljeno. :mrgreen:

Kad sam vec kod omladinaca vrijedi napomenuti da je Bayern II jucer dobio Furth u gostima i tako se izdvojio na prvom mjestu sa 15 bodova iz 5 utakmica. Hojbjerg, Weihrauch i drustvo igraju atomski nogomet i melju sve pred sobom. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.